somada141 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 22, 2008 Γεια σας,Ψάχνω για καινούργιο μηχάνημα και έχω φάει κόλλημα με τον επεξεργαστή.Ήθελα να πάρω τον καλύτερο που προσφέρονταν (σε μία φυσιολογική τιμή των 200-250Ε). Έτσι μπαίνοντας στο Eshop είδα ότι οι δύο ακριβότεροι είναι οINTEL CORE 2 QUAD CORE Q6600 2.40 GHZ LGA775http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558238AMD PHENOM 64 9600 2.3GHZ QUAD-CORE BOXhttp://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559927και μετά reviews που είδα (και μάλιστα 5-6 για τον καθένα) κατάλαβα ότι και οι δύο είναι σχετικά μέτριοι (προκύπτει ότι της Intel είναι καλύτερος από της AMD) με αποτέλεσμα να μην ξέρω τι να κάνω.Από την άλλη η επόμενη γενιά των quad στο 45nm φαίνονται τέλειοι αλλά κοστίζουν δυό περιουσίες κι'άλλη μια.-Εσεις που ξέρετε λοιπόν τι προτείνεται για επεξεργαστή με το προαναφερθέν budget;-Οι τετραπύρηνοι λένε τίποτα για την ώρα;-Intel ή AMDΕυχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
tacticalcube138 Ιανουάριος 22, 2008 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2008 Διπύρηνος, amd.Πάρε αυτόν που πήρε ο spiderdim, δηλαδή τον amd 6000+, θα σου περισσέψουν και ευρώπουλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiderdim1442169203 Ιανουάριος 22, 2008 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2008 somada141 απο οτι καταλαβα θα παρεις νεο Pc?ή θα κανεις μια αναβαθμιση σε cpu και m/b;παντα εξαρτάται, για τι δουλεια προοριζεται το pc αλλα και τι χρημα υπαρχει στην τσεπη ή καλυτερα ποσα διαθετει για το Pc ο καθενας...προσωπικά αν ειχα 200 ευρω παραπανω απο αυτα που εδωσα για το υπάρχον συστημα μου θα επερνα τετραπυρηνο....πες για τι προοριζεται το pc, αν και θα ηταν καλυτερο να παρεις ενα επεξεργαστη που θα σε κανει περιφανο για 2-3 χρονια@εδιτ-Intel ή AMDμε λιγα λογια quad της intel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vediovis Ιανουάριος 22, 2008 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2008 Μιας και φανατικος Intelακιας Quad Core FTW! οι Phenom βγηκαν καπως...πως να το πω..ευγενικα... :nopity: παρτε και μενα τον αμοιρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
somada141 Ιανουάριος 22, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2008 Το PC το προορίζω τόσο για σκληρό gaming όσο και για προσωμειώσεις σε λογισμικά (Matlab,ADS,HFSS κλπ).Άρα πράγματι θέλω έναν επεξεργστή που για χρόνια μετά θα είναι δυνατός.ΥΓ : πρόκειται για εντελώς καινούργιο PC (όλα από την αρχή...κάρτες τροφοδοτικά, επεξεργαστές, κ.λ.π) Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiderdim1442169203 Ιανουάριος 22, 2008 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2008 ωραια....Core 2 Quad Q6600 (s775/2.4GHz) 240 €8800 GT 512MB περιπου 230 €G.Skill Ram 2GB Kit DDR2 800 4-4-3-5 84,99 €μητρικη δεν ξερω.... :001: αυτα θα επερνα εγωπες ποσα διαθετεις, επισης αν ασχοληθεις με o/cing και καποιος ειδικος θα σου φτιαξει ενα συστηματακι μπουκια και συχωριο!:001: :001: :001: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vediovis Ιανουάριος 22, 2008 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2008 Την 8800GT καντην 8800GTS (G92), mobo & ψυξη τα ειπαμε στο προιγουμενο post σου :001: Link to comment Share on other sites More sharing options...
somada141 Ιανουάριος 22, 2008 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2008 Θα δώσω για όλο το σύστημα γύρω στα 2Κ (ξέρω πολλά) αλλά έχω σκοπό να πάρω κομπλέ κουτί και ψύξεις κλπ.Υπολιγίζω γύρω στα 1000Ε για επεξεργαστή, μνήμη και κάρτα γραφικών ΜΑΧspiderdim : Πιστεύεις ότι δύο 8800 GT σε SLI είναι καλή επιλογή;Συμβουλές ευπροσδεκτες, Ευχαριστώ πολύsomada141 added 4 Minutes and 0 Seconds later...Vediovis : Τι προτείνεις ; Μία πολύ καλή GTS πάει γύρω στα 330 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519600http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.512655http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513316ή δύο 8800GT σε SLI (γύρω στα 500Ε)αξίζει ή πάω ντουγρού για ηλιθιότητα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiderdim1442169203 Ιανουάριος 22, 2008 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2008 κοιτα φιλε μου.....ειναι τρελα (με την καλη εννοια) να το κανεις αυτο....(2 8800gt)αφου εχεις χρηματα αρκετα για το νεο μηχανημα βαλε μια gts και καθε χρονο κανεις και μια ανανέωση (αν θες και αν την χρειαζεσαι ) στο pc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
somada141 Ιανουάριος 22, 2008 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2008 Οκ σαν να έχεις δίκιο και να υπερβάλλωΑν βάλω GTS ποια προτείνεις από αυτές του Eshop;somada141 added 4 Minutes and 20 Seconds later...Αν βάλω GTS μετά θα μπορώ να προσθέσω ακόμα μία; Λέει στο Eshop ότι παραείναι χοντρή και πιάνει δύο PCI στο κουτί, τι σημαίνει αυτό ότι δεν μπορώ να βάλω δύο κάποτε και τις έχω σε SLI; Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiderdim1442169203 Ιανουάριος 22, 2008 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2008 Οκ σαν να έχεις δίκιο και να υπερβάλλωΑν βάλω GTS ποια προτείνεις από αυτές του Eshop;γιατί όχι πλαίσιο;παρε αυτην....μην κανεις καμια παραγκελια ακομη....περιμενε να ακουσεις καμια γνωμη για την καρτα γραγικων(για το θεμα ποιας gts να παρεις εννοω)@εδιτΑν βάλω GTS μετά θα μπορώ να προσθέσω ακόμα μία; Λέει στο Eshop ότι παραείναι χοντρή και πιάνει δύο PCI στο κουτί, τι σημαίνει αυτό ότι δεν μπορώ να βάλω δύο κάποτε και τις έχω σε SLI;μπορεις να βαλεις sli αν θες...απλα πιανει μια θεση pci...θεση pci εννοει εκει που μπαινει μια καρτα ηχου πχ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Ιανουάριος 22, 2008 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2008 4 γίγα μνήμη βάλε. Ακόμη και αν δε βάλεις τελικά 64μπιτο σύστημα και το λειτουργικό σου βλέπει κάπου στα 3,5 γίγα καλύτερα να τα έχεις όλα σε ραμ παρά 2 σε ραμ και τα άλλα στο σκληρό.Επίσης ένα ράπτορα 74 για τα προγράμματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
somada141 Ιανουάριος 22, 2008 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2008 Λέω όχι πλαίσιο γιατί δεν έχουμε πλαίσιο στην ξάνθη και αν πάθει κάτι πρέπει να πληρώνω ταχυδρομικά για να την στείλω....Περιμένω λοιπόν για προτάσεις για το πια 8800GTS θεωρείται πολύ καλή;Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σαςsomada141 added 2 Minutes and 49 Seconds later...schumifer : προτείνεις 4 γίγα σε δύο dim ή σε τέσσερα dim του ενός γίγαΓια παράδειγμα η μνήμη που προτείνει o spiderdim (την οποία δεν είχα προσέξει - ευχαριστώ πολύ) είναι πολύ καλή αλλά το αντίστοιχο των 4γίγα έχει υψηλά timings.Όσο για τον raptor έχω ακούσει ότι ζεστένεται πολύ...Κάνω λάθος; Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Ιανουάριος 22, 2008 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2008 Να προτείνω κι εγώ με τη σειρά μου Πλαίσιο? Πάρε από το πλαίσιο την 8800 γτς με τη μεγαλύτερη εγγύησηschumifer added 3 Minutes and 0 Seconds later...Ο ράπτορας κι αν ζεσταίνεται δεν παθαίνει τίποτα. Εγώ μόνο για θόρυβο είχα ακούσει και αυτό όχι στον 74άρη αλλά στο μικρό, τον 36άρη.2Χ2γίγα είναι πάντα καλύτερα αλλά και 4Χ1 γίγα δε θα έχεις μεγάλο πρόβλημα, αναλόγως και τη μητρική. ΓΙα μαμά περίμενε να σου πούνε οι ειδήμονες Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiderdim1442169203 Ιανουάριος 22, 2008 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2008 απο την στιγμη που δεν κλοκαρεις δεν σε ενδιαφερουν τα ρολογια και τοσο...παρε αυτες απο πλαισιοhttp://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=1050125 Link to comment Share on other sites More sharing options...
somada141 Ιανουάριος 22, 2008 Author #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2008 Κάτι ακόμα και ευχαρίστω πολύ για τις απαντήσεις σας,Η GTS φαίνεται να έχει μία ικανοποιητικά μεγάλη ψύκτρα από μόνη της, είναι όμως αρκετά καλή η ψύξη που αυτή παρέχει;Αν βάλω υδρόψυξη τότε αυτομάτως πάυει να ισχύει η εγγύηση; Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται;Α, είχα σκοπό να βάλω το Toughpower 750W από Thermaltake. Θα αντέξει την κάρτα έναν τετραπύρηνο και τουλάχιστον 2 δίσκους (και ένα σύστημα υδόψυξης για τον επεξεργαστή.Αν όχι έχετε να προτείνεται κάποιο άλλο τροφοδοτικό γιατί τα 1000W που είδα στο guide της σελίδας δεν ήταν φοβερά; Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiderdim1442169203 Ιανουάριος 22, 2008 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2008 Κάτι ακόμα και ευχαρίστω πολύ για τις απαντήσεις σας,Η GTS φαίνεται να έχει μία ικανοποιητικά μεγάλη ψύκτρα από μόνη της, είναι όμως αρκετά καλή η ψύξη που αυτή παρέχει;Αν βάλω υδρόψυξη τότε αυτομάτως πάυει να ισχύει η εγγύηση; Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται;Α, είχα σκοπό να βάλω το Toughpower 750W από Thermaltake. Θα αντέξει την κάρτα έναν τετραπύρηνο και τουλάχιστον 2 δίσκους (και ένα σύστημα υδόψυξης για τον επεξεργαστή.Αν όχι έχετε να προτείνεται κάποιο άλλο τροφοδοτικό γιατί τα 1000W που είδα στο guide της σελίδας δεν ήταν φοβερά; Ευχαριστώμια χαρα ειναι τα 750 w....τζετ εισαι τζετ!αλλα για τροφοδοτικα ας μιλησει ο κολλητος ο Candyman!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
slaught Ιανουάριος 22, 2008 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2008 Αν σκοπευεις αργοτερα να βαλεις κανενα linux παρε phenom αν δεν ξερεις τι ειναι το linux απλα κανε οτι δεν διαβασες το Post. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stred Ιανουάριος 22, 2008 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2008 αν σκοπέυεις να βάλεις τον κλασικό τετραπύρηνο Q6600 ίσως θα ήταν καλύτερα να περιμένεις το νέο stepping που είναι σημαντικό πιο ψυχρό, και να μην ασχολείσαι με κλοκάρισμα χρήσιμο είναι, άσε που αργότερα όταν δεις τι έυκολα ανεβαίνει ρολόγια μπορεί να γλυκαθείς να το πας στα 3-3.2 για πλάκα!δες εδώ σχετικά με το νέο stepping:http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/gigabyte-volar_9.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
fsbmaniac Ιανουάριος 22, 2008 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2008 ΦΙΛΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕπειδη και εγω ασχολουμαι με hfss,ads 2006,matlab αλλα και ie3d θα σου ελεγα οτι το καλυτερο ειναι να περιμενεις λιγακι (1-2 βδομαδες το πολυ) να βαλεις τους καινουριους 4πυρηνους απο ιντελ ειδικα αυτον με 12mb cashe.Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι επειδη τα προγραμματα αυτα ειδικα σε μεγαλες προσωμειωσεις στρεσαρουν για αρκετο διστημα τους επεξεργαστες οτι η ποιο σοφη επιλογη ειναι ενας penryn.Οσο για τους amd ...ουδεν σχολιο,μονο με τη σκεψη οτι τα προβληματα κατασκευης τους υπαρχει περιπτωση να επηρεαζουν τα αποτελεσματα σε καποια προγραμματα....ξεχνα τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.