Jump to content

Συμβατότητα RAM module

prodromos1442169173

Recommended Posts

Καλημέρα,

θέλω να κάνω μια γενική ερώτηση που με αφορά άμεσα. Είχα 512 ΜΒ DDR PC400 Kingston ValueRam και έβαλα άλλα 512 ίδια της MDT θεωρώντας ότι δε θα υπάρξουν προβλήματα συμβατότητας των 2 module. Γενικά δεν κατέχω πολλά, πάντως στην εκίνηση εμφάνιζε μετα την εγκατάσταση οτι DDR activated (κάτι ανάλογο). Το θέμα είναι ότι μέσα σε ένα 24ωρο το PC "κόλλησε" 4 φορές, όποτε τέσταρα μετά μονο την καινούρια 512 και ήταν οκ, δεν είχα προβλήματα.

Το ερώτημα είναι αν είναι γενικά γνωστό να υπάρχουν προβλήματα συμβατότητας ανάμεσα σε ίδια module διαφορετικών εταιριών.

Ευχαριστώ.

Βάλε λίγο ένα CPU-z με την κάθε μνήμη μόνη της στο σύστημα και διάλεξε την καρτέλα SPD.

Η ίδια εταιρεία μπορεί να έχει βγάλει μνήμες μεταξύ τους ασύμβατες ισχύει.

Γιατί η μία τρέχει π.χ. με 2-2-2-5 SPD και η άλλη με 3-3-3-8.

Αυτοί οι αριθμοί είναι γραμμένοι πάνω στο αυτοκόλλητο που έχει η κάθε σου μνήμη.

Εσένα τι γράφουν;Έχεις φωτό;

Λοιπόν οκ το έκανα, βρήκα απο google ένα CPU-Z ver1.43 και δοκίμασα και με τις 2 μνήμες. Έχουν κάποιες διαφορές στο timing table:

Timings table - MDT

Frequency (MHz) 166 200

CAS# 2.0 2.5

RAS# to CAS# delay 3 3

RAS# Precharge 3 3

TRAS 7 8

Kingston Value ram

kingsjw0.jpg

Είναι τόσο ουσιαστικές ώστε να δικαιολογούν τα προβλήματα?

prodromos added 2 Minutes and 2 Seconds later...

Λυπάμαι που βγήκαν τόσο δυσανάγνωστες οι στίλες.

H μόνη περίπτωση να κάνω λάθος είναι η MDT να έχει Winbond BH/CH οπότε να μην πάρει το CL3 αλλά αυτό το καταλαβαίνεις αν με την Kingston πάνω βάλεις το 3-3-3-8 και βάλεις μετά την MDT μόνη της και δεν μπουτάρει.

Το FSB 400 άστο.

ΟΚ ευχαριστώ, τώρα το δοκιμάζω πως θα πάει. Μάλλον όμως δεν εξηγήθηκα σωστά, δεν είχα πρόβλημα με booting αλλά "κόλλαγε" ενώ δούλευα μέσα σε περιβάλλον windows. Eλπίζω να μην αλλάζει κάτι αυτό.

Πανω σε τι συστημα εχεις τις μνημες?Τρεξε ενα memtest86+ καθε μια μνημη μονη της να δεις αν βγαζει λαθη,αν ολα ειναι ενταξει τρεξε ενα memtest και τις δυο μνημες μαζι.

http://www.houseofhelp.com/forums/showthread.php?t=36142

Οταν βαζεις την καθε μνημη μονη της εχεις προβλημα?

stealth

Δηλαδή... με ένα ακόμα DIMM να πάει στα 1.5GB υπάρχει πιθανότητα να ξεπεράσει το πρόβλημα? Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει κολλήσει, αλλά πολλά (4-5) errors στον Firefox kai MSN. Και κάτι περίεργο, το CPU-z μου δείχνει οτι οι μνήμες είναι στα σλοτ 1 και 3, ενώ τις έχω περάσει κανονικά στα slot 1 και 2 σύμφωνα με το manual (είναι και δίπλα-δίπλα). Τι να πιστέψω?

Τέλος πάντων σας έχω κουράσει. Ευχαριστώ και πάλι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.