Jump to content

O/C help :)

Leontokardos_gr

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Το σύστημα μου είναι το εξής :

Intel Core 2 Quad Q6600 (s775/2.4GHz) (1066 Mhz Memory Bus Speed)

Asus P5N32-E NF680I SLI (PCI-EX,DDR2)

Transcend Ram 2GB kit DDR2 1066MHz AxeRAM (Υπολειτουργούν στα 800 Mhz λόγο της cpu)

Chieftec 850W 24pin

2x Xfx 8800 GT 521Mb

Σε maximum χρήση του pc φτάνει 47~49C η cpu και όλο το σύστημα στα 35~36C

Από 1066 FSB θέλω να πάει η cpu στα 1333 ώστε η Ram να φτάσει από 800 Mhz στα 1066 Mhz.

Είναι αυτό δυνατό?

Δεν θα έχεις λογικά πρόβλημα φίλε μου.Βάλε διαιρέτη 1:1..ανέβασε το fsb με μικρά βήματα και θα το μάθεις μόνος.Αν έχεις κάποιο πρόβλημα με τον τρόπο έδω είμαστε να βοηθήσουμε.

Απλά να έχεις υπόψιν οτι οι μνήμες μπορεί να χρειάζονται ρεύμα για τόσο ψηλά.

Κοιταξα στα bios οσο αφορα τον διαιρετη να τον παω στο 1:1 , οταν λοιπον το βαζω, μ δειχνει κατευθειαν οτι το frequency της Ram πηγαινει στα 1066 αλλα της cpu το fsb παραμενει στα 1066, παρολο π ο σκοπος μ ειναι να ανεβασω και τον επεξεργαστη , υπαρχει κανενα προβλημα να λειτουργουν και ram και cpu στα 1066? Αν και δν νομιζω οτι θα δεχτει τετοια ρυθμιση, απλα μια δευτερη ισως και τριτη γνωμη ειναι παντα ευπροσδεκτη.

Με 1066 μνήμες και τον quad ο μόνος τρόπος να παίξεις τις μνήμες σου στα mhz που θέλεις ,είναι να βάλεις διαρέτη ....

Από την στιγμή που ανεβάζεις fsb και είσαι 1:1 cpu και ram πάνω από 450 δεν το βλέπω να πας (με το 680i ) οι μνήμες στην καλύτερη περίπτωση να παίξουν στα 900...

Λοιπον, εβαλα 1:1 διαιρετη και ετρεξε κανονικα στα windows αλλα με timings λιγο μεγαλυτερα απο ειχα οταν ηταν στα 800mhz. Κανω αλλο ενα restart και βαζω τα timings οπως ηταν οταν βρισκοταν στα 800mhz (5-5-5-15). Μετά ετρεξα το Crysis (Μιας και βαριομουν να κατεβασω κανενα προγραμμα για να ελεγξω την σταθεροτητα του συστηματος) π ειναι αλλωστε ενα βαρυ παιχνιδι. Οπως επαιζα, σε μια φαση κολλαει το pc. Το ξαναδοκιμασα και παλι κολλησε. (Υπ'οψιν, δν μ εκανε bsod απλα μ κολλησε το pc) μετα ξαναεβαλα τα timings οπως μ τα είχε στα defaults. Και παλι τζιφος, ξανακολλησε το pc. Εχετε καμια ιδεα τι το προκαλει αυτο?

Λοιπον μετα απο πολλες δοκιμες τα αποτελεσματα ηταν τα εξης:

Την ram την εφτασα απο 800 σε 1066 mhz με διαιρετη 1:1, και εδωσα λιγο παραπανω volt γτ αλλιως κολλαγε το pc και ηταν μια χαρα. Τωρα στο θέμα μας, άρχισα να ανεβαζω την cpu με διαιρετη 5:4 , εβαλα την cpu στα 1080 απο 1066 , και η ram ηταν περιπου στα 855 πανω κατω, , δουλεψε κανονικά αλλα στην cpu ανεβασα 30 mhz δλδ απο 2.400 στα 2.430. Συνεχισα λοιπον και πηγα την cpu στα 1100 επομένως η ram πήγε στα 900. Σε αυτο το σημείο κολλαγε το pc συνεχως και δν μπορούσα να μπω καν στα bios. Απλα μ εδειχνε στην αρχη οτι η cpu εφτασε τα 2.53ghz. Τωρα ξαναλλαξα τις ρυθμισεις στα 1:1 δλδ 1066 και cpu και ραμ. Εχετε καμία ιδεα γτ κολλαγε με τοσο μικρη αυξηση? Τι μπορω να κανω? Διαφωτιστε με plz :p (btw volt και τετοια δν πειραξα καθολου στην cpu)

Για τόσο λίγη αύξηση στο cpu δεν χρειάζεσαι ρεύμα ...

το κακό είναι ότι έτσι που τα γράφεις δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω σε μερικά σημεία ..(φταίει το γεγονός που έχουμε διαφορετική μητρική )

προσπάθησε αν μπορείς να τα γράφεις κάπως έτσι ..

fsb 400 X 9 multi= 3600mhz και οι μνήμες με 1:1 στα 800mhz  4-4-4-12    2.0 volt

Λοιπόν ..... έχουμε και λέμε ..

με αυτά τα χαρακτηριστικά που γράφεις οι μνήμες σου δουλεύουν 2:1 ram:cpu

μια και έχεις fsb 266 Χ 2 = 533 Χ 2 (ddr2) = 1066mhz

Αν είχες τις μνήμες 1:1 θα έτρεχαν στα 533 και όχι στα 1066...

Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις έτσι που στα λέω .....(αν κάποιος μπορεί να το πεί καλύτερα ας το κάνει )

Εάν μπορείς ανέβασε μια τέτοια εικόνα post-3234-1442174901,3026_thumb.jpg

Δεν εννοώ στα timings fsb κτλ .... απλά τα cpuz..

Μα τον διαιρετη τον αλλαξα οταν προσπαθησα να ανεβασω την cpu , τον ειχα βαλει 5:4 και η ram πηγε στα 850 και οταν εφτασα στο σημειο π το rated fsb της cpu ηταν στα 1100 και η ram στα 900 τοτε το pc κολλαγε πριν καν μπορουσα να μπω στα bios...

Edit: Οταν κανω τις αλλαγες στα fsb , προτιμοτερο ειναι να τα εχω unlinked?

Επομένως δεν έπαιξες με 1:1 καθόλου.Αυτό σου λέω να κάνεις.Με μπερδεύεις λίγο με τον τρόπο που λές τις τιμές..

Παίξε είτε unlinked,είτε με διαιρέτη και βάλε γι'αρχή τις μνήμες χαμηλά.Έτσι θα βρείς τα όρια του επξεργαστή σου..

Λοιπόν έπαιξα με 3:2 διαιρετή και έφτασα cpu fsb 305 στα 2.7ghz και ram στα 810 mhz και θερμοκρασία φτάνει σε idle στα 47-48C. Δεν ξερω αν με παιρνει παραπανω γιατι ειμαι με μαμα ψυκτρα και ψιλοφοβαμαι. Τι λετε?

Edit: σε full λειτουργία πιάνει 60C, λογικά το καλοκαίρι δη θα τη παλέψει..

Edit2: Idle 40-41 Full 50 :)

Τώρα το μονο που με ενοχλεί είναι ότι θέλω καινούρια ψήκτρα και δεν έχω όρεξη να βγάζω το mobo :/ Μήπως ξέρετε καμια καλή ψήκτρα για intel p να μπαίνει από πάνω κατευθείαν? xD Γτ προκειτε να συνεχισει το O/C... :098: :098:

Edit: ευχαριστω για την βοηθεια :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.