Jump to content

μεγαλο προβλημα με θερμοκρασια!

Bobi Rhoads

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

ρε παιδες ανοιγω το pc να παιξω κανενα παιχνιδακι

και σχετικα γρηγορα μου ανεβαζει πολυ υψηλες

θερμοκρασιες!παω να πιασω το κουτι απο πισω και δεν

πιανεται! δεν εχω κανει o/c. η καρτα φοραει μια ψυχτρα

της thermaltake την giant 3. την εχω βαλει αρκετο καιρο και

δεν ειχα προβλημα! ξαφνικα εμφανιστηκε αυτο!

τι να κανω?

που ακριβως ακουμπας το κουτι?????το μετακινησες τελευταια?????αν το εχεις στριμωγμενο ενω πριν δεν το ειχες μπορει να θελει λιγο άπλα να ''αναπνευσει''.............κακη ροη μαλλον εχεις.....

το κουτι το ακουμπαω ακριβως εκει που ειναι η καρτα γραφικων αλλα απο την εξω μερια!

αλλα γενικα ολο το κουτι ζεματαει! δεν το εχω μετακινησει τελευταια αντιθετως μολις σημερα προσθεσα και αλλα ανεμιστηρακια! μεσα στο κουτι!

απλα και δεν ξερω γιατι η καρτα φραφικων πιανει ''τρελες'' θερμοκρασιες!

παιδια βοηθεια!!! σωστε την!!!

μηπως καηκε κανενα ανεμηστιρακι και δεν πηρες πρεφα?????μπορει να καηκε της 5700 ή καποιο αλλο.............για ανοιξε το κουτι και κοιτα τι παιζει....εδω ειμαστε να μας πεις τι εγινε τελικα

το ανοιξα! ολα ενταξει!

μια χαρα δουλευουν!

παιζω παλι παιχνιδακι και ξανανεβαζει θερμοκρασια!

σε ρωτησα αλλα δεν μου απαντησες........ΠΟΥ βγαινει τοσο πολυ θερμοκρασια?????που νιωθεις πολυ ζεστο αερα?????επεξεργαστη καρτα γραφικων τσιπακι.......μηπως το τροφοδοτικο?????

ψαχτα ολα λεμεεεε

καρτα γραφικων!

και τελικα δημιουργει προβλημα σε ολο το κουτι!

γενικη θερμοκρασια εχω μεγαλυτερη απο αυτη του επεξεργαστη

μηπως αυτα που προσ8εσες αντι να σου κανουν καλο σου κανουν περισοτερο κακο.

Μηπως σου εχουν αλλαξει την ροη του αερα μεσα στο κουτι.

παιζει κατι τετοιο?

το μεγαλυτερο προβλημα ειναι στην καρτα γραφικων!

πιανω την ψυχτρα που εχω βαλει και εχει μια υπερβολικη

θερμοκρασια τοσο πολυ που δεν μπορεις να την πιασεις!

Αρχική απάντηση από chill-out [Σήμερα, στις 03:25]

μηπως αυτα που προσ8εσες αντι να σου κανουν καλο σου κανουν περισοτερο κακο.

Μηπως σου εχουν αλλαξει την ροη του αερα μεσα στο κουτι.

το αυτο........για πειραματισου λιγακι με τη ροη:blink:

δεν καταλαβα ακριβως τι εννοεις!

καντο λιγο καλυτερο!

τι να κανω με την ροη?οι ανεμιστηρες που εχω ειναι:

1 απο μπροστα

2 στην καρτα γραφικων μαζι με την ψυξη της

3 στο κουτι απο πισω!

Οι ανεμηστηρες στο κουτι δημηουργουν μια ροη...εισοδο (κρυος αερας) και εξοδο (ζεστος αερας) με αυτα που προσθεσες μπορει να μην κανει αυτο το κυκλωμα ο αερας.

Μπορει να κραταει τον ζεστο αερα μεσα και να μην τον βγαζει εξω.

Βεβαια αφου επιμενεις οτι η καρτα σου ζεστενεται τοσο πολυ ισως ειναι κατι αλλο.

Μηπως αλλαξες τπτ drivers ?

Καλο θα ειναι αν μπορεις να πεις και τι θρμοκρασιες εχεις γενικως.

drivers δεν αλλαξα.

τους ανεμιστηρες τους εχω ετσι οπως πιο πανω ειπα.

πιστευω πως η ροη του αερα ειναι σωστη!

εσεις τι λετε?

λοιπον:σε idle κατασταση εχω 40-42 επεξεργαστη με o/c και

το ανεμιστηρακι του σε πολυ χαμιλες στροφες(2150-2250)

και στο κουτι 45-46!

οταν τρεχει καπιο παιχνιδι ζεματαει ολα το κουτι,

''αναβει'' η ψυχτρα των γραφικων και μετα εχω:

57-60 επεξεργαστη και 63-64 κουτι!

να σε ρωτησω κατι αλλο τοτες.....μπορει να λεω και μαμακιες αλλα απλη λογικη μου φαινεται......μηπως η 5700 τα φτυσε στην τροφοδοσια ρευματος και τραβαει στον πυρηνα παραπανω απο το κανονικο?????αν καποιο κομματι χαλασει και τραβαει παραπανω ρευμα ειναι λογικο να ζεματαει........πραγμα πολυ παραξενο για 5700 αφου αυτες οι καρτες ποτε δεν ζεματαγαν.........για δοκιμασε να αγγιξεις την καρτα απο την πισω μερια............ενω παιζεις παιχνιδι

πιασε το σωληνα/heatpipe που την αγκαλιαζει.....αν εχει προβλημα η καρτα λογικα θα ζεματαει.......αν ζεματαει πρεπει να εχεις προβλημα με το ρευμα του πυρηνα.....απο κει και περα δεν ξερω να σε βοηθησω........αν εχει εγγυηση γυρνα την πισω......

ζεματαει!!!

τι θα κανω τωρα!?

δεν ειμαι σιγουρος αν εχει και εγγυηση!

Υ.Γ.:ειχα ανεβασει την ταση της απο 1.5v σε 1.6

παιζει να επαθε τιποτα απο αυτο? ειχα ανεβασει απο

το bios και το mhz του pci και agp bus! πειραζει?

εμ την καημενη την καρτουλα..........της εσκισες τα πεταλα.........

1ον ανεβασες ταση......αξιζε?????κερδισες σε οβερκλοκιν?????

2ον ανεβασες το pci/agp clock.........γιατι?????τι κερδισες?????

αν τα εκανες ολα αυτα επρεπε να εχεις και την σωστη ψυξη.....αναμενομενο ειναι να ζεματαει......απλα ειναι στο χερι σου να αποφασισεις............ζεματιμα για επιδοσεις και αρα παραπανω λεφτα για ψυξη ή επαναφορα σε οσο το δυνατον πιο νορμαλ ρυθμισεις για να κρυωσει το κουτακι...........γιορ τσοης

πολλα απο αυτα εκανα αλλα δεν πετυχα τιποτα

καλυτερο! συνεχισα ομως να εχω το ιδιο προβλημα

και αφου κατεβασα τις τασεις και τα σχετικα!

νομιζω πως αυτη η ψυχτρα που της εχω βαλει θα

εκανε δουλεια σε σχεση με την default!τι παιζει τωρα

ομως?

ερώτηση... η κάρτα δουλεύει οκ? ή σε πετάει μετά από πολύωρο gaming? αν είναι οκ δε νομίζω να φταίει το +0,1 που έδωσες. και σίγουρα τα volts στα buses δεν ευθύνονται για τις τεμπς...

η ψύχτρα είναι της λογικής του να τραβήξει την θερμότητα από την κάρτα και επειδή έχει τόσο μεγάλη επιφάνεια με λίγη ψύξη λειτουργεί σχεδόν παθητικά...

διαμόρφωσε τη ροή του αέρα ώστε να μπαίνει φρέσκος αέρας, να περνάει από την κάρτα και μετά να βγαίνει. το καλύτερο θα ήταν αν είχες παράθυρο στο πλάι να έβαζες εκεί ένα φαν να χτυπάει την κάρτα... ή ένα pci fan από αυτά που βγάζουν τον αέρα της κάρτας γραφικών έξω από το κουτί...

επίσης υποψιάζομαι ότι απλά η θερμοκρασία που βγάζει η κάρτα χτυπάει στον σένσορα της μητρικής (κάτι που ενισχύεται από την φώτο με το καλωδιομάνι που δεν επιτρέπει ανανέωση αέρα σε συγκεκριμένα σημεία)... και έχεις εικονικά μεγάλες τεμπ... γιατί αν είχες όντως 65 μέσα στο κουτί, η cpu θα είχε παραπάνω μιας και με αυτόν τον αέρα τροφοδοτείται η ψύχτρα της...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.