Jump to content

AMD Tests 45nm Microprocessors, Plans Revenue Shipments in 2008.

MUL

Recommended Posts

Λουκα ετσι για να παρουμε μια ιδεα, γνωριζεις που μπορουμε να βρουμε την πραγματικη αξια παγιων και ρευστων της εταιριας ωστε να δουμε τις ταξεις μεγεθους της χασουρας?

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply
Λουκα ετσι για να παρουμε μια ιδεα, γνωριζεις που μπορουμε να βρουμε την πραγματικη αξια παγιων και ρευστων της εταιριας ωστε να δουμε τις ταξεις μεγεθους της χασουρας?

Στο Yahoo finance κοιτάς τους ισολογισμούς. Αρκεί να ξέρεις λίγο από ελεγκτική λογιστική.

.

Νομιζω οτι ουτε η AMD πιστευει οτι ο Phenom εχει μελλον πια.

stealth

Πιστεψε με οτι το κοστος ερευνας/αναπτυξης και παραγωγη των 45nm ειναι τοσο μεγαλο που αν πιστευε κατι τετοιο δε θα το επιχειρουσε καν το βημα.

Πιστεψε με οτι το κοστος ερευνας/αναπτυξης και παραγωγη των 45nm ειναι τοσο μεγαλο που αν πιστευε κατι τετοιο δε θα το επιχειρουσε καν το βημα.

Σε πιστευω εγω ομως ειπα για τον Phenom που ειναι στα 65nm και αμφιβαλλω πολυ αν θα δουμε Phenom στα 45nm.

Το πιθανοτερο ειναι να φτιαξει καινουργιο επεξεργαστη στα 45nm(Shanghai?)

stealth

Σε πιστευω εγω ομως ειπα για τον Phenom που ειναι στα 65nm και αμφιβαλλω πολυ αν θα δουμε Phenom στα 45nm.

stealth

Τα έχεις μπερδέψει τελείως.

Τελείως άλλο τί εμπορικό όνομα δίνεις σε ένα προϊόν (π.χ. Phenom) και τελείως άλλο το όνομα του CPU core.

Οι τωρινοί 65nm Phenom περιέχουν Agena core.

Οι μεταγενέστεροι Phenom 45nm θα περιέχουν Shangai core.

Αλλά και οι δύο (θα) είναι Phenom.

stealth

Τα έχεις μπερδέψει τελείως.

Τελείως άλλο τί εμπορικό όνομα δίνεις σε ένα προϊόν (π.χ. Phenom) και τελείως άλλο το όνομα του CPU core.

Το αυτο.:001: Επισης μιλησες για μελλον και το παρον thread εχει ως θεμα :AMD Tests 45nm Microprocessors.Οπως και να χει η amd ειχε εχει και θα εχει παρελθον παρον και μελλον.:001:

Eυχαριστω για την διευκρινηση,το ονομα το εβαλα ενδεικτικα μπορει να τον ονομασει οπως θελει,αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι χρειαζεται να σχεδιασει εναν καινουργιο επεξεργαστη μια και αυτος που εχει σημερα δεν δειχνει να εχει μελλον.

Γιατι αν συνεχισει και στα 45nm να κλοκαρει απο τα 2.3 στα 2.4 και να εχει προβλημα τοτε.........

stealth

Εdit:Μακαρι να εχω λαθος βρε παιδια,ας μου δωσει και μενα εναν επεξεργαστη να κλοκαρει σαν τρελλος και ας βγω ψευτης:)

Γιατι αν συνεχισει και στα 45nm να κλοκαρει απο τα 2.3 στα 2.4 και να εχει προβλημα τοτε.........

Δεν ξέρω κατα πόσο ειναι στις αρχικες προσδοκίες μιας εταιρίας ο επεξεργασής τους να κλοκάρει... Εχω την εντύπωση οτι το overcloking ειναι ενα αποτέλεσμα που απλος "τυχαίνει" μετά λογο ανεκτηκότητας των chip (οπότε μετά γινεται και κόλπο marketing ).. κανω λαθος???... Γνώμη μου ειναι οτι κακος αντιμετοπιζουμε το "φαινομενο" σαν μια κακή cpu απο την στιγμή που κανουμε κάτι που ο κατασκευαστής δεν μας προτρέπει να κάνουμε... Αυτο που θέλω να πω ειναι οτι αν εγώ εστηνα μηχάνημα σημερα θα εστηνα εναν μικρό τετραπυρηνο (180 ευρώ κανει) (για μενα ειναι καλυτερα 4 πυρήνες για ενα μηχανημα που θα κρατήσω ούτως ή άλλως 5-χρόνια )

Eυχαριστω για την διευκρινηση,το ονομα το εβαλα ενδεικτικα μπορει να τον ονομασει οπως θελει,αυτο που προσπαθω να πω ειναι οτι χρειαζεται να σχεδιασει εναν καινουργιο επεξεργαστη μια και αυτος που εχει σημερα δεν δειχνει να εχει μελλον.

1. Το TLB bug στο Β3 stepping έχει διορθωθεί.

2. Δεν απασχολεί τους σοβαρούς χρήστες το κλόκινγκ.

3. Ο Phenom έχει λαμπρότατο παρόν και μέλλον. Πιο αποκρίσιμος επεξεργαστής δεν υπάρχει στον πλανήτη.

η αλήθει είναι ότι το overclocking δεν είναι απλα ένα τυχαιο hobby. το να έχεις έναν york που τρέχει στα 2+ και κάνει rendering πχ σε κάτι sto 3dsmax σε χρόνο 20 λεπτά και με αέρα τον clockαρεις στα 4+ και το κάνεις σε 12 λεπτα είναι μεγάλο ώφελος για έναν σοβαρο επαγγελματία που δε βλέπει τα 180 ευρό σαν επένδυση αλλα σαν χασούρα χρόνου. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑ. τον νοιαζει μόνο ο χρόνος.

Το PC μου το χρησιμοποιω με την σειρα που το γραφω για:

Overclocking-benchmarking,overclocking-benchmarking,overclocking-benchmarking,λιγο gaming και λιγο encoding.

Mε το PC δεν δουλευω παιζω,ειναι το hobby μου.

Τωρα αν αυτο καθοριζει αν ειμαι σοβαρος χρηστης η οχι τοτε ναι δεν ειμαι σοβαρος χρηστης.

Αν λοιπον η AMD απευθυνεται μονο σε σοβαρους χρηστες εμενα μαλλον δεν με χρειαζεται και ειμαι σε λαθος πλευρα.

Αυτο που βλεπω εναι οτι απο οταν σταματησε να απευθυνεται στους enthusiasts εχει ελλειμμα μερικα δις $.

Πριν απο λιγα χρονια οταν η AMD ειχε κερδη αν κοιταζες στο XS θα εβλεπες το ακριβως αντιθετο απο οτι σημερα.

Σημερα οι πολλοι χρηστες ειναι στο φορουμ της Intel :( και αυτο κατι λεει.

stealth

post-7559-1442174922,5984_thumb.jpg

Ας μην αναλύσουμε την χρήση μίας λέξης από κάποιον χρήστη πριν ο ίδιος ο χρήστης εξηγήσει τι εννοεί.

Ας μην ταυτίσουμε τον κόσμο με βάση το τι κάνουμε εμείς με το PC και βέβαια ας μην ταυτίσουμε όλη την αγορά με τους enthusiasts. Απλά θα βγάλουμε λάθος συμπεράσματα.

Μερικά δις δεν βγάζεις από τους enthusiasts ακόμα και αν αυτοί έφτιαχναν από 5 PC ο καθένας.

Όσον αφορά το XS, όπως έχω ξαναπεί, δεν πας στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης για να κάνεις gallop το ποια είναι η ποιο δημοφιλής ομάδα της Ελλάδος.

Ας μην αναλύσουμε την χρήση μίας λέξης από κάποιον χρήστη πριν ο ίδιος ο χρήστης εξηγήσει τι εννοεί.

Μερικά δις δεν βγάζεις από τους enthusiasts ακόμα και αν αυτοί έφτιαχναν από 5 PC ο καθένας.

Όσον αφορά το XS, όπως έχω ξαναπεί, δεν πας στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης για να κάνεις gallop το ποια είναι η ποιο δημοφιλής ομάδα της Ελλάδος.

Συγνωμη,μαλλον ημουν βιαστικος.

Σωστα,ομως μην ξεχναμε οτι η γνωμη τους επιρρεαζει πολυ κοσμο.

Ναι αλλα δεν ηταν παντα ετσι και αυτο φαινεται απο το οτι το φορουμ της AMD ακομη εχει περισσοτερα threads και posts.

Καποτε τους κερδιζαμε μεσα στην εδρα τους:D

stealth

για έναν σοβαρο επαγγελματία που δε βλέπει τα 180 ευρό σαν επένδυση αλλα σαν χασούρα χρόνου. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑ. τον νοιαζει μόνο ο χρόνος.

Ξερεις καποιον σοβαρο επαγγελματια που θα κλοκαρε το μηχανημα του και θα ξοδευε τοσο χρονο για να μαθει O/c και να το τεσταρει τοσο πολυ μεχρι να ειναι πεπεισμενος οτι το o/c PC του ειναι σταθερο οσο και στα default του?

Κανενας επαγγελματιας δεν θα εκανε κατι τετοιο με ενα εργαλειο που βγαζει το "ψωμι" του και το θελει για πολυ καιρο ωστε να κανει αποσβεση,φευγει και το αφηνει να τελειωσει την δουλεια του,και να μην ανυσηχει για την 0,1% ασταθεια που ισως εχει με το overclocking.

Προτιμα να τα σκασει σε αριστα κομματια με βαση την σταθεροτητα και αντοχη στον χρονο και σε οτι πιο γρηγορο εργοστασιακο υπαρχει (οτι αντεχει η τσεπη του).

Ξερεις καποιον σοβαρο επαγγελματια που θα κλοκαρε το μηχανημα του και θα ξοδευε τοσο χρονο για να μαθει O/c και να το τεσταρει τοσο πολυ μεχρι να ειναι πεπεισμενος οτι το o/c PC του ειναι σταθερο οσο και στα default του?

Κανενας επαγγελματιας δεν θα εκανε κατι τετοιο με ενα εργαλειο που βγαζει το "ψωμι" του και το θελει για πολυ καιρο ωστε να κανει αποσβεση,φευγει και το αφηνει να τελειωσει την δουλεια του,και να μην ανυσηχει για την 0,1% ασταθεια που ισως εχει με το overclocking.

Προτιμα να τα σκασει σε αριστα κομματια με βαση την σταθεροτητα και αντοχη στον χρονο και σε οτι πιο γρηγορο εργοστασιακο υπαρχει (οτι αντεχει η τσεπη του).

Ακριβώς!

Οι αποφάσεις στο engineering team κάθε κατασκευαστή είναι βάση στατιστικής. Η στατιστική τους είναι σε δύο επίπεδα. Πρώτα μελετάνε τι κάνει ο χρήστης (τι προγράμματα τρέχει ο χρήστης) καθώς και τι θα ήθελε να κάνει. Η στατιστική αυτή καθορίζει και τους στόχους. Μετά μελετάνε την συμπεριφορά του επεξεργαστή σύμφωνα με τους στόχους. Τους στόχους τους καθορίζει η θέση του κάθε κατασκευαστή στην αγορά.

Ο σημαντικότερος παράγοντας που τους ενδιαφέρει είναι η συμπεριφορά του επεξεργαστή με τον υπάρχοντα 32 bit κώδικα που είναι compiled για i586 instruction set. Τέτοιο κώδικα χρησιμοποιεί σήμερα το 90%. Τα υπόλοιπα τα λαμβάνουν υπόψη αλλά πέφτουν σε δεύτερη μοίρα προς το παρόν. Αν αύριο οι πελάτες τους κάνουν στροφή στο oc, οι προτεραιότητες θα αλλάξουν.

Ο λόγος για τον οποίο η Intel πήρε πίσω την πελατεία της από την AMD ήταν ακριβώς αυτός. Έβγαλε φτηνά chips που αποδίδουν καλύτερα σε αυτό που τρέχει το 90% της αγοράς. Στα υπόλοιπα μπορεί να υστερεί κατά πολύ, αλλά δεν την ενδιαφέρει. Αφήνει το 10% στην AMD .

Το αυτό έπραξα κι εγώ όταν είχα pc (βέβαια θέλω να θεωρώ τον εαυτό μου επαγγελματία). Πλέον η υπογραφή μου μιλά από μόνη της.:033: Φυσικά από όσους συναδέλφους γνωρίζω στο χώρο κανένας μα κανένας δεν ασχολείται με κλοκάρισμα και όλοι τα σκάνε για να πάρουν τα καλύτερα.

• 1 month later...
Και γω θα παρω,τον 45αρι Phenom ομως.

@stealth Να δω τι θα λενε μολις αλλαξει η Intel σοκετ,για το 2008 ελεγε ενα αρθρο παλιοτερα.

Ξέρουμε πότε θα βγεί 45nm PHENOM και αν θα μπαίνει στις νέες AM2+ μητρικές?

Δεν εχω πληροφοριες αλλα η AMD δεν κανει τα παιχνιδια της Intel οταν αλλαζει nm που θελει και αλλαγη τσιπσετ ως συνηθως (αρα μητρικης).Θεωρω οτι κατα 99% θα παιζει ειτε ειναι AM2 ειτε AM2+.Αφηνω 1% για παν ενδεχομενο.

Για το ποτε θα βγει δεν γνωριζω κατι παραπανω απ οτι υπαρχει στο ιντερνετ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.