Jump to content

Συμβουλές για αγορά

MUL

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ειμαι πολύ χαρούμενος που στήνω ενα νεο σύστημα .. :098: Αλλα λυπημένος που δεν ειναι για εμενα :105: ..Ετσι λοιπόν οσο ο γερο Pentium θα μου κρατάει συντροφιά κανενα 2 χρόνάκια ακόμα , η αδερφή μου χρειάζεται εναν νεο pc γιατι ξεκινά στο τει πληροφορικής αυτο το εξάμηνο... Θελω μια γνώμη...εχουμε αυστηρό όρια τα 800 ευρω και πρέπει να πάρουμε

Tower + οθόνη + (πληκτρολόγιο + ποντίκι) + ups ->να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο , + ηχεία

bkk2bilwzyqbjwnxpfyy.jpg

1ka8qdq5bk4mz0ii35f9.jpg

με μια γρήγορη ματιά επέλεξα τα πιο πανω...Πως το βλέπετε ???(αυτοί λενε συνολικό 772...εγώ που θέλω να ερθουν με αντικαταβολή σπίτι θα εχουν την ιδια τιμή ή αυτή ειναι τιμή με πιστωτική ??

ΥΓ: Αντε και στα δικά μου :046:

Γνωμη μου ειναι να μην δωσεις 70€ για την 8500GT η συγκεκριμενη

ειναι στον πατο των charts.

Αν δεν παιζει games τοτε ενα mobo με μια onboard καρτα γραφικων

κανει μια χαρα την δουλεια του.

Αν παλι δεν αρκει η onboard τοτε μια 8600GT με μολις 79€ ειναι οτι πρεπει.

Συγχαρητηρια για την αδερφη σου! :023:

Γνωμη μου ειναι να μην δωσεις 70€ για την 8500GT η συγκεκριμενη

ειναι στον πατο των charts.

Αν δεν παιζει games τοτε ενα mobo με μια onboard καρτα γραφικων

κανει μια χαρα την δουλεια του.

Αν παλι δεν αρκει η onboard τοτε μια 8600GT με μολις 79€ ειναι οτι πρεπει.

Συγχαρητηρια για την αδερφη σου! :023:

Συμφωνώ. Καλύτερα πάρε την 8600gt γύρω στα 80$ ή μείνε με την onboard

Λοιπόν επειδή το site του πλαισιου δεν λειτουργούσε το πρωί να μια πρόταση απο amd/ati μεριά.. στα 790€=707 (H/Y)+ 83€ (MUSTEK 800ari UPS)..

συγκριτικά πιστέυω πως έχει καλύτερα υποσυστήματα.. thermatake (κουτί και 470αρι τροφοδοτικό), amd athlon x2 5600+@2.8, 22' TFT οθόνη , radeon 2600 pro.

εναλλακτική 1:

η μητρική είναι microATX με όλα τα μειονεκτήματα που κουβαλάει αυτό,οπότε ίσως θα μπορούσαν να γίνουν παραχωρήσεις στο κουτι (41->24€) και να μπεί κάποια ATX.

εναλλακτική 2(κλοκάρισμα):

αντί του amd αγοράζεις τον Ε2140 (απο 116€->61€=+55€)

και μητρική με Ρ35 (GIGABYTE P35-DS3L) (απο 40€->88€=-48€)

Σύνολο +7€ κέρδος,καλύτερη μητρική και λογικά θα μπορεί με στοκ κουλεράκι να πάει άνετα στα 2.8mhz(350fsbx8)!

αυτά! καλές αγορές!

post-8835-1442174901,5858_thumb.jpg

ευχαριστώ παιδιά...σκεφτομαι την εναλλακτική με τον amd και την 2600pro...Βασικά παιχνίδια δεν παίζει (μονο sims 2 που παίζει σε μια ΝV5200FX)

Ρε παιδιά σόρρυ που είμαι και off topic, αλλά γιατί τόσο μεγάλες οθόνες; Σε τι απόσταση θα κάθεται; Εμένα και η 17ρα αρκετά μεγάλης μου φαίνεται!

Ρε παιδιά σόρρυ που είμαι και off topic, αλλά γιατί τόσο μεγάλες οθόνες; Σε τι απόσταση θα κάθεται; Εμένα και η 17ρα αρκετά μεγάλης μου φαίνεται!

Εμένα πλέον δε μου φτάνει όμως... το θέμα της απόστασης, ναι, τίθεται από άποψη υγείας - αλλά.. γιατί άλλο, για χώρο!

Δεν εχεις ακουσει το γνωστο ρητο που λεει:

Το μεγεθος "μετραει"!

:p :p :p :p

Αστα να πάνε .. να σου πω γιατι ...Γιατι απο το 1998 (πρώτο pc)μεχρι και πριν απο 3 μήνες ειχαμε 2 15αρες στο σπίτι ....Μια μερα τα πηρα (ζηλεψα που ακομα και οι πιο άσχετοι που ήξερα ειχαν 17αρες)και πηγα και πηρα μια 20αρα οπότε εχουνε γλυκαθεί ολοι εδω μεσα :033: :046: (αλλο πραγμα να βλέπεις ταινια στην 15αρα και αλλο στην 20αρα) επεισης ειναι πολύ χρήσιμο να εχει 2 ανοικτά pdf για παράδειγμα ..αρα ειναι αναλογα την χρήση (και το χρήμα γιατι η δικιά μου εκανε 200 ευρώ μονο )

είναι γούστα αυτά! εγώ πάλι βολέυομαι στις μικρές οθόνες.. πχ δεν δουλεύω με την 19αρα TFT αλλά προτιμώ το λαπτοπ που έχει εμφανώς χειρότερη σε ποιότητα απεικόνισης 15αρα TFT..

Υ.Γ. είσαι σίγουρος πως η αδερφη σου δε θέλει κανα λάπτοπ καλύτερα?

Σημερα ήρθαν τα πράγματα . Λίγα σχόλια:

1) Η ποιότητα του κουτιού ειναι παρα πολύ καλή (για 50 ευρώ , άριστη ) και το τροφοδοτικό θα έλεγα αθόρυβο .. επεισης εχει εναν 12 ανεμιστήρα που φέρνει αρκέτό κρύο αέρα απο μπορστά.

2)Η μητρική εχει την ποιότητα της Asus , το μόνο μειονέκτημα ειναι οτι δεν εχει να δώσεις τάση σε cpu + memory αρα μέχρι εκέι που παει η cpu με default ταση...

3) ο σκληρός ειναι ταχύτατος και αθόρυβος

super pi 30,4 ολα στα default

MUL added 1 Minutes and 41 Seconds later...

Εχω να προσθέσω οτι το σύστημα ηρθε στημένο και αυτο που μου έκανε εντύπωση μεγάλη ειναι οτι μέσα ήταν ολα τέλεια τακτοποιημένα. Τα καλώδια ολα συμμαζεμένα σε ενα σημείο ..παρά πολύ καλή δουλειά.

Τελικά πήρα τα αρχικά πράγματα (πρώτο ποστ) απο πλαίσιο..Στην αρχή σκέφτηκα να παρω τον 4800Χ2 που λεγαμε αλλα τελικά νομιζω πως ο Ε2180 ειναι καλύτερος , εδώ είδα οτι super pi κάνει στα 35 ο AMD οποτε πηρα τον intel που κάνει στα 30 (αυτο το ήξερα) (κλόκια δεν θα έπεζαν ποτε σε pc που δεν ειναι δικό μου) συνολο 760 ευρώ γιατι η 8500gt ειχε εκτπωση (60 με φπα) , ειναι καλή καρτουλα για μέτριες καταστάσεις

Spiderdim φίλε με την οθόνη εχω απογοητευθείτε παρα ..μα πάρα πολύ :022: :022: εχει δύο προβληματικά Pixel , ενα κολλημένο στο κόκκινο και ενα κολλημένο στο μπλέ , η αδερφή μου απο την χαρά της δεν το ειχε προσέξει ολη μέρα και το ειδα τώρα ....θα άνοιγα και θέμα στο forum ... μπορεί κανένας να μου πει τι μπορώ να κάνω?? δεν ξέρω για ποσα pixel εχει εγγύηση

Παλαιότερα στην δικιά μου (acer 20" ) είχε κολλήσει ενα κόκκινο , απο τα νέυρα μου το χτύπησα και ευτυχώς αυτο έφτιαξε, αυτά τα δυο που εχει η LG οσο μασάζ και να τους εκανα δεν έφτιαξαν

Καλύτερα να πάρεις ένα τηλέφωνο στην lg να σου πουν πληροφορίες εδώ ..

έριξα μια ματιά αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι σχετικό με την εγγύηση του μόνιτορ..

Τελικά πήρα τα αρχικά πράγματα (πρώτο ποστ) απο πλαίσιο..Στην αρχή σκέφτηκα να παρω τον 4800Χ2 που λεγαμε αλλα τελικά νομιζω πως ο Ε2180 ειναι καλύτερος , εδώ είδα οτι super pi κάνει στα 35 ο AMD οποτε πηρα τον intel που κάνει στα 30 (αυτο το ήξερα) (κλόκια δεν θα έπεζαν ποτε σε pc που δεν ειναι δικό μου) συνολο 760 ευρώ γιατι η 8500gt ειχε εκτπωση (60 με φπα) , ειναι καλή καρτουλα για μέτριες καταστάσεις

Spiderdim φίλε με την οθόνη εχω απογοητευθείτε παρα ..μα πάρα πολύ :022: :022: εχει δύο προβληματικά Pixel , ενα κολλημένο στο κόκκινο και ενα κολλημένο στο μπλέ , η αδερφή μου απο την χαρά της δεν το ειχε προσέξει ολη μέρα και το ειδα τώρα ....θα άνοιγα και θέμα στο forum ... μπορεί κανένας να μου πει τι μπορώ να κάνω?? δεν ξέρω για ποσα pixel εχει εγγύηση

Παλαιότερα στην δικιά μου (acer 20" ) είχε κολλήσει ενα κόκκινο , απο τα νέυρα μου το χτύπησα και ευτυχώς αυτο έφτιαξε, αυτά τα δυο που εχει η LG οσο μασάζ και να τους εκανα δεν έφτιαξαν

μμ.. ναι ο Ε2180 είναι καλύτερος απο τον 4800, εγω αυτό που σου είχα γράψει ήταν με τον 5600+:033: καλύτερα επίσης που το πήρες απο το πλαίσιο με τα όσα έχουμε διαβάσει για το e-shop τελευταία.

επιπλέον αφου πήρες τον Ε2180 ενα μικρό overclock(2.5-2.7) χωρίς να πειράξεις ρεύματα θεωρώ πως είναι εντελώς ασφαλές.

Chris Kaf εχω κατεβάσει ενα πρόγραμμα που λέγεται udpixel για αυτην την δουλειά ..θα το αφήσω ολο το βράδυ αλλα δεν νομίζω να γινει κάτι...

Tsif ευχαριστώ θα παρω τηλ την δεύτερα αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα ελπιζω να δέχονται ελενχο και να τους την παω τουλάχιστον απο εκέι τωρα που ειμαι αθήνα

stred και εγώ ειμαι περίεργος ποσο παει χωρίς ρευμα ... αμα παω την οθόνη για ελεγχο στην LG σιγουρα θα δοκιμάσω να δω ...

γενικά απο το tower ειμαι πολύ ευχαριστημένος , το ups φαίνεται καλό και θα του κάνω δοκιμή αυριο να δω ποση ωρα κρατάει το pc και θα σας πω... η οθόνη μας εχει απογοητεύσει..ελπιζω να μην ακούσω την δικαιολογία για τα 5 Pixel που πρέπει να καουν , σαν εικόνα ειναι πολύ καλή και αρκετά φωτεινή (ασε που εχει 5ms ενώ η δικιά μου 8ms) αλλά...

Πριν πάρω τη δική μου οθόνη (Samsung Syncmaster 2232bw) ο πωλητής του e-shop με προειδοποίησε πως μπορεί να έχει κολλημένα pixel, και πως η ίδια η samsung δεν το θεωρεί βλάβη, οπότε δεν την επισκευάζει κιόλας, ουτε μεσω εγγύησης ούτε εκτός. Το ίδιο πρέπει να ισχύει για όλες τις εταιρίες απ'όσο ξέρω, εκτός απο κάποιες οθόνες της eizo. Ευτυχώς η δική μου δεν είχε πρόβλημα με κανένα pixel. MUL, με μια πρόχειρη ματιά στα video στο youtube, λέει να ασκήσεις και πίεση ("μασάζ") την ώρα που θα ξεκινήσει να τρέχει το video/prog με το RGB. Καλή τύχη!

Chris Kaf εχω κατεβάσει ενα πρόγραμμα που λέγεται udpixel για αυτην την δουλειά ..θα το αφήσω ολο το βράδυ αλλα δεν νομίζω να γινει κάτι...

Tsif ευχαριστώ θα παρω τηλ την δεύτερα αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα ελπιζω να δέχονται ελενχο και να τους την παω τουλάχιστον απο εκέι τωρα που ειμαι αθήνα

stred και εγώ ειμαι περίεργος ποσο παει χωρίς ρευμα ... αμα παω την οθόνη για ελεγχο στην LG σιγουρα θα δοκιμάσω να δω ...

γενικά απο το tower ειμαι πολύ ευχαριστημένος , το ups φαίνεται καλό και θα του κάνω δοκιμή αυριο να δω ποση ωρα κρατάει το pc και θα σας πω... η οθόνη μας εχει απογοητεύσει..ελπιζω να μην ακούσω την δικαιολογία για τα 5 Pixel που πρέπει να καουν , σαν εικόνα ειναι πολύ καλή και αρκετά φωτεινή (ασε που εχει 5ms ενώ η δικιά μου 8ms) αλλά...

ΝUL εφαγες μεγαλη ηττα....

δεν θελω να κανω τον εξυπνο τετοια στιγμη αλλα οταν θα παρω οθονη θα ρωτησω 100 φορες για την εγγυηση οσο αφορα τα pixel...

υπομονη μεγαλε και ελπιζω να στην αλλαξουν αμεσως

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.