Jump to content

Ποσες διαφορετικες μαρκες μητρικων εχετε δοκιμασει μεχρι σημερα?

dracosc

Ποσες διαφορετικες μαρκες μητρικων εχετε δοκιμασει?  

94 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ας σπάσω τη μονοτονία...1 (ECS) γιατί ακόμα εύχομαι σε αναβάθμιση και αυτό είναι το πρώτο pc... Άρα τώρα που το σκέφτομαι δεν θα έπρεπε να απαντήσω καν σε αυτό το thread αλλά τέσπα τώρα ήδη ψήφισα.

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

SOYO>η πρωτη μητρικη (παλια στο Τεξας!) την εφαγε κεραυνος-ups?ποιο ups

QDI >τιμια -ειχαν και φορουμ με online υποστηριξη (o Eric!)

Elite ECS > οι πιο πολλες αθλιες,ειχαν μπει σε πολλα μηχανακια λογο κοστους

GIGABYTE>οι πολυμισημενες μου μητρικες ουστ... (και ξανα.......ουυυστ)

ABIT>8/10

ASUS>9/10 και προτεινομενες απο μενα

DFI>10/10 αλλα που να τις βρεις τωρα (προσωπικο μηχ/μα LP SLI-DR 1χρονο τωρα με vista ultimate -ολα ρολο'ι' -περιμενα να βρω προβληματα)

ASROCK>τιμιες (mainstream)

INTEL>για σοβαρες δουλειες (24/7 χ2 χρονια!)

MSI>αναλογα το μοντελο....πατος ή κορυφη

JETWAY>υπαρχουν καλυτερες στα ιδια λεφτα παντα

λογο ....προσωπικης εμπαθειας οι GIGABYTE εχουν βγει απο τη λιστα επιλογων μου εδω και καποιο καιρο -ισως τελευταια να εχουν βελτιωθει..

η προσφατες εμπειριες μου ειναι απο φθηνες σχετικα υλοποιησεις με ψιλομπερδεματα,για ακριβες συνθεσεις μονο ASUS..δεν τολμαω να ρισκαρω με GIGABYTE ξανα..

ΥΓ.το ολο θεμα ειναι λιγο γενικευμενο βεβαια και υποκειμενικο - μοντελα,chipset,revision,bios κλπ κλπ κανουν τι διαφορα......

Asus 4 super

Asrock 2 η μία κάηκε για άγνωστους λόγους

Albatron νταξ, μια χαρά

Intel 1 δεν είχε τίποτα απάνω :p

Έχω βάλει σε φίλο DFI (μετράει) και σπάστηκα από την έλλειψη documentation και εξτρα πραγμάτων σε σχέση με μια ASUS με λιγότερα λεφτα.

Δύο MSI Κ8Ν Diamond η πρώτη έτυχε προβληματική δεν έδινε στο ποντίκι.

Η δεύτερη έτυχε καλύτερη δούλεψε ενάμισυ χρόνο και επειδή την έλιωνε ο υιός μου από το πρωί έως το βράδυ ασταμάτητα άρχισε να σφίγκει το ανεμιστηράκι και την άλλαξα με Asus Α8Ν32SLI DELYXE. O απολογισμός παντρεύτηκα τα προβλήματα και τα φορμάτ με την ASUS [έχασα το λογαριασμό], χώρια τις θερμοκρασίες που τις βλέπω και μου την δίνουν και το ότι δεν δουλεύει μετά από ενεργοποίηση της αναμονής και της αδράνειας Κολλήματα έχει κάνει, στο ποντίκι δεν δίνει μερικές φορές και πάρα πολλές φορές δεν μπορώ να την κλείσω, ίσως και να έχω ξεχάσει και μερικά.

ASUS M2N32SLI DELUXE Wireless Edition: Mε πέθανε στα κολλήματα μέχρι το τελευταίο ΒΙΟS που διορθώθηκαν τα πράγματα αρκετά αλλά παρέδωσε το ασύρματο της REALTEK, δεν έδινε το ποντίκι δεν δουλεύει τις αναμονές η τις αδρανοποιήσεις όπως και η άλλη κλπ και τώρα ψάχνω να βρώ να την αντικαταστήσω ίσως με MSI K9N DIAMOND την βλέπω θετική,γιατί από ASUS την πάτησα.

Ύστερα σου λένε για τις ASUS καλλά λόγια!!!

Αν και κάποια θα έχω ξεχάσει στάνταρ: Ειδικα σε 386 - 486 εποχές δεν θυμάμαι καμία.

-QDI + celeron 300A. Άθλια πραγματικά. Και σε φίλο μια QDi τότε κάηκε και τα πήρε όλα μαζί.

-SOYO BX με 300Α@450 και 566@800. Σκυλί μαύρο, raid, ΟC...

-3 Gigabyte με via kt133, KT266A, intel 865G και duron - Athlon -P4. Λιτές, με ανεπαρκή ψύξη σε ΝΒ, αλλά πάρα μα πάρα πολύ σταθερές και απροβλημάτιστες.

- 1 Chaintech 754 ΝF3. Ψιλοσούργελο στην υποστήριξη, πολύ τρελό ΟC στις μνήμες (UCCC 285 1T), κάποια εξαρτηματάκια στυλ apogee front panel κλπ χρήσιμα, και ήταν και φτηνές.

- 1 Jetway 478 mATX, με via, ακόμα δουλεύει σαν κατεβαστήρι με έναν P4 Willamate 1.6. Πάναργη με ελλιπές support, αλλά αξιόπιστη. Oi jetway με το NF4 πάντως ήταν γρήγορες, όμορφες, πλούσιες και φτηνές.

- 1 Αlbatron 754 με sli. Γενικά, ότι και οι Gigabyte (δεν ειναι τυχαίο). Άψογος συνδιασμός σταθερότητας, απλότητας, μέτριο OC, support, τιμής.

- 3 ASUS, μία για κάθε socket 754, 939, ΑΜ2. Γρήγορες, πολύ ΟC, με φοβερό support σε bios, υπερπλήρεις οι ακριβές, αλλά με ελλείψεις σε ποιότητα κατασκευής (vdrop, "σφυρίγματα", μια φτηνή mATX τα έφτυσε η onboard VGA μετά από Οc), και πάρα πολλές ιδιοτροπίες με ποντίκια, crossfire κλπ, αλλά και δυνατότητες, που θέλουν ψάξιμο σε εκδόσεις και ρυθμίσεις bios. Γενικά, η χαρά του παιδιού.

Και από μένα έχουν περάσει soyo, qdi, dfi, gigabyte, asrock, msi, abit, asus, albatron, intel. (από εποχής.... pIII μέχρι σήμερα).

Οι MSI μου βγήκαν γενικά πολύ καλές -σκυλιά για την ακρίβεια- ενώ σταθερές αξίες παραμένουν gigabyte & asus.

Μια DFI μου κάηκε χωρίς εμφανή λόγο, ενώ από qdi δεν έχω τόσο ευχάριστες αναμνήσεις.

Όσο για το ακριβές ή φτηνές, ισχύει -στην πλειοψηφία- ο βασικός κανόνας της αγοράς: ότι πληρώνεις παίρνεις.

Όσα θυμάμαι.

Σε δικά μου pc έχω δοκιμάσει 3 διαφορετικά μοντέλα asus. Το ένα πίσω με εγγύηση γιατί είχε ένα κουλό πρόβλημα, το 2ο κάηκε πρόσφατα, και το 3ο στραβώνει με τις συσκευές και δίσκους. Τα 2 τελευταία μοντέλα που ανέφερα ήταν τα καλύτερα όταν κυκλοφορήσαν. Μεγάλη απογοήτευση.

Ένα MSI το είχα πάρει ακριβό. Ακόμα μου δουλεύει φτου να μην το ματιάσω. Σκυλί. Έχει τραβήξει τα άπειρα. Και ποτέ δεν με πούλησε.

Και από Gigabyte 3 μοντέλα έχω δοκιμάσει. Φτηνά μοντέλα μέτρια έως κακά στην απόδοση τους.

Σε elitegroup αν δεν κάνω λάθος είναι η μητρική μιας φίλης. 6 χρονών είναι. Έχει 2 πυκνωτές που έχουν ξεζουμιστεί αλλά δουλεύει ακόμα!

• 2 weeks later...

ψηφισα 4-6 αλλα συνηδητοποιω οτι ειναι πιο πολλες..

Asus,Abit,Giagbyte,Dfi,chaintech,qdi,Intel,Albatron..και μπορει να ειναι και αλλη και να μην θυμαμαι.

Πιο καλες σε ολους τους τομεις:Αsus & Abit με εξαιρεση το 939 που μονοδρομος ηταν η DFI*

Η Intel που εχει το μικρο εχει το γρηγοροτερο boot που εχω δει σε μητρικη μεχρι την μπαρα των windows,Απλα βλεπεις το logo P4 οταν ανοιγει και μετα την μπαρα ΛΟΛ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.