vgiozo Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13, 2008 Μετά από πολλές αναβολές, είμαι έτοιμος να αγοράσω ένα νέο τροφοδοτικό για το σύστημα της υπογραφής, που να μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα από το Seasonic στις ιδιαιτερότητες της σύνθεσης του μηχανήματος...Δηλαδή ψάχνω και προτίθεμαι να επιλέξω μόνο από τροφοδοτικά με μονή 12άρα γραμμή...Λαμβάνοντας υπ' όψη και νέες αφίξεις έχω διαλέξει τα ακόλουθα:1)Corsair TX750W: Επαρκέστατη ισχύς, 5ετής εγγύηση και 8 SATA συνδέσεις για να αποφευχθούν οι μετατροπείς molex>sata. Επίσης, χαμηλός θόρυβος, με "μανίκια" και καλή τιμή. Αρνητικό - συγκριτικά- θα μπορούσε να θεωρηθεί η μέτρια απόδοση στις μετρήσεις ac ripple (126.50€)2)PC Power & Cooling Silencer 750W: Καλύτερη απόδοση ac ripple, υποδεέστερη σταθερότητα, κάπως θορυβώδες, πιο ακριβό, επαρκέστατη επίσης ισχύς. (149€)Τί διαφορά έχουν οι δύο εκδόσεις του τροφοδοτικού Black-QuadCF;http://www.plaisio.gr/productlist.aspx?catalog=20&category=699777053) Silverstone Olympia OP650: Άριστη απόδοση ac ripple / σταθερότητα τάσεων, μειωμένη αποδοτικότητα <80, λιγότερων watt, λίγο ανεβασμένη τιμή (125€)Ποιό από τα παραπάνω θα προτείνατε; Κάποιο άλλο που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα;
dellman Μάρτιος 13, 2008 #2 Μάρτιος 13, 2008 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=966088 αυτό που είναι το ίδιο με το corsair μη σε μπερδεύουν τα χαρακτηριστικάή το pc power and cooling
vgiozo Μάρτιος 13, 2008 Author #3 Μάρτιος 13, 2008 Ευχαριστώ για την απάντηση...Για το τροφοδοτικό του συνδέσμου...δηλαδή δεν έχει πρακτική διαφοροποίηση το γεγονός ότι έχει 4 12άρες;Έχω διαβάσει για τον τύποις χωρισμό της 12άρας, αλλά δεν γνωρίζω αν θα συμπεριφέρεται πρακτικά με τον ίδιο απόλυτα τρόπο όπως ένα με 12άρα γραμμή που δεν γίνεται split......αν ισχύει, τότε είναι μια πολύ καλή λύση...Βέβαια, αν ισχύει, μπορούν να περιληφθούν πολλά ακόμη τροφοδοτικά στα υπόψη...Αυτό που με καίει εμένα είναι να μην εχω πρόβλημα με τη κατανομή της τάσης που χρειάζονται οι δίσκοι...Επίσης...καίνε όλοι οι δίσκοι το ίδιο; Τώρα που μετακομίζω (τέρμα το μεταπτυχιακό -γιούπι!!- ώρα για διπλωματική -ωχ,ωχ!! ) κάνω μετά από 1,5 χρόνο καθαρισμό στον υπολογιστή και παρατήρησα σημαντική διαφορά στις απαιτήσεις των δίσκων σε ενέργεια...Πχ ο 750άρης Seagate ζητά - σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην ετικέτα- 0.65Α στα 5v, 0.6Α στα 12ν, ο Maxtor Maxline 3 ζητά 0.74 στα 5ν, 1,5 στα 12ν, ο 160ης Seagate 0.46 στα 5ν, 0.56 στα 12ν
dellman Μάρτιος 13, 2008 #4 Μάρτιος 13, 2008 Είναι ακριβώς το ίδιο με το corsair απλά αναφέρονται παντού λάθος τα χαρακτηριστικά
vgiozo Μάρτιος 13, 2008 Author #5 Μάρτιος 13, 2008 έχεις πρόχειρο κάποιο λινκ για δοκιμή του τροφοδοτικού; Στο johnnyguru είχα διαβάσει για την αυξημένη ενεργειακή απόδοση του Corsair νομίζω, αλλά δεν έχει πάρει το μάτι μου κάτι για το τροδοφοτικό της Chieftec
vgiozo Μάρτιος 14, 2008 Author #6 Μάρτιος 14, 2008 Καμία άλλη γνώμη - εναλλακτική πρόταση;Το έψαξα (λίγο) το chieftec και διάβασα ένα νημα στο φόρουμ του jonnyguru - από δικό μας παιδί κι αυτό - όπου όμως το πρότειναν να προτιμήσει το 750άρι καθότι θεωρούν ότι είναι στα όριά της/ πιεσμένη η πλατφόρμα στα 850W....
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.