siloo Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2008 καλησπερα. θα ηθελα την γνωμη σας για ενα pc για να κανω επεξεργασια εικονας και βιντεο. καλο θα ηταν να μου προτεινεται κατι ολοκληρωμενο για να μπορεσω να κανω και συγκρισεις...ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.επισης το pc της υπογραφης θελω να σημιωσω οτι ειναι καθαρα για προσωπικη χρηση και δεν θελω να χρησιμοποιησω καποιο μερος του.
Candyman1442169163 Φεβρουάριος 13, 2008 #2 Φεβρουάριος 13, 2008 Αν θες το pc ΜΟΝΟ για video editing θα πρότεινα να κοιτάξεις για κάρτα γραφικών Matrox, άφθονη μνήμη και μεγάλους, γρήγορους δίσκους με πολύ cache (κατά προτίμηση σε raid-0 γιατί τα αρχεία video είναι συνήθως τεράστια). Setups θα σου προτείνουνε όλοι εδώ, εγώ απλά σου λέω κάποια guidelines που καλό είναι να εναρμονιστείς μαζί τους.Φιλικά...
siloo Φεβρουάριος 13, 2008 Author #3 Φεβρουάριος 13, 2008 εχεις να μου προτεινεις καποιο συγκεκριμενο μοντελο απο την matrox?το raid 0 θα ειναι σιγουρα απο τα πρωτα πραγματα που θα εφαρμοστουν πανω στο συκεκριμενο pc αλλα το θεμα ειναι με τι δισκους? wd ή seagate?raptor σε raid δeν νομιζω οτι προτεινεται...σωστα?
Candyman1442169163 Φεβρουάριος 13, 2008 #4 Φεβρουάριος 13, 2008 Raptor σε raid δεν συμφέρει εκτός αν τους έχεις για windows & εφαρμογές (και έχεις άλλους για τα data), αλλά το κόστος θα είναι δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με την χωρητικότητα.Σχετικά με τους δίσκους, θα πρότεινα κάτι σαν αυτόν που πήρα εγώ (ίσως σε μεγαλύτερη χωρητικότητα) Seagate 7200.11 με 32mb cache.Για video editing card, δες εδώ (μην τρομάξεις ε..). VGA χρειάζεσαι πάντως για να δουλέψει η Matrox. Είναι η καλύτερη λύση σε... γκουχ, γκουχ.. ανεκτό κόστος!!!!!!http://www.matrox.com/video/products/rtx2_card/home.cfmΑν θες κάτι φτηνότερο (χωρίς επεξεργασία σε HD όμως) δες το RΤX100: http://www.matrox.com/video/products/rtx100xtremepro/home.cfm
siloo Φεβρουάριος 13, 2008 Author #5 Φεβρουάριος 13, 2008 ειδα τα link η καρτουλα x2 τα σπαει...τα χρηματα σε αυτη την περιπτωση δεν με πολυ ενδιαφερουν γιατι η δουλεια ειναι δουλεια....οσο για τους σκληρους ειμαι σε διλειμα ακομα αλλα το καλο ειναι οτι απερριψατους raptor εχεις δικιο για το κοστος/χωριτικοτητα.thenks candyman ησουν πολυ κατατοπιστικος.περιμενω τωρα και καποια γνωμη για το υπολοιπο pc γιατι ως γνωστον καλη η καρτουλα αλλα μονη της τι να κανει η καημενη......θελει και λιγη εως πολυ παρεα για να δουλεψει σωστα και πρωπαντων γρηγορα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.