Jump to content

Θεωρείτε ότι αξιοποιείται ο πολυπύρηνος επεξεργαστής σας ???

MUL

Θεωρείτε ότι αξιοποιείται ο πολυπύρηνος επεξεργαστής  

74 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Παραθέτω το παρακάτω που έγραψα σε γειτονικό Site.

Δεν αγοράζεις Quad για να βρεις εφαρμογές που να τον εκμεταλλεύονται.

Γενικά υπάρχει μία παρεξήγηση με τους Quad.

Ένας Quad, θα είναι πάντα πιο ευέλικτος (όχι πιο γρήγορος) από κάποιον Dual.

Ας πάρουμε για παράδειγμα μία εφαρμογή η οποία χρησιμοποιεί 2 Cores. Eχουμε τον καλύτερο Dual. Ας πούμε ότι αυτός είναι χρονισμένος στα 3,5GHZ. Όταν η εφαρμογή θα τρέχει αυτός ο Dual θα την τρέχει πάρα πολύ γρήγορα, αλλά δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα άλλο. Πολλές φορές μπορεί και το mouse να μην κουνιέται (ανάλογα το priority).

Στην ίδια εφαρμογή βάζουμε έναν Q6600 default (δεν λέω έναν στα 3,6GHZ που τον έχω εγώ 24/7).

Όταν η εφαρμογή θα τρέχει θα την τρέχει αρκετά γρήγορα, όχι βέβαια όπως αυτός ο πολύ καλός οDual, αλλά θα μπορεί ταυτόχρονα να εκτελεί άλλη μία ίδια εφαρμογή, ή ένα σωρό άλλες...

Επίσης ένα άλλο που έχουν οι Quad Cores, είναι ότι ακόμα και 100% να είναι όλοι οι πυρήνες, δεν κολλάνε ούτε και εκεί.

Θυμάμαι με τον Ε6600 όταν άνοιγμα Orthos ή Prime δεν μπορούσα να κουνήσω πολύ ομαλά το mouse. Στον Q6600 μπορώ με δύο Orthos ή Prime να είναι όλα κανονικά. Σίγουρα υπάρχει μία καθυστέρηση, αλλά πολύ μικρή.

Οπότε ψήφισα "Έχω τετραπύρηνο, αξιοποιούνται και οι 4 πυρήνες του…"

Μα γιατί? Full Load o ένας Full και ο άλλος.

Φυσικά στον DUal ένα Orthos ανοίγουμε πάντα! Απλά όπως θα ξέρεις τον Q αν δεν το τεστάρεις με prime , ανοίγεις δύο Orthos και ρυθμίζεις το anfinity.

Εχω Χ2,απ τις δουλειες που κανω,δεν χρησιμοποιω τρελα εναν διπυρηνο,αλλα δεν θα με εφτανε ενας μονοπυρηνος,δουλευουν μαζι αλλα και καθονται μαζι ποτε ποτε.Ενας τετραπυρηνος ειναι υπερβολη για μενα,γι αυτο και δεν κανω αναβαθμιση.

Φυσικά θεωρώ οτι αξιοποιείται ο διπύρηνος επεξεργαστής μου.

Για τον Quad δε μπορώ να πω το ίδιο. Και αυτό μάλλον λόγω software στην ουσία.

Αλλά ο διπύρηνος είναι πλέον το standard. Να ξεκαθαρίσω εδώ όμως οτι για να αξιοποιείται ένας πυρήνας δεν είναι απαραίτητο να δουλεύει στο 100% συνέχεια. Τα Windows πχ και ιδιαίτερα τα Vista κερδίζουν πολύ μόνο και μόνο από τον διαμοιρασαμό των εργασιών. Για τα "απλά" πραγματάκια ένας μονοπύρηνος δουλέυει στα πόσα %? 5? 10? 15? αυτό δε σημαίνει οτι τεμπελιάζει. Αφού δεν του ζητάμε κάτι παραπάνω, γιατί να ζορίζεται? Ακόμα και ο μονοπύρηνος όπως και ο διπύρηνος θα δείξει τι μπορεί να κάνει σε φόρτο.

Και έτσι όπως είναι τα λειτουργικά σήμερα αλλά και οι απαιτήσεις των home users που όλο αυξάνονται, ο διπύρηνος αξιοποιείται αναγκαστικά.

Η αλήθεια ειναι οτι και ο δικός μου P4 2.8 Northwood κάθεται πια .. Δεν ξέρω αλλά το τελευταίο χρόνο μονό για net και office τον εχω.. Τελικά αποφάσισα πως αμα ειναι να αλλάξω pc αυτο θα γίνει σε 2 χρονια (μετά τον στρατο)... Παντος η αδερφή μου που εχει διπύρηνο αλλά και σύντομα και η κοπέλιά μου (λόγο καμένης μητρικής P4 3.0 Prescott ) πιστεύω οτι δεν θα βγάλουν τα λεφτά τους...

νομιζω οτι ποτε δεν καθονται οι δυο πυρηνες στο λαπτοπ ακομα και για απλες εφαρμογες παιζουν και οι δυο σαν να ηταν ενας και νομιζω οτι δεν πρεπει να καθονται ετσι πρεπει να ειναι να εκμεταλευεται το οσ και τους δυο αν πασα στιγμη αντι να βαραει εκατοσταρια!

Aμα θελεις αξιοποιειται

Σε δοκιμες που εκανα encoding με το convertxtodvd, q6600 χρονισμενος στα 3150

εκανα παραλληλα encoding σε 3 ταινιες,

αποσυμπιεση με το winrar , και εγγραφη με το nero, εκει μονο ειδα να φτανει το 100% load, και αυτο μονο κατα την διαρκεια που δουλευε το winrar

Mε τα επαιζε στο 75% με 3 πυρηνες,και το πιο σημαντικο ειναι οτι δεν εβγαλε λαθη.

Κάποιος που λέει ότι ο Quad είναι άχρηστος, θα ήθελα να μου πει αν διαφωνεί με αυτό εδώ.

:)

Το αν είναι άχρηστος ένας γρήγορος single/dual/quad ή 2,4, 8GB RAM ή 2,4,6...16 Raptors σε RAID, 2 ή περισσότερες κάρτες γραφικών σε SLi/CF κ.τ.λ. εξαρτάται από το τι κάνει ένας χρήστης με το PC του. Τι ανάγκες έχει, πόσο χρειάζεται τον extra χρόνο που θα κερδίσει από ένα ποιο γρήγορο configuration ή τα extra fps στα games κ.τ.λ. Επιπλέον ρόλο παίζει και οι οικονομικές δυνατότητες ενός χρήστη καθώς και το ψυχολογικό.

Οπότε όπως και να το δούμε, ότι και να απαντήσουμε θα είμαστε λάθος και σωστοί ταυτόχρονα.

Υ.Γ. Εγώ σε πολλά από αυτά που λες διαφωνώ διότι απλά είμαι εγώ. Άλλες οι ανάγκες, άλλες οι προτεραιότητες, άλλη νοοτροπία (δεν θα κάτσω να αφήσω μια εφαρμογή να μου κολλάει το σύστημα εφόσον διαθέτω την δυνατότητα να της αλλάξω το priority στον task manager)

Το οτι μπορεις να τρέξεις 4 διαφορετικά πράγματα παράλληλα με το ιδιο πρόγραμμα δεν ειναι τετραπυρινη εφαρμογή και εξηγώ ..το ωραίο σε ολους μας winrar για παραδειγμα υποστηρίζει πια πολυνηματικά benches , οταν ομως ζητάω να συμπιέσω 50 giga πέρνει το ενα αρχειο μετα το αλλο = (ενα νήμα).. Αν αναπτυχθεί αργότερα θα φτιάχνει 2 νήμματα ετσι το ενα νημα θα περνει τα αρχεια 1 3 5 7 και το αλλο τα 2 4 6 8 ...ανταυτου επειδη δεν εγινει γινει ακόμη πλήρως πολυνηματικό αναγκάζομαι να σπαω την δουλεία μου σε 2 σημπιέσματα με διαφορετηκα αρχεια ωστε να δουλέυει παράλληλα.. καταλαβες τι εννοώ?? Το καλό που εχει πχ το wprime εναντι του super pi ειναι οτι σπαει την δουλεία του σε 2 ή 4 παράλληλα νήματα ... ενω το super pi οχι.. ασχετο αν εσυ τρεχει 2 ή 4 super pi σε διαφορετικούς φακελους

Δεν διαφωνώ. Αλλά δεν παύει να ισχύει αυτό που είπα παραπάνω.

Edit:

Σίγουρα και ο πιο απαιτητικός επαγγελματίας κάνει τη δουλειά του άνετα με Dual.

Έτσι και αλλιώς δεν έχω δει κανέναν, έστω και να είναι πάρα πολύ απατητικός να έχει δυνατό μηχάνημα. Ούτε κάν Dual μερικές φορές.

Τις περισσότερες φορές τα δυνατά μηχανήματα τα έχουμε για να τα έχουμε...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.