Iannis Μάϊος 18, 2008 #41 Μάϊος 18, 2008 Απλα συνεχιζω να πιστευω οτι αν περνανε και μια αλλη οθονη αντιστοιχων δυνατοτητων 300 ευρω φθηνοτερα και την ντυνανε με αυτα τα πανελ θα κανανε επισης σωστα την δουλεια τους.Οχι δεν θα κανανε σωστα τη δουλια τους με LG.Θα πηγαίναν την δουλια τους , (το master αρχείο πχ μια αφίσα) στο τυπογραφείο το τελικό αποτέλεσμα χρωματικά δεν θα ειχε καμια σχεση με τα χρωματα που εβλεπαν στην LG και θα πλακωνανε τον τυπογράφο στις φαπες.Εχω πρωτο ξαδερφο που εχει γραφειο που εργάζονται 4-5 ατομα ολοι γραφιστες και εχουν 4 EIZO και μια APPLE CINEMA.Στο PC ξαναλεω Κοβεις απο cpu μνημες HDD VGA αλλα στην οθονη ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
vagsk1442169166 Μάϊος 18, 2008 #42 Μάϊος 18, 2008 Οχι δεν θα κανανε σωστα τη δουλια τους με LG.Θα πηγαίναν την δουλια τους , (το master αρχείο πχ μια αφίσα) στο τυπογραφείο το τελικό αποτέλεσμα χρωματικά δεν θα ειχε καμια σχεση με τα χρωματα που εβλεπαν στην LG και θα πλακωνανε τον τυπογράφο στις φαπες.Εχω πρωτο ξαδερφο που εχει γραφειο που εργάζονται 4-5 ατομα ολοι γραφιστες και εχουν 4 EIZO και μια APPLE CINEMA.Στο PC ξαναλεω Κοβεις απο cpu μνημες HDD VGA αλλα στην οθονη ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣΣυμφωνώ.Να συμπληρώσω ότι πάντα επένδυα αρκετά σε οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι αφού με αυτά ερχόμαστε σε επαφή με τον Η/Υ καθημερινά. Από οικονομικής άποψης η οθόνη είναι και το κομμάτι εκείνο του υπολογιστή με το μεγαλύτερο χρόνο ζωής πάνω στη σύνθεση. Αλλάζουμε αντιγραφικά, κάρτες γραφικών, επεξεργαστές, μητρικές σκληρούς δίσκους ... οθόνες όμως κατά μέσο όρο αλλάζουμε κάθε 5 χρόνια. Και λέγοντας 5 χρόνια να θυμιθώ και την 5ετή εγγύηση της EIZO.
Nos-Dio1442169068 Μάϊος 18, 2008 #44 Μάϊος 18, 2008 Κλασσικες συζητησεις παντως..ο καθενας την αποψη του,ο καθενας λεει τα δικα του και στο τελος απλα ξερουμε τι πιστευει ο καθενας...Απλα ενταξει το σκεπτικο ειναι ΕΙΖΟ εχει τα καλυτερα χρωματα δεν ειναι λογικο.Εχει αυτα τα Χ,Ψ χαρακτηριστικα και εχει τα καλυτερα χρωματα δεκτο.Το οτι παιρνουν ολοι οι γραφιστες ΕΙΖΟ δεν μου λεει κατι,μπορει να την πηραν 100 και να μαθευτηκε οτι κανεις την δουλεια σου GG οποτε οι υπολοιποι 100 να μην αχοληθηκαν την ψαξουν...λες και σε λιγα πραγματα ισχυουν παρομοιες καταστασεις.Μπορει ομως να ειναι οντως κορυφη για τους γραφιστες...Θα ηθελα να δω διπλα διπλα ΕΙΖΟ με ανταγωνιστικη ΙΔΙΟΥ ΠΑΝΕΛ να δω διαφορα στα χρωματα,γιατι αυτο ισχυριζεστε μερικοι.Φανταζομαι θα το εχετε δει εσεις γιατι αλλιως δεν ειναι λογικο...
manolis1442169134 Μάϊος 18, 2008 Author #45 Μάϊος 18, 2008 Κλασσικες συζητησεις παντως..ο καθενας την αποψη του,ο καθενας λεει τα δικα του και στο τελος απλα ξερουμε τι πιστευει ο καθενας... Mα αυτό πρέπει να είναι το αποτέλεσμα της συζήτησης. Δεν πολεμώ να κάμω πλύση εγκεφάλου... Με επιχειρήματα και σωστά διατυπωμένες αποψεις μπορείς να μάθεις και κάτι που δεν ήξερες και έτσι να αλλάξεις γνώμη. Θα ηθελα να δω διπλα διπλα ΕΙΖΟ με ανταγωνιστικη ΙΔΙΟΥ ΠΑΝΕΛ να δω διαφορα στα χρωματα,γιατι αυτο ισχυριζεστε μερικοι.Φανταζομαι θα το εχετε δει εσεις γιατι αλλιως δεν ειναι λογικο... Όποτε θες εγώ ειμαι διαθέσιμος.
Nos-Dio1442169068 Μάϊος 18, 2008 #46 Μάϊος 18, 2008 Mα αυτό πρέπει να είναι το αποτέλεσμα της συζήτησης. Δεν πολεμώ να κάμω πλύση εγκεφάλου...Με επιχειρήματα και σωστά διατυπωμένες αποψεις μπορείς να μάθεις και κάτι που δεν ήξερες και έτσι να αλλάξεις γνώμη. Όποτε θες εγώ ειμαι διαθέσιμος. Πλυση εγκεφαλου κανεις δεν παει να κανει... Εγω με τα επιχειρηματα σας τα οποια εχουν πατημα: 1)Τους γραφιστες που ειναι συγκεκριμενο αγοραστικο κοινο που πιθανοτατα δεν θα τους εκανε ουτε η ΕΙΖΟ των 600 αλλα θελουν "οθονη 3000 ευρω" 2)Το παλιο καλο παρελθον της ΕΙΖΟ το οποιο ηταν βασισμενο σε εντελως διαφορετικη τεχνολογια,το οποιο στην τελικη ΔΕΝ το αμφισβητησα εγω προσωπικα και παραδεχομαι οτι μπορει αν ειναι ανωτερες σε ποιοτητα κατσκευης=μακροζωια ακομα και σημερα αλλα φυσικα σε μικροτερο ποσοστο Δεν αλλαζω γνωμη Τι πανελ εχει η οθονη?S-pva??
manolis1442169134 Μάϊος 18, 2008 Author #47 Μάϊος 18, 2008 Εγώ προσπάθησα να αντικρούσω άλλες γνώμες. Το "1" δεν ειναι δικο μου επιχείρημα γιατι ποτέ δεν κοιτούσα τι κανουν οι άλλοι ωστε να παραδειγματιστώ.Για την δικιά μου λες; Ρva έχει.
Nos-Dio1442169068 Μάϊος 18, 2008 #48 Μάϊος 18, 2008 Οκ 1 λογικο επιχειρημα που να ειναι χειροπιαστο...πως ειναι τα FPS στα παιχνιδια...η Α καρτα εχει τοσα η Β εχει τοσα..εγω προσωπικα δεν διαβασα1 review υπαρχει που να εχει τετοια συγκριση??Αν υπαρχει πολυ θα ηθελα να το δω σε πρωτη φαση να σκασω λιγο και εγω βρε αδερφε :046: Υγ:Μην πεταχτει κανεις και ζητησει να αποδειξω οτι δεν "ειμαι" ελεφαντας...ειναι λογικο οθονες ιδιου πανελ να εχουν ιδια χρωματα και να διαφερουν στο μαυρο υπο συνθηκες λογω φωτισμου πχ αλλα οχι να εχουν διαφορετικα χρωματα σε ολο το φασμα τους.
pokemon6401442169101 Μάϊος 18, 2008 #49 Μάϊος 18, 2008 Αυτό δη το είχα δει που λέει ο Ιάνεις ότι δηλαδή οι γραφίστες δουλεύουν με LG...Επειδή έχουμε και γραφίστρια στην δουλειά του πατέρα μου και γιατί έχω ψαχτεί και εγώ ο ίδιος με τη γραφιστική και έχει τύχει να συναντήσω γραφίστες αρκετούς επαγγελματίες που από αυτό και μόνο βγάζουν τα χρήματα τους έχω δει τέτοιες οθόνες που έδειξε ο iannis...Και νομίζω θα ήταν παράλογο ένας γραφίστα να είχε LG ο λόγος??Γιατί πολύ απλά όπως για κάποιον είναι εργαλείο δουλειάς το τρυπάνι και πόση ώρα και με τι ποιότητα θα τρυπήσει έναν τοίχο το ίδιο είναι και για τον γραφίστα....τα λεφτά τους τα βγάζουν από αυτά και κάνουν ότι μπορούν για να αποδίδουν καλύτερα επομένως γραφίστα με LG τον 300-500 euro το θεωρώ ΑΔΎΝΑΤΟ η και να είναι γραφίστας μπορεί να είναι σε κάποια σχολή ακόμα η τώρα να ξεκίνησε η να είναι γραφίστας τις πλακας...Αλλα ΌΛΟΙ οι γραφίστες που έχω δει από ΚΟΝΤΑ είχαν ΕΊΖΟ..Εξηγήστε για πιο λόγο ΌΛΟΙ οι γραφίστες είχαν ΕΊΖΟ τις οποίες πρώτη φορά έβλεπα από κοντά τέτοια ΤΈΡΑΤΑ!!!!Δηλαδή οι γραφίστες είναι χαζοί??Δεν νομίζωΤην απάντηση την έκανε ο Iannis εδώ post 41Επίσης προσθέτω.Εγώ έχω την Eizo Τ965 CRT που είναι μοντέλο του 2001, έχει κλείσει τα 7 της χρόνια με 11,500 περίπου ώρες λειτουργίας (το γράφει στο κοντέρ μέσα από το μενού, το έχουν όλες οι Eizo). Υποστηρίζει ανάλυση 2048χ1536 στα 70Hz (σήμερα βρίσκεις 21’-24’ TFT με 1920x1440 η 1920x1080) αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει βγεί οθόνη καλύτερη από αυτή που ήδη έχω γιατί:1.Δεν έχουν τόσο μεγάλη ταχύτητα οι TFT από τις CRT, το πρόβλημα παραμένει (βλ. κίνηση γραμμής από λευκό σε μαύρο η μαύρο σε λευκό όπου εκεί φαίνεται καθαρά)2.Γωνία θέασης (κατά 90% λύθηκε το θέμα)Επιλέγω Eizo ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ:sRGB, Θερμότητα λευκού (5.500κ-10.000κ), Custom ρυθμίσεις χρώματος ανάλογα την συνθήκη εργασίας (Movie,Graphic,Picture,text,Browser), Αισθητήρας φωτός για αυτόματη ρύθμιση φωτισμού οθόνης σύμφωνα με τον χώρο(Στα ακριβά μοντέλα)Μεγάλη εγγύηση με σχέση όλες τις άλλες, άψογο service(έχω πάει και ξέρω),Πολλαπλές εισόδους, διπλές HDMI, διπλές DVI όπως αυτή > HD2441W1000 φορές ας πληρώσω το παραπάνω και να έχω τα extra + είναι οι μόνες που βλέπουν τα μάτια μου χωρίς πρόβλημα, ξεκούραστα. Και επίσης οι Samsung δεν είναι και οι καλύτερες, φίλος μου που έχει, του χάλασε μερικούς μήνες μετά την εγγύηση και την πλήρωσε 600Ευρώ τότε, εμένα που είχε 1.137Ευρώ τότε δεν έχει σημαντική φθορά(αναβοσβήνει μετά από τυχαία χρονικά διαστήματα 2-7 ορών και η ευκρίνεια έχει χαμηλώσει και λίγο το φως)Το ψηφιακό μάτι αν τυχόν βγει θα έχει πολλές χιλιάδες ευρώ για τον απλούστερο λόγο ότι αυτός που θα κάνει το χειρουργείο η γεννήθηκε τυφλός η έχασε το μάτι του από σφαίρα, ατύχημα κ.α. και φυσικά η έρευνα που έκανε ο επιστήμονας πρέπει να πληρωθεί (και πληρώνονται με το παραπάνω). Δεν φτάνω σε ακραίες περιπτώσεις αλλά εφόσον κάθομαι πολλές ώρες και πάντοτε αγοράζω την κορυφή της αγοράς η HD2441W είναι μονόδρομος! Όπως πήρα την ATI 3870Χ2, την υδρόψυξη, την ASUS M3A32 MVP Deluxe+Wifi, τις 4GB Micron DDR2 μνήμες πρίν 1 χρόνο κ.α. έτσι και σε λίγους μήνες αν πεθάνει η Τ965 θα πάρω την κορυφή που θα έχει η Eizo τότε σε οθόνη(αν θα βγει άλλη)
Iannis Μάϊος 18, 2008 #50 Μάϊος 18, 2008 Εγώ προσπάθησα να αντικρούσω άλλες γνώμες. Το "1" δεν ειναι δικο μου επιχείρημα γιατι ποτέ δεν κοιτούσα τι κανουν οι άλλοι ωστε να παραδειγματιστώ.Για την δικιά μου λες; Ρva έχει.s-pva εχειΤην απάντηση την έκανε ο Iannis εδώ post 41Επίσης προσθέτω.Εγώ έχω την Eizo Τ965 CRT που είναι μοντέλο του 2001, έχει κλείσει τα 7 της χρόνια με 11,500 περίπου ώρες λειτουργίας (το γράφει στο κοντέρ μέσα από το μενού, το έχουν όλες οι Eizo). Υποστηρίζει ανάλυση 2048χ1536 στα 70Hz (σήμερα βρίσκεις 21’-24’ TFT με 1920x1440 η 1920x1080) αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει βγεί οθόνη καλύτερη από αυτή που ήδη έχω γιατί:1.Δεν έχουν τόσο μεγάλη ταχύτητα οι TFT από τις CRT, το πρόβλημα παραμένει (βλ. κίνηση γραμμής από λευκό σε μαύρο η μαύρο σε λευκό όπου εκεί φαίνεται καθαρά)2.Γωνία θέασης (κατά 90% λύθηκε το θέμα)Επιλέγω Eizo ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ:sRGB, Θερμότητα λευκού (5.500κ-10.000κ), Custom ρυθμίσεις χρώματος ανάλογα την συνθήκη εργασίας (Movie,Graphic,Picture,text,Browser), Αισθητήρας φωτός για αυτόματη ρύθμιση φωτισμού οθόνης σύμφωνα με τον χώρο(Στα ακριβά μοντέλα)Μεγάλη εγγύηση με σχέση όλες τις άλλες, άψογο service(έχω πάει και ξέρω),Πολλαπλές εισόδους, διπλές HDMI, διπλές DVI όπως αυτή > HD2441W1000 φορές ας πληρώσω το παραπάνω και να έχω τα extra + είναι οι μόνες που βλέπουν τα μάτια μου χωρίς πρόβλημα, ξεκούραστα. Και επίσης οι Samsung δεν είναι και οι καλύτερες, φίλος μου που έχει, του χάλασε μερικούς μήνες μετά την εγγύηση και την πλήρωσε 600Ευρώ τότε, εμένα που είχε 1.137Ευρώ τότε δεν έχει σημαντική φθορά(αναβοσβήνει μετά από τυχαία χρονικά διαστήματα 2-7 ορών και η ευκρίνεια έχει χαμηλώσει και λίγο το φως)Το ψηφιακό μάτι αν τυχόν βγει θα έχει πολλές χιλιάδες ευρώ για τον απλούστερο λόγο ότι αυτός που θα κάνει το χειρουργείο η γεννήθηκε τυφλός η έχασε το μάτι του από σφαίρα, ατύχημα κ.α. και φυσικά η έρευνα που έκανε ο επιστήμονας πρέπει να πληρωθεί (και πληρώνονται με το παραπάνω). Δεν φτάνω σε ακραίες περιπτώσεις αλλά εφόσον κάθομαι πολλές ώρες και πάντοτε αγοράζω την κορυφή της αγοράς η HD2441W είναι μονόδρομος! Όπως πήρα την ATI 3870Χ2, την υδρόψυξη, την ASUS M3A32 MVP Deluxe+Wifi, τις 4GB Micron DDR2 μνήμες πρίν 1 χρόνο κ.α. έτσι και σε λίγους μήνες αν πεθάνει η Τ965 θα πάρω την κορυφή που θα έχει η Eizo τότε σε οθόνη(αν θα βγει άλλη)Eizo Τ965 CRTΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΑΛΙΚΑΡΙ
pokemon6401442169101 Μάϊος 18, 2008 #51 Μάϊος 18, 2008 Eizo Τ965 CRT ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΑΛΙΚΑΡΙ Καταλαβαίνω τα λόγια σου φίλε μου αλλά στο service ξέρεις τι μου είπαν;Στο θέμα ότι έχει πέσει η ευκρίνεια, έχει χάσει λίγο το φώς με σχέση το αρχικό, και τέλος το άψε-σβήσε που κάνει μετά από 2-7 ώρες διαστήματα, είναι και ότι έχει χαλάσει ο καθοδικός σωλήνας (500E) και το τροφοδοτικό του (90Ε) σύνολο επισκευής περίπου 600Ε Αν είναι να τα δώσω για να λειτουργήσει άλλες 11,500 ώρες ΟΚ, αλλά αν δουλέψει για άλλες 100 ώρες μου είναι παράλογο να δώσω 600Ευρώ (6Ευρώ την ώρα, ποιο ακριβά και από net café:046: ). Βέβαια από την άλλη 100 ώρες για testing φτάνουν γιατί μου δίνουν 6 μήνες επέκταση εγγύησης μετά την επισκευή Να προχωρήσω η όχι;
EliasKir Μάϊος 18, 2008 #52 Μάϊος 18, 2008 καλα απορω που ακομα υπαρχουν ατομα τα οποια λενε και υποστηριζουν οτι οι EIZO ειναι κορυφαιες και με διαφορα..... Μαλλον δεν τα βελεπετε καλα...Βαλτε διπλα διπλα μια 22 lg L226WA-WN και διπλα μια eizo S2201WH-BK tn που εχει 2,5 φορες παραπανω χρηματα .Εισοδο εικονας full hd ... ,Μετα ενα παιχνιδι σε full αναλυση ,μετα κειμενο και scrolling . Αν οι διαφορες......τις οποιες ΑΝ δειτε αξιζουν ΟΛΑ αυτα τα χρηματα τοτε τι να πω .... Εγω την πηρα και την πουλησα σε μια εβδομαδα περιμενα να ειναι 300% καλυτερη απο την lg των 270 ευρω.ΟΑυτος φταιει για ολα που ξεκινησε το θεμα μετα απο 2 μηνες αδρανειας. Καλα ειχε ξεχαστει...:033: :033: :033: :033: :033: :033: :033: :033: :033: :033:
Iannis Μάϊος 19, 2008 #53 Μάϊος 19, 2008 Καταλαβαίνω τα λόγια σου φίλε μου αλλά στο service ξέρεις τι μου είπαν;Στο θέμα ότι έχει πέσει η ευκρίνεια, έχει χάσει λίγο το φώς με σχέση το αρχικό, και τέλος το άψε-σβήσε που κάνει μετά από 2-7 ώρες διαστήματα, είναι και ότι έχει χαλάσει ο καθοδικός σωλήνας (500E) και το τροφοδοτικό του (90Ε) σύνολο επισκευής περίπου 600Ε Αν είναι να τα δώσω για να λειτουργήσει άλλες 11,500 ώρες ΟΚ, αλλά αν δουλέψει για άλλες 100 ώρες μου είναι παράλογο να δώσω 600Ευρώ (6Ευρώ την ώρα, ποιο ακριβά και από net café:046: ). Βέβαια από την άλλη 100 ώρες για testing φτάνουν γιατί μου δίνουν 6 μήνες επέκταση εγγύησης μετά την επισκευή Να προχωρήσω η όχι; Δυο λυσεις 1- προσωρινή και οσο αντέξει Αν εχεις κανενα TV μαστορα να την πας να της ρυξει μια υψηλή ταση Αναζωογονείται ο φώσφορος και οσο κρατησει. 2- Αλλαζεις τον καθοδικό και στην ουσια θα την εχεις αλλα τοσα χρονια Βεβαια αυτες οι επιλογές εχουν και ρισκο Τι να σου πω με τα ιδια λεφτα πας σε μια TFT που εαν ειναι ΕΙΖΟ θα εχεισ αλλα 5 χρονάκια εγγύηση
WAntilles Μάϊος 19, 2008 #54 Μάϊος 19, 2008 Καταλαβαίνω τα λόγια σου φίλε μου αλλά στο service ξέρεις τι μου είπαν;Στο θέμα ότι έχει πέσει η ευκρίνεια, έχει χάσει λίγο το φώς με σχέση το αρχικό, και τέλος το άψε-σβήσε που κάνει μετά από 2-7 ώρες διαστήματα, είναι και ότι έχει χαλάσει ο καθοδικός σωλήνας (500E) και το τροφοδοτικό του (90Ε) σύνολο επισκευής περίπου 600Ε Αν είναι να τα δώσω για να λειτουργήσει άλλες 11,500 ώρες ΟΚ, αλλά αν δουλέψει για άλλες 100 ώρες μου είναι παράλογο να δώσω 600Ευρώ (6Ευρώ την ώρα, ποιο ακριβά και από net café:046: ). Βέβαια από την άλλη 100 ώρες για testing φτάνουν γιατί μου δίνουν 6 μήνες επέκταση εγγύησης μετά την επισκευή Να προχωρήσω η όχι; Πάρε μία EIZO S1932 με €410 περίπου και είσαι άρχοντας.
MadCatMk21442169156 Μάϊος 19, 2008 #55 Μάϊος 19, 2008 --------pause--------Γιατί όταν googlάρει το γατί "T965" το μόνο που υπάρχει είναι το PCT;Τόσο πολύ πάλιωσε; =P--------pause--------
pokemon6401442169101 Μάϊος 19, 2008 #56 Μάϊος 19, 2008 Ας έχω πρώτα τα λεφτά και βλέπω.. @Τελόγατα:Ψάξε σε κάνα yahoo που είναι ποιο επαγκελματικό, την γιαγιά με το μπαστούνι ακόμη εμπιστέυεσαι;
MadCatMk21442169156 Μάϊος 19, 2008 #57 Μάϊος 19, 2008 Ας έχω πρώτα τα λεφτά και βλέπω..@Τελόγατα:Ψάξε σε κάνα yahoo που είναι ποιο επαγκελματικό, την γιαγιά με το μπαστούνι ακόμη εμπιστέυεσαι; Πω! Το "Τ" ήταν Ελληνικός Χαρακτήρας - και αρνούμαι να πάω στο yahoo. Back on topic plox.
Iannis Μάϊος 20, 2008 #58 Μάϊος 20, 2008 Πάρε μία EIZO S1932 με €410 περίπου και είσαι άρχοντας.Ας έχω πρώτα τα λεφτά και βλέπω..K' εγω αυτό που σου λεει ο Wan θα έκανα
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.