Jump to content

Πόβλημα με τις ram η κάτι άλλο??

hdd_error

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους του χρηστες του forum.Μπαίνω αμέσως στο πρόβλημα μου μιας και χρειάζομαι μια γνώμη απαραιτήτως.

Γύρω στις 15 γενάρη πήρα ένα pc από γνωστό κατάστημα online (καταλαβαίνετε ποιο κίτρινο online store ενός).Το pc αυτό έχει κάποιο πρόβλημα

Το κακό ξεκίνησε πετώντας μου μπλε οθόνη και μετά όταν έκανα restart μου έλεγε

Checking NVRAM..

και κόλλαγε στην πρώτη boot screen.Δεν πήγαινε παρακάτω.Το πήγα στο μαγαζί από όπου το πήρα μιας και ήταν στην εγγύηση μέσα και στην ουσία δεν κάνανε τίποτα τα παλικαρια εκεί απλώς το φυσήξανε από ότι κατάλαβα και μου είπανε

και το πήρα πάλι πίσω.Με από λίγες μέρες συγκεκριμένα την περασμένη βδομάδα (δεν το πολύ δούλευα αυτό το μηχάνημα αρκετά αυτό το διάστημα) μου ξάνανε ακριβώς τα ίδια.

Το ξαναπήγα στο κατάστημα όπου το πήρα αυτή την φορα μίλησα αναλυτικά με το παλικάρι που το κοίταζε και από ότι μου είπε δεν έκανε απολύτως τίποτα.Πήρε κανονικά από μονο του όταν το έβαλε bros έκανε τα απαραίτητα checks και απλά μου το γύρισε πίσω.

Σήμερα μου ξανάκανε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.Μπλε οθόνη και μέσα το κλασικό

Checking NVRAM..

Αυτό που παρατήρησα είναι πως η ενδείξεις του system memory στο βίος παίζανε δηλαδή ενώ κανονικά είναι 2gb ram (1+1) την μια δείχνε 1056 την άλλη 1536 και την άλλη 2048.

Παρακάτω παραθέτω τις φωτογραφίες που τράβηξα για να έχετε μια ποιο καλή εικόνα.

dsc00627we4.th.jpg

dsc00629so9.th.jpg

dsc00628hg3.th.jpg

Η απορία μου είναι τι φταίει?? Όντως κάποια ram.Τι μπορώ να κάνω με το κατάστημα μιας και δύσκολα θα την αλλάξουν αν δεν βγούν τελείως off??Τι λέτε εσείς??

P.S. Έχει μητρική την asus p5s-mx se και οι ram είναι dim ddr2 1024 pc5400 (667mhz) samsung

BIOS update δοκίμασες να κάνεις? ίσως γίνει κάτι (λέμε τώρα) αν και νομίζω πως η μητρική έχει πρόβλημα...

Στο μαγαζί πές τους να το κοιτάξουν καλύτερα μέχρι να βγεί και σε αυτούς το πρόβλημα. Γιατι αν σε αυτούς μόνο δεν κολάει και κολάει μονο σε σένα το PC μάλλον βαριούνται να το ελένξουν και λένε ότι να'ναι...

Επειδή είναι στην εγγύηση ακόμα δεν θέλω να δοκιμάσω τίποτα μονος μου γιατί τους φοβάμαι παρα πολύ ότι είναι ικανοί να μου πουν εσύ το έκανες.Όσον αφορά το βίος update ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα και σε συνδυασμό από συμβουλές που διάβασα από ξένα forums από άλλους που είχαν το ίδιο πρόβλημα.Την δεύτερη φορα που το πήγα το παλικάρι έκανε βίος update οποτε θεωρητικά έχει γίνει και τίποτα δεν βγήκε.Απλοϊκά αν τα πάρουμε τα πράγματα και ας με διορθώσει κανεις άμα κάνω λάθος από την στιγμή που το nvram βρίσκετε πάνω στην motherboard το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί κανεις είναι ότι η μητρική έχει πρόβλημα.Αυτό το πρόβλημα είχε και ένας τυράς που διάβαζα σε ένα ξένο forum όταν έκανα search γι αυτό το πρόβλημα να δω τι λένε οι άλλοι που το είχαν/έχουν και είπε όταν διορθώθηκε το πρόβλημα πως η χαλασμένη η motherboard.Όσον αφορά τις ram λογικά άμα ήταν προβληματικές και δεν κάνανε καλή επαφή δεν θα το δείχνανε ποιο νωρίς ας πούμε??Δηλαδή θα δουλεύανε για λίγο κομπλέ και μετά πάπαλα??Τέλος όλες τις φορες μου λένε πως μπαίνει κανονικά το pc όταν το βάζουν bros.Μπας και είναι καμια κομπίνα για να το καθυστερήσουν??Μήπως κάνουν κάνα reset το cmos και παίρνει μπρος προσωρινά???

Τι λέτε και εσείς για όλα αυτά?? Πάντως εγώ αύριο θα μπω με καλάσνικοφ στο μαγαζί και βλέπουμε. :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.