Jump to content

Καρτα ηχου τι λεει?

slaught

Recommended Posts

Οι onboard τελευταία ειναι HD. Αρα για ενα χρήστη που δεν θα κανει επαγγελματικές ηχογραφήσεις με 500κανάλια και 70 εφέ δεν έχουν κάτι να του δώσουν παραπάνω οι επαγγελματικές.

Βέβαια οπως πάντα παιζει και το "ψυχολογικο" της αναβάθμισης. :p

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977761&product=1037218

Παιδια ειναι καλη μαρκα?Απο ηχο τι λεει σε σχεση με μια creative?

ΦΥΣΙΚΑ και είναι καλύτερη απο Creative! με κλειστά μάτια θα την αγόραζα αν ήθελα μια δυνατή κάρτα ήχου για games και multimedia. Το Chip που έχει είναι το Oxygen HD CMI8788

http://www.cmedia.com.tw/?q=en/pci_audio

Drivers και σε XP/Vista 32Bit/64Bit έχει.: http://www.auzentech.com/data/PCI8770-FULL-06_1227.zip

http://www.elitebastards.com/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=19&Itemid=28

Υ.Γ. έχει και linux support(ALSA).

Οι onboard τελευταία ειναι HD. Αρα για ενα χρήστη που δεν θα κανει επαγγελματικές ηχογραφήσεις με 500κανάλια και 70 εφέ δεν έχουν κάτι να του δώσουν παραπάνω οι επαγγελματικές.

Βέβαια οπως πάντα παιζει και το "ψυχολογικο" της αναβάθμισης. :p

Aπο που και ως που επαγγελματικη βρε παιδια ? Καθε μη creative ειναι επαγγελματικη ? Η Auzen X-Meridian θεωρηθηκε απο πολλους κορυφαια καρτα..η explosion απο εχω διαβασει δεν ειναι και τιποτα τρομερο..

Τωρα αν του αρεσει περισσοτερο η τελικα ειναι καλυτερη απο μι x-fi αυτο ειναι αλλο..

@ Slaughterer

Την καρτα που αναφερεις την εχω στην κατοχη μου εδω και λιγες μερες, μετα απο δυο ελαττωματικες Creative X-Fi Xtreme Gamer (πολλα προβληματα με τους drivers). Εχω συνδεσει πανω της τα Logitech Ζ-5500. Τοσο σε αναλογικη, οσο και σε ψηφιακη συνδεση (Dolby Digital Live-DTS Interactive), ο ηχος ειναι εκπληκτικος. Προσωπικα με ικανοποιησε παρα πολυ και μαλιστα πολυ περισσοτερο απο την Creative X-Fi Xtreme Gamer. Επισης δεν παρουσιασε κανενα προβλημα με τους drivers. Απλα τους εγκατεστησα και δεν ξανα-ασχοληθηκα με το θεμα αυτο. Αν θελεις περαιτερω πληροφοριες, postare εδω και θα χαρω να σε βοηθησω.

Εγω εχω μια creative x-fi platinum εδω και εναμιση χρονο και δεν εχω το παραμικρο προβλημα.Πολυ πρακτικο και το πανελακι ειδικα αν σου αρεσουν οι εγγραφες ηχου στον υπολογιστη και εχεις αρκετες πηγες.

Ξερεις τι γινετε μπορει να μην κανει μπαμ ΑΛΛΑ οι drivers ειναι πολυ σημαντικο πράγμα.Ακομα και καποια conflict να διορθωνει ειναι υποθεση.

Παμε παλι οn topic οι creative δεν ηταν ποτε κατι το super ουαου απο την αλλη πηρα και νεα ηχεια και νιωθω οτι τα "περιοριζει" η on-board καρτα.

Την ειδα δεν ειναι ακριβη εχει καινουργειους drivers και λογικο κοστος.

Να μην ξεχασω οτι τον τελευταιο καιρο βλεπω αρκετες ταινιες στο pc.

Ακουω γνωμες.

Eχω την XFi Fatality FPS και δεν εχω κανενα προβλημα ουτε με drivers ουτε με κατι αλλο.

http://guru3d.com/article/content/246/5

Το μηχανακι βγαζει εκπληκτικο ηχο και εχει περισσοτερα απο οσα χρειαζεται ο μεσος χρηστης.

Την καρτα που αναφερεις δεν την ξερω και δεν μπορω να φερω γνωμη.

stealth

Απο ενα γρηγορο search βλεπω οτι εχεις την ακριβη σειρα οποτε ειναι λογικο να ειναι οκ απο ηχο.Χωρις πλακα δεν φανταζεσε τι μπορει να κανει ενας καλογραμμενος driver και ας ειναι καρτα ηχου....

Παντως εγω με τη platinum στελνω ηχο σε ενισχυτη TRENDS AUDIO TA10.1 και ηχεια EPOS ELS3 και σχεδον εχω καταργησει το βασικο hi-fi. Δεν αναφερομαι απλα σε αναπαραγωγη mp3 (δεν ξερω αν αξιζει για τετοια χρηση ακομα και μι αφθηνη καρτα) αλλα σε ασυμπιεστο υλικο απο σκληρο δισκο. (εκει που εχουν φτασει οι σκληροι δισκοι δεν εχει νοημα να συμπιεζεις)

Συγνωμη αλλα τι θελεις να πεις γιατι δεν εβγαλα νοημα...!!!

θελει να πει οτι εχει την x-fi platinum και εχει συνδεσει πανω ενα ενισχυτη και δυο ηχεια . Επισης οτι εξαρταται και τι ακους , αν ακους mp3 και ειδικα μεγαλης συμπιεσης τοτε ο ηχος θα ειναι ψιλομαπα οτι καρτα και αν παρεις.Αν ακους mp3 256, 320 η ακομα καλύτερα ασυμπιεστο υλικο τοτε οκ..

Τωρα αν η x-plosion ειναι καλυτερη απο μια xi-fi ποιος ξερει ? Δεν ξερουμε και τι απαιτησεις εχεις...

bluesattack added 4 Minutes and 12 Seconds later...

Ξερεις τι γινετε μπορει να μην κανει μπαμ ΑΛΛΑ οι drivers ειναι πολυ σημαντικο πράγμα.Ακομα και καποια conflict να διορθωνει ειναι υποθεση.

Παμε παλι οn topic οι creative δεν ηταν ποτε κατι το super ουαου απο την αλλη πηρα και νεα ηχεια και νιωθω οτι τα "περιοριζει" η on-board καρτα.

Την ειδα δεν ειναι ακριβη εχει καινουργειους drivers και λογικο κοστος.

Να μην ξεχασω οτι τον τελευταιο καιρο βλεπω αρκετες ταινιες στο pc.

Ακουω γνωμες.

Μηπως πρεπει να μας πεις τι ηχεια πηρες ? Εχει σημασια..

bluesattack ευχαριστω για τη μεταφραση,αυτα ακριβως εννοουσα.

Οντως το υλικο που ακουμε εχει τεραστια σημασια και απο την αλλη τι θα κληθει να αναπαραγει το σημα της καρτας.Τη καλυτερη καρτα ηχου να εχεις αν στειλεις σημα σε πλαστικα ηχειακια απλα θα εχεις πεταξει τα χρηματα σου.

ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ειναι καλυτερη απο την creative και καταρχην πολυ ποιο σταθερη .Πραγματικα ειναι η ποιο τιμια καρτα σε αυτα τα χρηματα.Την εχω με m audio ηχεια και εχει απιστευτο ηχο ειδικα σε hd audio. για καθημερινη χρηση και παιχνιδια ειναι εξαιρετικη.

fsbmaniac added 11 Minutes and 29 Seconds later...

εκει που εχουν φτασει οι σκληροι δισκοι δεν εχει νοημα να συμπιεζεις)
Φυσικα και εχει νοημα...για να ακουσεις την διαφορα με ενα καλοριπαρισμενο mp3 με ενα ασυμπιεστο θελεις τρελο εξοπλισμο.Εδω εμεις με καρτες 1000 ευρω και ηχεια των 4.000 ευρω καλοστημενα οι διαφορες ειναι στο ψυχολογικο οριο... εκτος βεβαια και αν ακους υλικο ηχογραφημενο εξ αρχης σε δειγματοληψια και αναλυση 192Κηζ-24bit ΜΟΝΟ εκει εχει νοημα το ασυμπιεστο.Και επισης ποσοι εχουν καταλληλα στημενα ηχεια και χωρο ?1 στους 5000 χρηστες...

Η αποψη μου ειναι οτι με μια καλη καρτα (100-150Ε)με καλο λογο σηματος προς θορυβο,και ενα ζευγαρι καλα ηχεια η καλα 5,1 ηχεια εχει ενα αψογο συστημα ηχου απο εκει και περα θεέι πολλα χρηματα μα παρα πολλα.

fsbmaniac added 3 Minutes and 37 Seconds later...

εκει που εχουν φτασει οι σκληροι δισκοι δεν εχει νοημα να συμπιεζεις)
Φυσικα και εχει νοημα...για να ακουσεις την διαφορα με ενα καλοριπαρισμενο mp3 με ενα ασυμπιεστο θελεις τρελο εξοπλισμο.Εδω εμεις με καρτες 1000 ευρω και ηχεια των 4.000 ευρω καλοστημενα οι διαφορες ειναι στο ψυχολογικο οριο... εκτος βεβαια και αν ακους υλικο ηχογραφημενο εξ αρχης σε δειγματοληψια και αναλυση 192Κηζ-24bit ΜΟΝΟ εκει εχει νοημα το ασυμπιεστο.Και επισης ποσοι εχουν καταλληλα στημενα ηχεια και χωρο ?1 στους 5000 χρηστες...

Η αποψη μου ειναι οτι με μια καλη καρτα (100-150Ε)με καλο λογο σηματος προς θορυβο,και ενα ζευγαρι καλα ηχεια η καλα 5,1 ηχεια εχει ενα αψογο συστημα ηχου απο εκει και περα θεέι πολλα χρηματα μα παρα πολλα.

Παιδια τον τελευταιο καιρο η πλειοψηφια των ταινιων-μουσικων αρχειων βγαινει σε καλη ποιοτητα.Αρα εχει νοημα να παρεις ενα καλο σετ ηχειων με μια αξιοπρεπει καρτα ηχου.Απλα μεχρι εκει,βεβαια πρεπει να κοιτας το γνωμονα αποδοση-τιμη ,οπως πολυ σωστα λεει πιο πανω ο φιλος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.