Jump to content

Oι 6800 PCI-E ΔΕΝ παιρνουν το Soft-mod

greekfragma

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλημερα..........μιας και αγορασα μια καρτουλα προσφατα ειπα να ψαξω και λιγα πραματα για αυτην και τι μπορω να κερδισω........

MSI NX6800 pci-e 256MB

μετα απο μπολικο ψαξιμο στο Rivatuner και σε αρκετα site του εξωτερικου ειδα οτι στις pci-e εκδοσεις ΔΕΝ γινεται το softmod.

ΟΛΕΣ οι 6800 pci-e ερχονται με τον πυρηνα NV41 ο οποιος εχει 12pipes(8 pixel 4vertex) τα οποια ειναι και τα μονα που υπαρχουν.......οποτε μην ψαχνετε αδικα επιπλεον να βρειτε και να ξεκλειδωσετε.

παρολαυτα ειδα αρκετα ατομα μετα την πρωτη απογοητευση να λενε οτι δεν χαθηκε και ο κοσμος......και αυτο γιατι ο συγκεκριμενος πυρηνας φαινεται να τραβαει καλα με σωστη ψυξη......

ως αποτελεσμα αν και με 4 λιγοτερα pipelines φτανει σε χρονισμους τις GT(470-800)

καθολου ασχημα........

αυτα απο μενα και ελπιζω να ελυσα καποιες αποριες σας καθως ειναι καιρος μεταβασης σε pci-e βιτζοκαρτες και μας καιει ολους το θεμα:cool:

......κριμα παντως......αλλα αφου κλοκαρει καλα κατι ειναι και αυτο....:) ....μεγιες Γιωργο.....

για δωσε κανα bench στο λαο....:rolleyes: ......βλεπω απο καψιμο καλα πας και συ... (4:49am) :p :P ..:D

Αρχική απάντηση από mortisboy [Σήμερα, στις 04:57]

......κριμα παντως......αλλα αφου κλοκαρει καλα κατι ειναι και αυτο....:) ....μεγιες Γιωργο.....

για δωσε κανα bench στο λαο....:rolleyes: ......βλεπω απο καψιμο καλα πας και συ... (4:49am) :p :P ..:D

κριμα δεν λες τιποτα.........ηλπιζα να χω και γω μια ουλτρα........τα σκασαμε που τα σκασαμε τα 300.......τεσπα.........σημερα εστησα το ολο συστημα.......απο μπεντς τιποτα ακομα..........ουτε επεξ πειραξα ουτε μνημες.....εχω και μια διαρροη στο μπλοκ της βιτζοκαρτας.....μπεντς σαββατο απογευμα λογικα....αν με το νερακι κλοκαρουν καλα επεξ και 6800 δεν με πειραζει το οτι ειναι απλη.........καιρος να κατσω στα αυγα μου.:innocent:

εσυ που χανεσαι?????

απο καψιμο λιγα πραματα......σημερα χαλαρωσα λιγο γιατι η εξεταστικη μας πηγε μπιππππ......

για να μεινω ον τοπικ...........εαν τα παει καλα στα παιχνιδια δεν με νοιαζει αν δεν ξεκλειδωσει....ας ακουει στο νερακι και καλα θα ειμαι......κανα βολτμοντ κανα ψυκτρακι στις μνημες......ολο και κατι θα κανουμε:whistling

κι εγω χτες το βραδυ την γλυκοκοιταζα και μιας και πλησιαζει και η δικη μου μεταβαση σε nf4 την σκεφτομουν πολυ σοβαρα λογω της ελκυστικης της τιμης...

ξενερωσα τωρα....η gt εχει 16 pixel και 6 vertex pipelines? ή 10 και 6?

αντε ρε αγορινα δωσε μας και κανα bench να δουμε κι εμεις...πολυ καλη τιμη παντως...απο που την πηρες?

Οι περισσότερες ξεκλείδωτες 6800 "κλωτσάνε" στα ~400 πυρήνα.

Με τα 470 που πιάνεις πας περίπου σε ίδια απόδοση (άντε κανένα 5% κάτω).

Οι μνήμες της πάντως δεν πήγαν και τόσο καλά.

Η GT έχει 16 pipelines + 6 vertex , η απλή 12 pipelines + 5 vertex.

Για δώσε κανένα 3DMark05.

Η απλη 6800 τι σχεση εχει σε επιδοσεις με την 6600GT σε default και σε ενα λογικο/αναμενομενο oc και για τις δυο καρτες;

Ψαχνω καρτα για τον αδερφο μου και ειχα προσανατολιστει σε 6800 αλλα τωρα βλεπω οτι δεν πιανει το softmod (θα ειναι PCI-E αφου στηνει κανουριο PC) και ειμαι σε διλλημα

Αρχική απάντηση από apocalypse

Η GT έχει 16 pipelines + 6 vertex , η απλή 12 pipelines + 5 vertex.

παραπανω ο greekfragma αναφερει οτι εχει 12pipes(8 pixel+4vertex)

αν ειναι ιδια με τις 6800 τις απλες δλδ 12 πιπες τοτε οκ

αλλα αν ειναι οπως οι 6800 le τοτε θα με προβληματιζε η αγορα της...

ο μονος που μπορει να το διαλευκανει αυτο ειναι ο greekfragma βεβαια...

επισης εχει τσιπακι οπως το hsi bridge η καρτα σου?

Αρχική απάντηση από haris1984 [Σήμερα, στις 14:39]

παραπανω ο greekfragma αναφερει οτι εχει 12pipes(8 pixel+4vertex)

Δεν το πρόσεξα αυτό.

8 pipelines + 4 vertex = 6800LE ..... που είναι μεγάλο πρόβλημα.

greekfragma , με ποιό πρόγραμμα είδες τον αριθμό των pipelines?

Μια δοκιμή για σιγουριά είναι να τρέξεις το fillrate multitexturing (το έχουν όλα τα 3DMark).

Θεωρητικά fillrate = core frequency * pixel pipelines.

Στην πράξη θα πρέπει να σου βγάλει λίγο λιγότερο (εμένα βγάζει ~6100 με θεωρητικό 6400).

[ξυσιμο πληγων on] ρε fragma ασε τα ρολογια και κοιτα να φτιαξεις τις διαρροες στο GPU block :D :D :D :D [ξυσιμο πληγων off]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.