Jump to content

Νέος Η/Υ και αναπαραγωγή HD

masteroidz1442169105

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Περάσαμε από το http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?p=400133 αφού δεν βρέθηκε κάτι να δουλεύει και μετά από έγκριση κονδυλίου από τον οικογενειακό προϋπολογισμό πάμε σε νέο σύστημα.

1) Sapphire Pure HD 690G (sAM2, DDR2, VGA)

2) AMD A64 X2 4800+

3) Geil Ram 2GB Kit DDR2 Ultra 800MHz 4-4-4-12

4)Western Digital 500GB (7200rpm, 16MB Cache, SATA 2)

5) Τροφοδοτικό έχω ένα Chieftec 450αρι σχεδον καινουργιο.

6) Κάρτα ήχου Terratec 5.1

7) Σκέφτομαι μηπως η box ψύξη της amd είναι θορυβώδης και να την αλλάξω με την Scythe Cooler Samurai Z Rev.B

Πως το βλέπετε? Την m/b δεν πολυεμπιστεύομαι αλλά είναι καλή λύση λόγω ενσωματωμένης κάρτας. Αν βέβαια δεν τραβάει να δώσω κάτι παραπάνω και για καλύτερη μητρική και κανονική κάρτα οθόνης.

Μην περιμένεις από την ενσωματωμένη κάρτα να κάνει καλό HD decoding. Όλη η δουλειά θα γίνεται από τον επεξεργαστή.

Δε ξέρω κατά πόσο θα έχεις ομαλή κίνηση σε 1080p.

Βέβαια, μια καινούρια 3450 ή 3650 θα κάνει τη δουλειά άψογα.

Με AMD X2 6000 και την 6600GT σε 1280*1024 τα 1080 παίζουν με max cpu util 35% σε σκηνές έντονης δράσης (όπως τις μάχες στο Matrix). Στην πρώτη ευκαιρία που θα αλλάξω την δική μου θα πάει η 6600gt συνοδεία στο htpc.

Ενημερώνω ότι εγώ με AMD X2 6000, 2GB RAM και ATI HD2900 GT, σε ανάλυση 1680x1050 παρατηρώ (γιατί πρέπει να είσαι ψείρας για να το δεις, αυτό είναι αλήθεια) κάποιες φορές απώλεια καρέ (υποθέτω 1 ή 2 max.) αλλά ικανά να τα παρατηρήσει κάποιος ψείρας (όπως εγώ). Η εμπειρία σε καμιά περίπτωση δε γίνεται ενοχλητική, συνήθως αν αφεθείς στην ταινία, το ξεχνάς τελείως αλλά...

Εν πάσει περιπτώσει, χωρίς να έχω αγοράσει ποτέ άλλη CPU πλην της AMD, ρισκάρω να πω ότι θα ήταν πιο "ασφαλές" να πήγαινες σε κάτι Intelοειδές, π.χ. από C2D 6750 και πάνω.

Ενημερώνω ότι εγώ με AMD X2 6000, 2GB RAM και ATI HD2900 GT, σε ανάλυση 1680x1050 παρατηρώ (γιατί πρέπει να είσαι ψείρας για να το δεις, αυτό είναι αλήθεια) κάποιες φορές απώλεια καρέ (υποθέτω 1 ή 2 max.) αλλά ικανά να τα παρατηρήσει κάποιος ψείρας (όπως εγώ). Η εμπειρία σε καμιά περίπτωση δε γίνεται ενοχλητική, συνήθως αν αφεθείς στην ταινία, το ξεχνάς τελείως αλλά...

Εν πάσει περιπτώσει, χωρίς να έχω αγοράσει ποτέ άλλη CPU πλην της AMD, ρισκάρω να πω ότι θα ήταν πιο "ασφαλές" να πήγαινες σε κάτι Intelοειδές, π.χ. από C2D 6750 και πάνω.

Συμφωνω απολυτα....υπηρχε ενα review στο anandtech στο οποιο οποιο καταληξανε οτι για απολυτη ομαλοτητα χρειαζεται ενας C2D 6700...

Τωρα για AMD δεν ξερω που αντιστοιχει αυτο το οριο αλλα φανταζομαι στον 6000+ και πανω.

Ετσι κι αλλιως hardware acc σε hd mkv δεν υπαρχει οποτε...η δυνατη cpu ειναι μονοδρομος.

λολ, πιο φτηνη μητρικη δεν βρηκες;

Καλυτερα να δωσεις κατι παραπανω και να βαλεις μια καρτα vga.

Kαι μια πιο καλη μητρικη δε θα ηταν ασχημη, ειναι η βαση του συστηματος.

Αν ειναι μαπα σου ριχνει ολο το συστημα 10 σκαλες κατω.

nikchris added 1 Minutes and 34 Seconds later...

Ετσι κι αλλιως hardware acc σε hd mkv δεν υπαρχει οποτε...η δυνατη cpu ειναι μονοδρομος.

Yπαρχει purevideo HD codec, αυτη ειναι νομιζω η δουλεια του.

Τελικά στάθηκα τυχερός και βρήκα στο κατάστημα την Sapphire. Πριν λίγο τελείωσα με το στήσιμο του μηχανήματος και τις εγκαταστάσεις.

Η κάρτα οθόνης δείχνει υπεραρκετή να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του HD. Στον άρχοντα - οι δύο πύργοι , στην σκηνή της πολιορκίας που είδα στις δοκιμές η απόδοση ήταν πολύ καλή. ίσως χρειάζεται λίγο calibration για να φτάσει το τέλειο (για μένα).

οταν λές πως βλέπεις HD εννοείς με blue ray, με divx? mkv? με ποιό πρόγραμμά? περίπου τι cpu utilization είχες?

.mkv με 6κάναλο ήχο και 1280*720 ανάλυση.

Δοκίμασα το KMPlayer με τον ενσωματωμέμο splitter και το Media Player Classic με τον Haali. Και με τα δυο προγράμματα στις σκηνές έντονης δράσης δεν ξεπερνούσε το 30-32%. Ο μέσος όρος ήταν γύρω στο 20%.

μια χαρά.. ερώτηση.. έχεις καταλήξει αν βοηθά η ενσωματωμένη κάρτα γραφικων στο decoding ή τα κάνει όλα ο επεξεργαστής?

Καταρχην masteroidz καλοριζικο το pc και καλες HD θεασεις!

Δευτερον ΜΗΝ παιζεις τα mkv με τον default internal codec του kmplayer

Δοκιμασε να κανεις install τον Core AVC και επειτα να ρυθμισεις τον kmplayer αοπ ta settings του , να παιζει τα vc1 με τον coreavc.

ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ καλυτερη εικονα και ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ λιγοτερη cpu χρηση

Θα με θυμηθεις!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.