Jump to content

ποιά μνήμη;

johnnyar1442169111

Recommended Posts

έχω στο σύστημά μου 1gb μνήμη, τις εξής δύο παρακάτω μνήμες:

DDR-SDRAM PC-2700 (166 MHz) - [DDR-333] 512 MB

DDR-SDRAM PC-2100 (133 MHz) - [DDR-266] 512 MB

και θέλω να βάλω άλλη μία μνήμη 1gb, για να έχω σύνολο 2gb

τι μου προτείνετε;

από θέμα τροφοδοτικού και άλλα δεν υπάρχει πρόβλημα, θέλω απλά να λειτουργήσουν σαν 2gb σύνολο, να είναι συμβατές και σε ποιά θέση να τη βάλω;

Η μητρική μου είναι είναι η Gigabyte 8ΙΕ800

αυτά μου δείχνει το pc wizard

A0 (RAS 1, RAS 2) : 512 (Double Bank)

A1 (RAS 3, RAS 4) : 512 (Single Bank)

A2 : Άδειο

Φίλε μου θα πρέπει να τσεκάρεις το Manual της μητρικής για να δείς αν δέχεται 1gb dimm.Επίσης μπορεί να έχεις πρόβλημα με κάποιο απ'τα dimm των 512 καθ'ότι είναι κατασκευασμένα σε διαφορετική συχνότητα λειτουργίας και είναι Single-dual bank αντίστοιχα..

Πάρε την φθηνότερη 1GB που θα βρεις ακόμα και PC3200.

Πόσταρε ένα cpuz να δούμε που τρέχουν οι μνήμες σου.

Ίσως χρειαστεί να πειράξεις χειροκίνητα τα timings ώστε να παίξουν

και οι 3 στο μηχάνημά σου.

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=1628

Από τα manual της μητρικής σου επίσης αναφέρει ότι double sided δέχεται μόνο στο πρώτο σλοτ. Και επειδή το 1GB που θα πάρεις θα είναι double sided εκεί πρέπει να τη βάλεις. Επισης πρέπει να προσέξεις εάν οι δύο 512άρες που έχεις είναι double sided γιατί έστω και μία απο αυτές να είναι δεν μπορούν να συνυπάρξουν και οι 3 μνήμες. Έχει πίνακα στο manual σελίδα 11.

Double sided σημαίνει να έχει τσιπάκια και από τις δύο μεριές.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.