somada141 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19, 2008 Γεια σε όλους σας,Είμαι παντελώς νέο μέλος (γράφτηκα εχθές) γι'αυτό θα παρακαλούσα να δειχθεί κάποια κατανόηση με την ασχετοσύνη μου. ΕυχαριστώΛοιπόν όπου να ναι ετοιμάζομαι για νέο μηχάνημα και θα ήθελα να βάλω υδρόψυξη γιατι η Ξάνθη ανεβάζει καλές θερμοκρασίες το καλοκιάρι (όχι 50 όπως η αθήνα αλλ τα 38-40 τα πιάνουμε)Έτσι με λίγο ψάξιμο βρήκα το Thermaltake Kandalf LCS http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700488το οποίο έχει ενσωματωμένη υδρόψυξη, ένα ψυγείο 360χ120 mm μία αντλία των 500 λίτρων την ώρα και ένα waterblock για την CPU (το χυγείο είναι διακοσμημένο με τρεις 12κάρηδες ανεμιστήρες) και λόγω του ωραίου κοψίματός του και του μεγάλου μεγέθους του σκέφτηκα να το αγοράσω...Και ιδού το πρόβλημά μου :-Αν πάρω το παραπάνω κουτί μέχρι πόσα waterblocks θα μπορέσω να προσθέσω αργότερα; -Ήθελα να βάλω τουλάχιστον ένα για την VGA (αν δεν βάλω SLI ή Crossfire) και ίσως 2 για τους σκληρούς δίσκους.-Αντέχει η αντλία;-Αν αντέχει τότε η απόδοση θα είναι καλή; το ψυγείο θα ταβγάλει πέρα;-ΣΗΜΕΙΩΣΗ : δεν είδα πουθενά να αναφέρεται στο forum τι ισχύ καταναλώνουν τέτοια συστήματα και δεν ξέρω τι τροφοδοτικό θα χρειαστεί; Σκεφτόμουν να βάλω ένα Toughpower W0117 της Tt στα 750W αλλά θα τραβήξει SLI, έναν τετραπύρηνο, και τουλάχιστον 2 δίσκους των 500 GB;-Ως ενναλακτική μετά σκεφτόμουν να πάρω το κουτί Xaser VI της Tt πάλι που είναι άδειο, τεράστιο και να φτιάξω ένα custom σύστημα που να καλύπτει τα 4-5 water blocks που θέλω.-Υπάρχει κάποιο ψυγείο που θα μπορέσει να μείνει εντός του κουτιού (διαστάσεις κουτιού περίπου 600χ250χ600 και κάτι) για κάποια κομψή λύση;Θα παρακαλούσα όποιον έχει όρεξη να μου προτέινει κάποιο έστω custom σύστημα όμως με υλικά που μπορώ να βρω στο Eshop (κατά προτίμηση) ή στο πλαίσιο.Ευχαριστώ ΠΑΡΑ μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
masteroidz1442169105 Ιανουάριος 19, 2008 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2008 Ειδικός στην υδρόψυξη δεν είμαι οπότε θα αφησω άλλους να απαντήσουν πιο εξειδικευμένα στο θέμα. Δυο-Τρεις παρατηρήσεις να κάνω μόνο.1) Οι σκληροί δεν θέλουν υδρόψυξη σε καμία περίπτωση. Ένα κρύο κουτί είναι αρκετό!2) Μην εμπιστεύεσαι τις έτοιμες λύσεις αν δεν θες απλά αντί για αέρα...νερό. Οπωσδήποτε custom λύση.3) Sli με τι κάρτες σκέφτεσαι να κάνεις? Γιατί κάρτα από κάρτα έχει διαφορά στην κατανάλωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Ιανουάριος 19, 2008 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2008 Αν βαλεις 4-5 Waterblocks πας για δυο συστηματα με δυο ψυγεια και δυο αντλιες....Τα waterblocks στους σκληρους ειναι αχρηστα.Το 750αρι θα σηκωσει ανετα διπλο SLI και Crossfire για τριπλο ισως καλυτερα να παρεις κατι πιο δυνατο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
somada141 Ιανουάριος 19, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2008 Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας παιδιά, Ακόμα δεν έχω καταλήξει σε κάρτες γραφικών.Μπορείτε μήπως να προτέινεται κάποιο καλό και ήσυχο ανεμιστηράκι για τους δίσκους ;Τελικά μάλλον θα βάλω νερό μόνο σε κεντρικό και κάρτα γραφικώνΕυχαριστώ πολύsomada141 added 10 Minutes and 17 Seconds later...κάτι ακόμα...Αν βάλω δύο SLI ή Crossfire κάρτες γραφικών (κλίνω περισσότερο προς την ATI) θα μπορέσω να χωρέσω δύο waterblocks πάνω τους;Αν ναι έχετε να μου προτείνεται κάποιο συγκεκριμένο block με καλές επιδόσεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
beisnikos_spi Ιανουάριος 19, 2008 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 19, 2008 2) Μην εμπιστεύεσαι τις έτοιμες λύσεις αν δεν θες απλά αντί για αέρα...νερό. Οπωσδήποτε custom λύση. Εδώ και 1.5 χρόνο έχω υδρόψυξη Thermaltake BigWater 745 και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Ίσα ίσα που οι έτοιμες υδροψύξεις προορίζονται για υπολογιστές. Από την άλλη υπάρχουν και οι noname υδροψύξεις που όντως είναι χάλια. Αν κάνεις σωστή/μεθοδική και προσεκτική δουλειά κατά την συναρμολόγηση, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Όσον αφορά το Kandalf LCS, είναι άριστο κουτί το μόνο κακό είναι ότι το πορτάκι είναι κάπως ευαίσθητο μιας και περνάνε από αυτό στο κυρίως κουτί λάστιχα. Απλά θέλει προσοχή. Όσον αφορά το τροφοδοτικό, ένα 750Watt όχι τενεκές είναι αρκετό. Για να περάσεις 2 κάρτες γραφικών και σκληρούς καθώς και επεξεργαστή μέσα από τον κύκλο του νερού, δεν νομίζω να σε καλύψει η αντλία που έχει μέσα το κουτί. Πιθανώς να χρειαστείς μια πιο δυνατή, αλλά θα πρέπει τα ρακόρ της να ταιριάζουν με αυτά της εργοστασιακής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
somada141 Ιανουάριος 21, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2008 Πρώτα θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους έχουν ασχοληθεί με τις βλακώδεις ίσως ερωτήσεις μου.Το Tt Bigwater 745 μπορεί να μπει εξ'ολοκλήρου μέσα στο case? Σκέφτομαι το Xaser VI της Tt(600χ250χ650mm) γιατί θέλω κάποια κομψή λύσηΗ ιδέα του να φτιάξω ένα custom σύστημα με φοβίζει γιατί δεν ξέρω αν θα μπορέσω να βρω σφυγκτήρες και γενικά όλα τα απαραίτητα σύνεργα με απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους....Έχει κάποιος από εσάς να μου προτείνει κάποιοα σύνθεση (αντλία, ψυγείο, ρεζερβουάρ,κ.λ.π) ότι χρειάζεται από σωλήνες μέχρι σφιγκτήρες και που μπορώ να τα βρω? (Αν γίνεται από το Eshop γιατί δεν υπάρχει Πλαίσιο στην Ξάνθη και θα πρέπει να πληρώνω ταχυδρομικά για να στείλω αν γίνει κάτι)Θέλω να ψύξω όπωσδήποτε τον επεξεργαστή (μάλλον τον τετραπύρηνο Q6600 της Intel) και σκέφτομαι δύο Nvidia 8800GT σε συστοιχία SLΙ. ! Θα χωρέσουν δύο waterblocks πάνω στις κάρτες στην μητρική ή θα χτυπά η μία πάνω στην άλλη?Γενικά οποιαδήποτε συμβουλή πάνω στο θέμα ή παραπομπή σε κάποιο site για καραάσχετους θα εκτιμηθεί απεριόριστα....Ευχαριστώ πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock Ιανουάριος 21, 2008 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2008 Καλυτερα να αφησεις τις ετοιμες υδροψυξεις γιατι αν κρινω απο μια της Gigabyte που ειχα σε ενα μηχανακι ... αστα... μεγαλη ζημια....www.extremeshop.gr εδω θα βρεις πολλα καλουδια... :001: Οσο για τα blocks εχει και SLI ready blocks! (EK WATER για παραδειγμα) :033: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Ιανουάριος 21, 2008 #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2008 Εγω λεω να κανεις μια custom CPU + 2x GPU με ενα τριπλο ψυγειο και μια δυνατη αντλια αλλα να περιμενεις να βγει κανα 300αρι. Λεφτα να εχεις τα υλικα ευκολα τα βρισκεις.Πεντε χρονια κλεινω σε λιγο με υδροψυξη χωρις κανενα προβλημα...Θα βρεις οτι χρειαστεις εδω...http://www.xtremeshop.com.gr/catalog/index.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovermanah Αύγουστος 28, 2008 #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 28, 2008 custom Μονο! πριν απο κανα μηνα και λιγοτερο εβαλα και γω! μη φοβασαι για τα ρακορ και τα λοιπα θα βρεις τα καταλληλα δεν υπαρχει τετοιο προβλημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagos2221416003330 Αύγουστος 29, 2008 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2008 Οπως πολύ σωστά είπανε και τα παιδιά custom και πάλι custom μην κάνεις το γνωστο λάθος να αυτη είναι επώνυμη και κατι θα ξερει ο κατασκευαστης που την εφτιαξε οπότε είναι καλύτερη αρα αυτή θα πάρω.(ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΑ)Για κάποιον λίγο ψαγμένο και σχετικό θα ήτανε εύκολο με πολύ μικρό κόστος να φτίαξει ο ίδιος μία υδρόψυξη.πχ ενας γνωστος μου εφτιαξε μια υδρ. περνοντας το ψυγειο από το καλοριφέρ αυτοκινήτου , εφτιαξε και δικά του custom ανεμιστηράκια,και έκανε και ένα μείγμα για το υγρό και αντλία δεν είμαι σίγουρος αλλα νομίζω πήρε από πλυντηριο.(μπορεί όμως και να πήρε του αυτοκινήτου δεν θυμαμαι)Του κόστισε 50€ για το μείγμα + σωληνακια και ρακορ ect.. και είναι πάρα πολύ καλή.έχει block για μνήμες,cpu,mobo,2χ vga συνολικά 8-9 blocks και οι θερμοκρασίες είναι πολλές φορές χαμηλώτερες με του κολλητού μου που πήρε custom με 400-500€(καλά δεν αναφέρω καν τις έτοιμες λύσεις.....καμία σχέση.....)sorry για το μεγάλο post απλά θέλω να σου πω ότι ...μεράκι να υπάρχει και όλλα γίνονται.. Εσύ μάλλον θες 1α καλή και δυνατή αντλία με 1α πολύ καλό ψυγείο θα βάλεις και 2-3 blocks και τελείωσες..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
artking Αύγουστος 29, 2008 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2008 Αργήσατε μόνο 8 μήνες να απαντήσετε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagos2221416003330 Αύγουστος 29, 2008 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 29, 2008 Ωχ δεν είχα δει πότε ήταν το 1ο post είδα τον απο κάτω που ποσταρε τώρα και σκέφτηκα θα είναι νεο!:033: :033: :033: :033: :033: :033: :033: :033: LOL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.