Jump to content

Απίστευτη νέα EIZO!!

manolis1442169134

Recommended Posts

Οπότε φαντάζομαι κάτι γραφίστες ή/και όσοι ασχολούνται με επεξεργασία εικόνας σε επαγγελματικό/ημιεπαγγελματικό επίπεδο ... ή CAD προγράμματα το κάνουν για να το λένε στον γείτονα ...

edit: με πρόλαβες MadCatMk2 :)

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply
Οπότε φαντάζομαι κάτι γραφίστες ή/και όσοι ασχολούνται με επεξεργασία εικόνας σε επαγγελματικό/ημιεπαγγελματικό επίπεδο ... ή CAD προγράμματα το κάνουν για να το λένε στον γείτονα ...

edit: με πρόλαβες MadCatMk2 :)

Ετοιμη την ειχατε την απαντηση...

Αυτο που λεμε ειναι αν η ΕΙΖΟ αξιζει την διαφορα τιμης απο τις υπολοιπες κορυφαιες οθονες. Ο γραφιστας μια xαρα θα βολευτει και με Samsung ή LG.

Ω μωρε παιδια! Αμαν! Τι προσπαθείτε να πετύχετε δηλαδη με τις εμπαθειες; Θα παρει ΕΙΖΟ ένας που δεν θα έπαιρνε με τίποτα ή θα τις πουλήσουν αυτοί που τις έχουν να πάρουν LG ή κατι άλλο;

Για πείτε μου δηλαδή να ξερω...

Τσάμπα κοκορομαχίες βλέπω εγώ. :)

Αυτός που κάνει επαγγελματικό photo/video editing και ο "Νεοέλληνας".

Επίσης αυτός που έχει λεφτά.

Ξέρεις έχω δει γραφίστες που έχουν SAMSUNG και LG.

Οπότε μάλλον κάτι πιτσιρίκια το κόβω να το κάνουν (με τα λεφτά του μπαμπά τους) ώστε να πουν στην παρέα τους ότι έχουν την τάδε ΕΙΖΟ και να αποσπάσουν το "ουάου" ...

Αγοραζοντας κορυφαια αλλα υπερτιμημενα προιοντα, ουσιαστικα αγοραζεις το δικαιωμα να λες σε ολους πως εχεις "οτι καλυτερο κυκλοφορει"...

Ακριβώς αυτό (το οποίο σε μένα βγάζει πολύ επαρχία ή ανωριμότητα) γι΄αυτό απέχω από τέτοιες καταστάσεις.

Είμαι σε άλλη φάση και αγοράζω πραγματικά ότι μου χρειάζεται.

Ίσως επειδή είμαι στα πρώτα -άντα και δεν σκέφτομαι πια με το συναίσθημα παρά μόνο με την ψυχρή λογική (κόστος/απόδοση) ...

1.Τα πιτσιρικια μπορουν κάλλιστα να δουλέψουν και να πάρουν οτι "υπερβολικό" θέλουν.

2.Οι παρέες μου (προσωπικά αλλα και γνωστών) οχι απλά δεν ξερουν τι παει να πει ΕΙΖΟ αλλα δεν ξερουν πως ειναι το ποντικι.

3.Η Οθόνη είναι υγεία. Αν δεν το καταλάβετε αυτο ...ολα τα άλλα ειναι περιττά.

Μπορείτε επισης μιας που καλοκαίριασε να πάρετε και γυαλιά ηλίου απο κανένα πλανόδιο χωρίς φίλτρα και τίποτα εκτος απο βαμμενο τζάμι ώστε να κάνετε οικονομία στα μάτια σας. Μετά με τα λεφτά που θα εξοικονομήσετε μπορείτε φυσικά να πάρετε ενα quad SLi ή crossfire.

Φιλικά και αποχωρώ.

Δηλαδη οι ΕΙΖΟ ειναι καλυτερες για τα ματια ενω η Dell που εχω εγω η μια LG(εστω με μουφικο πανελ) δεν ειναι???

Οχι δηλαδη αν ισχυει κατι τετοιο πολυ θα ηθελα να μαθω ποιος και με τι το τεκμηριωνει??

Προσωπικα διαφορα εχω δει μονο στη εικονα και αυτο οσο αναφορα τα πανελ(το δικο μου σε σχεση με "μουφικη" LG(TN))

Βλέπω τόσες ώρες γράφετε...ΤΈΤΟΙΑ οθόνη δεν θα την πάρει κάποιο που δεν ασχολείται καθόλου..Θα την πάρει μονο κάποιος ΠΟΖΕΡΑΣ και όχι απαραιτητα ΖΑΜΠΛΟΥΤΟΣ απλά γιατί είναι ποζερος..Από εκεί και πέρα..Εγώ ρε φιλε πως θα πάρω όχι απλά οθόνη αλλα έστω ένα ποντίκι???ΣΥΓΓΝΏΜΗ που δεν δουλεύω γιατί ακόμα πάω σχολειό...Από εκεί και πέρα η οθόνη ειναι υγεία όπως είπε και ο μανόλης....Αμα δουλεύεις 10ώρες στο pc σου νομίζω ότι αξίζει να έχεις κάτι πολύ καλο...Επίσης εγώ για παράδειγμα βλέπω και ταινίες στο pc μου επομένως θέλω και ανάλυση και μικρό χρόνο απόκρισης και ξαπλώνοντας στο κρεβάτι μου να έχω καλή γωνια θέασης....

Εννοειτε, η ανταλλαγη αποψεων παντα σε φιλικο επιπεδο. Απλα λες κατι, ο αλλος το λαμβανει αλλιως, προσπαθεις να εξηγησεις τι εννοεις και καταληγεις σε παρεξηγηση...:033: :033: :033:

Γι' αυτο ειναι τα forum :)

Aμα αναφέρεσαι σε εμενα ούτε εξέλαβα κάπως προς επίθεση ούτε εγώ το λέω με καμια πρόθεση και ζητώ συγγνώμη στον οποιοδήποτε το εξέλαβε διαφορετικά...Δεν μου αρέσουν τα flame άλλωστε όπως είπες για αυτό είναι τα φορα(Α ρε Μανολι..:D)

Δηλαδη οι ΕΙΖΟ ειναι καλυτερες για τα ματια ενω η Dell που εχω εγω η μια LG(εστω με μουφικο πανελ) δεν ειναι???

Οχι δηλαδη αν ισχυει κατι τετοιο πολυ θα ηθελα να μαθω ποιος και με τι το τεκμηριωνει??

Προσωπικα διαφορα εχω δει μονο στη εικονα και αυτο οσο αναφορα τα πανελ(το δικο μου σε σχεση με "μουφικη" LG(TN))

Eιπα εγώ πουθενά οτι ΜΟΝΟ οι eizo ειναι υγιεινές για τα μάθια;

Βλέπω τόσες ώρες γράφετε...ΤΈΤΟΙΑ οθόνη δεν θα την πάρει κάποιο που δεν ασχολείται καθόλου..Θα την πάρει μονο κάποιος ΠΟΖΕΡΑΣ και όχι απαραιτητα ΖΑΜΠΛΟΥΤΟΣ απλά γιατί είναι ποζερος..Από εκεί και πέρα..Εγώ ρε φιλε πως θα πάρω όχι απλά οθόνη αλλα έστω ένα ποντίκι???ΣΥΓΓΝΏΜΗ που δεν δουλεύω γιατί ακόμα πάω σχολειό...Από εκεί και πέρα η οθόνη ειναι υγεία όπως είπε και ο μανόλης....Αμα δουλεύεις 10ώρες στο pc σου νομίζω ότι αξίζει να έχεις κάτι πολύ καλο...Επίσης εγώ για παράδειγμα βλέπω και ταινίες στο pc μου επομένως θέλω και ανάλυση και μικρό χρόνο απόκρισης και ξαπλώνοντας στο κρεβάτι μου να έχω καλή γωνια θέασης....

Που ειναι η ποζεράδικη ; Δειτε μια ποζεράδικη LG με φωτισμένη κοκκινη βάση και ενα ποζεράδικο σχεδιασμο των 207 ευρώ.

RTYPE_FRONT_L_lge.gif

Δείτε τώρα και την απλή, στιβαρή και σωστή του evo (την δανείζομαι γιατί την εχω πρόχειρη.

IMG_2352.jpg

Ουτε το σήμα δεν φαινεται γιατι ειναι 1χ2.5cm.

Εννοειτε, η ανταλλαγη αποψεων παντα σε φιλικο επιπεδο. Απλα λες κατι, ο αλλος το λαμβανει αλλιως, προσπαθεις να εξηγησεις τι εννοεις και καταληγεις σε παρεξηγηση...:033: :033: :033:

Γι' αυτο ειναι τα forum :)

Φυσικα. Δεν χρειαζετε να πλακωθούμε.Μια χαρά συζήτηση κάνουμε αυτή την στιγμή πιστεύω.

manolis added 2 Minutes and 13 Seconds later...

Aμα αναφέρεσαι σε εμενα ούτε εξέλαβα κάπως προς επίθεση ούτε εγώ το λέω με καμια πρόθεση και ζητώ συγγνώμη στον οποιοδήποτε το εξέλαβε διαφορετικά...Δεν μου αρέσουν τα flame άλλωστε όπως είπες για αυτό είναι τα φορα(Α ρε Μανολι..:D)

Χαλαρά σας θέλω :) Συνεχίστε. Με ενδιαφέρει να δώ αν θα καταφέρουμε να καταλήξουμε καπου.

Βεβαια δεν ειναι και φυσιολογικό να συμφωνήσουμε ολοι σε κατι γιατι απλά εχουμε άλλα ενδιαφέροντα/ανάγκες, αλλά θέλω πολύ να δώ απαντήσεις με σωστά/τεκμηριωμένα επιχειρήματα και φωτογραφίες(αν ειναι απαραίτητο).

Μανόλη διαφωνείς ότι άμα πάει και την πάρει ένα παιδί/ενήλικος/μεσήλικας ο οποιος κάθεται 1ώρα κάθε μέρα στο pc του και κάνει browse στο net μονο...Όταν εννοώ ποζερας εννοώ μονο και μονο για να λέει τι οθόνη έχει...

Μανόλη διαφωνείς ότι άμα πάει και την πάρει ένα παιδί/ενήλικος/μεσήλικας ο οποιος κάθεται 1ώρα κάθε μέρα στο pc του και κάνει browse στο net μονο...Όταν εννοώ ποζερας εννοώ μονο και μονο για να λέει τι οθόνη έχει...

Κοιταξε ειναι κάπως σωστή η σκέψη σου αλλα...διαφωνω.

Γιατι;

Να σου δώσω ενα παράδειγμα. Πες οτι θες ενα αμαξι για να πηγαίνεις 1 φορά τον μηνα μέχρι το περίπτερο. Φυσιολογικά σου κάνουν ολα. Ετσι;

Δεν θα ήταν ομως καλύτερο να είχες ενα που να παρέχει την μέγιστη ασφάλεια και ας φαίνεται οτι "περισσεύει" ;

βασικά δεν είναι θέμα ΕΙΖΟ ή κάτι άλλο αλλά θέμα πανελ.. αν κάποιος έχει δει ΤΝ πανελ και δε του αρέσει παει και τα σκάει τόσο απλά.. σιγά μην πουλήσει κάποιος μούρη αν έχει ΕΙΖΟ οθόνη..

θα πω ενα αντίστοιχο παράδειγμα.. εμενα πχ στο ppc μου μια χαρά μου φαίνεται και η qvga ανάλυση για 2.8" οθόνη.. αλλοί δε την θέλουν με τπτ και παίρνουν μόνο vga.. είναι θέμα ματιού καταλήγω.

Υ.Γ. φυσικά πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά τις θεωρώ..εξαιρέσεις.

Ναι φυσικά....Αλλα σκέψου το ποσοστό που έχεις να πάθεις κάτι από εδώ μέχρι το περίπτερο από το τα πηγαίνεις με 250 στην εθνική...Επομένως στην 1 ώρα την μέρα πιστεύω ότι δεν υφίσταται καν περισσότερη ασφάλεια...Από κίε και πέρα σαφώς και συμφωνώ ότι μια εΐζο έχει άλλη ποιότητα μιλώντας όχι όμως για ΤΗ panel....Εγώ σκοπεύω να πάρω αυτή...( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.162333 στις 21 ίντες) απλά προς το παρόν μια επιδότηση που περιμένουμε δεν μας έχει έρθει επομένως περιμένω να πάρω 5-6 χιλιάρικα γιατί αλλιώς δεν μπορώ να την πάρω γιατί θα πάω και για σύστημα...

Ναι φυσικά....Αλλα σκέψου το ποσοστό που έχεις να πάθεις κάτι από εδώ μέχρι το περίπτερο από το τα πηγαίνεις με 250 στην εθνική...Επομένως στην 1 ώρα την μέρα πιστεύω ότι δεν υφίσταται καν περισσότερη ασφάλεια...Από κίε και πέρα σαφώς και συμφωνώ ότι μια εΐζο έχει άλλη ποιότητα μιλώντας όχι όμως για ΤΗ panel....Εγώ σκοπεύω να πάρω αυτή...( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.162333 στις 21 ίντες) απλά προς το παρόν μια επιδότηση που περιμένουμε δεν μας έχει έρθει επομένως περιμένω να πάρω 5-6 χιλιάρικα γιατί αλλιώς δεν μπορώ να την πάρω γιατί θα πάω και για σύστημα...

Για αυτό σου είπα οτι έχει κάποια ορθότητα η σκέψη σου πριν ;)

Υ.Γ: s-pva εννοείς ετσι;

Υ.Γ 2: Απο Πλαίσιο καλύτερα....

Για αυτό σου είπα οτι έχει κάποια ορθότητα η σκέψη σου πριν ;)

Υ.Γ: s-pva εννοείς ετσι;

Υ.Γ 2: Απο Πλαίσιο καλύτερα....

Για αυτό και εγώ συμφωνώ μαζί σου αφού το ξέρεις :D:033: Ναι από πλαισίου ούτως η άλλος απλά δε την βρήκα εκεί για αυτό...

PS:Ναι s-pva είναι

Σιγα τις μουφες τις ΕΙΖΟ. Καλες ειναι αλλα δε θα τις πληρωσουμε και χρυσες.

"Status symbol" και 200% πανω υπερτιμημενες.

Σε καμια περιπτωση δεν ειναι μουφες, ειναι απλα κορυφη. Απλα το θεμα ειναι αν αξιζει στην πραξη η (τεραστια) διαφορα χρηματων.

Τα ματακια σας ποσο τα κοστολογειτε ??

Ετοιμη την ειχατε την απαντηση...

Αυτο που λεμε ειναι αν η ΕΙΖΟ αξιζει την διαφορα τιμης απο τις υπολοιπες κορυφαιες οθονες. Ο γραφιστας μια xαρα θα βολευτει και με Samsung ή LG.

Γραφίστας με LG???? μάλλον η ο γραφίστας ειναι της πλάκας ερασιτέχνης ή εσυ κανεις πλάκα

Οι γραφίστες περνούν κατι παπάδες EIZO με καπάκια γυρω γυρω και hardware auto color calibration devicies (κατι σαν ποντικια που τα κρεμάς στη μεση της οθόνης εαν τα εχετε δει) που κανουν εως και 2000 ευρα

post-460-1442175055,7434_thumb.jpg

Μανωλη μαλλον καταλαβα λαθος απο τα λεγομενα σου.Καταλαβα οτι οι ΕΙΖΟ ειναι καλυτερες για τα ματια απο τις υπολοιπες απο αυτα που λες..δεν ειπα ΜΟΝΟ οι ΕΙΖΟ..

Για τα ματια παντως παιζει ρολο ΛΟΓΙΚΑ παντα το panel+backlight.Ενας κολλητος μου εχει μια 15 CRT ΕΙΖΟ που δουλευει ακομα και την εχει 10+ χρονια.Στις CRT ηταν κορυφη η εταιρια αλλα στις TFT δεν δυναται να ειναι κορυφη με την ενοια που ειχε παλια.Δηλαδη,και εγω πιστευω οτι ειναι "κορυφη",απλα αν εχουν ιδιο πανελ με μια φθηνοτερη οθονη,το εξτρα κοστος δεν αξιζει την αγορα της,για τον απλο λογο οτι αν η ΕΙΖΟ εχει 600 και η LG 300 ευρω,και εχουν ιδιο πανελ και σχεδον ιδιο backlight σε συμφαιρει σε 3 χρονια να πεταξεις την LG και να παρεις την νεα απο το να κρατησεις την ΕΙΖΟ 6 χρονια...Εκτος πια και αν η 6ετιας ΕΙΖΟ ειναι καλυτερη απο τις οθονες που βγαινουν σημερα η πριν απο 1-2 χρονια...Δεν νομιζω..ειναι η τεχνολογια στην μεση.

Αν μου περισσευαν λεφτα φυσικα και θα επαιρνα ΕΙΖΟ και δεν μου εκανε διαφορα το νουμερο 300 απο το 600...ΕΙΖΟ με τα μπουνια..

Αυτό δη το είχα δει που λέει ο Ιάνεις ότι δηλαδή οι γραφίστες δουλεύουν με LG...Επειδή έχουμε και γραφίστρια στην δουλειά του πατέρα μου και γιατί έχω ψαχτεί και εγώ ο ίδιος με τη γραφιστική και έχει τύχει να συναντήσω γραφίστες αρκετούς επαγγελματίες που από αυτό και μονο βγάζουν τα χρήματα τους έχω δει τέτοιες οθονες που έδειξε ο iannis...Και νομίζω θα ήταν παράλογο ένας γραφίστα να είχε LG ο λόγος??Γιατί πολύ απλά όπως για κάποιον είναι εργαλείο δουλειάς το τρυπάνι και ποση ώρα και με τι ποιότητα θα τρυπήσει έναν τοίχο το ίδιο είναι και για τον γραφίστα....τα λεφτά τους τα βγάζουν από αυτά και κάνουν ότι μπορούν για να αποδίδουν καλύτερα επομένως γραφίστα με LG τον 300-500 euro το θεωρώ ΑΔΎΝΑΤΟ η και να ειναι γραφιστας μπορεί να είναι σε κάποια σχολη ακόμα η τώρα να ξεκίνησε η να είναι γραφίστας τις πλακας...Αλλα ΌΛΟΙ οι γραφίστες που έχω δει από ΚΟΝΤΑ είχαν ΕΊΖΟ..Εξηγήστε για πιο λόγο ΌΛΟΙ οι γραφίστες είχαν ΕΊΖΟ τις οποιες πρώτη φορα έβλεπα από κοντά τέτοια ΤΈΡΑΤΑ!!!!Δηλαδή οι γραφίστες είναι χαζοί??Δεν νομίζω

Πριν δυο χρονια (νομιζω) ειχαμε μια αντιστοιχη συζητηση σε ενα forum για djing. Οπως τωρα μιλαμε για την ΕΙΖΟ τοτε μιλουσαμε για τις cdιερες της Pioneer. Αν δηλαδη αξιζουν τη διαφορα τιμης σε σχεση με τον ανταγωνισμο. Και ειχαμε καταληξει οτι δεν αξιζει να χρυσοπληρωνεις τα Pioneer οταν υπαρχει η Numark η οποια στα ιδια λεφτα με το 100αρι της Pioneer εδινε μια cdιερα αντιστοιχων δυνατοτητων με το 1000αρι της Pioneer. Αυτο προσπαθω να να πω κι εδω. Κι εγω πιστευω οτι η ΕΙΖΟ ειναι η κορυφη αυτη τη στιγμη. Δεν μπορει κανεις να το αμφισβητησει αυτο. Οσον αφορα τους γραφιστες ειναι λογικο να θελουν την κορυφη για την δουλεια τους οταν απο εκει θα φανε ψωμι... Απλα συνεχιζω να πιστευω οτι αν περνανε και μια αλλη οθονη αντιστοιχων δυνατοτητων 300 ευρω φθηνοτερα και την ντυνανε με αυτα τα πανελ θα κανανε επισης σωστα την δουλεια τους.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.