Jump to content

GA-8ST667 Βιοs update

Arikos

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θα ήθελα τη συμβουλή σας. Εχω την motherboard P4 Titan 667 με SiS 645DX chipset και Bios GA-8ST667. Προσπάθησα να κάνω update το Βios απο την έκδοση F1 που ήταν στην F3 μέσα απο το πρόγραμμα @BIOS, σε περιβάλλον windows. Μου έκανε συνεχόμενα write error και έκανα τη χαζομάρα να κάνω επανεκκίνιση τον Η/Υ και έκτοτε δεν επανεκκινει. Ενώ παίρνει ρεύμα ο σκληρός δεν μου δείχνει η οθόνη καν το BIOS.

Διαπίστωσα, διαβάζοντας το forum εδω, ότι έκανα βλακεία που προσπάθησα να κάνω Update το BIOS μέσα απο περιβάλλον windows. Τι μπορώ να κάνω για να ξεκινήσει και πάλι ο Η/Υ; Διαβάζω ότι χρειάζεται να κάνω Clear CMOS και ότι αυτό γίνεται αφαιρώντας την μπαταρία. Αυτό είναι ο τρόπος για να κάνω Clear CMOS σε αυτή την μητρική; Ψιλοκολώνω μήπως κάνω τα πράγματα χειρότερα.

Οποιαδήποτε βοήθεια και συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Άρης

Βασικά το F3 που το βρήκε καθώς εγώ μια ματιά που έριξα στο site της Gigabyte τα F1+F2 βρήκα μόνο. Δοκίμασες να βγάλεις την μπαταρία και να αποφορτίσεις τους πυκνωτές (κρατημένο το κουμπί τροφοδοσίας με το τροφοδοτικό εκτός πρίζας);

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=1411

αυτήν δεν έχεις? βρίκα F3 BIOS. Κάνε clearCMOS μήπως γίνει τίποτα, χειρότερα δεν γίνετε :/

Αν δεν γίνετε τίποτα, ψάξε σε κανένα μαγαζί, μερικά πουλάνε κατι P4 S478 mainboards και απο μια γρήγορη ματία που έριξα είναι κάπου στα 55e low-end όμως και mini-atx.

GL

πολύ δύσκολά τα πράγματα.

αν δε δουλέψει και είσαι αθήνα πετάξου μια βόλτα στο πλαίσιο στο stockhouse.. συνήθως έχει κάτι στοίβες με μητρικές συνήθως σε τέζα τιμές.. μπορεί να σου κάνει κάποια. ή πάρτους κανά τηλ.

Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα την ClearCMOS μέθοδο, αλλά απο τις απαντήσεις, βλέπω ότι έκανα χοντρή χαζομάρα. Ακολούθησα σωστα τα βήματα του update και το update μάλιστα το βρήκε μόνο του και ήταν το προτεινόμενο. Απλά μου έκανε συνεχώς Write Error καθώς πήγαινε να γράψει στο BIOS. Kόλησε ο Η/Υ και με επανεκκίνιση δεν κάνει τίποτα.

Πίστευα ότι θα είχαν προβλέψει τέτοιες περιπτώσεις, ώστε να μην πάει άχρηστος ένας Η/Υ, μιας και τον έχω καιρό, οπότε καλύτερα ν αγοράσω κανούργιο. Κρίμα :(

Μακάρι να δουλέψει το clearCMOS. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Άρης

η gigabyte είχε κάνει μια προσπάθεια για αυτό που λές και μερικές μητρικές είχαν dual bios.. οπότε αν καταστρεφόταν το πρώτο έμπαινε αυτόματα το εφεδρικό.κρίμας που δεν το καθιέρωσαν σε όλες.. λόγοι κόστους και χώρου φαντάζομαι..

Ξέρω ότι ίσως φαίνεται χαζή η ερώτηση, αλλά πώς βγάζω την μπαταρία; Βλέπω ακριβώς απο κάτω λέει clear cmos και λεει 1-2 clear cmos και 2-3 normal. Τι ακριβώς πρέπει να κάνω; Δοκίμασα να βγάλω την μπαταρία αλλά ψιλοφοβάμαι μήπως σπάσω κάτι. Έχει κάτι σαν μοχλό, αλλά όποια κατεύθυνση κι αν δοκιμάσα δεν απελευθερώνει κάτι.

Συγνώμη αν φαίνεται χαζή η ερώτηση, αλλά δε θέλω να κάνω κάτι που δεν πρέπει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Άρης

Ξέρω ότι ίσως φαίνεται χαζή η ερώτηση, αλλά πώς βγάζω την μπαταρία; Βλέπω ακριβώς απο κάτω λέει clear cmos και λεει 1-2 clear cmos και 2-3 normal. Τι ακριβώς πρέπει να κάνω; Δοκίμασα να βγάλω την μπαταρία αλλά ψιλοφοβάμαι μήπως σπάσω κάτι. Έχει κάτι σαν μοχλό, αλλά όποια κατεύθυνση κι αν δοκιμάσα δεν απελευθερώνει κάτι.

Συγνώμη αν φαίνεται χαζή η ερώτηση, αλλά δε θέλω να κάνω κάτι που δεν πρέπει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Άρης

αυτό σημαίνει πως για να κάνεις clear cmos δε χρειάζεται να βγάλεις την μπαταρία αλλά να ενώσεις τα jumperakia στις θέσεις 1-2 και να δώσεις ρεύμα με τον διακόπτη(αν θυμάμαι καλά).

τα jumperakia είναι κάπως έτσι:

cmos360.jpg

Δε βρίσκω κάτι σε jumper να μετακινήσω. Το manual της motherboard δε λέει τίποτα. Κανένα tip πώς να βγάλω σωστά την μπαταρία;

Το manual της motherboard είναι εδώ

http://europe.giga-byte.com/FileList/Manual/motherboard_manual_8st667_e.pdf

στην περίπτωση που μπορείς να δεις κάτι απο εκέι που δεν έχω προσεξει.

Άρης

Δε βρίσκω κάτι σε jumper να μετακινήσω. Το manual της motherboard δε λέει τίποτα. Κανένα tip πώς να βγάλω σωστά την μπαταρία;

Το manual της motherboard είναι εδώ

http://europe.giga-byte.com/FileList/Manual/motherboard_manual_8st667_e.pdf

στην περίπτωση που μπορείς να δεις κάτι απο εκέι που δεν έχω προσεξει.

Άρης

ναι δικό μου λάθος, έπρεπε να έχω κοιτάξει το manual.. προφανώς τα γράφει αυτά για κάποιο άλλο μοντέλο.

λοιπόν επι του θέματος.. βρήκα αυτή την χρήσιμη φωτογραφία:

battery9ul.jpg

κάπως έτσι δεν είναι η μπαταρία σου? πρέπει με το χέρι ή με κάτι άλλο να σπρώξεις ετσι το λεβιεδάκι ωστε να ελευθερωθεί η μπαταρία.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.