dark22 Ιανουάριος 25, 2008 #21 Ιανουάριος 25, 2008 έχεις συνδέσει όλα τα καλώδια?4πινο cpu, 24πινο μητρικής?
gothrylos Ιανουάριος 25, 2008 Author #22 Ιανουάριος 25, 2008 Και τα δυο είναι συνδεδεμένα και κουμπωμένα κανονικά. Φοβάμαι μήπως έγινε κανένα βραχυκύκλωμα. Όταν ανάβει το led της μητρικής, είναι καλά η μητρική; Ή μπορεί να έχει καεί η μητρική αλλά να ανάβει ανάβει κανονικά το led της;
zigi Ιανουάριος 25, 2008 #23 Ιανουάριος 25, 2008 Θα επιμείνω λίγο στο τετράπινο , με ευκολία μπορεί να κουμπωθεί προς όλες τις κατευθύνσεις, για δες αν εχει μπει σωστά και οχι μόνο να κουμπώνει.Δες αν υπάρχει και κανένα αλλο τετραπινο .Φίλος είχε συνδεσει καινουριο τροφοδοτικό και είχε ακριβώς το ιδιο πρόβλημα με εσένα , τελικά το πρόβλημα εντοπίστηκε στο τετράπινο που το συνέδεε λάθος.Μήπως μπέρδεψες το 20+4pin με το σκετο 4pinΒγαλε και αποσυνέδεσε τα παντα απο την μητρική αφησε μονο τον επεξεργαστή και δοκίμασε να συνδεσεις το τροφοδοτικό ξανά.
gothrylos Ιανουάριος 25, 2008 Author #24 Ιανουάριος 25, 2008 To έχω συνδέσει σωστά το τετράπινο για τον λόγο ότι μόνο με ένα τρόπο μπαίνει και κάνει "κλικ" και κλειδώνει. Αν πας να το βάλεις αλλιώς δεν μπαίνει καθόλου. Τα ίδια και με το 24πινο. Aνεμηστήρες case, ανεμιστήρας cpu, οθόνη του case, led του hdd λειτουργούν για 1-2 δευτερόλεπτα μόλις πατάω το power και μετά σταματάνε. Ξαναπατάω το power και δεν λειτουργεί τίποτα( ούτε οι ανεμιστήρες). Σβήνω το psu (διακόπτης στο Ο), το ξανανάβω( διακόπτης στο Ι), πατάω το power και λειτουργούν για 2 δευτ. και μετά τιποτα. Ξαναπατάω το power, όλα dead... και ουτω καθεξης. To λαμπάκι της μητρικής μένει αναμμένο όταν ανάβω το τροφοδοτικό.Ps1: Άλλαξα μητρική σήμερα αλλά πάλι τα ίδια.Ps2: Διάβασα σε ένα forum για έναν τύπο που είχε το ίδιο πρόβλημα με μένα και του το δημιουργούσε μια παραπάνω βίδα που είχε βάλει όταν εγκατέστησε την μητρική. Εγώ δεν έχω βάλει μια βίδα( την κάτω δεξιά) γιατί έχουν ψιλοστραβώσει οι βόλτες και έμπαινε στραβά. Λέτε να έχει καμία σχέση με το πρόβλημά μου;(γείωση κτλ) Ξέρω ότι μπορεί να είναι χαζό αυτό που λέω.Plz help!
stred Ιανουάριος 25, 2008 #26 Ιανουάριος 25, 2008 Πιθανόν να θέλει bios update.. Επίση δοκίμασε να βγάλεις τα πάντα απο την μητρική εκτος απο:1.την 24πινη τροφοδοσια2.την vga3.το κουμπί του ρέυματος4.μια μνημηκαι οταν λέω ΟΛΑ εννοω όλα,ακόμα και το ανεμιστηράκι του επεξεργαστη.. και ανοιξέ το να δεις θα ανάψει η οθόνη..α)αν αναψεί τα συνδέεις ενα ενα για να δειςβ)αν ΔΕΝ ανάψει προσπαθείς να βρείς άλλη κάρτα γραφικων να δοκιμασεις,κατα προτίμηση pci απλή.γ)αν και με άλλη κάρτα γραφικών τζίφος βάζεις άλλο τροφοδοτικοδ)μετα δοκιμάζεις τις μνήμες σε όλες τις θέσεις ή αν έχεις κάποιες άλλεςπροτιμότερο η μητρική να είναι έξω απο το κουτί.. καλή τύχη.
gothrylos Ιανουάριος 25, 2008 Author #27 Ιανουάριος 25, 2008 Πώς να το κάνω update αν δεν ανοίγει καν ο υπολογιστής;Και κάτι άσχετο: το καλώδιο του case για το speaker δεν το βρίσκω πουθενά μεσα για να το συνδέσω με την μητρική. Είναι δυνατον να μην έχει speaker το κουτί; Έχω αυτό:http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977695&product=1011804Με το άλλο θέμα μπορεί να με βοηθήσει κάποιος γιατί έχω τρελαθεί; Σπυριά έχω βγάλει από τα νεύρα μου. Μήπως φταίει το τροφοδοτικό;
ThorLite Ιανουάριος 25, 2008 #28 Ιανουάριος 25, 2008 Πρεπει να δανειστεις ενα CPU τοτε ή να το πας πισω να στο flasharουνε γιατι δεν θα ανοιξει αν δεν υποστηριζει το BIOS το CPU.....
zigi Ιανουάριος 25, 2008 #29 Ιανουάριος 25, 2008 Το πρόβλημα δεν πρέπει να είναι στο τροφοδοτικό.Bios Update θες οπως είπαν τα παιδιά.Edit:Αν θες να δεις οτι το τροφοδοτικό λειτουργεί σωστά μπορείς να το κάνεις με ενα πολύμετρο ή με μια πιο προχειρη μέθοδο να το βραχυκυκλώσεις έχοντας πάντα έστω και μια συσκευή συνδεμένη με το τροφοδοτικό. Αλλά απο τη στιγμή που παραμένει το λαμαπάκι της μητρικής αναμένο λογικά δεν εχει πρόβλημα
gothrylos Ιανουάριος 25, 2008 Author #30 Ιανουάριος 25, 2008 Πιθανόν να θέλει bios update.. Επίση δοκίμασε να βγάλεις τα πάντα απο την μητρική εκτος απο:1.την 24πινη τροφοδοσια2.την vga3.το κουμπί του ρέυματος4.μια μνημηκαι οταν λέω ΟΛΑ εννοω όλα,ακόμα και το ανεμιστηράκι του επεξεργαστη.. και ανοιξέ το να δεις θα ανάψει η οθόνη..α)αν αναψεί τα συνδέεις ενα ενα για να δειςβ)αν ΔΕΝ ανάψει προσπαθείς να βρείς άλλη κάρτα γραφικων να δοκιμασεις,κατα προτίμηση pci απλή.γ)αν και με άλλη κάρτα γραφικών τζίφος βάζεις άλλο τροφοδοτικοδ)μετα δοκιμάζεις τις μνήμες σε όλες τις θέσεις ή αν έχεις κάποιες άλλεςπροτιμότερο η μητρική να είναι έξω απο το κουτί.. καλή τύχη.Τα έχω κάνει ήδη αυτά φίλε stred αλλά πάλι nothing. Άσε που έκαψα και μια μητρική από αφηρημάδα (ήμουν άυπνος). Μάλλον ο cpu θα φταίει. Θα θέλει update το bios. Πρέπει να βρώ έναν τρόπο να το κάνω. Μια ζωή γκαντέμης...:003:
gothrylos Ιανουάριος 25, 2008 Author #31 Ιανουάριος 25, 2008 Το πιο καινούργιο bios από το site της Asus θα υποστηρίζει τον 8400, έτσι; Άντε για να δούμε... Πολύ ταλαιπωρία πάντως. Αλλά έτσι είναι τα pc. Όσο μας πληγώνουν τόσο μας πορώνουν.
Candyman1442169163 Ιανουάριος 25, 2008 #32 Ιανουάριος 25, 2008 Η μητρική πρέπει να είναι... gothrylos αυτή η μητρική έχει δουλέψει ποτέ ή τώρα πρώτη φορά την βάζεις στο ρεύμα;
gothrylos Ιανουάριος 25, 2008 Author #33 Ιανουάριος 25, 2008 Πρώτη φορά. Αλλά τι να έχει η μητρική; Ασε εκαψα και μια ίδια χθές από βλακεία, αφηρημάδα όπως θες πέστο. Θα βάλεις τα γέλια αν σου πω. Πήγα σημερα και πήρα μια ίδια. Μάλλον to bios είναι το πρόβλημα. Θα δούμε αύριο που θα ασχοληθώ.
Candyman1442169163 Ιανουάριος 25, 2008 #34 Ιανουάριος 25, 2008 Εγώ λέω ότι η μητρική είναι D.o.A (Dead on Arrival). Σημείωσε το...
stred Ιανουάριος 25, 2008 #35 Ιανουάριος 25, 2008 η ίδια που έκαψες χθες την είχες δοκιμάσει? σου έκανε τα ίδια κόλπα?καλα δεν έχεις κανα άλλο τροφοδοτικό να βάλεις για να είσαι σίγουρος?
gothrylos Ιανουάριος 25, 2008 Author #36 Ιανουάριος 25, 2008 Εγώ λέω ότι η μητρική είναι D.o.A (Dead on Arrival). Σημείωσε το... Να πάω να την αντικαταστήσουν; Να μην το ψάξω λίγο ακόμα μήπως δεν φταίει αυτή; gothrylos added 17 Minutes and 9 Seconds later... η ίδια που έκαψες χθες την είχες δοκιμάσει? σου έκανε τα ίδια κόλπα?καλα δεν έχεις κανα άλλο τροφοδοτικό να βάλεις για να είσαι σίγουρος? 1)Δεν πρόλαβα να την δοκιμάσω γιατί μόλις πάτησα το Power τα εφτυσε η μητρική. 2)Ναι έχω. Ενα Fortron 180W του παλιου μου pc. Θα δούμε αύριο που μάλλον θα κάνω το bios update. Με έχει τσαντίσει το όλο θέμα. Είπα και εγώ φτιάξω ένα καλό pc στον αδερφό μου να το χαρεί και ταλαιπωρούμαι τρείς μέρες.
gothrylos Ιανουάριος 26, 2008 Author #37 Ιανουάριος 26, 2008 Τελικά το πρόβλημα ήταν το τροφοδοτικό (είχε δίκιο ο candyman για τα chieftec. Πολύ μούφα). Πρέπει να κάηκε όταν κάηκε και η μητρική. Πήρα ένα etasis 650 W και δουλεύουν όλα κανονικά. Αλλά η οθόνη δεν ανάβει. Λογικά κάτι δεν θα έχει συνδεθεί σωστά στην μητρική και δεν μπουτάρει και θα έπρεπε να τσιρίζει το speaker για να καταλάβω πού ειναι το πρόβλημα. Το θέμα όμως είναι δεν βρίσκω πουθενά το speaker για το συνδέσω στην mobo.
stred Ιανουάριος 26, 2008 #38 Ιανουάριος 26, 2008 γι'αυτό είναι πολυ μεγάλο ΡΙΣΚΟ να στήνεις νεό σύστημα χωρίς να έχεις κάποιο παλιό δίπλα ώστε να παίρνεις κομμάτια για δοκιμές..συνήθως οταν δεν ανάβει η οθόνη φταίει είτε η κάρτα γραφικών είτε οι μνήμες(.. αλλά αν δεν έχεις άλλα να δοκιμάσει τρεχαγυρευόπουλος..για το speaker κοίτα στα συνοδευτικά του κουτιου μήπως δεν είναι ενσωματομένο στο κουτί αλλά ξεχωριστό.. εμένα ένα κουτί έτσι το είχε.
gothrylos Ιανουάριος 26, 2008 Author #39 Ιανουάριος 26, 2008 Οι μνήμες που πήρα μπαίνουν σε dual channel; Δοκίμασα στις θέσεις 1,3 και στις 2,4 αλλά πάλι τίποτα. Να δοκιμάσω μία μόνη της;Η κάρτα γραφικών τί να έχει; Να μου έδωσαν ελλατωματική;Για το speaker έχω ψάξει ήδη και στο κουτί και στο accesory box ήταν μαζί με το κουτί. Δεν υπάρχει πουθενά.
Candyman1442169163 Ιανουάριος 26, 2008 #40 Ιανουάριος 26, 2008 Αν έχεις MSI μπαίνουν στις θύρες 1 & 2 (για την ακρίβεια DIMM0 & DIMM1).Aν είναι Asus, Abit, Gigabyte, μπαίνουν στις 1 & 3 (αν δεν απατώμαι)...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.