Jump to content

Asus-P5B-D-WiFi UpdateBios Ez Flash 2 Bios

Biron

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλησπερα

Θα ηθελα να μου πειτε εαν εχω κανει καπου λαθος

Εκανα Update στα Bios απο 1004 ηθελα να περασω τα 1226 με το prog.Asus update

καταρχας εκανα save apo Asusupdate σε File τα Bios που ειχα.

Μετα κατεβασα απο asus Last version bios update (os)1226 εκανα extract file (ROM).

Απο το prog.Asus update διαλεγω update bios from file ολα καλα με κλικ το Clear CMOS checksum to loud defulilt bios setting

τρεχει 3 επιλογες Erase Rom

Flash Rom

Verify Rom

και μετα θελει reboot.

Όταν ανοίγει ο υπολογιστής παίρνω το μήνυμα λάθους CMOS Checksum Bad Overclocking failed,Please enter setup to reconfigure your system και μου λέει να πατήσω F1 για να μπω στο Setup ή F2 για να κάνει load τα defaults του BIOS και να συνεχίσει.Mε F1 μπηκα στα Bios tools Ez Flash 2 Bios(Ειχα περασμενο το UpdateBios1226 σε Dvd-Rw)

οπου μπορουσα να δω(Ez Flash 2 Bios) version and date και απο το bios που ειχα στο Pc πριν και απο το Bios file που ειχα στο dvd last updatebios1226 .

Με το TAB πηγα στο αρχειο invio εκανε test cancel τα αρχεια και μετα περασε τα new update και μετα βγηκε παραθυρο Update is done system reboot in 5 sec.

οπως και εγινε το PC μπηκε στα windows κανονικα χωρις το μηνυμα CMOS Checksum Bad Overclocking failed κτλ και ολα φαινονται μια χαρα εκτος απο το AiSuite που μου βγαζει παντα error..??

ετρεξα το MEMtest86 v1.70 και τα αποτελεσματα θετικα

wall time :2:56

Cached-2047m

Rsvd Mem-508k

Mem Map-e820-std

Cache-on

ECC-off

Test-std

Pass-6

Errors-ECC ERRS-0

Πως γινετε να επαναφερω τα αρχικα Bios που εχω σε file?για να δοκιμασω εαν λειτουργει το AiSuite

περμενω τις αποψεις σας

ευχαριστω

Sorry κι ολας ουτε εγω εχω γραφω καλα αλλα το παραπανω ειναι Ελληνικο κειμενο?

Δεν καταλαβα λεξη ουτε και ποιο ειναι το προβλημα σου ειλικρινα.

Sorry κι ολας ουτε εγω εχω γραφω καλα αλλα το παραπανω ειναι Ελληνικο κειμενο?

Δεν καταλαβα λεξη ουτε και ποιο ειναι το προβλημα σου ειλικρινα.

Πιστευω οτι υπερβαλλεις λιγο:033: ( ουτε εγω εχω γραφω :033: ):-) εαν εχεις Asus mobo πιστευω να καταλαβαινες περισσοτερα ,,,(παντα φιλικα γραφω)αλλα μπορει να εχεις και δικιο...

Λοιπον το προβλημα μου ειναι οτι εκανα Update sto bios τις Asus.P5B-d-wifi ,στην αρχη ,απο το AsusUpdate τα βηματα που ακολουθησα ηταν :

1.εκανα save τa αρχικα Bios (απο το Asusupdate)

2.Download τα new version apo asus P5BD1226.Rom

3.Ακολουθησα τις οδηγιες απο AsusupdateV.7.13.04

(a)Update Bios from file

(B)Διαλεξα το φιλε P5BD1226.rom

©Clear CMOS checksum to loud defulilt bios setting

Erase Rom

Flash Rom

verify Rom

Μετα ο υπολογιστης ηθελε reboot.

Στην εππανεκινηση το Pc μήνυμα λάθους CMOS Checksum Bad Overclocking failed,Please enter setup to reconfigure your system

Εχω 2 επιλογες να πατήσω F1 για να μπω στο Setup ή F2 για να κάνει load τα defaults του BIOS και να συνεχίσει.Mε F1 μπηκα στα Bios tools Ez Flash 2 Bios και εκανα απο εκει ξανα update Bios Erase Rom

Flash Rom

verify Rom

Στο τελος του Update εγραψε>

Update is done system reboot in 5 sec.

Το PC μπηκε στα windows χωρης μήνυμα λάθους CMOS και το Bios anagnwrizei tin version P5BD1226.

Τωρα αυτο που ηθελα να μαθω ειναι

1)εαν το update εγινε σωστα

2)Εαν υπαρχει τροπος να δοκιμασω να ξαναβαλω τα παλια BIOs 1004 διοτι το

AiSuite δεν μου ανοιγει κανει παντα error

Και θελω να δω μηπως το update που εκανα εχει τον 1 λογο για το error AiSuite

Kοιτα μηπως υπαρχει καποια νεωτερη version απο το AiSuite που να λειτουργει με αυτο το Bios.

Το προηγουμενο Bios το εχεις αποθηκευσει καπου(αν οχι κατεβασετο απο την Asus)και με τον ιδιο τροπο που εκανες update μπορεις να κανεις και downgrade το Bios.

stealth

Kοιτα μηπως υπαρχει καποια νεωτερη version απο το AiSuite που να λειτουργει με αυτο το Bios.

Το προηγουμενο Bios το εχεις αποθηκευσει καπου(αν οχι κατεβασετο απο την Asus)και με τον ιδιο τροπο που εκανες update μπορεις να κανεις και downgrade το Bios.

stealth

η νεωτερη version πρεπει να ειναι η V10117 αλλα μου κανει παντα error .

ναι το εχω το προηγουμενο Bios αλλα απο το Ez Flash 2 οταν παω να το flash μου λεει Version in rom file is older than existing board...:-(

και κατι αλλο

Perform a C.P.R. (CPU Parameter Recall) which resets the chipset

πως γινετε αυτο?

stealth δηλαδη κατα την γνωμη σου εκανα σωστα το update?

ευχαριστω

error 1.bmp

ναι το εχω το προηγουμενο Bios αλλα απο το Ez Flash 2 οταν παω να το flash μου λεει Version in rom file is older than existing board...:-(

stealth δηλαδη κατα την γνωμη σου εκανα σωστα το update?

Δηλαδη δεν σε αφηνει να κατεβεις σε καμμια προηγουμενη version?

Με το Asus Update Utility δοκιμασες?

Ναι νομιζω το update εγινε σωστα αλλιως θα ειχες προβλημα,το "Bad Bios Checksum" error που βγαζει ειναι γιατι μετα το update βρισκει λαθος ρυθμισεις σε ημερομηνια,ωρα,κ.τ.λ.,αν πατησεις F2 να φορτωσεις defaults ολα ειναι ενταξει.

Το image που εδωσες δεν φαινεται καλα και δεν μπορω να δω το error που σου δινει,αν μπορεις δωσε ενα πιο καθαρο.

stealth

Δηλαδη δεν σε αφηνει να κατεβεις σε καμμια προηγουμενη version?

Με το Asus Update Utility δοκιμασες?

Οχι δεν σε αφηνει να κατεβεις σε καμμια προηγουμενη version και το Update Utility τιποτα Version in Rom File is older than existing Board

αλλα βρηκα στο forum της Asus οτι μαλλον γινετε με afudos θα το κοιταξω λιγο και θα σας πω.

Perform a C.P.R. (CPU Parameter Recall) which resets the chipset?

πως γινετε το παραπανο βημα

ευχαριστω

post-6555-1442174981,7339_thumb.jpg

post-6555-1442174981,7897_thumb.jpg

post-6555-1442174981,8455_thumb.jpg

Εχω Asus απλα δε χρησιμοποιω τα αχρηστα προγραμματα της.Δοκιμασε κατι σε Everest για monitoring του συστηματος.

ειναι απαραβατος νομος ποτέ bios update απο windows παντα απο dos στην περιπτωση sou AFUDOS

Didicola δεν εχω floppy με usb flash γινετε κανονικα?πια version afudos ?

και φυσικα το file (dos) ετσι οχι το (οs) διοτι στο site exei 2.

Απο αυτα που καταλαβα βαζω και τα 2 file πχ. το afudos.exe+P5BD1004.Rom

και κανω reboot.

prompt type:

afudos /i[filename]

Apo bios tools πρεπει να φτιαξω μονο το Boot Device Priority με 1st Boot Device

το usb?

η αλλιως πως μπορω να Boot the system in DOS mode?

Το Perform a C.P.R. (CPU Parameter Recall) which resets the chipset?

πως γινετε το παραπανο βημα

ευχαριστω

http://www.bootdisk.com/pendrive.htm

1. The PC has to support booting from a USB flash drive. There may be anywhere from 1-3 items to change in the BIOS to make this possible assuming your BIOS supports it. Some bios's may refer to your flash drive as a USB floppy or USB zip.

2. The USB flash drive must support booting from it in general.

3. The flash drive must contain the boot/system files.

4. The flash drive must have bootsector area. This is done with special utilities.

5. References to "A:" drive lines in the autoexec.bat and/or config.sys files you copy to the drive after you make it bootable may result in errors.

6. You "may" have to format your floppy disk first in WinXP before you create a bootdisk as XP may "not" like working later on with a disk formatted otherwise.

7. Included below is a bootable ISO of DOS 7.1 which may be used with some of these methods if you do not have a 1.44 drive.

κανε boot flash βαλε τα αρχεια μεσα και τρεχει απο εκει

Εκανα flash το προηγουμενο version update δηλαδη το P5BD1004 με (afudos)

και το AiSuite δεν εχει error

Καπιο προβλημα πρεπει να εχει με το Lastupdate P5BD1226

Ευχαριστω για την βοηθεια.:033:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.