Jump to content

Τι λεν οι τετραπύρηνοι

somada141

Recommended Posts

Γεια σας,

Ψάχνω για καινούργιο μηχάνημα και έχω φάει κόλλημα με τον επεξεργαστή.

Ήθελα να πάρω τον καλύτερο που προσφέρονταν (σε μία φυσιολογική τιμή των 200-250Ε).

Έτσι μπαίνοντας στο Eshop είδα ότι οι δύο ακριβότεροι είναι ο

INTEL CORE 2 QUAD CORE Q6600 2.40 GHZ LGA775

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558238

AMD PHENOM 64 9600 2.3GHZ QUAD-CORE BOX

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559927

και μετά reviews που είδα (και μάλιστα 5-6 για τον καθένα) κατάλαβα ότι και οι δύο είναι σχετικά μέτριοι (προκύπτει ότι της Intel είναι καλύτερος από της AMD) με αποτέλεσμα να μην ξέρω τι να κάνω.

Από την άλλη η επόμενη γενιά των quad στο 45nm φαίνονται τέλειοι αλλά κοστίζουν δυό περιουσίες κι'άλλη μια.

-Εσεις που ξέρετε λοιπόν τι προτείνεται για επεξεργαστή με το προαναφερθέν budget;

-Οι τετραπύρηνοι λένε τίποτα για την ώρα;

-Intel ή AMD

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας

somada141 απο οτι καταλαβα θα παρεις νεο Pc?

ή θα κανεις μια αναβαθμιση σε cpu και m/b;

παντα εξαρτάται, για τι δουλεια προοριζεται το pc αλλα και τι χρημα υπαρχει στην τσεπη ή καλυτερα ποσα διαθετει για το Pc ο καθενας...

προσωπικά αν ειχα 200 ευρω παραπανω απο αυτα που εδωσα για το υπάρχον συστημα μου θα επερνα τετραπυρηνο....

πες για τι προοριζεται το pc, αν και θα ηταν καλυτερο να παρεις ενα επεξεργαστη που θα σε κανει περιφανο για 2-3 χρονια

@εδιτ

-Intel ή AMD

με λιγα λογια quad της intel

Το PC το προορίζω τόσο για σκληρό gaming όσο και για προσωμειώσεις σε λογισμικά (Matlab,ADS,HFSS κλπ).

Άρα πράγματι θέλω έναν επεξεργστή που για χρόνια μετά θα είναι δυνατός.

ΥΓ : πρόκειται για εντελώς καινούργιο PC (όλα από την αρχή...κάρτες τροφοδοτικά, επεξεργαστές, κ.λ.π)

ωραια....

Core 2 Quad Q6600 (s775/2.4GHz) 240 €

8800 GT 512MB περιπου 230 €

G.Skill Ram 2GB Kit DDR2 800 4-4-3-5 84,99 €

μητρικη δεν ξερω.... :001:

αυτα θα επερνα εγω

πες ποσα διαθετεις, επισης αν ασχοληθεις με o/cing και καποιος ειδικος θα σου φτιαξει ενα συστηματακι μπουκια και συχωριο!:001: :001: :001:

Θα δώσω για όλο το σύστημα γύρω στα 2Κ (ξέρω πολλά) αλλά έχω σκοπό να πάρω κομπλέ κουτί και ψύξεις κλπ.

Υπολιγίζω γύρω στα 1000Ε για επεξεργαστή, μνήμη και κάρτα γραφικών ΜΑΧ

spiderdim : Πιστεύεις ότι δύο 8800 GT σε SLI είναι καλή επιλογή;

Συμβουλές ευπροσδεκτες, Ευχαριστώ πολύ

somada141 added 4 Minutes and 0 Seconds later...

Vediovis : Τι προτείνεις ; Μία πολύ καλή GTS πάει γύρω στα 330

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519600

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.512655

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513316

ή δύο 8800GT σε SLI (γύρω στα 500Ε)

αξίζει ή πάω ντουγρού για ηλιθιότητα;

κοιτα φιλε μου.....

ειναι τρελα (με την καλη εννοια) να το κανεις αυτο....(2 8800gt)

αφου εχεις χρηματα αρκετα για το νεο μηχανημα βαλε μια gts και καθε χρονο κανεις και μια ανανέωση (αν θες και αν την χρειαζεσαι ) στο pc...

Οκ σαν να έχεις δίκιο και να υπερβάλλω

Αν βάλω GTS ποια προτείνεις από αυτές του Eshop;

somada141 added 4 Minutes and 20 Seconds later...

Αν βάλω GTS μετά θα μπορώ να προσθέσω ακόμα μία; Λέει στο Eshop ότι παραείναι χοντρή και πιάνει δύο PCI στο κουτί, τι σημαίνει αυτό ότι δεν μπορώ να βάλω δύο κάποτε και τις έχω σε SLI;

Οκ σαν να έχεις δίκιο και να υπερβάλλω

Αν βάλω GTS ποια προτείνεις από αυτές του Eshop;

γιατί όχι πλαίσιο;

παρε αυτην....

μην κανεις καμια παραγκελια ακομη....

περιμενε να ακουσεις καμια γνωμη για την καρτα γραγικων(για το θεμα ποιας gts να παρεις εννοω)

@εδιτ

Αν βάλω GTS μετά θα μπορώ να προσθέσω ακόμα μία; Λέει στο Eshop ότι παραείναι χοντρή και πιάνει δύο PCI στο κουτί, τι σημαίνει αυτό ότι δεν μπορώ να βάλω δύο κάποτε και τις έχω σε SLI;

μπορεις να βαλεις sli αν θες...

απλα πιανει μια θεση pci...

θεση pci εννοει εκει που μπαινει μια καρτα ηχου πχ....

4 γίγα μνήμη βάλε. Ακόμη και αν δε βάλεις τελικά 64μπιτο σύστημα και το λειτουργικό σου βλέπει κάπου στα 3,5 γίγα καλύτερα να τα έχεις όλα σε ραμ παρά 2 σε ραμ και τα άλλα στο σκληρό.

Επίσης ένα ράπτορα 74 για τα προγράμματα

Λέω όχι πλαίσιο γιατί δεν έχουμε πλαίσιο στην ξάνθη και αν πάθει κάτι πρέπει να πληρώνω ταχυδρομικά για να την στείλω....

Περιμένω λοιπόν για προτάσεις για το πια 8800GTS θεωρείται πολύ καλή;

Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας

somada141 added 2 Minutes and 49 Seconds later...

schumifer : προτείνεις 4 γίγα σε δύο dim ή σε τέσσερα dim του ενός γίγα

Για παράδειγμα η μνήμη που προτείνει o spiderdim (την οποία δεν είχα προσέξει - ευχαριστώ πολύ) είναι πολύ καλή αλλά το αντίστοιχο των 4γίγα έχει υψηλά timings.

Όσο για τον raptor έχω ακούσει ότι ζεστένεται πολύ...Κάνω λάθος;

Να προτείνω κι εγώ με τη σειρά μου Πλαίσιο? Πάρε από το πλαίσιο την 8800 γτς με τη μεγαλύτερη εγγύηση

schumifer added 3 Minutes and 0 Seconds later...

Ο ράπτορας κι αν ζεσταίνεται δεν παθαίνει τίποτα. Εγώ μόνο για θόρυβο είχα ακούσει και αυτό όχι στον 74άρη αλλά στο μικρό, τον 36άρη.

2Χ2γίγα είναι πάντα καλύτερα αλλά και 4Χ1 γίγα δε θα έχεις μεγάλο πρόβλημα, αναλόγως και τη μητρική. ΓΙα μαμά περίμενε να σου πούνε οι ειδήμονες

Κάτι ακόμα και ευχαρίστω πολύ για τις απαντήσεις σας,

Η GTS φαίνεται να έχει μία ικανοποιητικά μεγάλη ψύκτρα από μόνη της, είναι όμως αρκετά καλή η ψύξη που αυτή παρέχει;

Αν βάλω υδρόψυξη τότε αυτομάτως πάυει να ισχύει η εγγύηση; Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται;

Α, είχα σκοπό να βάλω το Toughpower 750W από Thermaltake. Θα αντέξει την κάρτα έναν τετραπύρηνο και τουλάχιστον 2 δίσκους (και ένα σύστημα υδόψυξης για τον επεξεργαστή.

Αν όχι έχετε να προτείνεται κάποιο άλλο τροφοδοτικό γιατί τα 1000W που είδα στο guide της σελίδας δεν ήταν φοβερά;

Ευχαριστώ

Κάτι ακόμα και ευχαρίστω πολύ για τις απαντήσεις σας,

Η GTS φαίνεται να έχει μία ικανοποιητικά μεγάλη ψύκτρα από μόνη της, είναι όμως αρκετά καλή η ψύξη που αυτή παρέχει;

Αν βάλω υδρόψυξη τότε αυτομάτως πάυει να ισχύει η εγγύηση; Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται;

Α, είχα σκοπό να βάλω το Toughpower 750W από Thermaltake. Θα αντέξει την κάρτα έναν τετραπύρηνο και τουλάχιστον 2 δίσκους (και ένα σύστημα υδόψυξης για τον επεξεργαστή.

Αν όχι έχετε να προτείνεται κάποιο άλλο τροφοδοτικό γιατί τα 1000W που είδα στο guide της σελίδας δεν ήταν φοβερά;

Ευχαριστώ

μια χαρα ειναι τα 750 w....

τζετ εισαι τζετ!

αλλα για τροφοδοτικα ας μιλησει ο κολλητος ο Candyman!!!

αν σκοπέυεις να βάλεις τον κλασικό τετραπύρηνο Q6600 ίσως θα ήταν καλύτερα να περιμένεις το νέο stepping που είναι σημαντικό πιο ψυχρό, και να μην ασχολείσαι με κλοκάρισμα χρήσιμο είναι, άσε που αργότερα όταν δεις τι έυκολα ανεβαίνει ρολόγια μπορεί να γλυκαθείς να το πας στα 3-3.2 για πλάκα!

δες εδώ σχετικά με το νέο stepping:

http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/gigabyte-volar_9.html

ΦΙΛΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Επειδη και εγω ασχολουμαι με hfss,ads 2006,matlab αλλα και ie3d θα σου ελεγα οτι το καλυτερο ειναι να περιμενεις λιγακι (1-2 βδομαδες το πολυ) να βαλεις τους καινουριους 4πυρηνους απο ιντελ ειδικα αυτον με 12mb cashe.Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι επειδη τα προγραμματα αυτα ειδικα σε μεγαλες προσωμειωσεις στρεσαρουν για αρκετο διστημα τους επεξεργαστες οτι η ποιο σοφη επιλογη ειναι ενας penryn.Οσο για τους amd ...ουδεν σχολιο,μονο με τη σκεψη οτι τα προβληματα κατασκευης τους υπαρχει περιπτωση να επηρεαζουν τα αποτελεσματα σε καποια προγραμματα....ξεχνα τους.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.