@phonekiller Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2008 Λοιπόν πήρα καινούριο pc με τα εξής χαρακτηριστικά:cpu - intel 6600 quadmobo - evga 680igfx - 8800gts 512 mb asusram - 2gb crucial ballistx tracer 800mhz dual channel/noob mode onήθελα να ρωτήσω άμα πάρω μια δεύτερη ολλοιδια 8800gts το sli θα πέσει από 16x στα 8x ?αξίζει? για παράδειγμα παίζω WoW σε full τα πάντα και 1680 x 1050 wide και σχεδόν πάντα παίζει στα 60fps (έτσι λέει το fps meter που έχει μέσα και από ότι καταλαβαίνω δεν πάει πάνω από 60) εκτος από ορισμένες φορες που μπορεί να πέσει και στα 30-45 fps το οποιο είναι λίγο εκνευριστικό . υπόψιν έχω avast ανοικτό στο background μαζί με το windows defender 2 widgets και καμια 10 aria άσχετα στο tray. ρωτάω άμα βάλω δεύτερη ίδια gfx θα φύγουν για πάντα τα 30-45 fps? και αν η μητρική θα ρίξει το pce στα 8x. πάντως για την ώρα δεν ενδιαφέρομαι για ο/c./noob mode offthnx για τις απαντήσεις
Guest Ιανουάριος 21, 2008 #2 Ιανουάριος 21, 2008 Χοντρικα, 16X είναι το bandwidth του διαυλου PCI-E το οποιο μοιραζεται οταν εχεις 2 η περισσότερες καρτες γραφικών. Παντως η οποια πτωση επιδοεων (λογω μειωσης της ταχυτητας διαμεταγωγής απο 16χ σε 8χ) υπερκαλυπτεται απο την αυξηση επιδοσεων με την προσθήκης 2ης καρτας. Τωρα για το WOW δε νομιζω να μη φτανει μια 8800GTS 512. Eδω δε μασαει στο Crysis(τo χοντρυνα τωρα ) Η πτωσεις που λες, μηπως γινονται οταν εμπλεκεται ο σκληρος? Πχ loading area ή paging, αν εχεις βιστα έχω avast ανοικτό στο background μαζί με το windows defender 2 widgets και καμια 10 aria άσχετα στο tray Δε δοκιμαζεις να τα κλεισεις?
@phonekiller Ιανουάριος 21, 2008 Author #3 Ιανουάριος 21, 2008 Χοντρικα,16X είναι το bandwidth του διαυλου PCI-E το οποιο μοιραζεται οταν εχεις 2 η περισσότερες καρτες γραφικών. Παντως η οποια πτωση επιδοεων (λογω μειωσης της ταχυτητας διαμεταγωγής απο 16χ σε 8χ) υπερκαλυπτεται απο την αυξηση επιδοσεων με την προσθήκης 2ης καρτας. ok thnx με κάλυψες Τωρα για το WOW δε νομιζω να μη φτανει μια 8800GTS 512. Eδω δε μασαει στο Crysis(τo χοντρυνα τωρα ) Η πτωσεις που λες, μηπως γινονται οταν εμπλεκεται ο σκληρος? Πχ loading area ή paging, αν εχεις βιστα έχω χρ και ναι όταν παίζει ο raptoras (ο οποιος ακούγεται δυνατά σε σχέση με τον άλλο στο παλιο pc) και τότε παρατηρώ μείωση , αλλα και άλλες φορες βλέπω μείωση όταν δεν εμπλέκεται ο σκληρός. Δε δοκιμαζεις να τα κλεισεις? θα δοκιμάσω τώρα μάλλον να δω, ακόμα δεν έχω τσεκάρει ps. 1680x1050 δεν είναι και μεγάλη ανάλυση δηλαδή έλεος... Edit1 τώρα που είπαμε για Hd αμέσως μετά τους drivers της mobo είχα ένα τετοιο που αναφέρεται στον σκληρό αλλά δεν καταλαβαίνω τι σκ*** είναι (περιπου 2 weeks ) (btw δεν είναι vista είναι ενα theme, νομίζω vista inspirat λέγεται)
Guest Ιανουάριος 21, 2008 #4 Ιανουάριος 21, 2008 Edit1 τώρα που είπαμε για Hd αμέσως μετά τους drivers της mobo είχα ένα τετοιο που αναφέρεται στον σκληρό αλλά δεν καταλαβαίνω τι σκ*** είναι Εχεις βαλει τον storage driver της NV. Aν σε ενοχλει μπορείς να κανεις rollback στον driver της MS. Παντως δεν ειναι τιποτα παραπανω απο ενα μικρο, σπαστικο, ακακο εικονιδιο που δεν καταναλώνει πορους. Ισως λιγους μονο.
@phonekiller Ιανουάριος 22, 2008 Author #5 Ιανουάριος 22, 2008 by the way υπάρχει άραγε κανένα πολύ light πρόγραμμα που να δείχνει gpu usage και κάτι αντίστοιχο για την μνήμη της κάρτας ?
Guest Ιανουάριος 22, 2008 #6 Ιανουάριος 22, 2008 Μεσω του Riva tuner μπορεις.Σε ATi και απο τα Tray tools.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.