Strategos Μάρτιος 3, 2008 #61 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2008 ωραια βαλε εσυ link απο μια σελιδα που πιστευεις να την δουμε εμεις. Περιμενω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samplist Μάρτιος 3, 2008 #62 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2008 πολύ φοβάμαι ότι δεν έχω κάποιο link το παραδέχομαι, αν έρθεις Κρήτη όμως ευχαρίστως να έρθεις σπίτι για καφεδάκι και να δεις από κοντά έναν AMD 4400 x2, μπορείς να κρατάς και έναν Q165789 για να με δελεάσεις να κάνω το switch, αλλά σου ξαναλέω δεν πείθομαι εύκολα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark22 Μάρτιος 3, 2008 #63 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2008 μακάρι οι 45άρηδες της amd να πάνε καλά... το λέω και το εννοώ...αλλά παλικάρια μην λέμε ότι θέλουμε...οι τωρινοί 45άρηδες της ιντέλ είναι κορυφή... απλά κορυφή...έχω έναν 8400 στα 4Ghz με 1,2 volt βραχόσταυλος, δεν κουνάει... ας έρθει όποιος θέλει στο σπίτι μου και αν καταφέρει να το κρασάρει θα τον παραδεχτώ... και δεν έχω και κάνα μόμπο τρελό μια ταπεινή P5k των 100 ευρώ...το μηχάνημα όχι απλά έχει απόκριση...πετάει... τουλάχιστον σε αυτά που κάνω εγώ...και μην μου πείτε για degrade γιατί θα με πιάσουν τα γέλια...ναι πέφτουν άμα το παρακάνεις όμως... όταν το εργοστασιακό ρεύμα που προτείνει η ιντέλ είναι 1,1 και εσύ του δώσεις 1,8-1,9 λογικό είναι κάποια στιγμή να τα φτύσει το τσιπάκι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strategos Μάρτιος 3, 2008 #64 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2008 Νομιζω οτι ειναι ωρα και τα ποιο fanboys της amd να παραδεχτουν οτι αυτη την στιγμη η amd δεν υπαρχει ειδικα στους 4 πυρηνες και οι τιμες τις δεν ειναι καλες σχετικα με αυτο που προσφερουν, κάποιοι εδω μεσα εχουν μεινει στην εποχη pentium-athlon που και τοτε οι pentium στα photoshop,premiere αλλα στα game πηγαιναν καλυτερα οι athlon τωρα πλεον οι amd δεν ειναι καλύτερη πουθενα. Ειπαμε και εγω opteron 165 στα 2.7 εχω τωρα αλλα στην μελλοντικη μου αναβαθμιση ακομα και 1euro για καλο συστημα με cpu amd ειναι πεταμενα λευτα. Και τωρα θα πω κατι οntopic αν θελει να ξαναμπει στο παιχνιδι των cpu θα πρεπει με τα 45nm να μειωσει θερμοκρασιες, καταναλωση ποιο κατο απο τον intel και να ανεβασει λιγο τα ρολογια. Αλλα επειδη σε επειδοσης δεν προκειτε να την φτασει ας ρηξει τιμες των 4πυρηνων κατω απο τα 130€ ωστε να αποκτήσει κατι ενδιαφέρον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark22 Μάρτιος 3, 2008 #65 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2008 εδώ πάντως από ότι λένε στα 64bit οι phenom είναι ότι να ΄ναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolis1442169134 Μάρτιος 3, 2008 #66 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2008 Σαν να μου φαίνεται οτι κοιτώντας τα δρώμενα ώρες ώρες ξεφεύγουμε. Λοιπον, μήπως όταν έρχεται ο καιρός να αναβαθμιζόμαστε δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τα ghtz και γενικα "τι ειναι γρηγορο" αλλα τι μας κάνει εμάς σύμφωνα με την δουλειά που το θέλουμε.Δώστε μου τώρα ενα στα 10ghtz...ΔΕΝ με νοιαζει, δεν ενδιαφέρομαι. Αν ολα ήταν x4 a.k.a δίσκοι, dvd, ram ,HT/FSB τότε...μάλιστα. Αλλα ένας επεξεργαστής που ανεβαίνει και όλα τα άλλα παραμένουν περίπου ίδια...σιγά τα ώα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kbilly13 Μάρτιος 3, 2008 #67 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2008 Όντως αυτό περί "απόκρισης", "μπουκώματος από fsb"! ούτε εγώ το καταλαβαίνω ειδικά με τις συχνότητες που φτάνουν πλεόν πανεύκολα όλοι οι core2 ακόμα και με φθηνές μητρικές, ακόμα και με τη μαμίσια ψύκτρα αν θέλετε (για βάλτε φθηνή μητρική σε phenom...)Και κάτι που (φυσικά) δεν ανέφερε κανένας AMD fan Για βάλτε να παίξει avi ή wmv με ffdshow να μεγαλώσετε την ανάλυση και να βάλετε και όλα τα φίλτρα... (ειδικα το spp deblocking) πως πάει? καλά? να φανταστείτε ότι και ένας Ε4xxx στα 3.0Ghz ΔΕΝ την παλεύει! το τσέκαρα και μόνος μουγια ψάξτε το λίγο - δείτε τι λένε οι χρήστες στα forum...Ένα απλό παράδειγμα είναι αυτό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolis1442169134 Μάρτιος 3, 2008 #68 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2008 Όντως αυτό περί "απόκρισης", "μπουκώματος από fsb"! ούτε εγώ το καταλαβαίνω ειδικά με τις συχνότητες που φτάνουν πλεόν πανεύκολα όλοι οι core2 ακόμα και με φθηνές μητρικές, ακόμα και με τη μαμίσια ψύκτρα αν θέλετε (για βάλτε φθηνή μητρική σε phenom...)Μα δεν έχει να κάνει ΜΟΝΟ με τον επεξεργαστή!Ειναι πλατφορμο-θεμα!Και κάτι που (φυσικά) δεν ανέφερε κανένας AMD fan Για βάλτε να παίξει avi ή wmv με ffdshow να μεγαλώσετε την ανάλυση και να βάλετε και όλα τα φίλτρα... (ειδικα το spp deblocking) πως πάει? καλά? για ψάξτε το λίγο - δείτε τι λένε οι χρήστες στα forum...Ένα απλό παράδειγμα είναι αυτό..Εδώ παω πάσο γιατι δεν το έχω κανει.Αν εχεις κανένα λινκ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
samplist Μάρτιος 3, 2008 #69 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2008 Σαν να μου φαίνεται οτι κοιτώντας τα δρώμενα ώρες ώρες ξεφεύγουμε. Λοιπον, μήπως όταν έρχεται ο καιρός να αναβαθμιζόμαστε δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τα ghtz και γενικα "τι ειναι γρηγορο" αλλα τι μας κάνει εμάς σύμφωνα με την δουλειά που το θέλουμε.Δώστε μου τώρα ενα στα 10ghtz...ΔΕΝ με νοιαζει, δεν ενδιαφέρομαι. Αν ολα ήταν x4 a.k.a δίσκοι, dvd, ram ,HT/FSB τότε...μάλιστα. Αλλα ένας επεξεργαστής που ανεβαίνει και όλα τα άλλα παραμένουν περίπου ίδια...σιγά τα ώα όλο το νόημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark22 Μάρτιος 3, 2008 #70 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2008 έρχονται και οι δίσκοι... Ελπίζω το Δεκέμβρη που θα πάω για αναβάθμιση να είναι σε λογικές τιμές οι ssd των 64Gb στα 150 ευρώ ας πούμε να χτυπήσω δύο για raid0... Edit: όσον για το δεν θέλω... αστα τώρα αυτά... είναι σαν να μου λες ότι ο athlon σου θα ήταν 2 φορές ποιο γρήγορος και εσύ θα έλεγες μα εγώ δεν θέλω... Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolis1442169134 Μάρτιος 3, 2008 #71 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2008 Edit: όσον για το δεν θέλω... αστα τώρα αυτά... είναι σαν να μου λες ότι ο athlon σου θα ήταν 2 φορές ποιο γρήγορος και εσύ θα έλεγες μα εγώ δεν θέλω... Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια... Για πες μου τι δεν φτάνω δηλαδη? Ή μήπως εννοείς αλεπου κάποια εταιρία παραγωγής επεξεργαστων? Ξανα μια, εγώ θέλω 2χ ή 3χ ή 5000χ γρηγοροτερο σύστημα. Ενα σκέτο επεξεργαστή στο ιδιο σύστημα δεν θελω! [Ασχετο] Δηλαδη να βάλω στο παπι κινητήρα ducati με 220 αλογα;Τι θα αλλαξει?Θα πηγαινει?[/Τελος] Edit: Kαι να σου πώ και κατι? Βαρέθηκα να θελω.Αφου αυτο το σύστημα προς το παρόν και για μενα πάντα υπεραρκεί...δεν θέλω πράμα άλλο (ακομα το "γράσο" δεν εφυγε) Ο υπερκαταναλωτισμός κουράζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark22 Μάρτιος 3, 2008 #72 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2008 εάν έχεις βρει το εμβόλιο ενάτια της αναβάθμισης το περνω όσο όσο... λολ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolis1442169134 Μάρτιος 3, 2008 #73 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2008 Τσάμπα ειναι. Χαρτι - μολύβι, γράφεις τι κανεις και μετά με βάση αυτά (και το budget βεβαια) κοιτάς τι θα πάρεις....Ετσι για "καμποσο" καιρο εχεις ενα συστημα για σένα. Αν θες παιρνεις και καθε βδομάδα μια μητρική και 2 επεξεργαστές και τρεχεις τα benchoπρογράμματα να δινεις ποντους στο hwbot. Επιλογές μας ειναι και πρέπει να μεινουν ολα αυτα. Φιλικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
samplist Μάρτιος 3, 2008 #74 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2008 όσον για το δεν θέλω... αστα τώρα αυτά... είναι σαν να μου λες ότι ο athlon σου θα ήταν 2 φορές ποιο γρήγορος και εσύ θα έλεγες μα εγώ δεν θέλω...Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...Αν ήταν τσάμπα δε θα λεγα όχι! Μπορώ να σκάσω 1000 ευρώ και να πάρω Ε8500 με x38, 8800gt και ddr3 μνήμη, το χρειάζομαι? όχι. Όπως και η πλειοψηφία εδώ μέσα (και sorry που γενικεύω, υπάρχουν πολλές εξαιρέσεις) το χρειάζεται μόνο για τα ψηλά score στα μετροπρογράμματα. Η λέξη κλειδί εδώ είναι "αναβάθμιση" η οποία δυστυχώς έχει και κόστος το οποίο για τις δικές μου ανάγκες δεν δικαιολογείται. Δεν είμαι φαν-μπόϊ κανενός (έχω και είχα και Ιντελ και ΑΜΔ) μόνο της τσέπης μου... Στου κουφού τη πόρτα παρ' τη πόρτα και φύγε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark22 Μάρτιος 3, 2008 #75 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2008 Τσάμπα ειναι. Χαρτι - μολύβι, γράφεις τι κανεις και μετά με βάση αυτά (και το budget βεβαια) κοιτάς τι θα πάρεις....Ετσι για "καμποσο" καιρο εχεις ενα συστημα για σένα. Αν θες παιρνεις και καθε βδομάδα μια μητρική και 2 επεξεργαστές και τρεχεις τα benchoπρογράμματα να δινεις ποντους στο hwbot. Επιλογές μας ειναι και πρέπει να μεινουν ολα αυτα. Φιλικα τέσπα την συζήτηση την πήγαμε εντελώς αλλού... θέλω ειλικρινά να δω αν και όταν με το καλό βγάλει η amd επεξεργαστές που θα πηγαίνουν μπάλα, και θα κλοκάρουν τρελά, αν κάποιοι θα λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα με σήμερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
manolis1442169134 Μάρτιος 3, 2008 #76 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2008 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι οταν κατι, στην περίπτωση μας ο επεξεργαστής, ειναι καλό-ος πρέπει να παιζει και ο παράγοντας του o/c.Μην μου πειτε "γουσταρω!" Αν γουστάρεις κλοκάρεις και το τηλέφωνο σου και ας μενεις χωρις μπαταρία μια ώρα νωρίτερα. Εγώ πιστεύω οτι όταν κατι ειναι καλό τότε δεν πρέπει να παίζει και απαραίτητα ο παράγοντας της βελτιωσης-στην περιπτωση μας o/c Link to comment Share on other sites More sharing options...
samplist Μάρτιος 3, 2008 #77 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2008 θέλω ειλικρινά να δω αν και όταν με το καλό βγάλει η amdεπεξεργαστές που θα πηγαίνουν μπάλα, και θα κλοκάρουν τρελά,αν κάποιοι θα λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα με σήμερα...Όταν θα βγουν επεξεργαστές με σοβαρή διαφορά στη ταχύτητα - αρχιτεκτονική από οποια εταιρεία και να είναι το ξανασυζητάμε... Αν είναι οι Phenom 45nm ή οι Nehalem οι κάποιοι ακόμα πιο μετά μένει να το δούμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark22 Μάρτιος 3, 2008 #78 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2008 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατι οταν κατι, στην περίπτωση μας ο επεξεργαστής, ειναι καλό-ος πρέπει να παιζει και ο παράγοντας του o/c.Μην μου πειτε "γουσταρω!" Αν γουστάρεις κλοκάρεις και το τηλέφωνο σου και ας μενεις χωρις μπαταρία μια ώρα νωρίτερα. Εγώ πιστεύω οτι όταν κατι ειναι καλό τότε δεν πρέπει να παίζει και απαραίτητα ο παράγοντας της βελτιωσης-στην περιπτωση μας o/cείναι πολύ απλό...το oV είναι τσάμπα αναβάθμιση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Μάρτιος 3, 2008 #79 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2008 εγω review βλεπω. Βλεπω οτι στα games και multimedia ειναι ποιο μπροστα και δεν βλεπω ενα προγραμμα που να ειναι ποιο πισω και η τιμη τους δεν ειναι ιδεατερα ανταγωνιστικη ιδιαίτερα δεδομενου οτι τον αλλον μηνα θα εχουμε πτώσεις τιμων των 65nm quadΠάρε και κάτι στο οποίο πετάει!http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html?modelx=33&model1=1074&model2=871&chart=441http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html?modelx=33&model1=1075&model2=871&chart=431Για HTPC είναι αψογος!Επίσης τα games δεν δίχνουν την προγματική δύναμη του επεξεργαστή! Πχ. ένας Ε6850 είναι ποιο γρηγορος από έναν q6600! Αλλα σε εφαρμογές που υποστηρίζουν quand ο Q6600 είναι ανώτερος!Να παραδεχτούμε τέλος ότι οι PHENOM δεν βγήκαν όπως αρχικά τους περιμέναμε, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι χαμένη υπόθεση! Πιστεύω πως οποιος επενδύσει στην spider πλατφόρμα σε βάθος χρόνου θα βγει κερδισμένος από την αναβαθμισημότητα που θα προσφέρει και το μικρό κόστος αναβάθμισης! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Strategos Μάρτιος 3, 2008 #80 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2008 Πάρε και κάτι στο οποίο πετάει!http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html?modelx=33&model1=1074&model2=871&chart=441http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html?modelx=33&model1=1075&model2=871&chart=431Για HTPC είναι αψογος!Επίσης τα games δεν δίχνουν την προγματική δύναμη του επεξεργαστή! Πχ. ένας Ε6850 είναι ποιο γρηγορος από έναν q6600! Αλλα σε εφαρμογές που υποστηρίζουν quand ο Q6600 είναι ανώτερος!Να παραδεχτούμε τέλος ότι οι PHENOM δεν βγήκαν όπως αρχικά τους περιμέναμε, αλλά δεν πιστεύω ότι είναι χαμένη υπόθεση! Πιστεύω πως οποιος επενδύσει στην spider πλατφόρμα σε βάθος χρόνου θα βγει κερδισμένος από την αναβαθμισημότητα που θα προσφέρει και το μικρό κόστος αναβάθμισης!πρωτον ποσα λευτα εχει ο 9600 θα εχει οσο ο 9300 yorkfield που δεν υπαρχει σε αυτα τα τεστ ακομα οποτε και παλι η amd ειναι πισω, δευτερον στο πρωτο με την hdtv δεν δειχνει ποιος ειναι ποιο γρηγορος αλλα ποση ποσο του εκατο του cpu χρησιμοποιειτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.