Jump to content

ωραια πηραμε 850βατ τροφοδοτικο τωρα πιο ups

alexandrosss

Recommended Posts

Άλλοι θα σου πούνε "πάρε το Mustek είναι κορυφή", άλλοι θα σου πούνε "ότι είναι μια χαρά" και άλλα τέτοια.

Εμένα η άποψη μου είναι πάγια στα UPS γιατί με τα ρεύματα δεν παίζουμε: Merlin Gerin/APC και τέλος!

Επίσης πλέον γνωρίζεις (αφού στο λέω) ότι δεν χρειάζεσαι UPS με ονομαστικό φορτίο όσο του τροφοδοτικού σου, γιατί η κατανάλωση σου δεν θα φτάσει ούτε τα 400w. Εγώ θα σου πρότεινα το MGE Nova 1100VA που είναι επώνυμο, σε λογική τιμή και για μεγάλο -σχετικά- φορτίο (αυτό έχω κι εγώ) εκτός αν το pc είναι στο δωμάτιο σου γιατί ο ανεμιστήρας του UPS δεν κλείνει. A μην το ξεχάσω η σύνδεση με το pc είναι μέσω RS232, οπότε αν έχεις board που δεν έχει σειριακή θύρα, δεν θα έχεις monitoring και shutdown options.

2000VA??? Θα βάλεις πάνω πολλά pc's? :D

Είπα:

Επίσης πλέον γνωρίζεις (αφού στο λέω) ότι δεν χρειάζεσαι UPS με ονομαστικό φορτίο όσο του τροφοδοτικού σου, γιατί η κατανάλωση σου δεν θα φτάσει ούτε τα 400w.

Τώρα τι άλλο να πω; Σου εξηγώ και εσύ λές ξερά "δεν θέλω 1100 είναι μικρό, θέλω 2000VA". Γιατί τι θα τροφοδοτήσεις πυρηνικό εργοστάσιο και δεν σου φτάνουν τα 1100VA? Ξέρεις πως υπολογίζονται τα UPS ή απλά κοιτάς την μετατροπή από VA σε Watt περιμένοντας να βρεις UPS που να είναι πάνω από 850w επειδή το PSU σου είναι τόσο;

Δηλαδή όσοι έχουν 1500άρια τροφοδοτικά, βάζουν UPS στα... 2.200VA νομίζεις;

Το γεγονός ότι το UPS δεν είναι τροφοδοτικό να κοιτάς να πάει par-2-par με το PSU σου λέει τίποτα?

To γεγονός ότι πρέπει να υπολογίσεις τον power factor το ξέρεις;

Ο τύπος υπολογισμού είναι: Voltampere x Power factor ratio = Watt, και ο δείκτης power factor αλλάζει από τροφοδοτικό σε τροφοδοτικό!!!!!!!!

Μερικοί εδώ νομίζετε ότι τα ρεύματα είναι απλά ζητήματα, κάτι που δεν ισχύει καθόλου!

Επειδή όμως το σύμπαν είναι άπειρο (και όχι μόνο) σταματάω να ασχολούμαι και σε παραπέμπω να διαβάσεις πρώτα κανένα άρθρο περί UPS πριν αγοράσεις.

Και εδώ επίσης.

2000VA??? Θα βάλεις πάνω πολλά pc's? :D

Είπα:

Τώρα τι άλλο να πω; Σου εξηγώ και εσύ λές ξερά "δεν θέλω 1100 είναι μικρό, θέλω 2000VA". Γιατί τι θα τροφοδοτήσεις πυρηνικό εργοστάσιο και δεν σου φτάνουν τα 1100VA? Ξέρεις πως υπολογίζονται τα UPS ή απλά κοιτάς την μετατροπή από VA σε Watt περιμένοντας να βρεις UPS που να είναι πάνω από 850w επειδή το PSU σου είναι τόσο;

Δηλαδή όσοι έχουν 1500άρια τροφοδοτικά, βάζουν UPS στα... 2.200VA νομίζεις;

Το γεγονός ότι το UPS δεν είναι τροφοδοτικό να κοιτάς να πάει par-2-par με το PSU σου λέει τίποτα?

To γεγονός ότι πρέπει να υπολογίσεις τον power factor το ξέρεις;

Ο τύπος υπολογισμού είναι: Voltampere x Power factor ratio = Watt, και ο δείκτης power factor αλλάζει από τροφοδοτικό σε τροφοδοτικό!!!!!!!!

Μερικοί εδώ νομίζετε ότι τα ρεύματα είναι απλά ζητήματα, κάτι που δεν ισχύει καθόλου!

Επειδή όμως το σύμπαν είναι άπειρο (και όχι μόνο) σταματάω να ασχολούμαι και σε παραπέμπω να διαβάσεις πρώτα κανένα άρθρο περί UPS πριν αγοράσεις.

Και εδώ επίσης.

χαλαρωσε ρε με τι εισαι νευριασμενος και ξεσπας σε μενα

το πισι θα εχει οθονη ηχεια τηλεφωνο φαξ εκτυπωτη, και δεν θελω να κλεινει σε 5λεπτα αν ειναι φουλ λοαντ να κραταει κανα 10λεπτο ανοιχτο ωστε να τελειωσω εκεινο που κανω

χαλαρωσε ρε με τι εισαι νευριασμενος και ξεσπας σε μενα

το πισι θα εχει οθονη ηχεια τηλεφωνο φαξ εκτυπωτη, και δεν θελω να κλεινει σε 5λεπτα αν ειναι φουλ λοαντ να κραταει κανα 10λεπτο ανοιχτο ωστε να τελειωσω εκεινο που κανω

Σου είπα ένα 1100VA θα σου κάνει και θα σε κρατάει 15-18 λεπτά. Τέλος!

Εμένα μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί η wikipedia τη μια μέρα ανοίγει και την άλλη όχι; Ε;;

λιγο οφτοπικ αλλα εμενα κανονικα ανοιγει

κοιτα και σε belkin έχω το 1000αρι και μου έχει βγει μια χαρα (1 χρονο και), επίσης είναι αθόρυβο. Σηκώνει το daw της υπογραφής μαζί με μεγάλα ηχεία sound mixer, οθόνη, scanner router κλπ...

Βέβαια πάει στα 200€+ ... WYPIWYG...

λοιπον το συστημα ειναι ABIT ip35 pro 2x2gb ram 10x12cm fans 2x8800gt 512 2x250 seagate hd 2xdvdr watercooling 4cathode light wifi card μπολικα usb 1 ιντελ 2πιρινο στα 1.8 εν αναμονη των νεων τετραπυρηνων . 20αρα οθονη lg αυτη με 10000 κοντραστ ηχεια itrigue fax philipsmagic μηχανημα για πιστωτικες ασυρματο τηλεφωνο 3χ500 εξωτερικοι σκληροι

το 1000ri tis mustek ξεκινουσε το πισι με 80&λοαντ δλδ 500βατ μαζι με την οθονη και τα ηχεια

τη λετε για το μεταχειρισμενο αξιζει ????

Συμφωνώ και γω με τον Candyman.

Αλλά άμα δε θες να ακούγεται πάρε APC αυτά δεν ακούγονται τόσο.

Εγώ προσωπικά έχω MGE Pulsar Evolution 1500VA και δυστυχώς ο ανεμηστήρας δε σταματάει ποτέ (είτε είναι κλειστό το PC είτε όχι). Αν και ακούγεται μόνο αν υπάρχει πλήρης ησυχία στο δωμάτιο.

Ενώ ένας φίλος μου πήρε το αντίστοιχο σε ισχύ APC και ο ανεμηστήρας δεν ακούγεται αν είναι κλειστό το PC.

Πάντως είμαι πόλύ ευχαριστημένος με αυτό. Με έχει σώσει πολλές φορές από κλεισο-ανοίγματα του ρευματος της ΔΕΗ.

Δεν καταλαβαίνει από τέτοια ψιλοπράματα. :033:

Πάντως αυτές οι 2 είναι οι καλύτερες μάρκες σε αυτόν τον τομέα.

Προτεινω και γω το MGE Nova 1100 (δεν ξερω για τα δικα σας αλλα το δικο μου ειναι στο δωματιο,δουλευει αλλα δεν ακουγεται).

• 2 weeks later...

Candyman, να σε ρωτήσω. Στο pc της υπογραφής μου, θα μπει ένας qx9650 και 2 Ati 3870X2. Το MGE 1100 Nova θα το σηκώνει ΧΑΛΑΡΑ το configuration αυτό? μαζί και με την οθόνη της υπογραφής? (επάνω το μηχανάκι έχει και 5 δίσκους)

Candyman, να σε ρωτήσω. Στο pc της υπογραφής μου, θα μπει ένας qx9650 και 2 Ati 3870X2. Το MGE 1100 Nova θα το σηκώνει ΧΑΛΑΡΑ το configuration αυτό? μαζί και με την οθόνη της υπογραφής? (επάνω το μηχανάκι έχει και 5 δίσκους)

Χαλαρά όχι δεν θα το έλεγα, θα έχεις αρκετό load, αλλά θα το σηκώνει χωρίς προβλήματα.

Εγώ αυτό που θέλω είναι να μου κρατάει το pc 4-5 λεπτά ώστε να το κάνω shutdown. Αλλά και να μου κρατήσει και στον χρόνο, δηλ. μην ζορίζεται συνέχεια για να κραταει το pc και μετα από κανα χρόνο, με το που κοβεται το ρεύμα να μην το κραταει. Γιαυτο σου είπα και σου τόνισα το "χαλαρα". Αν εσύ μου το προτείνεις και μου λες ότι θα είμαι εντάξει, εγω σε εμπιστεύομαι (u know y :p) , αλλα και τι άλλο θα μπορούσες να μου προτείνεις? το mustek 2000va απο e-shop, που είναι γύρω στα 220 ευρώ, τι λες? Για το turbo-x το 1500άρι ούτε λόγος ε?

Ναι, το γνωρίζω. Είχα ήδη το MGE Nova το 600άρι, και είχε το αντιστοιχο softwar e που το έκανε αυτό. Μου έκανε νερά όμως κάποια στιγμή (όπως και σε άλλους που έχω διαβάσει) και το έδωσα σε ένα φίλο με μικρότερο τροφοδοτικό σε watt. Εκεινού του παίζει μια χαρά όταν κόβεται το ρεύμα η όταν έχει απότομες τάσεις.

Φιλε Candyman ας υποθεσουμε οτι η συνθεση ειναι η εξης:

Striker Extreme

Q6600

8800 GTS 512 x2

Galaxy 1K

1 raptor WD

Πιο UPS μου προτεινεις?

Thanks προκαταβολικα :)

Και σορρυ που "κλεβω" το thread :)

Sarevock: Πάνω από 1000VA (voltampere είπα όχι watt) θα σε καλύψει.

Για κατασκευαστές έχω πει νομίζω ήδη την άποψη μου.

Sourloter: Εγώ δεν θα εκφέρω γνώμη για τα UPS που λες, απλά θα σου επαναλάβω ότι είπα στην αρχή:

Εμένα η άποψη μου είναι πάγια στα UPS γιατί με τα ρεύματα δεν παίζουμε: Merlin Gerin - APC και τέλος!

Για τα υπόλοιπα που λες.. Το "ζόρισμα" (όπως λες) στο ups το τρώει βασικά η μπαταρία. Δεν σημαίνει ότι ένα UPS που έχει λιγότερο load πως θα χαλάσει ταχύτερα.

Για το σύστημα που περιγράφεις, ένα 1100VA ups θα σε κρατάει -πιστεύω- για πάνω από 5 λεπτά.

Υ.Γ. Απλά για την ιστορία... Το δικό μου 1100άρι MGE Nova πάντως παίζει τζάμι. Ειδικά τις τελευταίες μέρες με τα ρεύματα που κάνουν ότι.. θέλουν, με έχει σώσει κυριολεκτικά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.