alek333 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12, 2008 Καλησπέρα σε όλους θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση. Έχω αγοράσει και τοποθετήσει στον υπολογιστή μου τις μνήμες τοθ τίτλου αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα... Ενώ θεωρητικά είναι 800άρες και δουλεύουν στα 4-4-4-12 2.1Volt με μια ματιά που έριξα στο BIOS της μητρικής και στο Cpu-Z φαίνεται να δουλε'υουν στα 667Mhz και 5-5-5-15. Ξέρετε να μου πείτε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις μνήμες ή αν χρειάζεται να τις ρυθμίσω εγώ χειροκίνητα από το ΒIOS? Αν ισχύει το 2ο θα χρειαστώ μάλλον την βοήθεια σας γιατί δεν έχω ξανακάνει κάτι παρόμοιο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Α!!! Η μητρική μου είναι η Gigabyte X38-DQ6 oι μνήμες οι Cellshock Ram V2 2GB Kit DDR2 800 4-4-4-12 με επεξεργαστή τον Q6600. Eυχαριστώ πολύ!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadCatMk21442169156 Ιανουάριος 12, 2008 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2008 Αν οι μνήμες είναι όντως 4-4-4-12, τότε δοκίμασε να τα ρυθμίσεις από το bios.Για τη συγκεκριμένη μητρική δε γνωρίζω, αλλά η διαδικασία είναι εύκολη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alek333 Ιανουάριος 12, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2008 Ευχαριστώ πολύ MadCatMk2 για την άμεσή σου απάντηση. Το αν είναι όντως πως θα το καταλάβω? Ναι στην συσκευασία έτσι έγραφε. Επίσης στο BIOS ξέρω-είδα το σημείο που μπορώ να αλλάξω τα timings αλλά δεν το έχω ξανακάνει και δεν είμαι σίγουρος από που αλλάζω την τάση που λογικά θα πρέπει να ανέβει και αυτή. Any hints? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stred Ιανουάριος 12, 2008 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 12, 2008 στο site του κατασκευαστή ψάξε για τις μνήμες σου και δες αν κάνουν αυτά που θές να βάλεις.μετα για τις ρυθμίσεις κοίτα εδώ:http://www.xbitlabs.com/articles/mainboards/display/ga-x38-dq6_5.html#sect0για να πάνε στα 800mhz θα πρέπει να ρυθμίσεις το "system memory multiplayer"απο κάτω βάζεις manual το DRAM Timing Selectable και μετα τα απο κάτω τα βαζεις 4-4-4-12και απο πολυυυ πιο κάτω (κοίτα την τρίτη εικόνα) στο DDR2 overvoltage control αν τις δουλεύει στα 1.8 για να πάνε στα 2.1 θα πρέπει να δώσεις +0.3σε κάθε περίπτωση χρήσιμο είναι να ξέρεις πως γίνεται clear cmos αν το συστημα δε ξεκινάει./EDIT..με μια δέυτερη σκέψη νομίζω πως μπορείς να βάλεις και το gigabyte easytune 5 και να παίξεις-πληροφορηθείς για αρκετά θέματα του συστηματός σου..http://www.gigabyte.com.tw/FileList/NewTech/old_motherboard_newtech/Tech_20041125_PX_ET5.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
alek333 Ιανουάριος 13, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 13, 2008 Ευχαριστώ και εσένα stred που με κατατόπισες. Έκανα αυτά που μου είπες από το BIOS της μητρικής και τώρα σύμφωνα με το CpuZ δουλεύουν κανονικά στα 800Μhz. Φυσικά δεν είδα ούτε περιμενα να δω διαφορές αλλά ήθελα να δουλευουν εκεί για το ****το περισσότερο. Τhanx σε όλους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.