taker13 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2008 Παιδια γεια σας,Πριν λίγο καιρό αγόρασα αυτόν εδώ τον σκληρό δίσκο sata 2 320 GB http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303791 .Εγκατέστησα τα XP πάνω του και πέρασα από άλλο δίσκο γύρω στα 40-50 GB τενίες (δηλαδή έχει αυτή τη στιγμή ελεύθερο χώρο γύρω στα 200 GB). Επίσης πάνω στο μηχάνημα έχω και έναν άλλο δίσκο IDE 200 GB σχεδόν γεμάτο.Δεν ξέρω όμως τι μπορεί να παίζει αλλά μερικές φορές όταν πάω να μπω σε κάποιον (οποιοδήποτε) φάκελο ή και κάποια τενία ή και mp3 ακόμα να ανοίξω σε έναν από τους δύο δίσκους το PC κολάει και ξεκολάει μόνο μετά από πάτημα Ctrl+alt+delete και κλείσιμο εφαρμογής.Επίσης δεν μπορώ να πω ότι το PC γενικά πετάει..αργεί αρκετά στην εκκίνηση με ελαφρύ κιόλας antivirus και χωρίς πολλές εφαρμογές... Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα Υ.Γ Μητρική κάρτα έχω την ASROCK p4i65g και 1 GB RAM
stealth1442169213 Φεβρουάριος 22, 2008 #2 Φεβρουάριος 22, 2008 Χμμ...οταν στο κανει αυτο μπορεις να παρεις ενα screenshot απο τον Task manager να δουμε τι προγραμματα τρεχουν εκεινη την στιγμη?Μαλλον απο μνημη ειναι το προβλημα ενα GB ισως δεν ειναι αρκετο.Κλεισε οτι δεν χρειαζεται να τρεχει στο start-up.stealth
taker13 Φεβρουάριος 22, 2008 Author #3 Φεβρουάριος 22, 2008 Χμμ...οταν στο κανει αυτο μπορεις να παρεις ενα screenshot απο τον Task manager να δουμε τι προγραμματα τρεχουν εκεινη την στιγμη?Μαλλον απο μνημη ειναι το προβλημα ενα GB ισως δεν ειναι αρκετο.Κλεισε οτι δεν χρειαζεται να τρεχει στο start-up.stealthΜα τα έχω κλειστά όλα σχεδόν......εκτός antivirus που είναι ελαφρύ
stealth1442169213 Φεβρουάριος 22, 2008 #4 Φεβρουάριος 22, 2008 Μα τα έχω κλειστά όλα σχεδόν......εκτός antivirus που είναι ελαφρύΚατεβασε τοτε ενα HD diagnostic tool απο το site του κατασκευαστη του δισκου σου,η τρεξε τα εργαλεια απο τα Windows και τσεκαρισε τον δισκο να δεις αν θα βελτιωθει η κατασταση.stealth
taker13 Φεβρουάριος 22, 2008 Author #5 Φεβρουάριος 22, 2008 Κατεβασε τοτε ενα HD diagnostic tool απο το site του κατασκευαστη του δισκου σου,η τρεξε τα εργαλεια απο τα Windows και τσεκαρισε τον δισκο να δεις αν θα βελτιωθει η κατασταση.stealth Λοιπόν κατέβασα το ΗD Data lifeguard απο το site της western digital και δεν βρηκε κάτι στο δίσκο. Το θέμα είναι όμως ότι δεν μπορώ να κάνω ανασυγκρότηση. Mου εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα Δοικίμασα να κάνω check disc με τσεκαρισμένες τις επιλογές για fix bad sectors, όπου μετά από επανακίννηση του υπολογιστή ξεκίνησε το scandisk και ήταν εξαιρετικά αργή διαδικασία. Συγκεκριμένα ειχα ανοιχτό το PC για 22 ώρες και ήταν στο 16%! (στο στάδιο 4/5 αν θυμάμαι καλά). Στο τέλος βαρέθηκα και έκανα skip στο scandisk....
stealth1442169213 Φεβρουάριος 22, 2008 #6 Φεβρουάριος 22, 2008 Tο θεμα ειναι τι προβλημα βρηκε στο file system και δεν μπορεσε να τελειωσει την ανασυγκροτηση.Ο μονος τροπος να βεβαιωθεις ειναι να κανεις format αν ειναι ευκολο,αν σου κανει και με καθαρη εγκατασταση το ιδιο τοτε ο δισκος εχει προβλημα.stealth
taker13 Φεβρουάριος 22, 2008 Author #7 Φεβρουάριος 22, 2008 Είναι λίγο δύσκολο γιατί πρεπει να γράψω κάτι αρχεία πρώτα. Το θέμα είναι πως θα καταλάβω ότι μετά το Format όλα πάνε καλά;
stealth1442169213 Φεβρουάριος 22, 2008 #8 Φεβρουάριος 22, 2008 Το θέμα είναι πως θα καταλάβω ότι μετά το Format όλα πάνε καλά;Mα δεν πρεπει να κολαει και οι φακελοι θα ανοιγουν γρηγορα,κανε και μια ανασυγκροτηση να δεις αν θα την τελειωσει.stealth
taker13 Φεβρουάριος 22, 2008 Author #9 Φεβρουάριος 22, 2008 ΟΚ...Πάντως και την τελευταία φορά αργούσε , μετά το Format αρκετά...Ευχαριστώ πάντως..Αποτελέσματα αργότερα, ίσως κάνω FORMAT
taker13 Φεβρουάριος 23, 2008 Author #10 Φεβρουάριος 23, 2008 Λοιπόν με τα πολλά έκανα Format τελικά. O δίσκος αυτός λειτουργεί πολύ καλύτερα τώρα και μπορώ επίσης να κάνω ανασυγκρότηση. Τελικά όμως από αλλού το περίμενα από αλλού ήρθε. Ο άλλος δίσκος H: (IDE) όταν τρέχω το πρόγραμμα Data Lifeguard βγάζει fail στο smart status. Δοκίμασα και του έκανα Write Zeros αλλά και πάλι fail βγάζει. Σας δείχνω και screenshots Τι μπορεί να σημαίνει αυτό το spin up time;
stealth1442169213 Φεβρουάριος 23, 2008 #12 Φεβρουάριος 23, 2008 Το ενα προβλημα το ελυσες και μαλλον ηταν θεμα λειτουργικου κατι ειχε κτυπησει,τωρα για το καινουργιο προβλημα δεν ξερω τι σημαινει αυτο το error αλλα αφου δεν εχει λειτουργικο μεσα κανε back up τον δισκο να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.stealth
MUL Φεβρουάριος 23, 2008 #13 Φεβρουάριος 23, 2008 Βρε μπας και εχεις απενεργοποιήσει απο το bios to smart status??
taker13 Φεβρουάριος 23, 2008 Author #14 Φεβρουάριος 23, 2008 Το ενα προβλημα το ελυσες και μαλλον ηταν θεμα λειτουργικου κατι ειχε κτυπησει,τωρα για το καινουργιο προβλημα δεν ξερω τι σημαινει αυτο το error αλλα αφου δεν εχει λειτουργικο μεσα κανε back up τον δισκο να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.stealthΝαι το πρώτο πρόβλημα το έπαθα, κατά 90% από λάθος Windows Update, κακή εγκατάσταση μάλλον...Ρε παιδιά έχω βαρεθεί να κάνω backup δίσκους. Και αυτός που έχει τώρα πρόβλημα δεν πάνε 4 μήνες που τον πήρα....MUL δεν ξέρω τι εννοείς!! Πως το ενεργοποιώ;;(Αυτός ο δίσκος δεν έχει windows πάνω)
taker13 Φεβρουάριος 23, 2008 Author #15 Φεβρουάριος 23, 2008 Παιδιά αυτούς τους δίσκους απλώς τους σύνδεσα στο PC μου και άλλαξα το boot priority μόνο, από το bios. Δεν έκανα άλλες ρυθμίσεις και δεν ξέρω αν χρειάζονται και πως γίνονται...
stealth1442169213 Φεβρουάριος 24, 2008 #16 Φεβρουάριος 24, 2008 Απο οτι καταφερα να βρω και αν δεν εχεις απενεργοποιήσει απο το bios to smart status οπως λεει ο MUL τοτε ο δισκος μαλλον........πεθαινει.Spin Up Time ειναι ο χρονος που χρειαζεται ο δισκος απο μηδεν rpm σε κατασταση που να ειναι λετουργικος(η σωστη διατυπωση ειναι Full operational) για να μπορει να τον χρησιμοποιησει το συστημα.Τωρα αυτο το 197(time in Milliseconds?) που βγαζει στην γραμμη του spin up time μαλλον δεν ειναι καλο αλλα δεν μπορω να βρω τι ακριβως σημαινει,ισως στο site της Western Digital....stealth
taker13 Φεβρουάριος 24, 2008 Author #17 Φεβρουάριος 24, 2008 Απο οτι καταφερα να βρω και αν δεν εχεις απενεργοποιήσει απο το bios to smart status οπως λεει ο MUL τοτε ο δισκος μαλλον........πεθαινει.Spin Up Time ειναι ο χρονος που χρειαζεται ο δισκος απο μηδεν rpm σε κατασταση που να ειναι λετουργικος(η σωστη διατυπωση ειναι Full operational) για να μπορει να τον χρησιμοποιησει το συστημα.Τωρα αυτο το 197(time in Milliseconds?) που βγαζει στην γραμμη του spin up time μαλλον δεν ειναι καλο αλλα δεν μπορω να βρω τι ακριβως σημαινει,ισως στο site της Western Digital....stealthΤο απίστευτο ξέρετε ποιο είναι; Έχω και έναν άλλο δίσκο τον οποίο μου είπανε σε ένα μαγαζί ότι θα βγει και αυτός off γιατί λέει η πλακέτα του από κάτω είναι χάλια (την χτύπησε ρεύμα έτσι είπανε) και το DATA Lifeguard tool τον βρίσκει μια χαρά.... Τι να πω δεν ξέρω
stealth1442169213 Φεβρουάριος 24, 2008 #18 Φεβρουάριος 24, 2008 Έχω και έναν άλλο δίσκο τον οποίο μου είπανε σε ένα μαγαζί ότι θα βγει και αυτός off γιατί λέει η πλακέτα του από κάτω είναι χάλια (την χτύπησε ρεύμα έτσι είπανε) και το DATA Lifeguard tool τον βρίσκει μια χαρά....Τι δισκος ειναι IDE?Και οταν τρεχεις το DATA Lifeguard tool τι νουμερα σου δινει στο spin up time?Ισως μπορουμε να κανουμε συγκριση και να δουμε σε τι κατασταση ειναι ο ελλατωματικος δισκος(βεβαια για να βγαλουμε σιγουρα συμπερασματα πρεπει να εχουμε εναν ιδιο δισκο αλλα κατι θα καταλαβουμε και απο αυτο).stealth
taker13 Φεβρουάριος 24, 2008 Author #19 Φεβρουάριος 24, 2008 Τι δισκος ειναι IDE?Και οταν τρεχεις το DATA Lifeguard tool τι νουμερα σου δινει στο spin up time?Ισως μπορουμε να κανουμε συγκριση και να δουμε σε τι κατασταση ειναι ο ελλατωματικος δισκος(βεβαια για να βγαλουμε σιγουρα συμπερασματα πρεπει να εχουμε εναν ιδιο δισκο αλλα κατι θα καταλαβουμε και απο αυτο).stealthSata 1 ειναι Seagate Barracuda 80 GB... Θυμάμαι έβγαζε καλά νούμερα. Θα τον συνδέσω σε λίγο και θα σου πω......vakis added 4 Minutes and 24 Seconds later...Βασικά μήπως πρέπει να τον εξετάσω με κάνα πρόγραμμα της Seagate? Το Data Lifeguard το κατέβασα από το site της Western digital
stealth1442169213 Φεβρουάριος 24, 2008 #20 Φεβρουάριος 24, 2008 Sata 1 ειναι Seagate 80 GB... Θυμάμαι έβγαζε καλά νούμερα. Θα τον συνδέσω σε λίγο και θα σου πω......Πρεπει να ειναι ιδιοι δισκοι IDE και οι δυο και της ιδιας εταιριας τουλαχιστον αν οχι και ιδιο μοντελο,δεν μπορουμε να κανουμε συγκριση IDE με Sata.stealth
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.