Heatspreader Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11, 2008 Έχω τις μνήμες τις υπογραφής μου, τις οποίες τις δούλευα κάθε μέρα στα 1000MHZ 4-4-4-12 2Τ στα 2,250V.Το CPU το έχω στα 3,6GHZ κάθε μέρα με 1,45V. Η μητρική είναι στα 400FSB 4:5 με το PCI-E στα 115ΜΗΖ.Όλα τα παραπάνω δουλεύουν εδώ και 2 μήνες περίπου ασταμάτητα 24/7.Τις τελευταίες 4 μέρες είχα δύο μπλε οθόνες. Επειδή είχα κολλήσει κάποιον ιό, θεώρησα ότι ίσως είναι αυτό, αλλά και πάλι δεν μου έκανε...Πήγα στο εξοχικό μου δύο μέρες και είχα αφήσει το PC ανοιχτό να κατεβάζει όπως πάντα. Γυρνώντας βλέπω μπλε οθόνη. Κάνω Restart και δεν μπορούσα να μπω στα Windows. Μου έλεγε ότι θέλει Repair και ιστορίες τέτοιες.Αυτό που έκανα ήταν να το βάλω στα 2,4GHZ και τις μνήμες στα 800MHZ. Τάσεις δεν πείραξα και τις άφησα όπως τις είχα, ανεβασμένες για τα 3,6 κτλ... Εκεί το PC δούλεψε μία χαρά. Αλλάζω πάλι τη συχνότητα σου CPU και τη πάω στα 3,6 με τις μνήμες στα 1000MHZ. Αυτή τη φορά μπαίνοντας στα Windows, μου ζητούσε κωδικό. Εγώ κωδικό δεν έχω βάλει να μου ζητάει παρ 'όλα αυτά.Με τα πολλά restart μπήκα στα Windows με το μηχάνιμα κλοκαρισμένο. Είπα να τρέξω ένα Prime. Στα 10 δεύτερα σφάλματα σε όλους του πυρήνες!!! Το αστείο είναι ότι έβγαζα 10+ώρες Prime! Σκέφτηκα μήπως τα έπαιξε το CPU. Για μνήμες δεν πήγε το μυαλό μου αμέσως γιατί στη πρώτη μπλε οθόνη που είχα έκανα το διαγνωστικό των Windows και δεν είδα κάτι.Αμέσως μετά χωρίς να πειράξω τάσεις έβαλα τις μνήμες στα 800MHZ και το CPU όπως ήταν στα 3,6GHZ. Κανένα πρόβλημα και κανένα σφάλμα.Αυτή τη στιγμή είμαι κλοκαρισμένος όπως ανέφερα και πριν, αλλά όχι πλέον με τις μνήμες να δουλεύουν στα 2,250V, αλλά να δουλεύουν στα 2,3V. Βάζοντας τις μνήμες στα 2,3V, όλα είναι ρολόι όπως και όταν τις πήρα.Με λίγα λόγια τα GKX μου αρχίζουν να πεθαίνουν και να χάνουν το Overclokability τους. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να χαλάσουν σε κάποια φάση αλλά όχι σε τόσο μικρό διάστημα. (Λιγότερο από 4 μήνες).Αυτά τα νέα λοιπόν...
takis 7 Φεβρουάριος 11, 2008 #2 Φεβρουάριος 11, 2008 Με ολο το σεβασμο...η απλη εξιστορηση γεγονοτων, χωρις να υπαρχει αναφορα σε επειγουσα ερωτηση ή κατι τετοιο..τι βοηθαει εδω τωρα? αν ηταν ετσι φιλε μου..θα ειχε καταποντιστει το site απο ..διαφορα..ασχετα..Καποιος mod θα μπορουσε να βοηθησει νομιζω..(????)
tsif Φεβρουάριος 11, 2008 #3 Φεβρουάριος 11, 2008 Αυτά δεν είναι νέα ....... δυστυχώς έχω χάσει ένα Crucial value και ένα σετ cellshock ..Δε λέω καλές και άγιες αλλά κάποια στιγμή .........απλά τέλος ...
Heatspreader Φεβρουάριος 11, 2008 Author #4 Φεβρουάριος 11, 2008 Με ολο το σεβασμο...η απλη εξιστορηση γεγονοτων, χωρις να υπαρχει αναφορα σε επειγουσα ερωτηση ή κατι τετοιο..τι βοηθαει εδω τωρα? αν ηταν ετσι φιλε μου..θα ειχε καταποντιστει το site απο ..διαφορα..ασχετα..Καποιος mod θα μπορουσε να βοηθησει νομιζω..(????)Πολλές φορές οι αναφορές γεγονότων μαθαίνουν πράγματα σε άλλους.Με αυτό τώρα κάποιος γνωρίζει ότι οι μνήμες τους αν φοράνε Micron και συγκεκριμένα GKX με τόση τάση καθημερινά σίγουρα θα κλατάρουν.Και το επιβαιβεώνει ένας απλός χρήστης και όχι κάποιο Review Site.Αν επίσης δεν βρίσκεις το θέμα καλό, μπορείς να μη το διαβάζεις....:001:
nikchris Φεβρουάριος 11, 2008 #5 Φεβρουάριος 11, 2008 Τι περιμενες απο crucial value με 2.25v;Τωρα που τις εχεις και στα 2.3 ετοιμασου σιγα σιγα για τα κορακια....
Heatspreader Φεβρουάριος 11, 2008 Author #6 Φεβρουάριος 11, 2008 Μα δεν είναι θέμα ότι είναι Value. Τα Chips είναι GKX. Απλά αν ήταν από μαμά στα 1000 4-4-4-12 όπως οι Chellshock θα τις κάλυπταν οι εγγύηση που δεν παίζουν στα 1000. ;-)Πολλές φορές τα Micron χαλάνε. Το ότι είναι μέσα στην εγγύηση είναι άλλο θεμα. Δεν έχει να κάνει value ή όχι.edit:Έλεγα να τις βάλω παραπάνω ώστε να τα παίξουν πιο γρήγορα, αλλά θέλω να δω πως θα φθαρούν κλοκαρισμένες.
dellman Φεβρουάριος 11, 2008 #7 Φεβρουάριος 11, 2008 Το θέμα με τα gkx είναι γνωστό. Η αίτια είναι άγνωστη αν ψάξετε στο xs χρήστες με το Maximizer δεν έχουν πρόβλημα παρότι παίζουν ψήλα τα συγκεκριμένα, υπάρχει η φημολογία ότι το ρεύμα που παρέχεται από τις μητρικές δεν είναι σταθέρο και αυτό οδηγεί στις αυτοκτονία τις μνήμεςΥΓ Παρέμβαση της Δοικητικής Ομάδας δεν υπάρχει λόγος να γίνει και αν κάποιος κάτι θέλει μέσω πμ κα μόνο
Heatspreader Φεβρουάριος 11, 2008 Author #8 Φεβρουάριος 11, 2008 αν ψάξετε στο xs χρήστες με το Maximizer δεν έχουν πρόβλημα παρότι παίζουν ψήλα τα συγκεκριμένα, υπάρχει η φημολογία ότι το ρεύμα που παρέχεται από τις μητρικές δεν είναι σταθέρο και αυτό οδηγεί στις αυτοκτονία τις μνήμεςΠολύ ενδιαφέρον αυτό. Αλλά γιατί τα Promos δεν τα παίζουν και γιατί δεν τα παίζουν γενικότερα οι μνήμες με μικρές τάσεις λειτουργίας?ΥΓ Παρέμβαση της Δο δεν υπάρχει λόγος και αν κάποιος κάτι θέλει μέσω πμ κα μόνοΤι είναι το Δο και τι σημαίνει αυτό?
takis 7 Φεβρουάριος 11, 2008 #9 Φεβρουάριος 11, 2008 Δο= Διοικητικη ΟμαδαΑφου τα βρισκετε ολα καλα, δε τρεχει μια..Οτι πειτε, εσεις το τρεχετε το site, ...οτι νομιζετε..
Linos801442169065 Φεβρουάριος 11, 2008 #10 Φεβρουάριος 11, 2008 ΔΟ: Διοικητικη ΟμαδαΕυχαριστουμε φιλε Lafas1987 για την πληροφορια αν και εχει ξανασυζητηθει.Αυτο βεβαια δε λεει τιποτα.Οσοι βιαζονται να αποπαρουν μελη που συμμετεχουν με post ουσιας σαν κι αυτο, ας φροντισουν να ενισχυσουν τη δικη τους συμμετοχη παρα να ζητουν παρεμβασεις απο τους moderators του site.Οπως ηδη αναφερθηκε,Πολλές φορές οι αναφορές γεγονότων μαθαίνουν πράγματα σε άλλους.
Heatspreader Φεβρουάριος 12, 2008 Author #11 Φεβρουάριος 12, 2008 Η επιδείνωση συνεχίζεται... Τώρα πλέον θέλουν 2,35V.Πραγματικά το φαινόμενο είναι απίστευτο. Μέσα σε λίγες ώρες έπαθαν μεγαλύτερη ζημιά!Μέσα σε 2-3 δευτερόλεπτα βγάζει σφάλμα το prime!!! Πραγματικά απίστευτο! Είναι πρώτη φορά που έχω πρόβλημα στο PC και μου κάνει εντύπωση η εξέλιξή του!
panoc Φεβρουάριος 12, 2008 #12 Φεβρουάριος 12, 2008 βρες σακουλακι προχειρο να τις πας για rma, οπως ειπαν ειναι γνωστο οτι τα chip αυτα πεθαινουν με το πολυ ρευμα σε 24/7.οι αναφορες για νεκρες μνημες με 2.2+ v ειναι πολλες.τους ανεβασες και ρευμα....κανονικα επρεπε να τους κατεβασεις μπας και τις σωσεις αν και απο την αρχη επρεπε να παιζεις με Max 2.15.
ThorLite Φεβρουάριος 12, 2008 #13 Φεβρουάριος 12, 2008 Eμενα τα Μushkin που ηταν και 1066 κρατησαν 6 μηνες με 2.1V ποιο χαμηλα και απο τα 2.2V που τα πουλαγανε για default.Ευτυχως που εχουν και life time εγγυηση....
yanni Φεβρουάριος 12, 2008 #14 Φεβρουάριος 12, 2008 24/7 με την cpu και τις μνήμες στο όριο και να τρώνε και το ρεύμα της... αρκούδας? Ποιο το νόημα βρε παιδιά? Να πω ότι τραβάτε benchmarks, οκ. Αλλά όταν αφήνετε το PC απλά να κατεβάζει, γιατί δεν κατεβάζετε και τα ρεύματα? να ενεργοποιήσετε και κανένα speedstep κ.τ.λ.Από εκεί και πέρα αν οι μνήμες δεν έχουν τάση λειτουργίας τα 2.2V, 2.3V, τότε δεν φταίνε τίποτα οι καημενούλες. Φταίει μόνο η επιδίωξη του χρήστη, η ανάγκη του χρήστη, να βλέπει 4άρια στα timmings κάθε ώρα και κάθε μέρα. Χωρίς ουσιαστικά λόγο.Lafas1987, απλά εκφράζω μια άποψη με την ευκαιρία του thread σου. Μην το πάρεις προσωπικά. Έχω και ένα κάρο dimms με micron chips. Το thread σου για κάποιον σαν και μένα που δεν πολύ ψάχνεται και ταυτόχρονα ενδιαφέρεται ποιο πολύ για την υγεία των μνημών παρά για τα timmings, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Αν ήταν να μου έμπαινε η ιδέα να δώσω πάνω από 2.1V στις μνήμες μου (αυτή την στιγμή τρώνε μόλις 1.95V), πλέον δεν υπάρχει περίπτωση.
Spyrus Φεβρουάριος 12, 2008 #15 Φεβρουάριος 12, 2008 Σωστά ανεβασε διαιρέτη. Εμένα για 1000@4-4-4-χ θέλουν 2.3 ενώ με 5άρια 600αρίζουν με 2.22.Και τις τρέχω ανάμεσα στα 540@1.98 @ 5άρια . 4 μήνες αυτό.Έχω δώσει μέχρι 2.45 για μπεντς και κανένα πρόβλημα. Μάλιστα έχουν βελτιωθεί λίγο με τον καιρό 2-3 μηζ. Αλλά το άλλο σημαντικό είναι η ψύξη. Οι ΗR-07 κάνουν καλή δουλειά
Candyman1442169163 Φεβρουάριος 12, 2008 #16 Φεβρουάριος 12, 2008 24/7 με την cpu και τις μνήμες στο όριο και να τρώνε και το ρεύμα της... αρκούδας? Ποιο το νόημα βρε παιδιά? Να πω ότι τραβάτε benchmarks, οκ. Αλλά όταν αφήνετε το PC απλά να κατεβάζει, γιατί δεν κατεβάζετε και τα ρεύματα? να ενεργοποιήσετε και κανένα speedstep κ.τ.λ.Από εκεί και πέρα αν οι μνήμες δεν έχουν τάση λειτουργίας τα 2.2V, 2.3V, τότε δεν φταίνε τίποτα οι καημενούλες. Φταίει μόνο η επιδίωξη του χρήστη, η ανάγκη του χρήστη, να βλέπει 4άρια στα timmings κάθε ώρα και κάθε μέρα. Χωρίς ουσιαστικά λόγο. +1 Πες τα ρε john! Τα ίδια σχεδόν λέω κι εγώ στο thread του spiderdim... Μα τι στο καλό, τηλεπάθεια έχουμε;
samplist Φεβρουάριος 12, 2008 #17 Φεβρουάριος 12, 2008 Είναι σαν αυτό που λέει η διαφήμιση "μ' αρέσει να πληρώνω πάγιο ΟΤΕ", κάτι τέτοιο... Άλλα εντάξει ρε παιδιά δεν υπάρχει νομίζω απάντηση. Ο καθένας κάνει στο pc του ότι θέλει.
deadlock7 Φεβρουάριος 12, 2008 #18 Φεβρουάριος 12, 2008 Nα πώ ιοτι κι εγώ έτρεχα 4*1 Crucial value D9GKX και τα 2 απ'αυτά έχασαν τη μάχη και βρήκαν το δρόμο προς το δημιουργό τους!Τις είχα στα 500@4-4-4-12 με 2.25ν σε Commando.Πάντως αυτό που λέγεται για την κακή τροφοδοσία των μνημών η οποία οδηγεί σε rma,μάλλον φαίνεται να ισχύει..
takis 7 Φεβρουάριος 12, 2008 #19 Φεβρουάριος 12, 2008 ΔΟ: Διοικητικη ΟμαδαΟπως ηδη αναφερθηκε,Πολλές φορές οι αναφορές γεγονότων μαθαίνουν πράγματα σε άλλους.Συμφωνω απολυτως (αλλα αφου ηδη αναφερθηκε..τι το ξανα-αναφερουμε?)Οπως προειπα...εσεις το τρεχετε το site, εσεις και κανετε οτι θελετε..Τα λεμε..
spiderdim1442169203 Φεβρουάριος 12, 2008 #20 Φεβρουάριος 12, 2008 Συμφωνω απολυτως (αλλα αφου ηδη αναφερθηκε..τι το ξανα-αναφερουμε?)Οπως προειπα...εσεις το τρεχετε το site, εσεις και κανετε οτι θελετε..Τα λεμε..εγω θα περιμενα μια πιο ομορφη συμπεριφορα απο ενα ατομο 34 χρονων....το παιδι μα ειπε τι συνεβει με τις μνημες του...ο καθενας εδω μπορει να πει τι συμβαινει με το Pc του και να αλληλοβοηθηθουμε για να βρουμε μια λυση....δεν μπορω να καταλαβω τι σε πειραξε φιλε μου...φαντασου πως ειμαστε μια μεγαλη παρεα και μιλαμε και λεμε οτιδηποτε για τα pc...δεν ειναι αναγκη να ειναι μονο για o/cing...εγω στα λεω φιλικα...και σαν γαυρος επισης σου λεω χαλαρα:001:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.