Jump to content

Πρόβλημα με σκληρό SATA 1

oeo77

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας my friends..

Πρόσφατα αγόρασα ένα σκληρό Seagate 500gb,32 cache,SATA 2(ακριβές όνομα:SEAGATE BARRACUDA 7200.11 ST3500320AS 500GB SATA2)!Η μητρική μου δεν υποστηρίζει SATA 2 και θα τον δουλέψω στο pc μου σαν SATA 1!

Στο σκληρό αυτό έχω σκοπό να κάνω partition ώστε να έχω και λογισμικό και data (σε διαφορετικά partition)!Το πρόβλημα είναι ότι δεν τον αναγνωρίζει το pc..Απ'ότι διάβασα χρειάζονται κάποιες ρυθμίσεις μέσω BIOS.Η μητρική μου είναι η ASUS P5LD2-Deluxe και έχω AMI BIOS!Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;Υπάρχει ένα ανάλογο POST στο site αυτό αλλα δεν με βοηθησε..Σας ευχαριστώ εκ τον προτερων!

παιζει κανονικα ο συνδιασμος sata1 hdd με sata2 controller

οταν λες

Γεια σας my friends..

Το πρόβλημα είναι ότι δεν τον αναγνωρίζει το pc..

εννοεις δεν φαινεται απο το βιος ή μεσα απο τα windows?

format τον εχεις κανει?

Το m/b σου υποστηρίζει κανονικά SATA2 δίσκους.

Αν δεν τον βλέπεις στο BIOS και με την προϋπόθεση ότι τα καλώδια είναι σωστά συνδεμένα τότε ίσως έχει πρόβλημα ο δίσκος.

Μπορείς να δοκιμάσεις βέβαια ένα BIOS update, να δοκιμάσεις να τον δηλώσεις ως SATA1 καθώς και να αλλάξεις καλώδια για να δεις τι παίζεται.

αν λεω αν κλειδώσεις τον σκληρό σε sata1 mode με το jumperaki, δεν θα παίξει...?

νομιζω οτι γινεται αυτο....

Γίνεται!Στη διαχείριση συσκευών μου τον εμφανίζει,αλλα δεν τον εμφανίζει στις μονάδες σκληρών δίσκων..

δοκίμασε να κάνεις δεξί κλίκ στο "ο υπολογιστής μου" επέλεξε "Διαχείρηση" και μετά "Διαχείρηση Δίσκων".. λογικά θα σου βγάλει εναν οδηγό για να εγκαταστησείς τον σκληρό.. όλα αυτά σε windows XP..

Εγώ είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα με την παλιά NF7-s.

Αν δεν τρέχει το SATA rom στο bootarisma δε βρίσκει με τίποτα το σύστημα τον SATA2 σκληρό μου...

Το m/b σου υποστηρίζει κανονικά SATA2 δίσκους.

Αν δεν τον βλέπεις στο BIOS και με την προϋπόθεση ότι τα καλώδια είναι σωστά συνδεμένα τότε ίσως έχει πρόβλημα ο δίσκος.

Μπορείς να δοκιμάσεις βέβαια ένα BIOS update, να δοκιμάσεις να τον δηλώσεις ως SATA1 καθώς και να αλλάξεις καλώδια για να δεις τι παίζεται.

Τον βλέπει στο BIOS!Ξέρεις τι ρυθμίσεις πρέπει να κανω μέσω BIOS για να τον αναγνωρίσει?Σε ενα αλλο POST έγραφαν κατι για RAID..Επισης οι ρυθμίσεις ή η συνδεσμολογια πανω στη motherboard(έχει 4 θέσεις για sata σκληρούς) διαφέρει αναλογια αν θέλω να κάνει BOOT από τον συγκεκριμένω σκληρό η θέλω να τον έχω μόνο για δεδομένα.Οι θέσεις SATA 1/SATA 2 είναι για BOOT DISK και λειτουργεί σαν master ενώ οι θέσεις SATA 3/SATA 4 είναι για DATA DISK και λειτουργεί σαν slave.

oeo77 added 6 Minutes and 18 Seconds later...

Εγώ είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα με την παλιά NF7-s.

Αν δεν τρέχει το SATA rom στο bootarisma δε βρίσκει με τίποτα το σύστημα τον SATA2 σκληρό μου...

Σωστός..δεν ψάχνει για SATA δισκους..μονο για IDE..πως το έλυσες??

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.