Jump to content

RAID ή western digital 10000rpm?

siloo

Recommended Posts

εξσρτάτε το τι θές ...αν θές ταχύτητα τότε raid 0 με raptors χωρίς να υπολογίσεις (κατά την γνώμη μου) τα έξοδα...γιατί η ταχύτητα έχει και ένα κόστος...αν θες ασφάλεια RAID 1 με seagate δισκούς....μπορείς να ρωτήσεις και τα άλλα παιδιά από εδώ...αλλά η γνώμη μου είναι αυτή.....

Εάν προσπαθείς να επιλέξεις από τη μια RAID και από την άλλη WD Raptor, με 2 οποιουσδήποτε sata2 δίσκους σε raid0 θα δείς καλύτερες επιδόσεις από έναν WD Raptor.

ευχαριστω παιδια θα δω τι θα κανω τελικα....

απο οτι ξερω δεν πρεπει να γινεται raid με τον συγκεκριμενο western.

σωστα? παντως με βλεπω να κλεινω προς τον western.....

ευχαριστω παιδια θα δω τι θα κανω τελικα....

απο οτι ξερω δεν πρεπει να γινεται raid με τον συγκεκριμενο western.

σωστα? παντως με βλεπω να κλεινω προς τον western.....

Τι εννοείς δε γινεται raid με το συγκεκριμένο western? Με όλους τους δίσκους γίνεται raid αρκεί κατά προτίμηση να είναι ίδιοι.

Εγώ θα πρότεινα raid με 2 raptor αν ψάχνεις για επιδόσεις.

Με 2 raptor θα κανει περισσότερο θόρυβο και απο τρένο.

Δεν καταλαβαινω τι κολημα τρώτε με τους raptor.

Και με 2 sata δισκους σε raid θα ειναι μια χαρά.

Με 2 raptor θα κανει περισσότερο θόρυβο και απο τρένο.

Δεν καταλαβαινω τι κολημα τρώτε με τους raptor.

Και με 2 sata δισκους σε raid θα ειναι μια χαρά.

Δε φάγαμε κανένα κόλλημα ούτε είπα ότι με 2 sata θα είναι χάλια. Ίσα ίσα του είπα ότι με όλους τους δίσκους γίνεται raid και απλά του τονίζω ότι οι 2 raptor είναι για αυτούς που ψάχνουν επιδόσεις.

Αμάν πια με το παραμικρό, που το είδες το κόλλημα?

Εάν προσπαθείς να επιλέξεις από τη μια RAID και από την άλλη WD Raptor, με 2 οποιουσδήποτε sata2 δίσκους σε raid0 θα δείς καλύτερες επιδόσεις από έναν WD Raptor.

Raptor = Μικρό Seek Time. Αυτό πληρώνεις και ανέχεσαι και τον θόρυβο...

Φιλε μου όταν ψάχνεις επιδόσεις δεν σ νοιάζει καθόλου ο θόρυβος...Aμα το θες το pc για να το έχεις και ως κατεβαστιρι ναι δεν θα βάλεις δεύτερος raptor αλλα άμα το παιδί ψάχνει επιδόσεις τότε δεν υπάρχει λόγος να πάει σε κάτι υποδεέστερο εφόσον μπορεί να το καλύψει οικονομικά...

Αν θες να σου ανοιγουν γρηγοροτερα τα παραθυρα raptor

Αν σε ενδιαφερουν τα δεδομενα και λιγο πιο αργα,τοτε 7200 στροφες με raid η χωρις*

*προσωπικα δεν ειδα ποτε διαφορα οποτε εκανα σε απλους δισκους(non raptor)

... αν θές ταχύτητα τότε raid 0 με raptors χωρίς να υπολογίσεις (κατά την γνώμη μου) τα έξοδα...γιατί η ταχύτητα έχει και ένα κόστος...αν θες ασφάλεια RAID 1 με seagate δισκούς....
Αν θες να σου ανοιγουν γρηγοροτερα τα παραθυρα raptor

Αν σε ενδιαφερουν τα δεδομενα και λιγο πιο αργα,τοτε 7200 στροφες με raid η χωρις*

*προσωπικα δεν ειδα ποτε διαφορα οποτε εκανα σε απλους δισκους(non raptor)

Παλαιότερα είχα μια configuration με δύο δισκους σε Raid 0. Μέχρι που ένα πρωί τα τίναξε το pc (για άλλο λόγο) και έτρεχα σαν παλαβός για να σώσω τα δεδομένα μου ...

Με δεδομένη την κατάσταση που έζησα συν το γεγονός ότι δεν είδα κάποια αξιοσημείωτη διαφορά σε σχέση με τώρα που είμαι με έναν απλό δίσκο, δε θα πρότεινα με το τίποτα πλέον raid0 ...

Κοιταξτε τωρα εχω ενα seagate 250G στις 7200 και τρωει τρελα κοληματα...

αν εχω ανοιχτα πολλα παραθυρα και παω να ανοιξω ενα φακελο παιζει να κανει και 5sec να τον ανοιξει...

Επίσης το loading στα παιχνιδια αργεί υπερβολικα και γιαυτο πρεπει να κανω κατι απο τα δυο.

Να σημειωσω οτι δεν θελω να κρατησω τον seagate.

Δε φάγαμε κανένα κόλλημα ούτε είπα ότι με 2 sata θα είναι χάλια. Ίσα ίσα του είπα ότι με όλους τους δίσκους γίνεται raid και απλά του τονίζω ότι οι 2 raptor είναι για αυτούς που ψάχνουν επιδόσεις.

Αμάν πια με το παραμικρό, που το είδες το κόλλημα?

Δεν αναφερθηκα σε εσενα.Μην το παιρνεις προσωπικά.:001:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.