Jump to content

Μην παθετε οτι επαθα εγω (εξωτ.σκληρος)

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Προλαβετε εσεις την ζημια που δεν προλαβα - που επαθα εγω... και κατ'αρχην

το συστημα μου για την διευκολυνση σας..

laptop acer 1362LM (amd sempron 2800+ / 1.6 gh) ,ram 1.5 gb,internal hd 30gb (2 partitions c:,d: ), router us robotics,external hdd mybook essential 250 gb,συν διαφορα usb μαραφετια αναγνωστης καρτων,bluetooth antenna, cooling base,web camera,και ενα πολυμηχανημα hp 1315 all in one,και win xp home πληρως ενημερωμενα με panda antivirus+firewall 2007 πληρως ενημερωμενο και αυτο.

Επειδη 30 γιγα που ειχε ο εσωτερικος σκληρος ηταν λιγα πηρα σαν εξωτερικο σκληρο τον my book western digital 250 gb .

Εκανα ομως ενα σοβαρο σφαλμα. Στον εξωτ.σκληρο εγκατεστησα προγραμματα οχι σαν απλη αποθηκευση αλλα σαν ενεργη εγκατασταση που αλληλοεπιδρουσε ''on line'' με το σωμα των windows,ενω αρχικη μου προθεση ηταν μονο η αποθηκευτικη του χρηση σε μουσικη και ταινιες.

Και αναφερομαι σε προγραμματα οπως torrent client,μετατροπεις σε dvd format ταινιων,υποτιτλοι,κλπ.

Τον πρωτο καιρο ή αμεσως (γι'αυτο δεν ειμαι σιγουρος) αρχισε η οθονη να κολαει περιεργα.Δηλ.

1.- Εμφανιζοταν μπλε οθονη με λευκα ''ιερογλυφικα'' γραμματα και σημεια στιξης ασυναρτητα και στην κατω μερια στην μεση ενα ''conter'' μετρουσε ως το 100 και μετα εκανε επανεκκινηση ολο το συστημα.

2.- μετα το αλαξε το τροπαρι (απογοητευτηκε απο εμενα φαινεται..) και απλα κολαγε η οθονη με εγχρωμες κατακορυφες γραμμες στο αριστερο της τμημα,ή παγωνε με τετραγωνα πλαισια συρομενα ως caskede ,δηλ.οπως κραταμε τα φυλα της τραπουλας στο κουμκαν μισοκρυμενα το ενα απο το αλλο αλλα απο πανω προς τα κατω και σε ενα τυχαιο σημειο εμενε ενα λευκο τετραγωνακι,ενω οι υπολοιπες λειτουργιες επικοινωνιων ή εσωτ.σκληρων δισκων στο μπακκραουντ συνεχιζαν κανονικα τισ περισσοτερες φορες.

Τοσες φορες σκεφτηκα να το ποσταρω εδω αλλα ολο και κατι συνεβαινε με τη δουλεια 'η τις επισκεψεις και το ανεβαλα.

Ολα αυτα μεχρι που απο το ''υπολογιστης μου'' εξαφανιστηκε το f: που ηταν το ''ονομα'' του εξωτ. σκληρου και δεν το εβρισκα ουτε στην διαχειριση των μεσων αποθηκευσεις οπου υπηρχαν το c: kai to d: ,αλλα ουτε και στα προσθοαφαιρουμενα μεσα.

Περιλυπος απεσσυρα απο την κυκλοφορια τον εξωτερικο σκληρο δισκο φυλασσοντας το μετασχηματιστη (-τροφοδοτικο 220v-12v/2A) που χαιρει ακρας υγειας και καπου θα φανει χρησιμο.(Χε,χε εμεινα με το τροφοδοτικο στο χερι).

Προσοχη λοιπον μην παθετε τα ιδια.

Εξωτερικοι σκληροι δισκοι μονο για backup εκτος αν ρητα ο κατασκευαστης σας εγγυηθει οτι δεν θα σας δημιουργησει προβλημμα.

Περιτο να σας πω πως απο την στιγμη που ''εφυγε'' ο εξωτ.σκληρος ολα εχουν καλως.

Ας ειχα μυαλο να τον προλαβαινα και να μην χανοταν και τα 100 ευρω που εδωσα για αυτον... γεια σας...

Φιλικα mirtiano.

Δεν χανεις τα χρημματα, στειλτον εγγυηση να στον αλλαξουν

Ρε συ mitriano είναι πολύ υπερβολικό αυτο που έγινε...

Εγώ σε εξωτερικό είχα και προγράμματα κανονικά εγκατεστημένα και αργότερα δoκιμασα και λειτουργικό σύστημα να εγκαταστήσω και ήταν μια χαρά...

Βέβαια αυτο που φαντάζομαι και τελικά τα έπαιξε ο δίσκος σου μάλλον είναι απο υπερθέρμανση όπως έχει χαλάσει και μενα ενας εξωτερικός...

Τωρα για τα κολλήματα μη ψάχνεις πολύ...Windows είναι αυτα....

Έτσι είναι ο δίσκος δεν χάλασε γιατί έβαλες μέσα προγράμματα αλλα απο πιθανόν τραντάγματα κατα την λειτουργία του ή υπερθέρμανση ή γενικά ελλατωματικό προιόν.

Έτσι είναι ο δίσκος δεν χάλασε γιατί έβαλες μέσα προγράμματα αλλα απο πιθανόν τραντάγματα κατα την λειτουργία του ή υπερθέρμανση ή γενικά ελλατωματικό προιόν.

---

ουτε τρανταγματα ειχε ,ουτε υπερθερμανση,η εγγυηση ειχε ληξη.Τη θερινη περιοδο εχω ιδιοκατασκευη ανεμιστηρακι λιγο μεγαλυτερο του τροφοδοτικου απο pc που εψυχε υπεραρκετα ρουτερ και εξ.σκληρο.Μαλλο ηταν το ...ριζικο του.Επισης δεν με στεναχωρησαν ιδιαιτερα τα 100 € . Εκεινο που με ειχε τρελανει μεχρι να δω τι φταιει ηταν που νομιζα οτι τα εφτυσε ο φορητος,αφου ειναι οκ τοτε τα υπολοιπα ειναι ψιλα γραμματα...

Μπορείς ωστόσο να κρατήσεις τη θήκη και να βάλεις ένα άλλο σκληρό μέσα με καμιά 40ρια ευρώ και με 5 χρόνια εγγύηση και είσαι κομπλέ. Το ότι τα έπαιξε ο σκληρός πιστεύω είναι απλά θέμα τύχης και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα τα φτύσει και ο επόμενος.

Παίζει η μητρική του φορητού να έχει χάλια θύρες usb, κάτι που δεν θα με παραξένευε σε acer.

Πάντως δεν χρειάζεται να εγκαθιστούμε προγράμματα σε εξωτερικούς σκληρούς. Αντί αυτού μπορούμε να ρυθμίζουμε π.χ. το dvd rip να γίνεται στον εξωτερικό, ενώ το πρόγραμμα θα είναι εγκατεστημένο στον C:\.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.