gponiris1442169203 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2008 καλησπερα σας.μια φιλη μου εχει εναν υπολογιστη παλιο p3-900mh celeron,o οποιος δεν αναβει εδω κ 2μερες.τον εχει καιρο,αλλα δεν τον χρησιμοποιει.το θεμα ειναι μηπως καηκε η μητρικη?το ερωτημα το θετω,γιατι ανοιξα τον υπολογιστη και το τροφοδοτικο ηταν out.δοκιμασα ενα παλιο που ειχα κ εδωσε ρευμα,αλλα καμία ενδειξη στην οθονη.εβγαλα τα παντα απο πανω του,ακομα και τις μνημες.επισης παρατηρησα οτι καποιοι πυκνωτες πανω στην μητρικη(γυρω στους 6) απο την πανω πλευρα τους εχουν ενα καφε ιζημα.πιθανολογω ως ασχετος οτι τα τιναξαν.αυτοι οι πυκνωτες βρισκονται γυρω απο τον επεξεργαστη.τι μελλει γεννεσθαι?στην περιπτωση που εξαντλησουμε την πιθανοτητα διορθωσης του προβληματος,που θα μπορεσω να βρω μητρικη που να δεχεται τον ιδιο επεγεργαστη?γινεται να αντικαταστησω τους πυκνωτες(ειναι sanyo)?και αν ναι που μπορω να προμηθευτω στην αγορα?..πολλες ερωτησεις καμια απαντηση..επισης η μητρικη ειναι transcend ts-ave3/b Link to comment Share on other sites More sharing options...
sigeris Φεβρουάριος 8, 2008 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2008 Δυστηχως έσκασαν οι πυκνωτες και συνεπως τα τίναξε και η μητρική.Δεν νομίζω να γινεται να αντικαταστήσεις τους πυκνωτες και πραγματικαδεν αξίζει τον κόπο για ένα τόσο παλιό pc.Μητρική δεν παιζει να βρεις, παραείναι παλια.Υπάρχει βεβαια πιθανότητα να βρειςσε κάποιο site με δημοπρασιες(πχ. ebay,e-market.gr etc etc..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon1442169120 Φεβρουάριος 8, 2008 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2008 Όντως τα τίναξε, δεν χρειάζεται να είσαι σχετικός για να το καταλάβεις Κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει να προσπαθήσεις να την αντικαταστήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandrosss Φεβρουάριος 8, 2008 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2008 δεν αξίζει να το κανεις για μητρικη δες στο stock-house.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
gponiris1442169203 Φεβρουάριος 9, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2008 οκ.:001: το ελαβα το μυνημα.και ερωτω...αν αλλαξω τους πυκνωτες,ετσι για την πλακα μου,υπαρχει καμια περιπτωση να δουλεψει?δεν ξερω την διαδικασια καψιματος και εχω χρονο για πειραματα :033: Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADKiller7 Φεβρουάριος 9, 2008 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2008 50-50 να ξαναδουλεψει,μπορει να πηραν και τιποτε αλλο μαζι οι πυκνωτες αν εδιναν λαθος ρευματα καθως καταστρεφονταν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gponiris1442169203 Φεβρουάριος 9, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2008 thanx madkiller7.το υποσυνειδητο μου ζηταει να μπω στον πειρασμο να τεσταρω τις ικανοτητες μου.υπαρχει καποιος να με καθοδηγησει στην αντικατασταση των πυκνωτων?μετα απ'αυτο βεβαια,θα θεωρησω και ολοκληρωμενη την αναζητηση μου,ειτε θετικα ειτε αρνητικα. χαιρομαι παντως που βρηκα ατομα αξια να συμμεριστουν τις γνωσεις τους και γιαυτο σας ευγνωμωνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman1442169163 Φεβρουάριος 9, 2008 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2008 Δες εδώ, αν και μάλλον το board θα έχει πάθει ζημιά (κατά πάσα πιθανότατα από τον ηλεκτρολύτη, ή και από τους ισοσταθμιστές ροής που φάγανε όλο το ζόρι από τους πυκνωτές σου μέχρι να "πεθάνουν"). Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις πάντως!ΚΑΙ ΤΩΡΑ.. ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;Αν έχετε την ατυχία να είστε κάτοχος hardware με τέτοιους πυκνωτές, και εφόσον ΔΕΝ έχει "σκάσει" κανείς ακόμα, η μόνη λύση για να συνεχίσει να ζει το μηχάνημά σας είναι το recapping (η αντικατάσταση των πυκνωτών με νέους ίδιας χωρητικότητας). Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη, ουσιαστικά χρειάζεστε τους πυκνωτές, ένα κολλητήρι με μικρή "μύτη" (οι κολλήσεις είναι αρκετά μικρές), μία συσκευή αναρρόφησης, και τα παρελκόμενα για να κάνετε κολλήσεις. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε εκτός από τις ψυχρές κολλήσεις, είναι η πολικότητα του πυκνωτή, η οποία σημειώνεται στην πλακέτα για να κολλήσετε σωστά. Αν δεν πιάνει το χέρι σας, καλύτερα να το αφήσετε σε κανέναν ειδικό ή να το στείλετε σε ειδική εταιρία στο εξωτερικό που αναλαμβάνει την συγκεκριμένη εργασία.Στο παρακάτω link θα βρείτε έναν χρήσιμο οδηγό που εξηγεί αναλυτικά όλη την διαδικασία σε περίπτωση που αποφασίσετε να δοκιμάσετε μόνοι σας: http://www.badcaps.net/pages.php?vid=31 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADKiller7 Φεβρουάριος 9, 2008 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2008 Οπλισου με υπομονη αν ειναι να δοκιμασεις κατι τετοιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gponiris1442169203 Φεβρουάριος 10, 2008 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2008 ουαου!!ακριβως στο προβλημα μου βρε candyman!thanx αφανταστα! εχω τα γονιδια ερευνητη θα το δοκιμασω,γιατι αξιζει η εμπειρια πιστευω.απλα θα πρεπει να βρω και τα καταλληλα εξαρτηματα.οποτε 2ερωτηματα.. -μηπως γνωριζει κανενας που θα μπορεσω να τα προμηθευτω? -και το πιο σημαντικο..μηπως υπαρχει και αναλογο ποστ που να εξηγησει κ την τεχνικη διαδικασια βημα βημα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candyman1442169163 Φεβρουάριος 10, 2008 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2008 -μηπως γνωριζει κανενας που θα μπορεσω να τα προμηθευτω?-και το πιο σημαντικο..μηπως υπαρχει και αναλογο ποστ που να εξηγησει κ την τεχνικη διαδικασια βημα βημα?1. Σε καταστήματα με ηλεκτρονικά (π.χ. Βενιέρης).2. Αν ξέρεις Αγγλικά, σου έχω δώσει ήδη Link Link to comment Share on other sites More sharing options...
gponiris1442169203 Φεβρουάριος 11, 2008 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2008 δεν ξερω καλα αγγλικα(το ανεφερα και στο post σχετικο με βαψιμο case) και θα δυσκολευτω.μακαρι να μπορουσε καποιος να το μεταφρασει επ'ακριβως και να δωσει και λινκ για το που θα μπορουσα να παρω το καθε υλικο,καθως και τιμες.δεν ξερω αν ζηταω πολλα,αλλα πιστευω οτι αυτο θα βοηθουσε παρα πολλους σε θεμα πρακτικης.παντως ευχαριστω θερμα την καθε προσπαθεια σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.