Jump to content

O/C q6600

HolyV

Recommended Posts

Χαίρεται! Είμαι νέος στα μέρη σας (αν και παρακολουθώ το forum εδώ και πολύ καιρό) και ήρθε η ώρα που πρέπει να κάνω και εγώ μερικές ερωτησούλες.

Κάνω ο/c τον q6600 , έχω φτάσει μέχρι 2.8ghz αλλα το πρόβλημα μου είναι ότι όταν τον ανεβάσω παραπάνω το pc κολλάει στο boot screen πριν καν δηλαδή μπορώ να μπω στα βίος. Τι φταίει? Έχω δοκιμάσει με διαφορους διαιρέτες και γενικώς κολλάει πριν φτάσω τα 2.9ghz. Θέλει να δώσω ρεύμα στην cpu? Η στις Ram? (Οι οποιες είναι στα 2.1 volt 800 mhz 5-5-5-15 timings με 3:4 διαιρετή ή 630 mhz με 1:1 διαιρέτη) Θερμοκρασίες αποκλείεται να πιάνω μεγάλες γιατί στα 2.8ghz έχω full load 45-48C με 1.375 volt , όπως λέει και στο cpu-z (Επίσης να πω ότι από 2.4ghz σε 2.8ghz η αλλαγή στα volts έγινε αυτόματα χωρίς να πειράξω εγώ τίποτα) Διαφωτίστε με!:022:

Kαλησπέρα φίλε μου και καλώς ήρθες!

Τί τροφοδοτικό και ποιά μητρική έχεις?Γενικότερα τί περιέχει το σύστημά σου?

Καλύτερα να έχεις 1:1 τις μνήμες μέχρι να λύσεις το πρόβλημά σου!

Τάση στο chipset φοβάμαι να δώσω να σου πω την αλήθεια, γενικώς τι είναι συνήθως το πρόβλημα που κολλάει το pc στο boot screen? Λογικά δεν θα είναι 1...

PS:Εχω ακόμα μαμα bios δεν εχω κανει update. Λέτε να παίζει ρόλο?

Λοιπόν, έδωσα ρεύμα στην cpu 1.4v και έφτασα 1290 fsb που στην ουσία είναι 2,9ghz και δεν κόλλησε στο boot screen, το πρόβλημα είναι ότι κολλάει στα windows, μόλις μπω. Τι κάνω τώρα? :011:

Edit: Έδωσα μεχρι και 1.425v στην cpu και παλι κολλαει μολις μπω windows.

Ποια επιλογή είναι για ρεύμα στο chipset? Μη τα κάνω θάλασσα.. NB και SB? αν ναι ποσο να τα παω?

Edit: Διάβασα σε κατι ξένα forum οτι NB και SB πρέπει να ειναι στα 1.40v kai 1.50v αντιστοιχα για μέχρι και 400 fsb

Edit2: Λοιπον, αλλαξα voltage se NB , SB , CPU VTT και 1.2v HT και καταφερα να φτασω στα 2.925mhz χωρις να κολλησει ουτε στο boot screen, ουτε στα windows. Όταν ομως έκανα διάφορα test για σταθερότητα κόλλησε το pc. (Τι test δηλαδή, βαριόμουν να αφήσω orthos και έτρεξα 1-2 βαριά παιχνίδια) απο θερμοκρασίες έπιανα 50-53C.

Τι κανω τωρα?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.