Jump to content

Aπο Χ2 4400+ --> που?

malmsteenjl

Recommended Posts

Το συστημα που εχεις ειναι μια χαρα.Απο εκει και περα αν αλλαξεις για να πας σε intel καλυτερα σε dual core 45 απο quad 6600,γιατι με τον δευτερο θα εχεις τεσσερις πυρηνες οι οποιοι ομως θα τρεχουν στα 2,4 ο καθε ενας,το οποιο θα ειχε νοημα μονο αν θα τους χρησιμοποιουσες και τους 4 για encoding και gaming ταυτοχρονα.Κατα τα αλλα θα σου φανει ποιο αργο σαν αισθηση στα windows ενα συστημα με quad,ενω με τους dual 45nm τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα.Αυτα τα ολιγα απο εμενα.

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Εγω θα σου ελεγα αφου "αντεξες" τοσο καιρο χωρις να παρεις core2 περιμενε την νεα γενια που οπως βλεπεις θα τα σπαει...λογικα.Μια χαρα εισαι ετσι...αμα κανει κανα σπασιμο που και που το assasin's creed κανε λιγο o/c.Το τροφοδοτικο ειναι οκ!

Οκ παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις αποψεις-προτασεις σας.

Θα δοκιμάσω να κάνω OVerclocking αφού πρώτα κάνω ένα καλλό Back up.

Mπορεις να μου πεις το στεπινγκ που γραφει το cpu πανω του και τι τσιπακια εχουν οι μνημες σου και τι default timings?

Το στεπινγκ εκτός απο πάνω στο CPU το γράφει κάπου αλλού ??(Για να μήν λύνω τωρα ψυκτρες.)

Θα ανεβάσω screenshots απο CPU Tools να δείτε και εσείς τι παίζει.

Το Cpu-z λέει ότι είναι 0.90nm Toledo

Κάτι το οποίο με προβλήματίζει είναι ότι οι πυρήνες μεταξύ τους έχουν 2 βαθμούς κελσίου διαφορά. Σε idle κατασταση είναι 38 και 40(πολύ δεν είναι αφού έχει και την ζαλμαν 9500)

Επίσης έκανα τα Graphic test toy 3dmark 06 αλλά στα CPU τεστ σερνεται καιη χελώνα φαντάζει σουπερμαν. μιλάμε για 1 φραμε (Aυτό είναι φυσιολογικό)??????

Εγω θα σου ελεγα αφου "αντεξες" τοσο καιρο χωρις να παρεις core2 περιμενε την νεα γενια που οπως βλεπεις θα τα σπαει...λογικα.Μια χαρα εισαι ετσι...αμα κανει κανα σπασιμο που και που το assasin's creed κανε λιγο o/c.Το τροφοδοτικο ειναι οκ!

Βασικά δέν θα έλεγα ότι "άντεξα" τον 4400+ Σε γενικές γραμμές είμαι απόλυτα ικανοποιήμενος αν σκεφτείς ότι τον πήρα τον 2 του 2005 (3 χρονια) και την παλέυει μέχρι και σήμερα.

Θα έλεγα ότι άντεξα την 7600GT(πολυ καλές σειρές οι 7χχχ) που έπαιζα crysis οπότε και πήρα την 8800GT.

Γενικά παίζω παιχνίδια κατα περιόδους και όταν είναι να παίξω δέν θέλω να μου την χαλάει το παραμικρό. Και όλο αυτό το σκηνικό έγινε με αφορμή ότι στα καινούργια παιχνίδια που έβαλα όπως

Frontline Fuel of War

Crysis

Gears of war

COD 4

και ειδικά στο Assasins creed ο CPU Φορτώνει σε υψηλά επίπεδα.

Anyway μην σας τα ξαναπρίζω πάμε για Οverclocking τωρα και περιμένουμε για τα καλλύτερα.PS( Τι υποτίθεται ότι αναμένουμε όλοι και είναι πολλά υποσχόμενο στις Cpu??)

Έχω δύο υπολογιστές.

Έναν της υπογραφής και έναν με τον 4400+.

Και οι δύο έχουν Vista 64.

Και στα δύο έχω ίδιες κάρτες γραφικών και ίδιους δίσκους.

Διαφορά για κάθε μέρα, open office, intenet ή για παιχνίδια δεν βλέπω.

Μου φαίνονται ίδιοι οι υπολογιστές.

Τον 4400 τον έχω χρόνια να δουλεύει στα 2500.

Η γνώμη μου είναι να κάνεις αλλαγή όταν βγει ο nehalem και να πας σε DDR3 μνήμη κατ' ευθείαν.

Ο πιο κατάλληλος χρόνος είναι μέσα στο 2009.

Μέχρι τότε μην κάνεις καμιά αλλαγή.

Μπορείς να ξοδέψεις τα λ7 σου για μια μεγάλη οθόνη.

Painkiller μην σε προβληματιζει τοσο η διαφορα θερμοκρασιας μεταξυ των 2 πυρηνων,εγω σε idle εχω 6 βαθμους διαφορα,αλλα σε Load μειωνετε στους 4.

Για στεπινγκ πρεπει να λυσεις ψυκτρα.

Το Cpu-z λέει ότι είναι 0.90nm Toledo

postαρε και ένα screenshot για να δούμε full-πληροφορίες.

Επίσης έκανα τα Graphic test toy 3dmark 06 αλλά στα CPU τεστ σερνεται καιη χελώνα φαντάζει σουπερμαν. μιλάμε για 1 φραμε (Aυτό είναι φυσιολογικό)??????

ΕΚεί το test είναι αρκετά δύσκολο, στην κάρτα μου βγάζει 126~ στο σημείο που λές αλλά έχω και άλλη κάρτα(3870Χ2)

ναι και μενα εκει ειναι

ποσα 3dmark σου εβγαλε?

Σας παραθέτω ότι πληροφορίες και αποτελέσματα έχω

CPU-Z

attachment.php?attachmentid=19943&stc=1&d=1205948996

attachment.php?attachmentid=19944&stc=1&d=1205949029

attachment.php?attachmentid=19945&stc=1&d=1205949094

attachment.php?attachmentid=19946&stc=1&d=1205949099

απο Everest

attachment.php?attachmentid=19947&stc=1&d=1205949106

Core temp

attachment.php?attachmentid=19948&stc=1&d=1205949110

3dmark06

attachment.php?attachmentid=19950&stc=1&d=1205949161

attachment.php?attachmentid=19949&stc=1&d=1205949138

attachment.php?attachmentid=19952&d=1205949246

Αυτή η διαφορά ανάμεσα στους 2 πυρήνες δέν είναι ανυσηχητική και γενικά η επιδόσεις τους στο test?

post-1229-1442174997,4714_thumb.jpg

post-1229-1442174997,5114_thumb.jpg

post-1229-1442174997,5452_thumb.jpg

post-1229-1442174997,5788_thumb.jpg

post-1229-1442174997,6117_thumb.jpg

post-1229-1442174997,6983_thumb.jpg

post-1229-1442174997,7358_thumb.jpg

post-1229-1442174997,7922_thumb.jpg

post-1229-1442174997,8584_thumb.jpg

post-1229-1442174997,9329_thumb.jpg

Δεν βλεπω κατι το ανυσηχητικο το CPU1 και CPU2 test δεν ελεγχει μια τον 1ο και την αλλη τον δευτερο cpu απλα ειναι διαφορετικα benchmark που δουλευουν και οι 2 CPU.

Αυτή η διαφορά ανάμεσα στους 2 πυρήνες δέν είναι ανυσηχητική και γενικά η επιδόσεις τους στο test?

Eγω μια χαρα σε βρισκω,δοκιμασε να τον πουσαρεις χωρις να πειραξεις ρευματα ανεβασε μονο το FSB,βεβαια θα σε κοψουν οι μνημες γι'αυτο βαλε το memclock value στο 183 η και πιο κατω αν χρειαστει.

Απο οτι μπορω να δω η μητρικη σου ειναι απο τις πρωτες,(το Bios που εχεις ειναι αρχαιο,εχει φτασει στο 1405 που υποστηριζει Vista τωρα,αλλα αν δεν εχεις προβλημα ειναι ενταξει),αρα πρεπει να ειναι revision 1.01 που σημαινει οτι μπορει να κανει τουλαχιστον 340-350Mhz FSB και μεχρι 1500Mhz HT χωρις προβλημα.

stealth

Xαιρετω!

Με μεγαλη χαρα διαβαζω οτι ο φιλος Painkiller και αλλοι φιλοι εδω εχουν τον ιδιο με μενα επεξεργαστη:

Athlon 64 X2 4400+ στα 2.2GHz, toledo, s939.

Kαι βεβαια δε σκοπευω να τον αλλαξω αφου τον ειχα αγορασει με 255€ πριν 1μισυ χρονο(σημερα κανει καπου 60€). Επισης ειχα παρει μνημες 2Χ1GB TwinMoss DDR400 με 215€.Η μητρικη ειναι η Asus A8V Deluxe (agp) και η καρτα γραφικων που ειχα παρει πριν 15 μηνες η

NVIDIA GF7800GS Extreme Edition με 320€. Δηλαδη εδωσα συνολικα 790€ οποτε δε μπορω να τα πεταξω τοσο συντομα για να αγορασω αλλο συστημα, γρηγοροτερο στις λεπτομερειες.

Εχω καποιες ερωτησεις και δε ξερω αν μπορω να τις κανω εδω ή να ανοιξω νεο thread:

1. Στις μετρησεις που ειχα κανει μου βγαζει:

στο PCMark04...............6005

στο PCMark05Basic........4470

στο 3DMark05...............6430

στο 3DMarc06...............3351

Eιναι καλα αυτα τα νουμερα για το συστημα μου?

2. Καρτα ηχου εχω την Creative Audigy 2 ZS (pci).

Aληθευει οτι δημιουργειται conflict?

(καποιες φορες, ιδιαιτερα σε συγχρονα pc games το συστημα παγωνει ενω ακουγεται ενας συνεχης τσιριχτος ηχος, οποτε η μονη λύση ειναι το restart μεσω βγαλε-βαλε της πριζας).

3. Σχετικα με τους διπυρηνους amd επεξεργαστες, λενε οτι πρεπει να βαλεις οπωσδηποτε καποια προγραμματα

(απο εδω http://www.amd.com/us-en/Processors/TechnicalResources/0,,30_182_871_13118,00.html)

που θα υπστηριξουν τη διπλη λειτουργια. Ωστοσο εγω αν και τα εβαλα δεν ειμαι καθολου ικανοποιημενος απ το συστημα, που μερικες φορες νομιζω οτι σερνεται...

Στο μεταξυ χτες κατα λαθος εγινε μια μαζικη απεγκατασταση προγραμματων(φταιει το καταραμενο Υour Unistaller 2006), οπου αναμεσα σε αλλα απεγκατασταθηκαν και τα:

ΑΜD Dash Boarh Demo

AMD Power Monitor

AMD_PC_Opt

AMD CPU Info

Πρεπει τωρα να τα ξαναβαλω? Ειναι απαραιτητα?

Γενικως, μπορειτε να μου πειτε ΠΟΙΑ ακριβως προγραμματα χρειαζεται να βαλω ωστε να υποστηριχτει σωστα η διπλη λειτουργια του 4400+ ωστε να μη σερνομαι και να δω επιτελους το φως το αληθινο?

Αναμενω τις απαντησεις σας και ευχαριστω :001:

Απλά είδα ότι στο Assassins Creed της UBISOFT ο CPU φτάνει τα 80 - 90%

Και γενικά έχει κάπιες καθυστερύσεις που και πού. Είναι και βαρύ το ατιμο

Το έβαλα χθες και δεν το θεωρώ βαρύ (Σε vista x64 και dx10 με ανάλυση 2048x1536 όλα Full) και είχε πολύ καλό framerate. Σε XP δεν το δοκίμασα ακόμα αλλά μήπως σε vista τρέχει σωστά και σε XP κάνει τις καθυστερήσεις και τα κολλήματα; Αρκετά games το κάνουν.

Γενικως, μπορειτε να μου πειτε ΠΟΙΑ ακριβως προγραμματα χρειαζεται να βαλω ωστε να υποστηριχτει σωστα η διπλη λειτουργια του 4400+ ωστε να μη σερνομαι και να δω επιτελους το φως το αληθινο?

CPU drivers και Dual Core optimizer(για Α64 Χ2 μόνο) είναι τα ποιο βασικά. Τα υπόλοιπα είναι extra.

2. Καρτα ηχου εχω την Creative Audigy 2 ZS (pci).

Aληθευει οτι δημιουργειται conflict?

(καποιες φορες, ιδιαιτερα σε συγχρονα pc games το συστημα παγωνει ενω ακουγεται ενας συνεχης τσιριχτος ηχος, οποτε η μονη λύση ειναι το restart μεσω βγαλε-βαλε της πριζας).

Δεν είναι και περίεργο, επί χρόνια αυτό γίνεται με την Creative.
Το έβαλα χθες και δεν το θεωρώ βαρύ (Σε vista x64 και dx10 με ανάλυση 2048x1536 όλα Full) και είχε πολύ καλό framerate. Σε XP δεν το δοκίμασα ακόμα αλλά μήπως σε vista τρέχει σωστά και σε XP κάνει τις καθυστερήσεις και τα κολλήματα; Αρκετά games το κάνουν.

ΠΟιά Version έχεις την αγγλική ή την Ρωσική?( εγώ την αγγλική)

Quote:

Originally Posted by Painkiller View Post

ΠΟιά Version έχεις την αγγλική ή την Ρωσική?( εγώ την αγγλική)

Αγγλική verion. Στα Windows τα έχω Αγγλικά αλλά με Ελληνική γλώσσα περαμένη(για μενού κ.α.)

Ελπίζω να κατάλαβες ότι δέν εννοώ την version των windows αλλα την version του Assasins creed

Xαιρετω!

Με μεγαλη χαρα διαβαζω οτι ο φιλος Painkiller και αλλοι φιλοι εδω εχουν τον ιδιο με μενα επεξεργαστη:

Athlon 64 X2 4400+ στα 2.2GHz, toledo, s939.

Kαι βεβαια δε σκοπευω να τον αλλαξω αφου τον ειχα αγορασει με 255€ πριν 1μισυ χρονο(σημερα κανει καπου 60€). Επισης ειχα παρει μνημες 2Χ1GB TwinMoss DDR400 με 215€.Η μητρικη ειναι η Asus A8V Deluxe (agp) και η καρτα γραφικων που ειχα παρει πριν 15 μηνες η

NVIDIA GF7800GS Extreme Edition με 320€. Δηλαδη εδωσα συνολικα 790€ οποτε δε μπορω να τα πεταξω τοσο συντομα για να αγορασω αλλο συστημα, γρηγοροτερο στις λεπτομερειες.

Εχω καποιες ερωτησεις και δε ξερω αν μπορω να τις κανω εδω ή να ανοιξω νεο thread:

1. Στις μετρησεις που ειχα κανει μου βγαζει:

στο PCMark04...............6005

στο PCMark05Basic........4470

στο 3DMark05...............6430

στο 3DMarc06...............3351

Eιναι καλα αυτα τα νουμερα για το συστημα μου?

Ο δικός μου 3800@2,4 και με 7900gt βγάζει 3DMARK05@8948 και 3DMARK06@5110.

Έχεις φορτωμένο σύστημα? Έχεις καιρό να κάνεις φορμάτ?

3. Σχετικα με τους διπυρηνους amd επεξεργαστες, λενε οτι πρεπει να βαλεις οπωσδηποτε καποια προγραμματα

(απο εδω http://www.amd.com/us-en/Processors/TechnicalResources/0,,30_182_871_13118,00.html)

που θα υπστηριξουν τη διπλη λειτουργια. Ωστοσο εγω αν και τα εβαλα δεν ειμαι καθολου ικανοποιημενος απ το συστημα, που μερικες φορες νομιζω οτι σερνεται...

Στο μεταξυ χτες κατα λαθος εγινε μια μαζικη απεγκατασταση προγραμματων(φταιει το καταραμενο Υour Unistaller 2006), οπου αναμεσα σε αλλα απεγκατασταθηκαν και τα:

ΑΜD Dash Boarh Demo

AMD Power Monitor

AMD_PC_Opt

AMD CPU Info

Δεν βάζω ούτε drivers, ούτε hotfix γιατί η asrock μου πέταγε μπλε οθόνες. Το cool'n'quiet δεν μου είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα, λόγω o/c το έβγαλα.

Δεν είναι και περίεργο, επί χρόνια αυτό γίνεται με την Creative.
Eννοεις οτι γινεται γενικα με την creative σε ολα τα συστηματα ή μονο σε μητρικες με Via chipset οπως η δικη μου?

Υπαρχει κανεις απο δω με Audigy 2 ZS(πριν 2.5 χρονια εθεωρειτο η καλυτερη καρτα) που να εχει παρομοιο προβλημα με αυτο που περιεγραψα?

CPU drivers και Dual Core optimizer(για Α64 Χ2 μόνο) είναι τα ποιο βασικά. Τα υπόλοιπα είναι extra.

Mπορεις να μου πεις ποια ακριβως (αναγκαια μόνο) προγραμματα πρεπει να βαλω για τον A64 X2 μου? Που βρισκονται, δηλαδη.

Δεν βάζω ούτε drivers, ούτε hotfix γιατί η asrock μου πέταγε μπλε οθόνες. Το cool'n'quiet δεν μου είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα, λόγω o/c το έβγαλα.
Δηλαδη εσυ εχεις A62 X2 χωρις τα αυτα τα προγραμματα?! Αρα θα εχεις μειωμενες αποδοσεις. Το Cool&Quiet τι σχεση εχει? (btw ειναι απαραιτητο για να μη γυριζει πολύ ο ανεμιστηρας και να μην καταναλωνεται ενεργεια οταν το pc δεν κανει ιδιαιτερη δουλεια).
Ο δικός μου 3800@2,4 και με 7900gt βγάζει 3DMARK05@8948 και 3DMARK06@5110.

Έχεις φορτωμένο σύστημα? Έχεις καιρό να κάνεις φορμάτ?

Δεν τιθεται θεμα φορματ ουτε και εχω φορτωμενο συστημα (τι εννοεις φορτωμενο? Το προσεχω και το διατηρω παντα σε καλη κατασταση, απο πλευρας μου).

Κοιταξε, το 3DMark αναφερεται μόνο σε καρτα γραφικων. Εσυ λοιπον που εχεις την 7900gt(pci xpress ε?) πρoφανως θα βγαζεις περισσοτερα απ τη xfx7800gs agp που εχω εγω(σε παιχνιδια οπως το Colin MacRae 04&05 βγαζω ως 200fps παντως). Mε την προηγουμενη μου 6600gt εβγαζα 3050 στο 3dmark05 και 1212 στο 3dmark06.

Mε το pcmark05 πόσο βγαζεις? Αν και απ οτι βλεπω εχεις κανει o/c αφου ο Χ2 3800+ δεν ειναι 2,4GHz(2,2 ειναι o X2 4400+).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.