Jump to content

Χαμένος με το SLI

somada141

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας παιδιά,

Συγγνώμη προκαταβολικά αν η παρακάτω ερωτήσεις φανούν ηλίθιες αλλά είμαι newbie σε αυτά τα θέματα.

Ενδιαφερόμουν για καινούργιο μηχάνημα και ήθελα να βάλω δύο κάρτες γραφικών γιατί είμαι φανατικός gamer.

Άκουσα λοιπόν ότι η 8800GT της NVIDIA είναι πολύ καλή και λοιπόν :

->Μπαίνοντας στο Eshop και συγκεκριμμένα :

http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=%CA%C1%D1%D4%C1+%C3%D1%C1%D6%C9%CA%D9%CD&title=8800

είδα ένα τσούρμο από κάρτες κάθε μία με διαφορετική μάρκα (ASUS,GiGABYTE,GAINWARD)

->? Ποια είναι η 'original' 8800? Ποια η καλύτερη μάλλον

Αν βάλω 2 τέτοιες σε συστοιχία SLI τότε το τροφοδοτικό που υπολόγιζα να βάλω Thermaltake Toughpower 750W θα αντέξει ή θέλω 1000W (υπολόγιζα τετραπύρηνο και τουλάχιστον 2 δίσκους κ.λ.π)

->?Αν θέλω να βάλω υδρόψυξη πάνω σε αυτές τις κάρτες (ξέρω ότι δεν είναι το θέμα του φόρουμ και συγγνώμη) θα χωρέσουν τα δύο waterblocks πάνω στις κάρτες στο Motherboard ή θα χτυπά η μία στην άλλη.

Τέλος Έχετε να προτείνεται κάποια καλύτερη λύση από την εμπειρία ποθ είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος εδώ έχει για συστοιχία SLI, ίσως κάποιες άλλες κάρτες ?

Το budget που θέλω να διαθέσω για κάρτες είναι γύρω στα 500Ε για δύο κάρτες (παραπάνω το θεωρώ σπατάλη)

Ευχαριστώ πάρα πολύ τον/την οποιοδήποτε που θα ασχοληθεί μαζί μου.

είδα ένα τσούρμο από κάρτες κάθε μία με διαφορετική μάρκα (ASUS,GiGABYTE,GAINWARD)

->? Ποια είναι η 'original' 8800? Ποια η καλύτερη μάλλον

Αυτό το λινκ ισως να σε βοηθήσει στο πρωτο ερώτημα

->?Αν θέλω να βάλω υδρόψυξη πάνω σε αυτές τις κάρτες (ξέρω ότι δεν είναι το θέμα του φόρουμ και συγγνώμη) θα χωρέσουν τα δύο waterblocks πάνω στις κάρτες στο Motherboard ή θα χτυπά η μία στην άλλη.

Καλησπερα και καλος ηρθες στο forum! Αν τα waterblocks που παρεις ειναι SLi ready εισαι καλημενος και δεν θα εχεις προβλημα, απλα υπολογησε οτι θα χρειαστεις μια πολυ καλη υδροψυξη μιας και οταν εισαι σε SLi διαταξη η 1η τρωει ολο το γκαζι, και αν βαλεις το quad core,

Ως αναφορα το αν υπαρχει καλητερη λυση αντι του SLi αν το συστημα σκοπευεις να το στισεις απ την αρχη mobo,cpu etc etc. και σε ενδιαφερη εστω και μελλοντικα το κομματι του overclock, Προτιμησε κατι σε chipset Intel(IP35, X38) (με λιγα λογια απ την στιγμη που δεν μηλαμε για nForce ξεχνα το SLi) αλλα μπορεις να πας σε λυση CrossFire, τα υπερ των Intel σε σχεση των nForce ειναι οτι ανεβαζουν του quadcore κλασεις καλυτερα, τουλαχιστον αυτο αποδηχτικε ως αναφορα το 680i, που τον quadcore καταφερα να τον φτασω μεχρι τα 3,2 και αυτο με τα 1000 ζορια.

Και κατι τελευτεο αν θες SLi και ξερο ψωμι μπορεις να δωσεις + 40-50 (στο πεντακοσαρικο που ανεφερες) και να παρεις 2x 8800GTS (G92) που ανεβενουν τρελα..!! (Μην παει και τσαμπα το νερο:033: ) και ισως το 780i τα παει καλυτερα με τους quadcore:032:

Σε λίγο καιρό θα έρθει η ATI 3870X2, αυτή προτείνω να και θα έχεις και ρέστα για τα υπόλοιπα parts, και θα είναι ένα κλίκ καλύτερη απο 2 ξεχωριστές 3870.

@somada141 Τώρα τι pc έχεις;

Γεια σε όλους και ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας,

Τώρα έχω ένα απλό PC με ένα P4 στο 3Ghz και η κάρτα γραφικών μου είναι μία ATI x850XT και ενώ δεν λέω τραβάει η καημένη επειδή είμαι φανατικός gamer και απλά σπάζομαι ένα παιχνίδι να μοθ κάνει σπασίματα ή να πρέπει να ρίξο νερό χτο κρασί μου και να κατεβάσω τα γραφικά στο low έλεγα να αναβαθμιστώ πλήρως,να πάρω εντελώς καινούργιο μηχάνημα και να κρατήσω αυτό για κακοποίηση μέρα νύχτα (downloading, encoding, simulating k.l.p)

Βασικά πρέπει να ρωτήσω,

Αξίζει το SLI/Crossfire ?

Δηλαδή τι ειναι καλύτερο?

-Να βάλω μία (1) πολύ καλή κάρτα γραφικών

-ή να βάλω δύο λιγότερο καλές αλλά δύο

Σκεφτόμουν να βάλω 2 ASUS EN8800GT 512MB που στο Eshop πάει γύρω στα 250Ε και από όσα είδα οι κριτικές της ήταν πολύ καλές...

Εσείς τι λέτε?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.