GVC Φεβρουάριος 27, 2008 #21 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2008 Καλή η υδρόψυξη dude!!!Αθόρυβη.Εγώ το δοκίμασα αλλα θέλει προσοχή.Γύρισα σε αερόψυξη πάλι όμως,λόγο τέλειας "συνεργασίας" με το πλαίσιο και κάποιας αστοχίας κατασκευής του block τις vga.Τα έχω γράψει όλα εδώ.Η πιο σφάλει λύση είναι η αερόψυξη ακόμα,για τον λόγο ότι αυτοί που πουλάνε υδροψυξης(για parts μιλάω,όχι cuctom επιλογές)είναι μονο πολιτές,παντελώς άσχετοι.Επόμενος αν σκέφτεσαι σοβαρά να το γυρίσεις σε υδρόψυξη εφοδιάσου με υπομονή και επιμονη.Η υπομονή προέχει για τον λόγο του ότι δεν θα βγάζεις άκρη με τις συνεννοήσεις αφού είναι internet προϊόντα και στο στήσιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaf Φεβρουάριος 27, 2008 Author #22 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2008 Μια χαρά θα είσαι...Μετά απο όσα διάβασα σε αυτό το ποστ Tsif πλέον είμαι σίγουρος. Και σας ευχαριστώ ξανά για τις συμβουλέςGVC πολύ ενδιαφέρον το thread σου και ομολογώ πως δεν το είχα δει. Φυσικά και χρειάζεται υπομονή και επιμονή το στήσιμο υδρόψυξης και πάνω απ'όλα χρειάζεται προσοχή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viper1442169065 Φεβρουάριος 28, 2008 #23 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2008 Καλή η υδρόψυξη dude!!!Αθόρυβη.Εγώ το δοκίμασα αλλα θέλει προσοχή.Γύρισα σε αερόψυξη πάλι όμως,λόγο τέλειας "συνεργασίας" με το πλαίσιο και κάποιας αστοχίας κατασκευής του block τις vga.Τα έχω γράψει όλα εδώ.Η πιο σφάλει λύση είναι η αερόψυξη ακόμα,για τον λόγο ότι αυτοί που πουλάνε υδροψυξης(για parts μιλάω,όχι cuctom επιλογές)είναι μονο πολιτές,παντελώς άσχετοι.Επόμενος αν σκέφτεσαι σοβαρά να το γυρίσεις σε υδρόψυξη εφοδιάσου με υπομονή και επιμονη.Η υπομονή προέχει για τον λόγο του ότι δεν θα βγάζεις άκρη με τις συνεννοήσεις αφού είναι internet προϊόντα και στο στήσιμο.Τώρα τι είναι αυτά που λες?Αυτοί που πουλάνε κομμάτια είναι πωλητές και άσχετοι..Για εξηγησέ το μου αυτό, γιατί δεν το καταλαβαίνω..:017: Και τι σχέση έχει η υπομονή και επιμονή??Και γω πήγα και πήρα ψυγείο από εξειδικευμένο κατάστημα ψυκτικών που οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν και ούτε έπρεπε κιόλας να καταλαβαίνουν από υδρόψυξη και το τι είχα εγώ σκοπό να κάνω..Και το πήρα και έκανα και τη δουλειά μου 1 χαρά.Δηλαδή, τι θα πρέπε?Να ξέρει ο καθένας, την ***** του άλλου??Το μόνο που χρειάζεται, είναι να είσαι σωστά ενημερωμένος πριν πας να στήσεις το σύστημά σου..Αν εσύ σαν αγοραστής, ξέρεις τι θές τότε χρειάζεται ελάχιστα να ρωτήσεις τον πωλητή, άρα ούτε συννενοήσεις ούτε τίποτα..Αν είσαι εντελώς άσχετος και πας να ρωτήσεις έναν πωλητή που εκπαιδεύτηκε να ξέρει άλλα πράγματα, τότε το πρόβλημα δεν είναι του πωλητή αλλά δικό σου..:120: Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer1442169067 Φεβρουάριος 28, 2008 #24 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2008 Έχοντας νεράκι αυτή τι στιγμή , συνιστώ ανεπιφύλακτα αερόψυξη.Όχι για λόγους διαρροής. Μία φορά το στήνεις σωστά το σύστημά σου και τέλειωσες, για να σου κάνει διαρροή, θα πρέπει κάτι να σου έχει ξεφύγει πιστεύω.Είναι όμως η δυσκολία που έχεις μετά. Στο βάλε βγάλε, στο άλλαξε το νερό, στο άλλαξε μητρική, στο λύσε το πισί.Πωπω, θέλει άλλαγμα το νερό και μιλάμε ότι δεν έχω καμιά διάθεση.Α και τα 250 ευρώ είναι σχετικά. Τόσα θα σου βγουν αν θες να πάρεις τα απολύτως ποιοτικότερα και ακριβότερα εξαρτήματα.Προσωπικά έχω νεράκι σε gpu και cpu, με μεταλλικό τανκ, αντλία που κάνει και για πότισμα , 12άρι ψυγείο με ανεμιστήρες push-pull και σωλήνες του κιλούς από πράκτικερ με πολύ λιγότερα από 100 συνολικά. Ίσως κάπου στα 75 να μου πήγε το όλο εγχείρημα. Αν κάποιος τη θέλει του τη χαρίζω με την προϋπόθεση να έρθει να τη βγάλει μόνος του λαβάνοντας και την ευθύνη. Εκεί είναι το κόλλημά μου. Ότι μόλις ξεναυλώσεις, το νερό είναι βάρος,ταλαιπωρία, περιττός χαμένος χρόνος. Ενώ ο αέρας, αέρας....Ειδικά με τια ψυκτράρες που έχουμε πια Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Φεβρουάριος 28, 2008 #25 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2008 Είναι όμως η δυσκολία που έχεις μετά. Στο βάλε βγάλε, στο άλλαξε το νερό, στο άλλαξε μητρική, στο λύσε το πισί.αυτος ακριβως ειναι ο λόγος που και εγω εγκατεληψα το νερό οταν εστησα τον quad...αλλωστε τα νεα cpu δε ζεματανε τοσο, ακομα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Φεβρουάριος 28, 2008 #26 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2008 Ετσι οπως κατεβαινουν τα νανομετρα ισως μονο οι θερμοκρασιες κατω απο το μηδεν θα παιζουν ρολο στο overclocking πια... Η αεροψυκτρες εχουν αναβαθμιστει πολυ και φτανουν κοντα στο νερο πλεον... παρολα αυτα το νερο ακομα μπορει να κανει "απαγωγη" αρκετα περισσοτερα watt απο τον αερα στα πολλα Volts....Αν και εχω ξεχασει τι θα πει αεροψυξη απο την εποχη του P4 Northwind....Απο θεμα επιδοσεων ισως να μην αξιζει και τοσο να βαλεις υδροψυξη εκτος και αν θες να κερδισεις και το τελευταιο MHz με συμβατικα μεσα...Αλλα απο την αλλη για μενα δεν νοειται overclocker που δεν εχει δοκιμασει εστω υδροψυξη....για λιγο διαστημα. Γενικα αν γουσταρεις να ασχολεισαι με κατασκευες και να σκαλιζεις το PC σου...πρεπει να δοκιμασεις υδροψυξη οπωσδηποτε... Με μια διαδικασια 2-3 ωρων το εξαμηνο για συντηρηση δεν πεθανε κανενας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark22 Φεβρουάριος 28, 2008 #27 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2008 παλικάρια οι διαφορές από αέρα σε νερό είναι τεράστιες...μην τρελαθούμε τώρα...επίσης μπορείς να βάλεις και ένα peltierάκι με άλλα 20 ευρώ και ένα back plate και να παίζεις από 0 έως και -20 στο χαλαρό...κάτι το οποίο σημαίνει ότι με έναν penryn έχεις στο τσεπάκι σου τα 5Ghz...οπότε μην λέμε ότι θέλουμε...η αλλαγή του νερού είναι ταλαιπωρία, δεν το συζητώ...αλλά ακόμα μεγαλύτερη είναι η εξαέρωση...πάντως για εμένα που αλλάζω hardware τουλάχιστον μία φορά το χρόνοήρθε και έδεσε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer1442169067 Φεβρουάριος 28, 2008 #28 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2008 Άστο τώρα αυτό με το πέλτιερ αν αρχίσουμε να μετράμε τα ευρά για κάτω από το μηδέν θα χάσουμε τη μπάλα. Θέλουμε copperplate ή όπως αλλιώς λέγεται, θέλουμε πατέντες για να κάτσουν καλά πέλτιερ, χαλκόπλακα μπλοκ, θέλουμε μπλοκ που να έχει κατάλληλη ροή για να αντέχει το πέλτιερ και να αποδίδει, θέλουμε μελετημένη μόνωση μπρος πισω, θέλουμε ειδικό τροφοδοτικό για το πελτιερ,πολλές ώρες πειράματα.ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΨΟΦΗΣΕΙ ΤΟ ΠΕΛΤΙΕΡ?Επέρχεται μόνωση θερμής και ψυχρής πλευράς.......ΛΟΛ. Τότε τα αυξημένα ρεύματα και οι συχνότητες τι θα μας κάνουν άραγε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark22 Φεβρουάριος 28, 2008 #29 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2008 Άστο τώρα αυτό με το πέλτιερ αν αρχίσουμε να μετράμε τα ευρά για κάτω από το μηδέν θα χάσουμε τη μπάλα. Θέλουμε copperplate ή όπως αλλιώς λέγεται, θέλουμε πατέντες για να κάτσουν καλά πέλτιερ, χαλκόπλακα μπλοκ, θέλουμε μπλοκ που να έχει κατάλληλη ροή για να αντέχει το πέλτιερ και να αποδίδει, θέλουμε μελετημένη μόνωση μπρος πισω, θέλουμε ειδικό τροφοδοτικό για το πελτιερ,πολλές ώρες πειράματα.ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΨΟΦΗΣΕΙ ΤΟ ΠΕΛΤΙΕΡ? Επέρχεται μόνωση θερμής και ψυχρής πλευράς.......ΛΟΛ. Τότε τα αυξημένα ρεύματα και οι συχνότητες τι θα μας κάνουν άραγε? Εγώ που το δοκίμασα σε ένα d-tek fusion με ένα 180άρι peltieraki είδα -2... έχω παραγγείλει ένα 320 watt και από βδομάδα θα τεστάρω και πάλι... τροφοδοτικό ειδικό προς το παρόν δεν μου έχει χρειαστεί... Με 56Amps στην δωδεκάρα... όλα είναι δυνατά... το μόνο που χρειάζετε είναι ένα backplate... το οποίο είναι σχετικά εύκολο σε ένα τόρνο με 10 ευρώπουλα... εγώ έφτιαξα και ένα ειδικό πλέξι ποιο πολύ για πρακτικούς λόγους... τώρα αν ψοφήσει ψόφησε... όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν ένα ρίσκο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
didicola Φεβρουάριος 28, 2008 #30 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2008 Τώρα τι είναι αυτά που λες?Αυτοί που πουλάνε κομμάτια είναι πωλητές και άσχετοι..Για εξηγησέ το μου αυτό, γιατί δεν το καταλαβαίνω..:017: Και τι σχέση έχει η υπομονή και επιμονή??Και γω πήγα και πήρα ψυγείο από εξειδικευμένο κατάστημα ψυκτικών που οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν και ούτε έπρεπε κιόλας να καταλαβαίνουν από υδρόψυξη και το τι είχα εγώ σκοπό να κάνω..Και το πήρα και έκανα και τη δουλειά μου 1 χαρά.Δηλαδή, τι θα πρέπε?Να ξέρει ο καθένας, την ***** του άλλου??Το μόνο που χρειάζεται, είναι να είσαι σωστά ενημερωμένος πριν πας να στήσεις το σύστημά σου..Αν εσύ σαν αγοραστής, ξέρεις τι θές τότε χρειάζεται ελάχιστα να ρωτήσεις τον πωλητή, άρα ούτε συννενοήσεις ούτε τίποτα..Αν είσαι εντελώς άσχετος και πας να ρωτήσεις έναν πωλητή που εκπαιδεύτηκε να ξέρει άλλα πράγματα, τότε το πρόβλημα δεν είναι του πωλητή αλλά δικό σου..:120:+++ πολλαοντως ο πωλητης πουλαει αυτο του εχουν πει....:074: Link to comment Share on other sites More sharing options...
GVC Φεβρουάριος 29, 2008 #31 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 29, 2008 Τώρα τι είναι αυτά που λες?Αυτοί που πουλάνε κομμάτια είναι πωλητές και άσχετοι..Για εξηγησέ το μου αυτό, γιατί δεν το καταλαβαίνω..:017: Και τι σχέση έχει η υπομονή και επιμονή??Και γω πήγα και πήρα ψυγείο από εξειδικευμένο κατάστημα ψυκτικών που οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν και ούτε έπρεπε κιόλας να καταλαβαίνουν από υδρόψυξη και το τι είχα εγώ σκοπό να κάνω..Και το πήρα και έκανα και τη δουλειά μου 1 χαρά.Δηλαδή, τι θα πρέπε?Να ξέρει ο καθένας, την ***** του άλλου??Το μόνο που χρειάζεται, είναι να είσαι σωστά ενημερωμένος πριν πας να στήσεις το σύστημά σου..Αν εσύ σαν αγοραστής, ξέρεις τι θές τότε χρειάζεται ελάχιστα να ρωτήσεις τον πωλητή, άρα ούτε συννενοήσεις ούτε τίποτα..Αν είσαι εντελώς άσχετος και πας να ρωτήσεις έναν πωλητή που εκπαιδεύτηκε να ξέρει άλλα πράγματα, τότε το πρόβλημα δεν είναι του πωλητή αλλά δικό σου..:120:Το να ρωτάς τον ****** τον πολίτη αν η παραγγελια που έχεις κάνει είναι όλα τα parts simvata(π.χ λάστιχα,ρακόρ κλπ)και να σου λέει ναι είναι να τα παραλαμβάνεις και να μην είναι τότε ο άνθρωπος είναι πολύ χοντρό****** και άσχετος.Και οι σελίδες με τα internet προϊόντα δεν έχουν και τις καλύτερες επεξηγήσεις και τεχνικά χαρακτηριστικά.Ο πολίτης είπε ναι κάνουν κάποιοι τα πήραν και έκατσαν στην δωρεά όργανον.Δεν είναι πολίτης ένας επαγγελματίας σε λάθος θέση είναι.Καλύτερα να πήγαινε να γίνει μοδίστρα.Όπως του τα λένε έτσι τα κάνει γιατί είναι ****** και δεν το ψάχνει παραπάνω.Απλός να ακούσει καλά τα πας πούλησες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADKiller7 Φεβρουάριος 29, 2008 #32 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 29, 2008 Είναι όμως η δυσκολία που έχεις μετά. Στο βάλε βγάλε, στο άλλαξε το νερό, στο άλλαξε μητρική, στο λύσε το πισί.Πωπω, θέλει άλλαγμα το νερό και μιλάμε ότι δεν έχω καμιά διάθεση.Eιναι θεμα σχεδιασης/υλοποιησης το ποσο ευκολα η δυσκολα θα γινονται αυτα που λες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark22 Φεβρουάριος 29, 2008 #33 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 29, 2008 Eιναι θεμα σχεδιασης/υλοποιησης το ποσο ευκολα η δυσκολα θα γινονται αυτα που λες.πολύ σωστός...όσο παίζεις με αυτά μαθαίνεις...απλά πρέπει μετά την έξοδο της αντλίας να μπει μια διχάλα με ένα δεύτερο λάστιχο για το άδειασμα...και εγώ σαν nOObas δεν το σκέφτηκα από την αρχή και την πάτησα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADKiller7 Φεβρουάριος 29, 2008 #34 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 29, 2008 Δεν ειναι απαραιτητη η διχαλα,στο κατω μερος του τανκ εχω ταπα αδειασματος,εναλλακτικη θεση για παραδειγμα,φαντασια να χεις και ορεξη για Modding. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark22 Φεβρουάριος 29, 2008 #35 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 29, 2008 Δεν ειναι απαραιτητη η διχαλα,στο κατω μερος του τανκ εχω ταπα αδειασματος,εναλλακτικη θεση για παραδειγμα,φαντασια να χεις και ορεξη για Modding.για δώσε καμιά φωτό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADKiller7 Φεβρουάριος 29, 2008 #36 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 29, 2008 Στην φωτο του λινκ ειναι το προηγουμενο συστημα υδροψηξης μου,με την ταπα αδειασματος πριν τοποθετηθει και μετα μεσα στο κουτι. Η παρακατω φωτο ειναι απο το παρον συστημα υδροψυξης (το background ειναι απο την κουζινα,τεσταρα για διαρροες),φαινεται το τανκ και στα πλαγια η ταπα αδειασματος,η αντλια κρυμμενη πισω απο αυτο. Στο κουτι λειπει η πλατη που βιδωνει η μητρικη γιατι την εκανα αφαιρουμενη,για ευκολες αναβαθμισεις.Ολο το περιεργο σχεδιο εγινε με σκοπο την ευκολια,για αλλαγη κομματιων του PC η καθαρισμα υδροψυξης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skydiver Φεβρουάριος 29, 2008 #37 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 29, 2008 Καλά με κούφανες τώρα με τη χαλκοσωλήνα.... Απίστευτος ρε MADKiller7....!Μπράβο...:041: :041: Sorry για το Ο/Τ Link to comment Share on other sites More sharing options...
viper1442169065 Μάρτιος 1, 2008 #38 Κοινοποίηση Μάρτιος 1, 2008 Στην φωτο του λινκ ειναι το προηγουμενο συστημα υδροψηξης μου,με την ταπα αδειασματος πριν τοποθετηθει και μετα μεσα στο κουτι. Η παρακατω φωτο ειναι απο το παρον συστημα υδροψυξης (το background ειναι απο την κουζινα,τεσταρα για διαρροες),φαινεται το τανκ και στα πλαγια η ταπα αδειασματος,η αντλια κρυμμενη πισω απο αυτο. Στο κουτι λειπει η πλατη που βιδωνει η μητρικη γιατι την εκανα αφαιρουμενη,για ευκολες αναβαθμισεις.Ολο το περιεργο σχεδιο εγινε με σκοπο την ευκολια,για αλλαγη κομματιων του PC η καθαρισμα υδροψυξης. Πολύ καλή δουλειά. Μπράβο..:001: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.