Jump to content

Ψαράς στο o/c... Συμβουλές?

gothrylos

Recommended Posts

Έχω το παρακάτω σύστημα:

Cpu: E8400 3ghz (με τη μαμισια ψύκτρα)

Mobo: Asus p5k

Ram: Geil 2GB Kit DDR2 B-Dragon 800MHz 4-4-4-12

Gpu: Sapphire 3870 512mb

Psu: Etasis 650w

Είμαι άσχετος με το ο/c και θέλω να αρχίσω σιγα σιγα να ασχοληθώ.

1)Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια site ή οδηγούς;

2)Πόσο μπορεί να φτάσει ο συγκεκριμένος cpu με την μαμίσια ψύκτρα με αξιοπρεπείς θερμοκρασίες και σταθερότητα;

3)Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια καλή ψύκτρα και αθόρυβη για να τον boostαρω περισσότερο;

4)Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για ο/c; Μέσα από το bios ή με κάποιο πρόγραμμα στα windows;

Έχω το παρακάτω σύστημα:

Cpu: E8400 3ghz (με τη μαμισια ψύκτρα)

Mobo: Asus p5k

Ram: Geil 2GB Kit DDR2 B-Dragon 800MHz 4-4-4-12

Gpu: Sapphire 3870 512mb

Psu: Etasis 650w

Είμαι άσχετος με το ο/c και θέλω να αρχίσω σιγα σιγα να ασχοληθώ.

1)Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια site ή οδηγούς;

2)Πόσο μπορεί να φτάσει ο συγκεκριμένος cpu με την μαμίσια ψύκτρα με αξιοπρεπείς θερμοκρασίες και σταθερότητα;

3)Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια καλή ψύκτρα και αθόρυβη για να τον boostαρω περισσότερο;

4)Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για ο/c; Μέσα από το bios ή με κάποιο πρόγραμμα στα windows;

1) για αρχή θα έλεγα να διαβάσεις ενα καλό guide στο κλοκάρισμα(στα αγγλικά):

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1198647

είναι φτιαγμένος πολύ αναλύτικα για τον αρχάριο και βήμα βήμα θα σε πάει σωστά.

2)απ'όσα έχουμε ακούσει θεωρώ πως τα 3.3-3.6 τα έχεις.

3)scythe mugen

thermaltake big typhoon

η δέυτερη έχει πλεονέκτημα οτι ψύχει και την περιοχή γύρω απο τον επεξεργαστη.. η πρώτη νομίζω πως μπορεί να μπεί χωρίς να βγεί η μητρική

4)εγώ κάνω πάντα απο τα bios.. αλλά αν δουλεουν καλά τα προγράμματα της asus όπως σε βολέψει.

Σε γενικές γραμμές θα σου πρότεινα να ψάξεις στο net για το τί κάνει η κάθε ρύθμιση που έχεις στο Bios της μητρικής σου.Αν χρειαστείς κάποια βοήθεια γι'αυτό μπορούμε φυσικά να την παρέχουμε.

Το πόσο θα φτάσει εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και κυρίως απ'την ψύξη σου.Λογικά τα 4Ghz με ρεύμα κοντά στο 1.3ν θα τα έχεις για καθημερινή χρήση.

Για ψύκτρα δεν έχω ασχοληθεί πολύ τον τελευταίο καιρό,αλλά νομίζω οτι με μια μικρή αναζήτηση θα μπορέσεις να βγάλεις δικά σου συμπεράσματα.Συγκριτικά κυκλοφορούν πολλά..

Φυσικά Oc κάνεις από Bios,αλλά κι από windows τεστάρεις κάποια πραγματάκια και φυσικά την σταθερότητα του συστήματος.

Γι'αρχή θα πρότεινα με stock ρεύματα να φτάσεις όσο πιο φηλά μπορείς τεστάροντας με orthos small fft τον επεξεργαστή και τις μνήμες μέσω dos με το memtest.

Guys σας ευχαριστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις. Με καλύψατε σχεδόν πλήρως. Η πάστα που έχει η μαμίσια ψύκτρα είναι καλή ή να βάλω άλλη για 3,3 με 3,6 ghz; Αν και μάλλον θα πάρω μια άλλη για να πάω στα 4ghz. Αν μπορέσω γιατί να μην το κάνω. Απλώς το ο/c θέλω να το κάνω για καθημερινή χρήση και όχι μόνο για benchmarks. Οπότε θέλω σταθερότητα και όχι restarts κάθε τρείς και λίγο. Οπότε θέλω μία καλή ψύξτρα αλλά να μην να ακούγεται πιό πολύ και από τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι. Αλήθεια, η υδροψύξη είναι δύσκολο να εγκατασταθεί; Κάνει δουλειά;

Guys σας ευχαριστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις. Με καλύψατε σχεδόν πλήρως. Η πάστα που έχει η μαμίσια ψύκτρα είναι καλή ή να βάλω άλλη για 3,3 με 3,6 ghz; Αν και μάλλον θα πάρω μια άλλη για να πάω στα 4ghz. Αν μπορέσω γιατί να μην το κάνω. Απλώς το ο/c θέλω να το κάνω για καθημερινή χρήση και όχι μόνο για benchmarks. Οπότε θέλω σταθερότητα και όχι restarts κάθε τρείς και λίγο. Οπότε θέλω μία καλή ψύξτρα αλλά να μην να ακούγεται πιό πολύ και από τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι. Αλήθεια, η υδροψύξη είναι δύσκολο να εγκατασταθεί; Κάνει δουλειά;

Με καλή αερόψυξη, όπως μία Ultra120/Scythe Mugen νομίζω δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να μπεις στο κόστος της υδόψυξης. Καλύτερα πάρε και άλλη πάστα - θα δεις μεγάλη διαφορά (είναι και πάμφθηνες).

Καλύτερα πάρε και άλλη πάστα - θα δεις μεγάλη διαφορά (είναι και πάμφθηνες).

Ναι έ; Tώρα σε idle έχω 40-43 C. Σε full load δεν έχω δεί ακόμα. Μετρημένα με everest ultimate.

Αλήθεια, στα 4ghz με μια καλή αερόψυξη πόσο θερμοκρασία περίπου λέτε να έχω σε full load;΄

Μου αρέσει αυτή η ψύκτρα:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650279

Να της βάλω και ανεμιστηράκι;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.