malmsteenjl Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17, 2008 Σκέφτομαι να κάνω μιά αναβάθμιση σε CPU-MB-RAM.Εγώ αυτό που θέλω είναι να αναβαθμίσω τον επεξεργαστή, αλλά επειδή o CPU μου είναι ένας AMD Χ2 4400+ 939, δεν υπάρχει διαθέσιμο upgrade σε αυτό το socket.Σκέφτομαι για αυτόν εδώ ο οποίος στα 151 ευρώ μου φαίνεται πολλύ καλλός INTEL CORE 2 DUO E8200 2.66 GHZ LGA775 - 1333 FSB - BOX με 6MB cache.Ερώτηση:Αξίζει η μετάβαση απο τον 4400+ σε αυτον απο άποψη απόδοσης?(Ασ πούμε έχει 40% παραπάνω επιδόσεις?)Αν μπορείτε προτέινεται μου μια καλλή λύση για CPU-MB-RAM ΌπουRAM:2 Χ 2GB kitΜ/Β:Δεν με ενδιαφερουν SLI-CROSSFIRE. με ενδιαφέρει να έχει πολλές PCI(απλές) και όχι ανακατεμένες.CPU :INTEL CORE 2 DUO E8200 ή ότι άλλο προτείνετε εσείς.Και όλα αυτά τα καλούδια με Ταβάνι 400Ευρώ. Φυσικά όσο πιο οικονομικά κανουμε την ίδια δουλειά τοσο το καλλύτερο.Ευχαριστώ προκαταβολικά.
dellman Μάρτιος 17, 2008 #2 Μάρτιος 17, 2008 ram http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=964492mb p5kcpu core 2 quad 430 ευρώ
stred Μάρτιος 17, 2008 #4 Μάρτιος 17, 2008 αν είναι να δώσεις 151€ για τον 8200 καλύτερα να πάς με 11€ (163) παραπάνω στον 8400@3.0Ghz.. τόσο τον πήραμε στην cosmodata την παρασκευή.όσον αφορά αν αξίζει εξαρτάται τι ακριβώς χρήση έχει ο υπολογιστής.. πχ για encoding/decoding ενας τετραπύρηνος είναι must.. για παιχνίδια πιο safe bet ενας διπύρηνος με μεγάλη συχνότητα κτλ κτλ.@samplistεγω προσωπικά θα έκανα swap στα 2 συστηματά σου.. δλδ ο amd που έχεις μια χαρά ταιριάζει στο HTPC και ο 4500 πάει πολύ ευκολά στα 3.0-3.3 οπότε γιατί να ξοδεύεσαι? εκτος αν το έχεις δοκιμάσει και ο 4400+ δεν δούλευε ικανοποιητικά το HTPC.
malmsteenjl Μάρτιος 17, 2008 Author #5 Μάρτιος 17, 2008 Tωρα τελευταία αχολούμαι πάλι με games και μόνο σε αυτό το κομμάτι αναζητώ άυξηση της επίδοσης.
pokemon6401442169101 Μάρτιος 17, 2008 #6 Μάρτιος 17, 2008 Σκέφτομαι να κάνω μιά αναβάθμιση σε CPU-MB-RAM.Εγώ αυτό που θέλω είναι να αναβαθμίσω τον επεξεργαστή, αλλά επειδή o CPU μου είναι ένας AMD Χ2 4400+ 939, δεν υπάρχει διαθέσιμο upgrade σε αυτό το socket.Σκέφτομαι για αυτόν εδώ ο οποίος στα 151 ευρώ~Καλύτερα πήγαινε με 130-160Ε σε Quad AMD, πολύ καλύτερα απο διπλό intel.Θα πέσουν οι τιμές των 9x00 μόλις έρθουν οι 9x50.Ερώτηση:Αξίζει η μετάβαση απο τον 4400+ σε αυτον απο άποψη απόδοσης?(Ασ πούμε έχει 40% παραπάνω επιδόσεις?)Και όλα αυτά τα καλούδια με Ταβάνι 400Ευρώ. Φυσικά όσο πιο οικονομικά κανουμε την ίδια δουλειά τοσο το καλλύτερο.Ευχαριστώ προκαταβολικά.Αν σε καλύπτει ο 4400+ Δεν αξίζει. Μόνο αν ασχολείσαι με HWbot & Benchmarking πάρα πολύ η έχεις κάποιο Game που να μην δουλέυει σωστά. Μπορεί βέβαια και ο 9550 να κοστίζει περίπου 150E:033:EDIT: BTW Πόσα 3Dmark βγάζεις τώρα και με ποια κάρτα;
malmsteenjl Μάρτιος 17, 2008 Author #7 Μάρτιος 17, 2008 Δεν το έχω μετρήσει με 3dmark.Θα το κάνω και θα σου πώΚάρτα μόλις αγόρασα την 8800GT 512Απλά είδα ότι στο Assassins Creed της UBISOFT ο CPU φτάνει τα 80 - 90%Και γενικά έχει κάπιες καθυστερύσεις που και πού. Είναι και βαρύ το ατιμο
ckdiablo555 Μάρτιος 17, 2008 #8 Μάρτιος 17, 2008 Εγώ φιλε Painkiller δεν θα την έκανα την μετάβαση θεωρώ ότι είναι καλός ακόμα ο επεξεργαστής σου και τη θεωρώ ανούσια μια τέτοια μετάβαση προτιμότερο είναι να μαζέψεις λίγα λεφτάκια ακόμα και να πάρεις σε κάνα δυο τρεις μήνες το λιγότερο ένα "τετραπυρινο" παρα τώρα,ένα διπύρηνο που σε λίγο καιρό θα είναι σχετικά λίγος...το λέω αυτό γιατί είσαι ήδη σε διπύρηνο...σκέψου ότι η AMD θα βγάλει και τους "3πυρινους" οποτε λέω να περιμένεις λιγάκι ακόμα...!Πάντως αν νομίζεις ότι δεν σε βολεύει ο 4400 σου και θες μια μικρή αύξηση τώρα και δεν μπορείς να περιμένεις άλλο...ναι πήγαινε στον 8400...!
WAntilles Μάρτιος 17, 2008 #9 Μάρτιος 17, 2008 Χτυπάς τα παρακάτω:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522611http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554031Συν τον φθηνότερο Phenom B3 9x50, μόλις βγουν - αναμένονται σε 2 εβδομάδες.Σύνολο (αναμενόμενο) -> €375.Και είσαι άπιαστος σε επιδόσεις, αποκρισιμότητα και mutitasking, καί σε 64-bit λειτουργικά, καί σε εναλλακτικά λειτουργικά, για πολλά-πολλά χρόνια.
akamarinos1442169139 Μάρτιος 17, 2008 #10 Μάρτιος 17, 2008 πριν απο λιγο καιρο και γω πηρα μια 8800gtκαι εγω σαν και εσενα παρατηρησα πως την καρτα την κραταει ο επεξεργαστης σε βαρια παιχνιδιαοποτε του ανεβασα συχνοτητα και ειμαι οκπιστευω αντεχει ακομα το cpu σουakamarinos added 3 Minutes and 14 Seconds later...σε 3dmark 06 μου βγαζει 9600καλα δεν ειναι???:105: painkiller ποσο σου βγαζει τελικα εσενα??
stealth1442169213 Μάρτιος 17, 2008 #11 Μάρτιος 17, 2008 Και εγω πιστευω οτι μπορεις να κρατησεις τον 4400+ για λιγο καιρο ακομα,μαλλον δεν ειναι καλη εποχη για αναβαθμιση με ολα αυτα που ακουγονται οτι ερχονται τελος της χρονιας.stealth
nikchris Μάρτιος 17, 2008 #12 Μάρτιος 17, 2008 Και εγω πιστευω οτι μπορεις να κρατησεις τον 4400+ για λιγο καιρο ακομα,μαλλον δεν ειναι καλη εποχη για αναβαθμιση με ολα αυτα που ακουγονται οτι ερχονται τελος της χρονιας.stealthΧαιρω πολυ, nikchris.Μα ειμαστε σοβαροι;Γιατι στο τελος της χρονιας δεν θα ακουγονται αλλα πραγματα για την επομενη χρονια;Τι θα του πεις τοτε; "Ξαναπεριμενε";
stealth1442169213 Μάρτιος 17, 2008 #13 Μάρτιος 17, 2008 Γιατι στο τελος της χρονιας δεν θα ακουγονται αλλα πραγματα για την επομενη χρονια;Τι θα του πεις τοτε; "Ξαναπεριμενε";Αμα δεν το εχεις παθει δεν ξερεις πως ειναι,ρωτα και εμενα που την πατησα με το 939 και το ΑΜ2.Την μια μερα εχεις high end system και την αλλη a dead socket.stealth
MADKiller7 Μάρτιος 17, 2008 #14 Μάρτιος 17, 2008 Kρατα τον ακομα.Δεν αξιζει να κανεις αναβαθμιση,αστο προς το τελος της χρονιας.Παρομοιο μηχανημα εχω και σου μιλαω εκ πειρας,αν θες τρελα νουμερα και fps κανε αναβαθμιση,αν κανεις την δουλεια σου ανετα και θες λιγο παραπανω τοτε O/c.Αναβαθμιση σκεφτομαι και γω ποτε ποτε αλλα επειδη λογω δουλειας εχω επαφη με διαφορων επιδοσεων μηχανηματα,δεν βλεπω την διαφορα που θα ηθελα για να παρω σιγουρη αποφαση.
MUL Μάρτιος 18, 2008 #15 Μάρτιος 18, 2008 Painkiller O/C εχεις δοκιμάσει καθόλου??? Γνώμη μου ειναι οτι πρέπει να δοκιμάσεις να δεις ποσο πάει και μετά να το ξανασκεφτείς... Γενικά η cpu σου δεν συγκρίνεται με τον 8400 γιατι ο προηγούμενος πετάει αλλά δεν αξίζει να δώσεις 400 ευρώ επειδή το απαιτεί ενα μόνο παιχνίδι (εκτός και αν σου περισσεύουν )
malmsteenjl Μάρτιος 18, 2008 Author #16 Μάρτιος 18, 2008 Kρατα τον ακομα.Δεν αξιζει να κανεις αναβαθμιση,αστο προς το τελος της χρονιας.Παρομοιο μηχανημα εχω και σου μιλαω εκ πειρας,αν θες τρελα νουμερα και fps κανε αναβαθμιση,αν κανεις την δουλεια σου ανετα και θες λιγο παραπανω τοτε O/c.Αναβαθμιση σκεφτομαι και γω ποτε ποτε αλλα επειδη λογω δουλειας εχω επαφη με διαφορων επιδοσεων μηχανηματα,δεν βλεπω την διαφορα που θα ηθελα για να παρω σιγουρη αποφαση.Έχεις να προτείνεις κανα τυπικό οδηγό βημα βημα? Απο ότι βλέπω εσύ τον έχεις πάει πολύ πάνω.Δέν είμαι άσχετος απο υπολογιστές BIos και τα σχετικά. ΑΠλά την πρώτη και τελευταία φορά που έκανα overclocking ήταν σε ένα AMD thunderbird 1GHZ(AX ωραια εποχή) ο οποίος κάηκε λίαν συντωμος μετα απο διάφορες δοκιμές.. Παιδιά για το OVerclocking που λέτε. Φοβάμαι ότι το τροφοδοτικό μου δέν θα το σηκώνει. και έτσι λίγο που το έψαξα σε κάτι PSU εστιματορς θα έπρεπε να είχα πιο πολλα Watt τροφοδοτικό 600-700WMy systemΑMD X2 4400+ 939 με zalman 9500M/B A8N32-SLI DeluxeRam Corsair XMS pro led 1GB (2X512)Ram Corsair XMS 1GB(2X512)3 σκληροί δίσκοι 7200 (2 sata -1 ATA)VGA:8800GT 512DVDRw X 2Sound Card PCI Emu 1212m(ημιεπαγγελματική)Και 4 ΦΑΝ στο κουτιΚαι όλα αυτά πάνω σε PSU της TAGAN 588W(ΜΠορει να κάνω και λάθος σιγουρα πάντος 550W.Tι λέτε?Αξίζει τώρα να αγοράσω τροφοδοτικό για να κάνω overclocking?
MADKiller7 Μάρτιος 18, 2008 #17 Μάρτιος 18, 2008 Mπορεις να μου πεις το στεπινγκ που γραφει το cpu πανω του και τι τσιπακια εχουν οι μνημες σου και τι default timings?
malmsteenjl Μάρτιος 18, 2008 Author #18 Μάρτιος 18, 2008 ΘΑ σου απαντήσω το συντομότερο δυνατο *Γράφω απο άλλο PCΤο Τροφοδοτικό είναι εντάξει?
MADKiller7 Μάρτιος 18, 2008 #19 Μάρτιος 18, 2008 Πιστευω ειναι οκ.Εγω τον ειχα στα 2.7 με ενα 420w,απλα οταν πηρα την Χ1800ΧΤ πηρα και ενα πιο μεγαλο τροφοδοτικο για μελλοντικα.
stealth1442169213 Μάρτιος 18, 2008 #20 Μάρτιος 18, 2008 Και όλα αυτά πάνω σε PSU της TAGAN 588W(ΜΠορει να κάνω και λάθος σιγουρα πάντος 550W.Tι λέτε?Αξίζει τώρα να αγοράσω τροφοδοτικό για να κάνω overclocking?Eγω νομιζω οτι θα τα σηκωσει,αν παντως δεις οτι εχει προβλημα και θες να αγορασεις τροφοδοτικο παρε κατι αρκετα μεγαλο για να μπορεις να το χρησιμοποιησεις και στο μελλον.Έχεις να προτείνεις κανα τυπικό οδηγό βημα βημα? Πρωτα κοιτα αυτο εδω:http://www.ocforums.com/showthread.php?t=468038Τωρα αν θελεις οδηγο βημα-βημα και για την συγκεκριμενη μητρικη......Quote:"To find out what your system can do and which set-up perform better you need to test every part of your system separately.Use CPU-Z http://www.cpuid.com/cpuz.php to check CPU speed,HT Bus speed and memory speed.First you need to find out what is the highest FSB your mobo can do.Put your divider to 100,the K8 to NB Frequency under Chipset to X3,your multiplier to X7,so you will be sure that your memory,the K8 to NB Bus(FSB X K8 to NB Frequency) and your CPU is not going to be the bottle neck for your mobo, put the FSB to 250 and start rising the FSB knowing that when you hit the limit,it will be the FSB limit of the mobo.Then you need to find out what your CPU can do.Put again the divider to 100,the K8 to NB Frequency under Chipset to X3,now you know what FSB your mobo can do make sure you not exceed this limit.Put the FSB to 250 and your multi to X10 and start rising the FSB until you you will not be able to boot.Now you now what your CPU can do at stock voltage eventually you will overvoltage your CPU so....... A few things to mention,as long you don't rise voltages everything are safe,when start rising the voltage you have to be very careful and you have to monitor temps very close,my safe line is at 1.5v.Check temps with core temp is well:http://www.thecoolest.zerobrains.com/CoreTemp/This mobo(A8N32-SLI Deluxe)adds at the stock voltage 0.02-0.05v for the AI N.O.S.to be able to reach the 10% overclock.When you enable Overvoltage CPU VCore it will add 0.2v more which is too much voltage!!!!If you want your voltage to be 1.4v(with Overvoltage CPU VCore enabled) then the value you have to put in BIOS must be from 1.16 -1.18v depends on how much voltage the mobo adds at defaults,so 1.4v - 0.2v that the overvoltage adds=1.2v - 0.02v that the mobo adds at defaults=1.18v(or the closest to 1.18v) is the value you have to set in BIOS.Come back to the last working combination and run CPU Burnin or OCCT to see if it is stable,if not make another step back.http://www.softpedia.com/get/System/Benchmarks/CPU-Burnin.shtmlhttp://www.ocbase.com/perestroika_en/index.php?DownloadIf you come to the point you are not able to boot because of high values you put in BIOS cut down the power for a few seconds,then start the system again and hold down INS key.Now you need to find out what your memory can do so,set your timings and memory voltage manually to what your Ram is listed for,Command Rate 1T,Memclock Value at 200 and then set the FSB at 200mhz,your multi at X9,K8 to NB Frequency under chipset at X3,CPU VCore at default.Start rising the FSB 5-10mhz steps and use CPU-Z,to see at what speed your memory run in every combination,until you will not be able to boot.(take a pen and paper and write down every combination you try)From here you can rise the voltage for the Ram and try to push them higher to see if you can squeeze something more out of them.Put your system back to the last working combination and run memtest86+,download from here: http://www.memtest.org/#downiso .No errors are acceptable.Now you know what your Mobo,CPU and Memory can do you can overclock and find out what your system can do so you can have your system runing in speeds that is not rated for.You have to test your overclock with CPU-Burnin or OCCT,Prime95,3DMark05 or 3DMark06,Memtest86+,to see if your system run stable and cool."Ελπιζω αυτο να βοηθησει.stealth
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.