Evolution_R Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8, 2008 Καιρος για νεα οθονουλα πλεον,το διαμαντι της Philips 109P4 μπαινει στην ντουλαπα μετα απο 4 χρονια και την θεση της παιρνει η S2231 της EIZO. Infos μπορειτε να δειτε εδω http://www.eizo.gr/default.asp?pid=3&prId=52 και review εδω http://www.prad.de/en/monitore/review/2008/review-eizo-s2231w.html Τα βασικα: -panel S-PVA -1500:1 Contrast -αποκριση 8ms -εισοδους DVI_D & D-Sub -υποστηριξη HDCP -pixel size 0,282. Την αγορασα την Δευτερα απο Πλαισιο στα 759€ με την επισημη εγγυηση της EIZO 0px για 6μηνες και 4px για 5 χρονια. Καποιες photos Εντυπωσεις: Στα (+) - Eκπληκτικο μαυρο αμεσα συγκρισιμο με αυτο της Philips. - Eξαιρετικη αντιθεση και φωτεινοτητα ο Bright Regulator κανει πραγματικα δουλεια - Aψογα ζωντανα χρωματα που παραπεμπουν περισσοτερο σε CRT παρα σε LCD - Μεγαλος χωρος εργασιας - Μηδενικο ghosting - Απουσια corona effect (πραγμα που με ανησυχουσε πριν την αγορα) - Πολυ καλη εργονομια το υψος ρυθμιζετε με το ενα δαχτυλο - Σταθεροτητα βαση κυριολεκτικα κολλαει στην επιφανεια που θα ακουμπησει - Πολυ καλα presets για καθε περιπτωση - Αριστη ποιοτητα εικονας Στα (-) - Backlight bleeding σε ολες τις γωνιες απαραδεκτο για 760€ οθονη,αν και ειναι ορατο μονο αν εχει απολυτο σκοταδι,υπαρχει,ωστοσο μεχρι τωρα δεν με εχει ενοχλησει καθως δεν φαινεται ουτε στις ταινιες ουτε στα games,αλλα ισως επικοινωνησω με την EIZO για να δω τι θα μου πουν. - Οχι τοσο καλο λευκο,η τουλαχιστον δεν εχω βρει ακομα την ρυθμιση που να μου κανει και σιγουρα μακρια απο το απολυτο λευκο της Philips Αν βρω τις καταλληλες ρυθμισεις θα εχω ακομα καλυτερη ποιοτητα καθως προς το παρον ειμαι στο ψαξιιμο. Προκειται για εξαιρετικη οθονη εξαιρουμενου του backlight bleeding που μου παρουσιασε και προτεινεται ανεπιφυλακτα. Οποιος θελει να κανω καποιο test η καποια παραπανω πληροφορια,ελευθερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolis1442169134 Μάρτιος 8, 2008 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2008 Μεγειές!!! Πουλάκι μου, πήρες ΕΙΖΟ τελικα?Αντε αντε καλό και ξεκούραστο computing Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evolution_R Μάρτιος 8, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2008 Πηρα πηρα Εδω και ενα μηνα το παιδευα,δεν μπορουσα να αποφασισω αν θα παω σε 22 η 24, οι 24αρες μου πεφταν πολυ μεγαλες οι 22 ηταν ολες με TN μολις ειδα 22 μη TN δεν κρατηθηκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolis1442169134 Μάρτιος 8, 2008 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2008 Και πολύ καλά το έκανες Ωραιο review mate!!! Πάντα τέτοια! Εν καιρο θα καταλάβεις που βλέπουν τα μάτια σου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
StraKou Μάρτιος 8, 2008 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2008 φανταστική πόσα Ε πηγε? δεν ειναι λίγο επιβλαβές για τα μάτια να έχεις τόσα χρώματα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duncan11442169203 Μάρτιος 8, 2008 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2008 Ωραίο revieiew,καλοδούλευτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolis1442169134 Μάρτιος 8, 2008 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2008 φανταστική πόσα Ε πηγε? δεν ειναι λίγο επιβλαβές για τα μάτια να έχεις τόσα χρώματα?[quote name='Evolution_R;40150Την αγορασα την Δευτερα απο Πλαισιο στα 759€ με την επισημη εγγυηση της EIZO 0px για 6μηνες και 4px για 5 χρονια.Οσο για τα χρώματα' date=' αν και δεν ειμαι οφθαλμίατρος, δεν πιστεύω οτι εχει σημασία το πόσα χρώματα βλέπεις όσο το πως τα βλέπεις. Το θεμα δηλαδη ειναι η [b']ποιότητα απεικόνισης. Το βλαβερο κομμάτι παίζει στην ποσότητα και την ένταση των ακτινοβολιών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikchris Μάρτιος 8, 2008 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2008 Πολυ καλη αγορα. Πραγματικα απο τα λεφτα που ξοδευεις και το ευχαριστιεσαι.Ενσταση: Design. Η Οθονη μοιαζει λες και κατασκευαστηκε το 1990. Link to comment Share on other sites More sharing options...
StraKou Μάρτιος 8, 2008 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2008 Backlight bleeding τι είναι??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duncan11442169203 Μάρτιος 8, 2008 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2008 http://www.pchardwarehelp.com/guides/backlight-bleeding.phpBacklight bleeding τι είναι??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
StraKou Μάρτιος 8, 2008 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2008 http://www.pchardwarehelp.com/guides/backlight-bleeding.phpthanks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Μάρτιος 8, 2008 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2008 Πηρα πηρα Welcome to club. Ενσταση: Design. Η Οθονη μοιαζει λες και κατασκευαστηκε το 1990. Ετσι είναι οι ΕΙΖΟ. Απ εξω πανουκλες αλλά μολις πατησεις το "power on"--> κουκλες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolis1442169134 Μάρτιος 8, 2008 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 8, 2008 Μια χαρά στιβαρή και σοβαρή εμφάνιση έχουν.Τι θέλετε διαστημική βάση και κουμπιά που αναβοσβήνουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
backgroundman Μάρτιος 9, 2008 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 9, 2008 Καλησπέρα και καλο-δούλευτη η οθόνη. Και εγώ πριν 4 μέρες πήρα την 2431 και έχω εντυπωσιαστεί. Παντως απο αυτό που διάβασα για το black-light bleeding (διαφορετική φωτινότητα σε ορισμένα σημεία) δεν έχω παρατηρίσει κάτι στη δικιά μου. Υπάρχει καποια standard διαδικασία για να το δείς ??Επιπλέον αυτό που λες για το άσπρο στο menu έχει κάπου color temp, δοκίμασε να το βάλεις 10000οΚ (αν δε το έχεις κάνει ακόμα).Απο τις φωτο, παρατήρισα οτι δεν έχει ενεργοποιήσει (μάλλον) το clear-type απο τα windows (δεξί στο desktop->properties->Appearence->Effects->Use the following method to smooth edges of screen fonts->ClearType). Βελτιώνει απίστευτα τα fonts σε tft monitors.Επιπλέον επειδή έχω ένα KVM-switch με D-sub παρατήρησα μεγάλη διαφορά στη ποιότητα μεταξύ του DVI και του DSUB με πολύ καλύτερο το DVI. Αν την έχεις συνδέσει με DSUB καλό είναι να τη βάλεις με DVI.Υπάρχει κάποιο test (με photos) για να μπορούμε να δούμε αν υπάρχουν καμμένα pixels πιο εύκολα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Εvo8-By-m-diox Μάρτιος 9, 2008 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 9, 2008 Καλορίζικη και καλοδουλευτή και από εμενα...Μια από τις αγορές που σίγουρα άξιζε τα λεφτά της.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linos801442169065 Μάρτιος 9, 2008 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 9, 2008 Εξαιρετικη οθονη. Καλοδουλευτη και ελπιζω να βγαλει τα λεφτα της. Προσωπικα παντως τοσα χρηματα για 22αρα δεν θα τα διεθετα με τιποτα. Προτιμώ "χειροτερο" panel σε 26+ ιντσες και full hd αναλυση. Αυτο φανταζομαι ειναι 1680x1050 ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Εvo8-By-m-diox Μάρτιος 9, 2008 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 9, 2008 Εξαιρετικη οθονη.Καλοδουλευτη και ελπιζω να βγαλει τα λεφτα της. Προσωπικα παντως τοσα χρηματα για 22αρα δεν θα τα διεθετα με τιποτα. Προτιμώ "χειροτερο" panel σε 26+ ιντσες και full hd αναλυση. Αυτο φανταζομαι ειναι 1680x1050 ε? Lino όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να υφίσταται από όλους όχι θέμα προτιμήσεις αλλα για πρακτικούς λόγους...Πχ εγώ έχω 80cm απόσταση από την οθόνη μου σκέφτεσαι να βάλω 26άρα??Δεν μπορώ να βάλω πάνω από 20wide ’ντε 22 με το ζόρι...Και από όσο είδα το γραφείο του ούτε αυτός θα μπορούσε να έπαιρνε 26άρα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linos801442169065 Μάρτιος 9, 2008 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 9, 2008 Μα φυσικα. Ακομα και η 22αρα (που εχω κι εγω) στους 50-60 ποντους ειναι too much. Επαναλαμβανω πως για all around χρηση ειναι εξαιρετικη επιλογη απο καθε αποψη. Απλα σιγα σιγα θελουμε ολο και μεγαλυτερη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A-L-I-V-E Μάρτιος 9, 2008 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 9, 2008 Υπάρχει κάποιο test (με photos) για να μπορούμε να δούμε αν υπάρχουν καμμένα pixels πιο εύκολα ?Υπάρχει ένα προγραμματάκι (freeware) με το οποίο μπορείς να τεστάρεις τις TFT... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Εvo8-By-m-diox Μάρτιος 9, 2008 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 9, 2008 Ναι ότι θέλουμε όλο και μεγαλύτερη είναι και γεγονός..Όπως και όλο το καλλίτερο...Αλλα έτσι είμαστε όλοι...Και θα πω ακόμα μια φορα Στον EvolutionR ..Καλορίζικη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.