Jump to content

Λιγη βοηθεια με ο/c σε 6600

djwet

Recommended Posts

Γεια χαρα...προσπαθω να υπερχρονισω τον επεξεργαστη που ειναι ο 6600 στα 2.40.Αλλαξα μονο αυτο 266 σε 333 και τωρα γραφει στον πινακα ελεγχου στο συστημα μου αντι για 2.40 --> 3.00 ghz.Βασικα δεν ξερω και ποσο ισχυει αυτο.

Αυτο που θελω να κανω ειναι να τον ανεβασω οχι εκπληκτικα πολυ γυρω στα 3 - 3 και κατι.Εκει ηθελα την βοηθεια σας σε καποιες τιμες και που να τις βαλω στο BIOS.Θα ημουν πραγματικα ευγνωμων..

Το συστημα μου ειναι το εξης

Intel core 2 duo E6600 στα 2.40 Socket 775 lga

Motherboard Asus P965/g965

Μνημες 2χ1024 Kingston DDR2

VGA gforce 7900gs

Αν μπορειτε βοηθηστε με και κατα ποσο καλο ειναι αυτο το συστημα..

Ευχαριστω προκαταβολικα:115:

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

ο επεξεργαστής σου μπορεί να παίξει άνετα στα 3,3-3,6 ghz σταθερότατα ειδικά με αυτή τη μητρική...

Δώσε 9*400 με 1,425 ρεύμα, μνήμες στα 800 με 1,9-2,0 volt και 4-4-4-12, και είσαι jet...

αν σου κάνει νούμερα δώσε λίγο ρεύμα ακόμα... 1,475-1,525 παραπάνω μην πας, οχι ότι θα πάθει κάτι απλά για να είναι στο χαλαρό...

Ενδέχετε να χρειαστεί να δώσεις και ρεύμα στο chipset...

Σ'ευχαριστω ρε αδερφε,ειλικρινα,απλα αν μπορεις να μου δωσεις ακριβως στο Bios πως λεγονται οι ονομασιες αυτων που θα αλλαξω,γιατι με τι λεξη σκετο ρευμα,δεν προκειται να βγαλω ακρη..Κ παλι σ'ευχαριστω..

Δηλαδη η motherboard ειναι καλη?

Η motherboard δεν ξέρω ποιά είναι.Ένα cpu-z ίσως βοηθούσε.Υποθέτω μία εκ των p5b/commando.Εγώ προσωπικά ποτέ δεν συμβουλεύω ν'ανεβαζεις τα ρεύματα,ειδικά αν δεν ξέρεις τί κάνει το καθένα!

Ανέβαζε σταδιακά μέχρι να βρείς οτι το σύστημα είναι ασταθές.Πώς θα το καταλάβεις?Με το memtest σε dos για τις μνήμες (ώστε να μην έχεις πρόβλημα corruption στο λειτουργικό) και orthos,3dmark κι όποια άλλη βαριά εφαρμογή θές μέσα στα windows.

Τα ρεύματα θα τα πειράξεις όταν χρειαστεί κι εφόσον ξέρεις ποιές τιμές πρέπει να πειράξεις.Οι πιο σημαντικές είναι vcore (για τον επεξεργαστή),vdimm (για τις μνήμες),vmch (για το northbridge=chipset μητρικής).Σιγά-σιγά κι όλα θα γίνουν..

ΥΓ:Καλώς ήρθες..

o dark22 μου 3-4 αλλαγουλες αλλα ηθελα και ονομασιες ολων αυτων για να βαλω τις τιμες..Thanks φιλε κ συ κ αν μππορεις γραψε καθετα στα αγγλικα τις ονομασιες ακριβως για τις τιμεσ που μου εδωσε ο dark22...

Το cpu-z αυτη την motherboard που εγραψα στην αρχη βγαζει.Επισης ειναι τελικα τωρα οντως 3,0 Gh που το πηγα απλα απο 266 σε 333?

Επισης με ποιο προγραμμα μπορω να κοιταω στα ποσα πραγματικα Gh βρισκομαι?

Ευχαριστω πολυ για την πολυτιμη βοηθεια σας.

Thanks φιλε,σας ταλαιπωρω αλλα τι να κανω,το παλευω κ ειμαι αρχαριος σε overclock.

Αν γινεται φιλε μου να μου γραψεις ακριβως την διαδρομη στο BIOS που θα παω μην κανω καμια @@ ?

Επισης ειναι χοντρο να ανεβω πιο πολυ απο 333?

Και κατι αλλο οταν κανω restart me 333 σβηνει στο ρεσταρτ για 3 δευτερα και ξανανοιγει κ μετα ολα οκ.

Thanks φιλε,σας ταλαιπωρω αλλα τι να κανω,το παλευω κ ειμαι αρχαριος σε overclock.

Αν γινεται φιλε μου να μου γραψεις ακριβως την διαδρομη στο BIOS που θα παω μην κανω καμια @@ ?

Επισης ειναι χοντρο να ανεβω πιο πολυ απο 333?

Και κατι αλλο οταν κανω restart me 333 σβηνει στο ρεσταρτ για 3 δευτερα και ξανανοιγει κ μετα ολα οκ.

Ξεκολλα,δεν γινεται overclocking ετσι,μηπως θες να ερθουμε και στο σπιτι σου να κλοκαρουμε για σενα.Κατσε μελετησε λιγο τους οδηγους.

Θα μπορουσες να μιλας λιγο καλυτερα γιατι δεν γουσταρω ειρωνια μια.Ειπα απλα τα νουμερα που εδωσε ο dark22 σε ποια ονοματα ακριβως αντιστοιχoυν για να τα περασω στο BIOS.Αυτο ηταν ολο.Τοσο δυσκολο ειναι ρε φιλος?Πρει να διαβασω 6 ωρες αν καποιος μπορει να δωσει 4 ονομασιες?

Και στο φιναλε τον οδηγο τον διαβασα αλλα δεν εβγαλα ακρη...ΕΙμαι αρχαριος.Αυτο ειναι ολο.

Ξεκολλα,δεν γινεται overclocking ετσι,μηπως θες να ερθουμε και στο σπιτι σου να κλοκαρουμε για σενα.Κατσε μελετησε λιγο τους οδηγους.

Σίγουρα ειναι must για οσους έχουν κάποιο προβληματισμό ή απορία να ρίξουν μια ματιά και στο google ΑΛΛΑ το να εισαι αποτομος φίλε steve δεν βοηθάει κανέναν απολύτως. Οποιος βαριέται-δεν θέλει-δεν μπορεί απλά ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ.

Φιλικά

Μα παιδια,βγαινω απο τα ρουχα μου οταν βλεπω ανθρωπους να θελουν απο τη μια στιγμη στην αλλη,ετσι ξαφνικα,να πανε απο το μηδεν στο εκατο.Αν καποιος ειναι αρχαριος δεν κλοκαρει,το κλοκαρισμα ειναι για τουλαχιστον advanced χρηστες.Οτι ρυθμισεις και να του υποδειξετε παλι αρχαριος θα μεινει.Στην πρωτη ευκαιρια παλι τα ιδια θα ζητησει.

Ας κατσει λοιπον σιγα σιγα να μελετησει .

Δεν συμφωνώ. Γιατι? Γιατι πιστεύω οτι ΚΑΝΕΙΣ δεν γεννήθηκε να τα ξερει. Ολοι γεννηθήκαμε και δεν ξέραμε ουτε να φάμε! Σιγα σιγα και με βοήθεια (ξαναλεω ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ βοηθά) διαδίδεται η γνώση.

Ανεκαθεν χρειάζοταν να ψαχτεις και μονος σου και πάντα θα χρειάζεται...

Αυτά,

Καλο σας βράδυ :)

Ας συνεχιστεί η κουβέντα εντος θεματος

Λοιπον εκανα καποιες αποπειρες χωρις να πειραξω μνημες.

Πειραξα CPU VCORE -> 1.475 οταν εβαλα 1.525 δεν bootare windows

CPU FREQUENCY -> 333 (με παιρνει λετε για 350-400 ? )

Αυτη την στιγμη εχω 31 και 32 βαθμους κελσιου στους 2 core.

DRAM μου εχει preset 6-6-6-15....Και memory volatge AUTO

Εδω θελω βοηθεια λιγακι...Αν βαλω 4-4-4-12 θα ξεκινησει η θα τρεχω? Και ποσο πρεπει να βαλω memory voltage ?Χρειαζεται κατι αλλο?

Επισης αν γινουν αυτες οι ρυθμισεις ποσο Ghz περιπου εχω πιασει?

Ευχαριστω κ ελπιζω σε βοηθεια.

Η γνωση ειναι για να μοιραζεται...........

:032:

djwet added 23 Minutes and 56 Seconds later...

Επισης το CPUZ για μνημες μου γραφει

DRAM FREQUENCY 416MHZ

FSB:DRAM 4:5

Πληροφοριακα για να καταλαβαινετε περιπου που βρισκομαι ολα αυτα.

Και κατι αλλο max bandwidth για RAM 333Mhz

Thanks.

Dwjet καλημέρα..

μη το πάρεις στραβά αυτό που θα σου πω αλλά εχω την εντύπωση πως πρέπει να διαβάσεις λιγάκι πριν προχωρήσεις.. είσαι σε σημείο που πρέπει να έχεις κάποιες γνώσεις παραπάνω γιατι αν σου πω εγώ καμια μ*λακία και κάψεις τις μνήμες σου μετα εσυ θα τις πληρωσείς και όχι εγω.

για αρχή θα έλεγα να διαβάσεις ενα καλό guide στο κλοκάρισμα(στα αγγλικά):

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1198647

είναι φτιαγμένος πολύ αναλύτικα για τον αρχάριο και βήμα βήμα θα σε πάει σωστά.

και μετα να κάνεις edit την υπογραφή σου αναλυτικά με το συστημά σου οπότε όταν και αν ζητήσεις ξανά βοήθεια να μην ψαχνόμαστε πχ αν έχεις γράψει κάπου τι μνήμες έχεις..

Υ.Γ. μη νομίζεις πως δε ξέρω οτι είναι βαρετό το διάβασμα :)

To πιο βασικό είναι να κάνεις ένα bootable memtest86+ για να τεστάρεις με αυτό τις αλλαγές

στις μνήμες που κάνεις γιατί αν μπεις έτσι Windows θα το πάρεις στο χέρι!

Βάλε τάση 2.0V στις μνήμες δεν είναι πολύ και timings 5-5-5-15 για αρχή και όλα τα άλλα auto.

O διαιρέτης σου 4:5 σε πολλές μητρικές παρουσιάζει πρόβλημα στα 400+ fsb (cpu frequency).

Ως εκεί έχεις δρόμο.

Είναι η μητρική σου κάποια από αυτές;

http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=332

Γιατί όταν γράφεις

Motherboard Asus P965/g965

αυτό είναι μόνο το chipset όχι το μοντέλο.

Θέλω να κατεβάσω το manual να σε βοηθήσω κ άλλο αν μπορώ.

Ελα φιλε Spyrus,

μοιαζει πολυ μ'αυτες αλλα απ'οτι κοιταξα πανω της γραφει P5 B η R , ενα απ'τα 2 και τιποτ'αλλο..

Μπορω να την κοιταξω καπου αλλου?

Εκανα οπως μου ειπες. 5-5-5-15 και memory voltage 2.0

Ξεκινησε κανονικα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.