Jump to content

Αθόρυβο Τροφοδοτικό!!! για κατεβαστήρι το βράδυ

malmsteenjl

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω ένα κατεβαστήρι celeron 2,13 Ghz το οποίο έχει πάνω ένα NO name τροφοδοτικό των 350 Watt.

Το ζητούμενο είναι καταρχήν

1) Αθόρυβο τροφοδοτικό ( τουλάχιστον αναιπαίσθητο ώστε να μπορείς να κοιμηθείς ξέκουραστα χωρίς να καταστρέψεις τα αυτία σου)

2)Οικονομικό {πολύ} Μax 50E (Δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω απο 350W 380W)

Απο τα λίγα που είδα ίσως αξίζει να αγοράσω κάποιο κοντά στα 400-500W διότι τα 300+ είναι υπερτιμημένα σε σχέση με τα άλλα + ότι θά μπορούν να σηκώσουν και τίποτε παραπάνω στο μέλλον.

Ευχαριστώ

Το έχω δεί και εγώ και μάλλον αυτό θα πάρω μετά και την δικιά σας έγκριση.

Αυτό γιατί όχι??

THERMALTAKE W0061 TR2 POWER 420W

Painkiller added 6 Minutes and 43 Seconds later...

Υπάρχει μιά πιθανότητα μετά να με ενοχλεί και η μαμά ψύκτρα της CPU 478.

εκέι λέω για αυτή

ZALMAN CNPS7000B-AL/CU + LED

αλλά και κάτι οικονομικότερο αν υπάρχει στις ίδιες επιδόσεις δεν θα με χάλαγε .

Με την ελπίδα ότι δεν θα με κράξετε, το απλό το 350άρι το Fortron μήπως θα ήταν επίσης μια καλή λύση, εφόσον υποθέσουμε ότι το φορτίο του κατεβαστηριού δεν θα ανέβει ποτέ σε επίπεδα τυπικού PC.

Τζάμπα πράμα και επώνυμο. Πόσο θόρυβο να κάνει ένα PSU που κατατάζει τον εαυτό του ως 350άρι?

ZALMAN CNPS7000B-AL/CU + LED

Εχω μια zalman ( πιο παλιό μοντελο) ....Αμα βάλεις το speedfun μπορείς να την απενεργοποιήσεις οταν η cpu ειναι idle

-->idle

381s6z5ahc2eivjidiet.jpg

-->full load

vkidm8akad7g018v7ok1_thumb.jpg

MUL added 8 Minutes and 16 Seconds later...

Επείσης εχω αυτο το τροφοδοτικό και ειναι αθόρυβο

Να προσθέσω οτι το τροφοδοτικό κρατάει τον τρέχον συστημα τις υπογραφής + 2 δισκους + 1dvd ανετα..και ποτε μα ποτε δεν εχω ακούσει να ανεβάζει στροφές ...(λογικά το συστημά μου δεν χρειάζεται πανω απο 200watt )

Γενικά με τα πιο πανω θα εισαι καλυμμένος 100%... Να φανταστείς στο σύστημα μου το μοναδικό πραγμα που κανει θόρυβο ειναι ο παλιος 80αρης σκληρός που εχω ο οποιος λογο vista (σκόπιμα και εν επιλογή μου ) μπανει σε sleep.. ετσι το βράδυ δεν ακούγεται σχεδον τιποτα...(αντε ενα μικρό βουητάκι απο τον 1ο σκληρό οταν διαβάζει)

Με την ελπίδα ότι δεν θα με κράξετε, το απλό το 350άρι το Fortron μήπως θα ήταν επίσης μια καλή λύση, εφόσον υποθέσουμε ότι το φορτίο του κατεβαστηριού δεν θα ανέβει ποτέ σε επίπεδα τυπικού PC.

Τζάμπα πράμα και επώνυμο. Πόσο θόρυβο να κάνει ένα PSU που κατατάζει τον εαυτό του ως 350άρι?

To απόλυτα οικονομικότερο επώνυμο μοντέλο. Το έχω προτείνει κι εγώ σαν το μόνο οικονομικό 350άρι που δεν είναι εντελώς χάλια.

Θα έλεγα ότι αν θα του λείψουν τα +20 ευρώ του HEC, ας το πάρει...

Επείσης εχω αυτο το τροφοδοτικό και ειναι αθόρυβο

εντάξει κι εγώ το εχω σε ενα pc αλλά δεν είναι αυτό που θα μπορούσε κανείς να το κατατάξει στα αθόρυβα... Όλα είναι σχετικά...

Σαν τιμή με βολέυει καλύτερα άλλα άμα το Herochi είναι αισθητά πιό αθόρυβο τότε να παρώ εκείνο.

όπως θα καταλάβατε προσπαθώ να κινηθώ σε 2 πεδία. του να κάνω την δουλεία μου απο την μία και να μήν "επενδύσω" σε ένα μηχανηματάκι πράγματα που δεν αξίζουν.

εφοσον είναι για κατεβαστήρι αξίζει το hec, τωρα βέβαια υπολογιστές και επένδυση είναι δυο λέξεις που δε πάνε μαζί... Το hec πάντως και σαν επένδυση να το δεις πάλι λέει... απο πολλές απόψεις.

Όλα τα λεφτά!!:098:

Το έβαλα και η γαλήνη κυρίευσε παντού!!

Φυσικά υπάρχει και το Φαν του CpU celeron που είναι για τον :011:

Αλλά κάτι θα κάνω και για αυτόν.

Το κακο φιλε ειναι πως μολις το συνηθησεις θα θες κι αλλο..

Αυτό είναι μιά μεγάλη αλήθεια

το hec WINDMILL 385 ΠΉΡΑ 44 ΕΥΡΏ

Το κακο φιλε ειναι πως μολις το συνηθησεις θα θες κι αλλο..

Και δεν τελειωνει ποτε,βασικα μολις σκασουν ολα στο pc-δισκοι κλπ.

αυτό είναι σίγουρο! εγώ αφού πήρα αθόρυθο σχετικά τροφοδοτικό μετά αποσύνδεσα τον ενα σκληρό γιατί με νευριάζε ο θόρυβος, μετά έβαλα την ninja mini στα 1400rpm και τώρα νομίζω πως είμαι καλά.. μέχρι να την..ακούσω πάλι!:046:

Να ρωτησω και γω κατι σχετικο. Ο κανονας που λεει οτι τα τροφοδοτικα που εχουν Active PFC, δεν εχουν αυτο το διακοπτακι 110v-220v ισχυει? Επισης ειναι προτιμοτερο ενα τροφοδοτικο για κατεβαστηρι 350W Active PFC απο ενα 250W χωρις ? Μονο απο αποψη καταναλωσης ρευματος.

Να ρωτησω και γω κατι σχετικο. Ο κανονας που λεει οτι τα τροφοδοτικα που εχουν Active PFC, δεν εχουν αυτο το διακοπτακι 110v-220v ισχυει?

Ναι.

Επισης ειναι προτιμοτερο ενα τροφοδοτικο για κατεβαστηρι 350W Active PFC απο ενα 250W χωρις ? Μονο απο αποψη καταναλωσης ρευματος.

Είναι προτιμότερο να είναι active pfc ότι και αν πάρεις καθώς πετυχαίνει καλύτερο efficiency σε σχέση με ένα με passive pfc.

Εκτός αν τα δύο τροφοδοτικά έχουν μεγάλη διαφορά σε wattage, καθώς το efficiency level συνήθως είναι χαμηλότερο σε τροφοδοτικό με μεγαλο ονομαστικό wattage και με χαμηλό φορτίο.

Ευχαριστω για τις απαντησεις! Αυτη τη στιγμη εχω ενα 250w στο κατεβαστηρι, που λογικα εχει Active PFC καθως δεν εχει το διακοπτακι. Πριν ειχα ενα chiftec 360w για κανα 6μηνο αλλα ειδα αισθητη διαφορα στο λογαριασμο της ΔΕΗ και το αλλαξα. Υποψην οτι το PC ειναι οσο το δυνατον ποιο μινιμαλιστικο.

Αν το μέγιστο φορτίο είναι μέχρι 120W υπάρχει η απόλυτα αθόρυβη λύση χωρίς ανεμιστήρα και με την μικρότερη κατανάλωση. Απευθείας από την πρίζα σε μετασχηματιστή (όπως αυτός των laptop) και μετά στην μητρική. 0 θόρυβος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.