Jump to content

προβλημα υπολογιστη

gponiris1442169203

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

ενας φιλος εχει εναν υπολογιστη(δεν θυμαμαι ταχυτητες κ.τ.λ.)στον οποπιο εκανε εγκατασταση τα win xp και οταν παει να εγκαταστησει καποια προγραμματα οπως nero,media player11 κ καποια αλλα,ξαφνικα η οθονη σβηνει,και για να σβησει τελειως ο υπολογιστης(προκειμενου να τον ξανανοιξει) πρεπει να κραταει το κουμπι shut πατημενο.που μπορει να οφειλεται αυτο?και πως αντιμετωπιζεται?ο φιλος μου εχει φρικαρει,γιατι προσπαθησε 2-3φορες να βαλει προγραμματα κ το φαινομενο επαναλαμβανεται.

θα ελεγξω τις μνημες καλυτερα.το τροφοδοτικο δεν βλεπω να ειναι,γιατι μπορει να αφησει τον υπολογιστη ανοικτο για ωρες κ να παιξει κανενα παιχνιδακι χωρις να κλεισει(απ'οτι μου ειπε).με ποιο προγραμμα μπορω να ελεγξω τις μνημες?δωστε κανενα λινκ κ οδηγιες.ευχαριστω!!!!

http://www.memtest.org/

Εγώ κατεβάζω το αρχείο που το γράφεις σε cd. Βάζεις το pc να κάνει boot από το cd και αυτό μετά τρέχει αυτόματα. Πρέπει να το αφήσεις τουλάχιστον 3 ώρες να τρέξει για να είσαι σίγουρος (εγώ το τρέχω 12 ώρες και τα σφάλματα μου τυχαίνει να βγαίνουν και στις 9 ώρες)

Πιάσε το ΒΙΟS από την αρχή. Βάλτο να φορτώσει τις optimized ρυθμίσεις, κάνε τις επί μέρους ρυθμίσεις με προσοχή και καλή τύχη.

ερωτηση:υπαρχει περιπτωση να παθουν κατι οι μνημες με αυτο το προγραμμα?δεν ειναι λιγο κουραστικο να τεσταρεις τοσες ωρες?δεν κινδυνευουν να παθουν τιποτα?κ κατα ποσο εγγυημενο ειναι?

συγνωμη που ρωταω,αλλα ο παθων μαθων και ο μαθων μη παθων ;)

δηλαδη με το προγραμμα δημιουργεις συνθηκες επιβεβαιωσης προβληματος...οποτε δεν συνισταται οταν δεν υπαρχι προβλημα...εκανα καπου λαθος?

δηλαδη με το προγραμμα δημιουργεις συνθηκες επιβεβαιωσης προβληματος...οποτε δεν συνισταται οταν δεν υπαρχι προβλημα...εκανα καπου λαθος?

Αυτό το πρόγραμμα χρησιμοποιείται για να βρεθεί κατά πόσο σταθερές είναι οι μνήμες εφόσον έχει γίνει υπερχρονισμός του υπολογιστή ή αν βγάζουν λάθη από δικό τους πρόβλημα (κατασκευαστικό) . Δεν πρόκειται αυτό το πρόγραμμα να τις χαλάσει. Απλά τις ελέγχει

αν βγαλει λαθος πως το καταλαβαινεις?σου λεει error?και κατι τελευταιο..στο λινκ που μου εδωσες γινεται το χαος.ποιο να κατεβασω?μπορω ν το τρεξω κ απο περβαλλον windows ή αναγκαστικα σε boot dos mode?

Δεν σου συνιστώ μέσα από windows γιατί καταλαμβάνουν μέρος της μνήμης.Το image που το γράφεις σε cd για μένα είναι το καλύτερο:

http://www.memtest.org/download/2.01/memtest86+-2.01.iso.zip

Αν έχεις φτιάξει bootable usb stick:

http://www.memtest.org/download/2.01/memtest86+-2.01.exe.zip

Από δισκέτα:

http://www.memtest.org/download/2.01/memtest86+-2.01.floppy.zip

Σου εμφανίζει τα λάθη με κόκκινο και στα αναφέρει

Φίλε gponiris εγώ θα ξεκινούσα από το ΒΙΟS και μετά αναγκαστικά θα έκανα test όπως λένε και τα παιδιά, γιατί ποιος ο λόγος να κάνω test από την στιγμή που δεν έχω ακόμη βελτιώσει κάτι, για να δω ότι έχει πρόβλημα την στιγμή που το ξέρω;

Φίλε gponiris εγώ θα ξεκινούσα από το ΒΙΟS και μετά αναγκαστικά θα έκανα test όπως λένε και τα παιδιά, γιατί ποιος ο λόγος να κάνω test από την στιγμή που δεν έχω ακόμη βελτιώσει κάτι, για να δω ότι έχει πρόβλημα την στιγμή που το ξέρω;

Θα συμφωνήσω:) Με το jumperaki κάνε clear το bios για να μπουν oi default ρυθμίσεις

δυστυχως δεν μπορω να μπω στo bios οσο κ αν προσπαθησα.δεν εμφανιζεται το del στην 1η εικονα κ ακομα κ αν βγαλω το πληκτρολογιο,μπαινει κανονικα στα windows.δοκιμασα να εγκαταστησω το adobe reader,αλλα εκλεισε οταν πηγε στην εικονα του install.παρεπιπτοντως να αναφερω οτι εκανα clear bios,τοποθετωντας το jumper για 10sec κ απομακρυνοντας το κατοπιν,αλλα τιποτα.οποτε....?

παω για εφαρμογη παιδες...!!

φιλε Διομηδη μηπως εισαι απογονος του Αρχιμηδη? ;);)

Θα με βρεις στην Ιλιάδα όπου πολέμησα κατά των Τρώων και διακρίθηκα [ΒΛΈΠΕ Αριστεία Διομήδους].Το μόνο κακό πού έκανα είναι ότι πολέμησα εναντίον ομοεθνών μου.

Βλέπω όμως και το πρόβλημά σου θέλεις να λύσεις και την μπηχτή σου να ρίξεις.

Είναι αυτό αρετή όπως έλεγαν και οι συνομήλικοί μου τότε;

ΔΙΟΜΗΔΗΣ added 3 Minutes and 57 Seconds later...

Πάτα το delete ασταμάτητα από πολύ νωρίς

αρετη...λεγανε μια φιλη μου..καποτε.. ;) ομοεθνη φιλε μου Διομηδη

τωρα τη λενε..καρπαζια(απο τα πολλα καρπουζια που εφαγα)

τεσπα,δεν γινεται τιποτα...πατησα κ το f2 συνεχως(το ανεφερα κ σε αλλο post μου πανω στην ταραχη)και παλι..τιποτα!θα αλλαξω keyboard μηπως φταιει οτι ειναι ασυρματο σε usb θυρα.μεχρι τοτε...αεεεραααααααα!!!!;) ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.