Jump to content

Ποσες διαφορετικες μαρκες μητρικων εχετε δοκιμασει μεχρι σημερα?

dracosc

Ποσες διαφορετικες μαρκες μητρικων εχετε δοκιμασει?  

94 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

ASROCK: Φτωχός εξοπλισμός, μερικές φορές μη σταθερές, overclocking ελάχιστες επιλογές.

ASUS: ROCK STABLE μητρική, unlimited overclocking, πολύ γρήγορες επίσης, πλούσιος εξοπλισμός!(simply the best!)

MSI: δεν θα έλεγα σταθερή ειδικά στο θέμα overclocking δεν έφτανε το ίδιο με την ASUS, απο ταχύτητα πολύ καλή αλλά χαμηλή ποιότητα κατασκευής(καθώς μερικές φορές μου σφυράει όταν παίζω UT), έχει και ασυμβατότητα με το enermax galaxy(με Force start PSU mod την ξεκινώ), η ευτυχία συμπληρώνεται με ένα μπουγέλο που έφαγε και τώρα θα πάει RMA. all ready to use όπως λέει το παλικάρι με τα vista

Tyan: Μητρικές κορυφαίας κατασκευής γεννημένες για 24/7/365 δουλειά, πολύ γρήγορες και ποτέ δεν κρεμάνε.Όπως την ASUS αλλά απο Overclock όχι και η καλύτερη.

Gigabyte: παρόμοια με την tyan, με πολύ καλό εξοπλισμό και λίγο περισσότερες επιλογές στο OC.

Jetway: παρόμοια με την ASROCK, αλλα ποιο αξιόπιστη.

Albatron: λίγο καλύτερη απο την Jetway αλλά με περισσότερες OC δυνατότητες.

Intel: Ίδια με την Tyan όσο αφορά τις παλιές PIII, στους 775 δεν έχω ασχοληθεί καν.

Epox: καλύτερη απο την albatron, σταθερή, για οικονομικό server θα την πρότεινα.

DFI: έτυχε να μην την testάρω.

Soyo: έτυχε να μην την testάρω.

Sapphire: στα ίδια επίπεδα με την gigabyte.

ECS: στα ίδια επίπεδα με την jetway αλλά ποιο σταθερή και καλύτερη. Στα παλιά μοντέλα δεν είχε καλούς πυκνωτές αλλά στα σημερινά είναι καλή και οικονομική επιλογή.

QDI: Στα παλιά μοντέλα των PIII, κάποια απο αυτά έχουν κακούς πυκνωτές, στα ίδια επίπεδα με την epox.

Abit: είχε να την έχει φίλος μου αλλά δεν ήταν και η καλύτερη, σαν την DFI μεν αλλά θα είχα πέσει σε μάπα μοντέλο.

Με λίγα λόγια έχω κάνει τέστ ΟΛΕΣ εκτός απο DFI και SOYO!

Το πρώτο μηχάνημα που πήρα είχε QDI με έναν Athlon 1GHz, έπειτα την αντικατέστησα με μια Chaintech με έναν AthlonXp 1800+ (που πήγαινε μια χαρούλα στα 2.4 με αερόψυξη), την οποία πολύ είχα αγαπήσει και με είχε ανταμείψει, παρά τις μικροπαραξενιές (που τελικά ήταν ασήμαντες σε σχέση με αυτά που διάβαζα για άλλες πιο γνωστές), δοκίμασα και 2 Abit, κι έπειτα DFI την Ultra B(itch) πρώτα και έπειτα, με την μετάβαση στον Ahtlon64 την Ultra-D (κι έπειτα την expert)

Στο πρώτο μου pc επι εποχές 1999 είχα μια Jetway. Στο επόμενο (2003) είχα μια MSI (875P-Neo) και τώρα (2006) έχω μια Gigabyte (GA-965P-DQ6).

Jetway: Δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη γιατί τότε ήμουν πολύ noob. Αλλά έχω ακούσει ότι είναι για πέταμα.

MSI: Πάρα πολύ κακές εμπειρίες, άπειρες ασυμβατότητες με μνήμες κλπ δύσκολο bios update.

Gigabyte: Σταθερότατες, πολύ γρήγορες, πανεύκολο bios update καμία ασυμβατότητα μέχρι στιγμής το θέμα του o/c δεν με απασχολεί οπότε ίσως είναι η ιδανικότερη για μένα.

Ετυμηγορία: Δεν βλέπω τον λόγο να αλλάξω εταιρία από την στιγμή που με καλύπτουν και με το παραπάνω οι Gigabyte.

Chaintech (τα'φτυσε στα καλά-καθούμενα και έτρεχα να βγάλω άκρη με το Πλαίσιο, χάρη στον Candyman έβγαλα. Ως τότε δούλεψε σκυλί πάντως, χωρίς ασυμβατότητες και λ@λακίες)

DFI (Προβληματική μέχρι τέλους! Για να bootάρω έπρεπε να κλείσω και να ξανανοίξω το psu, ασταθής στην Vcpu, προβλήματα συμβατότητας με μνήμες... 3 μήνες την κράτησα και πολλοί ήταν, πήγε πίσω και πήρα πιστωτικό)

Asus (χτες την πήρα μεταχειρισμένη, αλλά δεν μου πολυγεμίζει το μάτι... Ίδωμεν και ας ελπίσουμε πως δεν θα μας κάνει προβλήματα)

4 έχω μητρικές έχουν περάσει από τα χέρια μου msi,gigabyte x2-asus

gigabyte=πολύ καλές σταθερές καμιά ασυμβατότητα σχετικα καλο o/c

msi=το ιδιο με την πιο πανο δεν εκανα o/c

asus=άθλιες χάλια σύστημα ψύξης στα chip μου κάηκε χωρίς λόγω!

γενικα απο gigabyte και msi έχω μείνει ευχαριστημένος

Soltek SL-67EZ με Pentium II Celeron 366 επανω,δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο εχει ομως μικρα βηματα στο overclocking κατι που ειναι πολυ βολικο.

Gigabyte GA-6BXC με Pentium II Celeron 300A,χειρoτερη απο την προηγουμενη ουτε με το Easy Tune δεν εκανα τιποτα.

Asus-A7V333 με Athlon XP 2000+,Athlon XP 2400+,ετσι και ετσι μητρικη χωρις ιδιαιτερα προβληματα εχει αρκετες επιλογες για ρευματα σε CPU + Ram,αλλα δεν υπαρχει επιλογη για να κρατησεις το PCI buss χαμηλα οποτε......

Asrock-P4i65G με Pentium 4 3.0Ghz,με λιγα λογια......απαραδεκτη.

Asus-A8N32-SLI Deluxe rev.1.01 και 1.01g με Opteron 185 και Athlon64 3800+ αντιστοιχα,η πρωτη με rev.1.01 ειναι η καλλιτερη μητρικη που περασε ποτε απο τα χερια μου,με οτι επιλογες μπορει να φανταστει κανεις και πολυ σταθερη.

Το μονο της ισως μειονεκτημα ειναι οτι το ρευμα για τις μνημες φτανει μονο μεχρι 3.2V,η δευτερη rev.1.01g ειναι κακο αντιγραφο της πρωτης.

Ολες οι μητρικες λειτουργουν κανονικα οπως και οι επεξεργαστες.

Συν την μητρικη απο τον Pentium1 100Mhz που δεν θυμαμαι ποια ηταν.

Αυτες τις εχω για πολυ καιρο,υπαρχουν και αλλες που δεν αναφερω μια και τις ειχα για ενα φεγγαρι.

stealth

2-3 asus 2 abit μια χαρα πηγαν ολες χωρις προβληματα και μια asrock για κατεβαστηρι σε overclock

τιποτε το ιδιαιτερο αλλα σκυλι αντοχης εχει να κλεισει εεεεεεεεε εχω ξεχασει απο ποτε

Λοιπόν έχουμε:

1) Ecs στο πρότο pc (νομίζω ήταν PII 333 - LOL :p).

2) α) AsRock 775Dual-915GV για μία βδομάδα με celeronD 2,66, και λόγω προβλημάτων αλλαγή με β) Gigabyte 8s661FXm, s775.

3) Gigabyte GA-8I945G, s775 στον intel p4 3,2.

4) ASUS P5GD2 Deluxe, s775 στον intel p4 3,6.

5) MSI K8N Diamond SLI, s939 Στον AMD Athlon 64 X2 4400+.

Σημερινή χρήση: σύστημα 2β και 5.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.