Jump to content

Καηκε το m/b???

SokoNik

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια χθες το βραδυ στην περιοχη μου εκανε διακοπες η δεη απο την απεργια. Εκει που σερφαρα εκλεισαν τα παντα, οκ λεω κλεινω το πολυμπριζο να μην γινει καμια μλκια οταν ξαναερθει το ρευμα και την κανω για ποτακι.Οταν ημουν εξω αστραφτε παρα πολυ και εβρεχε.

Το πρωι να μην τα πολυλογω το πσ δεν ανοιγε αλλα στη μητρικη αναβε το λαμπακι. Δεν πιστευα οτι εγινε κατι κακο γιατι οπως προειπα ειχα το πολυμπριζο στο οff. Ψαχνοντας ποιπον ειδα οτι και το ρουτερ της adsl Linksys wag200g δεν ητανε στα καλα του, αναβε μονο το ενα λαμπακι του power και κανενα αλλο. τελικα ανακαλυψα οτι καηκε γιατι εβαλα ενα αλλο της connx και μπηκα νετ. Το θεμα ειναι? μπορει να καηκε η μητρικη απο το καλωδια του lan απο τους κεραυνους???

Δοκιμασα σε πσ φιλου μου το τροφοδοτικο μου τις μνημες την gpu και ηταν ολα οκ εκτος απο την μητρικη μου. πως γινεται να μην δουλευει αλλα το λαμπακι να ειναι αναμμενο? Η μητρικη ειναι η asus p5e και την εχω κατι μερες που την αγορασα απο το πλαισιο. Τοι παιζει με την εγγυηση? Τι αλλο θα μπορεσω να κανω να σιγουρευτω οτι φταιει αυτη??

μπορει να καηκε η μητρικη απο το καλωδια του lan απο τους κεραυνους???

Nαι μπορει αν επεσε καποιος κεραυνος κοντα στα καλωδια του ΟΤΕ και αφου οπως λες σου εκαψε και το router....

Δοκιμασε ενα clear CMOS μηπως και δουλεψει,αν δεν τα καταφερεις δωστην πισω για αντικατασταση.

stealth

αν δεν παίζει κεραυνός μάλλον η m/b σου είναι προβληματική από την μάνα της. ζήτα να στην αλλάξουν δεν νομίζω ότι θα αρνηθόυν. τώρα μου φαίνετε λίγο δύσκολο να φταίει ο κεραυνός

αν δεν παίζει κεραυνός μάλλον η m/b σου είναι προβληματική από την μάνα της. ζήτα να στην αλλάξουν δεν νομίζω ότι θα αρνηθόυν. τώρα μου φαίνετε λίγο δύσκολο να φταίει ο κεραυνός

Ξέρεις πόσα hardware έχουν καεί από κεραυνούς και διακοπές ρεύματος?Αμέτρητα

Δοκιμασα clear cmos εβγαλα μπαταρια και αποσυνδεσα τα παντα για πολυ ωρα αλλα δε λεει να παρει μπροστα. Πηρα τηλ το πλαισιο (δεν ειπα για κεραυνους και τετοια) και μου εδωσε μια διευθυνση να την στειλω για να την τσεκαρουν. Την εχω πακεταρει αλλα επεσα και σε τριημερο γμτ. θα την στειλω την τριτη και ο θεος βοηθος!! Ελπιζω να μην καθυστερησει πολυ.

Εκανα μια ''βολτα'' στο e-shop και τσεκαρα τα εξης:

αυτο για να συνδεσω τον μετασχηματιστη του ρουτερ και το τηλ καλωδιο ωστε να προστατευτει απο μελλοντικη ιδια κατασταση

και αυτό για να προστατεψω ολο το πσ. Να πω επισης οτι εχω και ups

τι λετε τα παραπανω θα κανουν δουλεια??

Το καλώδιο του τηλεφώνου το σύνδεσες στο ups? Έχει τη δυνατότητα αυτή το UPS σου? Σε ρωτάω γιατι εμένα μου είχε καεί router απο κεραυνό μέσω της τηλεφωνικής γραμμής (και πάλι καλά δεν πήρε μαζί και το pc που ήταν συνδεμένο με καλώδιο lan πάνω)

Δεν συνδεσα το τηλ καλωδιο με το ups επειδη το ρουτερ και η τηλεφωνικη γραμμη ειναι 15 μετρα μακρια απο το πσ.

Το πλαισιο ποσες μερες κανει να δει την μητρικη και αν ειναι να στειλει νεα?

Το πλαισιο ποσες μερες κανει να δει την μητρηκη και αν ειναι να στειλει νεα?

Αν δεν τους ενοχλήσεις μπορεί να πάρει και 2-3 εβδομάδες. Αν τους παίρνεις κανένα τηλεφωνάκι από την 5-6 μέρα μπορεί σε μια εβδομάδα να έχεις τουλάχιστον απάντηση:011:

Κατα τη γνώμη μου είναι απο τη διακοπή ρεύματος, γιατί αφου έκλεισες το πολυπριζο, κεραυνός δεν παίζει να σου χάλασε τίποτα που θα ήταν συνδεδεμένο στο πολύπριζο. Εμένα μου χε τύχει κάτι παρόμοιο με κεραυνό, αλλα με την οθόνη, αμα δεν έκλεινα το τροφοδοτικό του PC, θα χε χαλάσει και αυτό (Πάλι καλά που την γλίτωσε η TV και απλά έχασε την φωτεινότητα της για 1 week.).

Κατα τη γνώμη μου είναι απο τη διακοπή ρεύματος, γιατί αφου έκλεισες το πολυπριζο, κεραυνός δεν παίζει να σου χάλασε τίποτα που θα ήταν συνδεδεμένο στο πολύπριζο.

Παιδια απο κεραυνο δεν γλυτωνει τιποτα οτιδηποτε ειναι μεσα στο PC θα γινει καρβουνο,ουτε πολυπριζο ουτε κατι αλλο μπορει να τον σταματησει(κεραυνος επεσε στον υποσταθμο της ΔΕΗ κοντα στο σπιτι μου και εκαψε το ρολοι,τιναξε κυριολεκτικα στον αερα τον πινακα και εκαψε ολα τα καλωδια τις πριζες και τους διακοπτες)εδω μιλαμε για καποια εκατομμυρια βολτ.

Τωρα αν τυχη και πεσει καπου κοντα στα καλωδια της ΔΕΗ η του ΟΤΕ και απλα ειναι μια υπερφορτωση τοτε το πολυπριζο μπορει να σε προστατεψει.

Ο μονος τροπος για να εισαι ασφαλης ειναι να βγαζεις το PC απο την πριζα και το καλωδιο του ΟΤΕ απο το router.

stealth

Παιδια σημερα μου ηρθε η νεα μητρικη την οποια μου αντικαταστησανε τελικα (ουφφ) οποτε μικρο το κακο, την γλυτωσα με ενα καμμενο ρουτερ.Ελπιζω τωρα με τα πολυμπριζα για τους κεραυνους που εβαλα να μην εχω τα ιδια παλι... Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.