Jump to content

Απο 7600gt σε 9600GT ή 8800GT??

malmsteenjl

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω την 7600gt και νομίζω ότι είναι καιρός να την αλλάξω. Αν και με ικανοποίεί ακόμη και με πρόσφατα παιχνίδια. Πχ Crysis-Cod4 (αν εξαιρέσεις το χαμηλο frame rate). Φαίνεται ότι έχει φτάσει στα όρια της και δέν την παλέυει με τα καινούργια παιχνίδια που συνεχώς βγαίνουν.

Η ανάλυση που παίζω είναι 1440Χ900 ή 1024Χ768.

Δέν είμαι ό super απαιτητικός gamer που δεν θέλει να χάνει φράμε, αλλά θέλω το παιχνίδι να παίζεται άνετα και να αποδίδει το σε μεγάλο βαθμό το μεγαλείο των γραφικών του

Μέ βάση αυτά πιά θα ήταν ή καλύτερη αλλαγή με κριτίριο πάντα και το κόστος.

επισής o

Cpu είναι AMd 4400X2 939

και Ram 2GB

Αυτά νομίζω είναι ακόμη εντός του παιχνιδιού και δέν χρείάζονται κάποια αλλαγή.

3 κάρτες που βρήκα

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=1085190

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=1091514

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=1049348

εφοσον μπορεις να διαθεσεις ποσο μεχρι και τα 185 ευρω που ζηταει μια 8800GT,δεν τιθεται θεμα επιλογης μεταξυ των παραπανω που παραθετεις..ειναι μονοδρομος!

τα πρωτα κοματια που ειχαν βγει,ειχαν προβλημα με το bios και δεν ανεβαζε στροφες το ανεμιστηρι οπως επρεπε,με αποτελεσμα να χτυπαει 90αρια η καρτα..η λυση ηταν απλη τοτε: ελεγχος στροφων μεσα απο riva tuner και τελειωσες.

πλεον ολες βγαινουν με αλλαγμενο bios και με νεα σχεδιαση στο φουρφουρι..ειναι λιγο μεγαλυτερο.προβλημα απο θερμοκρασια δεν θα εχεις.

απλα οταν παιζεις κανα παιχνιδι κ ανεβαζει στροφες το ανεμιστηρακι,ακουγεται.αλλα φανταζομαι παιχνιδια παιζεις με ηχο,οποτε θα ακους το παιχνιδι και οχι το φουρφουρι..:039:

τα πρωτα κοματια που ειχαν βγει,ειχαν προβλημα με το bios και δεν ανεβαζε στροφες το ανεμιστηρι οπως επρεπε,με αποτελεσμα να χτυπαει 90αρια η καρτα..η λυση ηταν απλη τοτε: ελεγχος στροφων μεσα απο riva tuner και τελειωσες.

Ψιλό off-topic, να επισημάνω, ότι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο συμβαίνει και με τις 3850, με ακριβώς την ίδια λύση στο πρόβλημα.

Πάντως, έτσι για να κάνω και το συνήγορο του διαβόλου (ΑΤΙ), βλέποντας το θέμα από διαφορετική σκοπιά.

Οι προηγούμενες γενιές Νvidia, 6ΧΧΧ, 7ΧΧΧ, είχαν χειρότερη ποιότητα κατασκευής, πολλά rma. Ίσως να έχει λυθεί αυτό τώρα, δεν γνωρίζω. Αλλά κοιτάζοντας τη πλακέτα της 3850 φίλου, και χωρίς να έχω τεχνικές γνώσεις, απλά εμφανησιακά, είναι απίστευτα προσεγμένη και όμορφη, σε βαθμό που καθόμουν και τη χάζευα κανα 5λεπτο. Φαντάζομαι το ίδιο θα συμβαίνει στην 3870.

Στην 1900GT που είχα, ανέβαζες τάσεις από tray tools, Ati tool κλπ. Στις 8600GT που έχω, ήθελε μόντες, μολύβια κλπ. Δεν γνωρίζω εάν τα ίδια ισχύουν και στις 8800, 3870, αλλά σε περίπτωση που θες να κάνεις αρκετό ΟC, το θεωρώ σημαντικό.

Επίσης, αν σκοπεύεις να αναβαθμιστείς σύντομα, είτε σε Intel, είτε σε ΑΜD, με την ati θα έχεις περισσότερες επιλογές σε μητρικές, αν θελήσεις να προσθέσεις στο μέλλον και 2η κάρτα για CF ή SLI. Τόσο τα Intel, όσο και τα Amd, που αμφότερα υποστηρίζουν μόνο crossfire, θεωρούνται ελαφρώς ταχύτερα, σταθερότερα και πιο σύγχρονα chipset από τα Νvidia.

ωχ...ανοιξες μεγαλο κεφαλαιο τωρα...προβλεπω χαμο..

ας επικεντρωθουμε στο ζητουμενο του 1ου ποστ. στα 185 ευρω,η 8800GT ειναι απο καθε αποψη,οτι καλυτερο μπορει να αγορασει κανεις αυτη τη στιγμη που γραφουμε αυτες τις αραδες..

CF,ομορφοτερο pcb,ρευματα(για 8800 υπαρχει και το nibitor..),o/c(εδω και χανετε η μπαλα με το o/c potential του g92) νομιζω εχουν συζητηθει αναλυτικοτατα στα τοσα αλλα θεματα και μαλλον δεν αφορουν κ πολυ τον φιλο μας,μιας και δηλωνει "μετριος" gamer,που δεν ξεζουμιζει μεχρι το last frame..

αφου μπορει να δωσει τα 185 ευρω,νομιζω εχουμε συμφωνησει ολοι εδω μεσα ,σε διαφορα παρομοια θεματα, οτι η αγορα ειναι μονοδρομος...

Ευχαριστώ όλους σας για τις συμβουλές.

Να σχολιάσω και εγώ off-topic επίσης ότι είμαι κατά του Sli kai CF. όχι γιατί δέν έχουν κάτι να προσφέρουν αλλά γιατί είναι τραγικό να πρέπει να πληρώσεις μια μικρή περουσία για να παίξεις 10 high end παιχνίδια (και πολλά λέω) μιάς χρονιάς και μετά να πάς στο καλάθι των αχρήστων.

Δικαιολογούνται όσοι έχουν οθόνες τεραστίων διαστάσεων:032:

Αυτή η υλοποίηση της Gainward ελπίζω να είναι αξιόπιστη.

Προετοιμαστείτε γιατι αυτό το έτος έχει πολλούς υποσχόμενους τίτλους παιχνιδιών?

Οπότε πας για την 9600.... καλές αγορές !!

όσο για την αξιοπιστία πάντα έβγαζε καλές καρτούλες η Gainward

9600?

lol

μου θυμισες το ανιψακι μου οταν ηθελε να παρει μηχανακι..ολοι του ελεγαν τα ιαπωνικα ειναι καλυτερα,πιο αξιπιστα,καλυτερο value for money, ολοι νομιζαν οτι τον επεισαν και τελικα εσκασε ενα πρωι με ...aprilia !:033:

μια χαρα ειναι κ η 9600GT..καλοριζικη!

(μηπως εννοουσες galaxy πριν,και οχι gainword?):063:

H αλήθεια είναι ότι μας έχει μπερδέψει .......:p:p:p:p:p:p

8800GT.. καλύτρες επιδόσεις και τεσταρισμένη απ'το μισό πλανήτη πλέον..

Το μόνο καλό που είδα στην 9600 ήταν καλύτερες επιδόσεις στο DX10..

Αν πήγαινες για σειρά 9 καλύτρεα να περίμενες να βγει κάποια πιο δυνατή..

7900GT ή GTX αξιοπρεπέστατη σε ΟΛΑ τα games και τη βρίσκεις μεταχείρα 90-100€.

Την προτείνω εφόσον δε θεωρείς τον εαυτό σου φανατικό gamer..

7900GT ή GTX αξιοπρεπέστατη σε ΟΛΑ τα games και τη βρίσκεις μεταχείρα 90-100€.

Την προτείνω εφόσον δε θεωρείς τον εαυτό σου φανατικό gamer..

Ναι αλλά αφού σκοπεύει να τα δώσει τα 200, θα του πέσει πολύ λίγη η 7900.... εδώ η πρώτη σειρά 8800 δε τραβάει στο crysis τι μ λες τώρα :033:

Ναι αλλά αφού σκοπεύει να τα δώσει τα 200, θα του πέσει πολύ λίγη η 7900.... εδώ η πρώτη σειρά 8800 δε τραβάει στο crysis τι μ λες τώρα :033:

Πρόσεξε.Είπα αξιοπρεπέστατη, δεν είπα ότι παίζει τα πάντα σε 1600 με FULL AA κλπ:)

Πάντως εγώ που παίζω αρκετά 3D games δεν έχω πρόβλημα σε crysis και το COD4 παίζει τέλεια..

Τώρα για μελλοντικά games δεν ξέρω..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.