serpico75 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2008 Καλησπέρα. Σε ένα laptop ACER με Windows XP HOME GR SP2 έχει πρόβλημα το DVD-RW και θα το αντικαταστήσω. Το πρόβλημα είναι το εξής: Είτε έχω συνδεδεμένο το DVD είτε όχι, κάθε φορά που ξεκινούν τα Windows, γίνεται αυτόματα εγκατάσταση (και μάλιστα σαν 4 συσκευές) ενός DVD. Τί εννοώ; Εάν πάω στη διαχείριση συσκευών, φιάχνεται η ομάδα DVD/CD-ROM drives και αν πατήσω το σταυρουδάκι για να αναπτύξει την ομάδα και να δω τα drives που είναι εγκατεστημένα, μου βγάζει 4 φορές το ίδιο drive: VD9036M JBO150B SCSI CdRom Device (συνημμένη εικόνα). Αυτό μου κολλάει βασικά σημεία των Windows. Για παράδειγμα, αν κάνω διπλό click στο εικονίδιο "Ο Υπολογιστής μου", ψάχνει με τον φακό και δεν ανοίγει. Αν πάω στη διαχείριση και προσπαθήσω να δω από κει τη διαχείριση των δίσκων, πάλι κολλάει. Αν καταργήσω αυτά τα 4 cd-rom απ' την διαχείριση συσκευών, όλα λειτουργούν κανονικά. Το πρόβλημα είναι ότι στην επόμενη επανεκκίνηση θα τα εγκαταστήσει πάλι και πρέπει να κάνω την ίδια διαδικασία. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει ώστα, αν τα καταργήσω, να καταργηθούν μόνιμα; Ευχαριστώ!
serpico75 Μάρτιος 3, 2008 Author #3 Μάρτιος 3, 2008 Είσαι και πολύ αστέρι dellman. Αυτή ήταν η λύση. Αν μπορείς τώρα να μου δώσεις λύση και σε κάτι ακόμη: Όταν ανοίγω τον υπολογιστή μου, το εικονίδιο του σκληρού δίσκου C: δεν είναι το κλασικό του σκληρού δίσκου αλλά αυτό των Windows. Ξέρεις, όταν κάποιο αρχείο στο σκληρό δίσκο δεν υπάγεται σε καμία εγκατεστημένη εφαρμογή που παίρνει σαν εικονίδιο το γενικό εικονίδιο που του δίνουν τα Windows. Πώς μπορώ να επαναφέρω το κλασικό εικονίδιο? Ευχαριστώ!
dellman Μάρτιος 3, 2008 #4 Μάρτιος 3, 2008 http://forums.techguy.org/windows-nt-2000-xp/579992-how-restore-hard-disk-file.html
serpico75 Μάρτιος 3, 2008 Author #5 Μάρτιος 3, 2008 Αυτό που έκανα με βάση το παραπάνω link δεν μου επανέφερε το εικονίδιο του σκληρού.Και κάτι ακόμα: Συνέδεσα το ελαττωματικό DVD και πάλι άρχισαν οι δυσκολίες στα Windows. Δηλαδή, ανοίγω τον υπολογιστή μου και καθυστερεί πάρα πολύ (ξέρεις, με τον φακό). Το ίδιο και όταν ανοίγω Πίνακα ελέγχου. Στις συσκευές ευτυχώς δεν ξαναεγκαθίσταται 4 φορές το DVD αλλά μάλλον δεν ήταν μόνιμη η λύση της απεγκατάστασης των daemon tools.Κάτι άλλο?
louis_gas Μάρτιος 3, 2008 #6 Μάρτιος 3, 2008 για το εικονιδιο του σκληρου μηπως εχεις εγκαταστησει καμια εφαρμογη η οποια αλλαζει το συγκεκριμενο εικονιδιο και δημιουργειται προβλημα?Συγκεκριμενα το ειχα παθει με το hddlife το οποιο οταν ετρεχε αλλαζε το εικονιδιο αυτο σε ενα παρομοιο.. Αν εκλεινα το hddlife αλλαζε το εικονιδιο με αυτο των windows που περιγραφεις. Σαν να προκαλουσε καποιο προβλημα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.