Jump to content

Πεθαίνουν σιγά σιγά τα GKX, Crucial Value RAM

Heatspreader

Recommended Posts

Οι δικες εδω και 4 μηνες τρωνε 2.3v, αλλα κανενα προβλημα.Ειναι 8 μηνων σχεδον και ειναι made in singapore

οι δικες μου απο την αλλη ζητανε ολο και πιο λίγο ρευμα με το καιρο... τιθς αρχισα με 2.25 στα 1000 με 4-4-4-5, μετα παιζανε ανετα με 2.15 μετα με 2.1, τωρα ανετα με 2.05...

οι δικες μου απο την αλλη ζητανε ολο και πιο λίγο ρευμα με το καιρο... τιθς αρχισα με 2.25 στα 1000 με 4-4-4-5, μετα παιζανε ανετα με 2.15 μετα με 2.1, τωρα ανετα με 2.05...

Είμαι σίγουρος ότι τους έχει κάνει βουντού :046:

Εκτός και άν έχεις ΤΟ ζευγάρι.

Είμαι σίγουρος ότι τους έχει κάνει βουντού :046:

Εκτός και άν έχεις ΤΟ ζευγάρι.

και ομως... και μαλλιστα δε το ειχα καταλαβει στην αρχη.

μια μερα τις ειχα κατεβασει στα 2 για να τις εχω στα 800 παιζοντας με το cpu Και τις ξεχασα εκει οταν τις ανεβασα παλι στα 1000...

ε μετα το πηρα πρεφα και αρχισα τους πειραματισμους.

η αληθεια ειναι οτι σε γενικες γραμμες δεν εχω πετυχει μαπα πραγμα ποτε, αν και για να πω την αληθεια θα ηθελα να μου καουν για να παρω 4GB.

για την ιστορια, οταν πηγα στο πλαίσιο να τις παρω δεν τις ειχες και ειχα παρει το dell τηλεφωνο να μου πει τι να κανω και τελικα περιμενα 1 μερα και μου εστειλε αυτες... κατι τετοιο ειχε παιχτει και με τις uccc που μου ειχε στειλει και πηγαιναν τρελα...

γιαυτο, οταν θελετε μνημες ξερετε που να πατε :p

Αν θέλεις 1200MHz υποθέτω πως είναι. Περιμένουμε νουμεράκια :D

Εγώ πάλι πήρα αυτές με 80€ (4GB) και παίζουν με 1.95V στα 950MHz 5-5-5-15 ΚΑΙ οι 4 πάνω. Μόνο κακό το.... από πού τις πήρα!!!!

Τελικά αγόρασα αυτές.

Μιλάμε ότι είναι απίστευτη ευακαιρία! Και Lifetime εγγύηση!!!

Θα χρειαστει η εγγύηση γιατι οι 1066 ΑΧΕ Ram που ετρεχα στα 1100 5-4-4-9 που εχουνε τα ιδια τσιπακια με τις 1200αρες κρατησαν ζητημα ενα μηνα και 1 βδομαδα και αυτες τις ετρεχα με 2.1V με 92αρι ανεμιστηρα απο πανω.Μετα τα GSkill ΗΖ 800@1100 2.2V,Mushkin 1066@1100 2.1V,Axe RAM 1066@1100 @2.1V σε ολα τα kit ψωφια ενα απο τα δυο stick.Tωρα εχω τις 1200 ΑΧΕ RAM στα 1100 με 2.05V να δω ποσο θα κρατησουνε αυτες......... :046:

Micron Rules...

Με λίγα λόγια την εγγύηση πλήρωσα. Το Dominator που έχω εντομεταξί είναι ιδανικό γι'αυτές τις μνήμες!

Πες μου λίγα λόγια για τις μνήμες.

Στα 1000 παίζουνε με 3αρια?

Με μία πολύ γρήγορη ματιά είδα ότι για να παίξουν πάνω από 1100MHZ, θέλουν πολύ ζόρι. Εϊναι και η μητρική περίεργη με τις μνήμες.

Αυτό που θέλω και μου το κάνουν είναι να παίζουν άνετα στα 1000 με 4-4-4-12. 2,2V παρόλα αυτά.

Ακόμα ένα χαρακτηριστικό της abit, είναι ότι πρέπει να βάζεις παραπάνω τάση στις μνήμες για να παίξουν.

Nαι στις Αbit (IP35 Pro & Quad GT) τα D9GKX δεν πάνε πάνω από 550.

Σε αυτό φταίνε oι ρυθμίσεις των μνημών (το tREF μάλλον που είναι 3120 στις Abit).

Σε Maximus Formula άνετα 600αρίζουν. Επομένως πήρες μνήμες που οι μητρικές αυτές

δεν τις εκμεταλλεύονται. Μην το ψάχνεις άλλο (αν βγει νέο bios ίσως να φτιάξει)

Καλά δεν έχει να κάνει το Chip. Γενικά δεν 600αρίζουν.

Δεν με πολυνοιάζει αυτό, καθώς αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δουλεύουν σταθερά στα 1000ΜΗΖ 24/7 χωρίς να έχω πρόβλημα. Και να έχω με καλύπτει η εγγύηση, ενώ οι άλλες που πήγα για RMA στα 800ΜΗΖ είναι πολύ πιθανό να παίζουν μία χαρά... Οπότε...

Καλά δεν έχει να κάνει το Chip. Γενικά δεν 600αρίζουν.

Παίζει ρόλο το chipset και η υλοποίηση του κάθε κατασκευαστή αλλά και τα bios του κατ'επέκταση.

Τα εσωτερικά latencies του chipset που δίνει η κάθε εταιρεία (και που δέν μπορούμε να δούμε με τα κοινά μετρο-προγράμματα,ούτε μέσα στα bios) καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το mem bandwidth αλλά και την ταχύτητα σε 3D & 2D benches ... αλλά και real-life εφαρμογές & παιχνίδια.

Για αυτό βλέπεις μητρικές με ίδιο chipset ... άλλες να ανεβάζουν τρελλά fsb και άλλες όχι.

Οπως επίσης δέν είναι λίγες οι περιπτώσεις μητρικών που ανεβάζουν fsb ... αλλά από επιδόσεις είναι "κούφιες" (έτσι τις λέμε εμείς οι o/cers).

Βρε, ναι. Εννοώ ότι δεν παίζει ρόλο το Chip της μνήμης. Δεν εννοώ το Chipset.

Οπως επίσης δέν είναι λίγες οι περιπτώσεις μητρικών που ανεβάζουν fsb ... αλλά από επιδόσεις είναι "κούφιες" (έτσι τις λέμε εμείς οι o/cers).

Ναι ακριβώς, αφού ανεβαίνουν μαζί με το FSB και τα Latencies είναι δώρον άδωρον.

Παρόλα αυτά στην Abit IP35 Pro δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο. Ακόμα και με πολύ χαλαρό Strap 1:1 διαιρέτη, και το FSB στα 500, έχω πολύ καλές επιδόσεις.

Η Quad GT πάντως που δοκιμάζω τώρα με διαιρέτη 1:1.2 είναι πιο αργή

μιας και βάζει PL = 9! Ενώ στον ίδιο διαιρέτη η IP35 Pro και η Formula παίζουν άνετα με 7 και ίσως με λίγη τάση παραπάνω και χαμηλό fsb στο 6 για 5-5-5-χ.

Πάντως είναι αυτό που λέει ο Τάσος. Αν παίζουν ψηλά fsb είναι γιατί το επιτρέπουν τα χαμηλά latencies του chipset όπως επίσης και το στραπ.

Από εκεί και πέρα είναι θέμα πόσο ένας χρήστης θα το ψάξει ή όχι.

Αν θες λίγο ψάξιμο Abit αν όχι Asus. Πάντως η Abit έχει κάνει παπαρία για ψηλά τις μνήμες.

Ενώ είναι σε 400άρι στραπ δεν μπορεί να παίξει ψηλά στον ίδιο διαιρέτη που η Asus είναι με 333 στραπ που δεν είναι λογικό.

Άλλοι διαιρέτες είναι πιο σφιχτοί σε στραπ (1:1.25) στην φόρμουλα αλλά και αυτοί παίζουν. Αλλά για orthos stability

θέλει πολύ ψάξιμο η asus με τις τόσες τάσεις που δίνει γιατί τις μνήμες θα τις βρεις εύκολα.

Ακριβώς. Γι'αυτό πρέπει να βρεις τι χρυσή τομή.

Για παράδειγμα όπως βλέπεις εγώ κάθε μέρα χρησιμοποιώ άλλο διαιρέτη από ότι στα benches. Φυσικά στα 500FSB, έχω καλύτερα Score από ότι στα 400 και με πιο σφιχτό strap, γιατί ανεβαίνει πολύ το CPU.

Στη δικιά μου περίπτωση το fsb ήταν πάντα στα 450.

Είτε πριν στον Ε6750 8χ450 είτε τώρα στον Ε8400 9χ450.

Οι επιλογές που είχα ήταν 450-540-562-600 τις μνήμες

Για τις μνήμες δεν ήταν πρόβλημα

Το πρόβλημα είναι ότι στην Abit παίζουν μόνο τα δύο πρώτα.

Στην Asus παίζουν και τα άλλα δύο αλλά θέλει ρεύμα το chipset αρκετό (1.6)

για 24/7. Έτσι και οι δύο μητρικές αυτή τη στιγμή για 24/7 είναι οκ.

Το μόνο κακό που είπα είναι το PL.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.