Jump to content

Μήπως το LAPTOP ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ (AMILO 1630)

igrasias

Recommended Posts

(Παίδες παρακολουθώ συνέχεια τις συζητήσεις σ αυτό το forum γιατί βλέπω ότι εδώ κυκλοφορούν γνώστες του αντικειμένου.

Δύστυχος βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να έχω και εγώ πρόβλημα αυτή τη φορά κ θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας.)

Ok πριν 10 μέρες πήρα έλα laptop (fujitsu siemens AMILO A1630 στα 3700) και επειδή σας έβλεπα να κάνετε όλοι τεστ στα δικά σας είπα να του κάνω κ εγώ ένα.

Την πρώτη μέρα κιόλας, κατεβάζω το 3dMark2001se και μου βγάζει 11300.

Μετά από 3 μέρες το ξανατρέχω (αφού έβλεπα ότι το μηχάνημα δεν πήγαινε κ τόσο γρήγορα) και μου έβγαζε από 1500 ως 3500 (κάθε φόρα που το έτρεχα μου έβγαζε διαφορετική βαθμολογία) και το μηχάνημα γενικός σερνόταν.

Κάνω format γιατί υπέθεσα ότι κάτι δεν είχε εγκατασταθεί καλά (εγώ ως τότε δεν είχα προσθέσει τίποτα δικό μου, ότι είχε μέσα από τη μαμά του) και δεν βάζω τίποτα άλλο (ούτε office) εκτός από τα windows (αυτά που μου έχει δώσει η εταιρεία).

Επαναλαμβάνω το test (καθημερινά για 5 μέρες) με το 3dMark2001se και μου βγάζει ξανά κάπου 11300 (σταθερά).

Βάζω μέσα ένα antivirus (Panda Titanium Antivirus 2005) και το μετά από 2 μέρες τρέχω το 3dMark2001se και μου βγάζει ξανά 3600.

Το Panda Titanium Antivirus πριν το format δεν το είχα μέσα.

Κάνω απεγκατάσταση του antivirus και τίποτα ξανά 3500 το αποτέλεσμα του 3dMark2001se.

Windows Home Edition λέει ότι είναι αν κ στο ξεκίνημα τους δεν το λένε αυτό κ βγάζουν μπλε μπάρα αντί για πράσινη όταν φορτώνουν, στις ιδιότητες του υπολογιστή λένε ότι είναι Home (μπορώ να επιβεβαιώσω από κάπου τελικά τι Windows είναι π.χ. από κάποια αρχεία που έχουν τα pro ή από κάπου αλλού; ).

AMD Athlon64 / AMD Mobile Athlon64 (Hammer): 3700+ 1MB 2nd level cache / 64 Bit

Chipset: SiS 755 + SiS SB 963

Memory

2x256 DDR ή (SDRAM)

Storage devices / drives

80 GB IDE hard disk drive

Graphics

ATI MOBILITY RADEON 9700

128MB external RAM

Bios

1.03C (Το τελευταίο)

ΠΑΙΔΕΣ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΣΠΑΣΩ !!!!!

Στο μόνο που μπορώ να σε βοηθήσω είναι στο να σου πώι ότι και τα Windows Home edition SP2 έχουν μπλε χρώμμα στην μπάρα όταν ξεκινάνε ενώ τα SP1 πράσσινη.

Για τα υπόλοιπα οι πιο ειδικοί :p

Παίδες σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Δεν ήξερα οτι τα laptop δουλεύουν διαφορετικά με την μπαταρία.

Η αλήθεια είναι οτι τώρα του έκανα εγκατάσταση τα Windows xp pro.

Θα δοκιμάσω αυτά που μου είπατε κ θα σας ενημερώσω.

(Αρά τα Windows της μαμάς δεν είναι διασταύρωση "μπουλντόγκ με τσοπανόσκυλο" αλλα Home)

Να ξέρεις μόνο ότι το "Always On" δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Εκτός αν δε σε ενοχλεί να ψήνεις το μηχανάκι σου και στο σερφάρισμα.

Ενδεικτικα:

- Always On -> Ο επεξεργαστής σου είναι μονίμως στα 2400ΜΗz

- Max Battery -> Ο επεξεργαστής σου είναι μονίμως στα 800MHz

- Laptop/Portable -> O επεξεργαστής σου μένει στα 800MHz όταν δεν τρέχεις τίποτα ή κάνεις ελαφριές δουλειές, αλλά πάει αυτόματα 2400MHz όταν ανοίγεις παιχνίδι, encoding κλπ

Το τελευταίο είναι και το ιδανικότερο κατά την γνώμη μου, αποφεύγεις τις περιττές θερμοκρασίες και την άσκοπη χρήση του ανεμιστήρα.

• 2 weeks later...
Αρχική απάντηση από igrasias [12-02-2005 17:39]

(Παίδες παρακολουθώ συνέχεια τις συζητήσεις σ αυτό το forum γιατί βλέπω ότι εδώ κυκλοφορούν γνώστες του αντικειμένου.

Δύστυχος βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να έχω και εγώ πρόβλημα αυτή τη φορά κ θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας.)

Ok πριν 10 μέρες πήρα έλα laptop (fujitsu siemens AMILO A1630 στα 3700) και επειδή σας έβλεπα να κάνετε όλοι τεστ στα δικά σας είπα να του κάνω κ εγώ ένα.

Την πρώτη μέρα κιόλας, κατεβάζω το 3dMark2001se και μου βγάζει 11300.

Μετά από 3 μέρες το ξανατρέχω (αφού έβλεπα ότι το μηχάνημα δεν πήγαινε κ τόσο γρήγορα) και μου έβγαζε από 1500 ως 3500 (κάθε φόρα που το έτρεχα μου έβγαζε διαφορετική βαθμολογία) και το μηχάνημα γενικός σερνόταν.

Κάνω format γιατί υπέθεσα ότι κάτι δεν είχε εγκατασταθεί καλά (εγώ ως τότε δεν είχα προσθέσει τίποτα δικό μου, ότι είχε μέσα από τη μαμά του) και δεν βάζω τίποτα άλλο (ούτε office) εκτός από τα windows (αυτά που μου έχει δώσει η εταιρεία).

Επαναλαμβάνω το test (καθημερινά για 5 μέρες) με το 3dMark2001se και μου βγάζει ξανά κάπου 11300 (σταθερά).

Βάζω μέσα ένα antivirus (Panda Titanium Antivirus 2005) και το μετά από 2 μέρες τρέχω το 3dMark2001se και μου βγάζει ξανά 3600.

Το Panda Titanium Antivirus πριν το format δεν το είχα μέσα.

Κάνω απεγκατάσταση του antivirus και τίποτα ξανά 3500 το αποτέλεσμα του 3dMark2001se.

Windows Home Edition λέει ότι είναι αν κ στο ξεκίνημα τους δεν το λένε αυτό κ βγάζουν μπλε μπάρα αντί για πράσινη όταν φορτώνουν, στις ιδιότητες του υπολογιστή λένε ότι είναι Home (μπορώ να επιβεβαιώσω από κάπου τελικά τι Windows είναι π.χ. από κάποια αρχεία που έχουν τα pro ή από κάπου αλλού; ).

AMD Athlon64 / AMD Mobile Athlon64 (Hammer): 3700+ 1MB 2nd level cache / 64 Bit

Chipset: SiS 755 + SiS SB 963

Memory

2x256 DDR ή (SDRAM)

Storage devices / drives

80 GB IDE hard disk drive

Graphics

ATI MOBILITY RADEON 9700

128MB external RAM

Bios

1.03C (Το τελευταίο)

ΠΑΙΔΕΣ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟ ΣΠΑΣΩ !!!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.