Jump to content

Πληρες Αναβαθμιση απο Αεροψυξη σε Υδροψηξη

lazarosleon

Recommended Posts

Καλησπερα και καλη χρονια.

Στο νεο μου (τριτο) Μηχανημα που πηρα λεω να βαλω Υδροψηξη επειδη εχω σκοπο να το ζορισω λιγουλακι.

Αποτελειται απο :

CASE : Stacker Stc-T01, CPU Intel core 2 Duo 3.0 Ghz, Asus P5X3 Deluxe Wifi, Ram 2 GB Teamgroup 1333, Evga Gforce 880 Gtx 768 MB, ψήξη μνημών.

Επισης εχω τροφοδοτικο Enermax 1000

Απο ανεμιστηρες ειμαι πολυ καλυμμενος, 2 8αρηδες πισω,1 12αρη πισω,1 8αρη αριστερα,1 8αρη επανω, στον Επεξεργαστη εχω τον Ζαλμαν 9700, και μπροστα εχω 2 12αρηδες με το Κιτ της Coolermaster.

Αυτο που αναζητω, ειναι μακραν οι πιο χαμηλες θερμοκρασιες(τωρα ειμαι καπου στα 30-35 γενικα σε ολο το PC με Full Load) και φυσικα να μειωσω ελαφρως εως τελειως τον θορυβο.

Δεν με ενδιαφερει το ποσο θα δωσω, αυτο που με ενδιαφερει ειναι το αποτελεσμα και κατι ακομα σημαντικο, να το αφηνω 2-3 μερες τουλαχιστον χωρις να ειμαι εκει και το πισι να μην κλεινει καθολου.

Επισης με ενδιαφερει να δω και καμια φωτο απο καποια υλικα που θα μου προτεινετε, και να αναφερω πως ΔΕΝ εχω ξαναασχοληθει με το θεμα υδροψηξης, αρα αν ειναι ευκολο να το κανω μονος μου αλλιως να καταφυγω σε καποιον οδηγο-λυσαρι.

Αν εισαι και στην cpu 30-35c σε full load και θες να δεις μακραν χαμηλοτερες θερμοκρασιες & να ειναι και αθορυβο πρεπει να εχεις κοντα ενα παραθυρακι να βγαλεις ενα διπλο ψυγειο εξω και να εισαι αρχοντας, (για τον χειμωνα τουλαχιστον) :033:

Ναι οκ, δεκτο αυτο που λες, πισω απο τον επεξεργαστη εχουμε 12αρη ανεμιστηρα που ρουφαει 80 CFM περιπου ονομαστικά. Πες μου μια καλη λυση.

Κατι που θελω να ρωτησω, ειναι τα υγρα(αντιψυκτικα) καθε ποσο ανανεωνονται αν χρειαζεται με μια Α χρηση 5ωρες την ημερα και με Β χρηση 7 ωρες την ημερα.

Ωραια, με εφτιαξες.

Για παμε τωρα και στα υλικα που θα χρησιμοποιησουμε, και τι χωρος απαιτειται τοσο στο κουτι, οσο και εξωτερικα?

Εμαθα πως μπορεις να εχεις 2 ψυγεια??Δηλαδη το ενα για επεξεργαστη και καρτα γραφικων και το αλλο για τα υπολοιπα???

Χρειαζεται κατι τετοιο???Οσο και 2 η παραπανω αντλιες???

Με εχουνε μπερδεψει, για πειτε τι ακριβως χρειαζεται για ενα δροσερο ολοκληρομενο συστημα που να δουλευει καπου γενικα στους 0 μεχρι 10 βαθμους το πολυ, εκτος και αν παμε και πιο κατω.

που να δουλευει καπου γενικα στους 0 μεχρι 10 βαθμους το πολυ, εκτος και αν παμε και πιο κατω.

Για τετοιες θερμοκρασιες μηλαμε για TEC + την υδροψυξη (για να παγωνει το tec) και πλεον λεμε αντιο στο κομματι της αθορυβης λειτουργιας μιας και μονο με passive wc δεν θα κανει δουλεια,

Ετσι οπως το βλεπω εγω απ την μερια μου και συμφωνα με αυτα που εχω μαθει ως τωρα υπαρχουν 2 σεναρια

1ο, Fanless Πυργος υδροψυξης αλλα απο θερμοκρασιες θα παιξεις στα ιδια επιπεδα περιπου και βεβαια αναλογος την θερμοκρασια δωματειου

2ο, Ultimate wc :033: με 2 διπλα ψυγεια με ανεμηστηρες, μια καλη αντλια, waterblock cpu,gpu. και γιατι οχι και ενα TEC (περισσοτερες πληροφοριες για εδω τα υπερ του ειναι οτι εαν το ψυχεις σωστα εχεις καλα αποτελεσματα.

Με τις θερμοκρασιες παντως που εχεις σε full load μην περιμενεις να δεις την μερα με τη νυχτα π.χ. στον Ε6600 σε full load ειχα idle temps 21-24 & full 26-29 τωρα στον quad@3700 εχω full load 35cc(και οταν βγενει το 2πλο ψυγειο εξω απ το παραθυρο :044: εχω φτασει μεχρι τους 14idle-22full load) αλλα οταν εισαι σε o/c mode :033: θες και ενα fan στο chipset. H μεγαλη διαφορα σε temps ειναι στην gpu δλδ με ενα ΕΚ waterblock πανω απο 63c (o/ced 674/1025) δεν εχει παει, και idle 41c

Τωρα ως αναφορα την παραλιλη ψυξη cpu & gpu απλα μπαινουν στο ιδιο κυκλωμα, παντως αποψη μου βαλε πανω απο 2 ψυγεια:033:

Στο τι parts να αγορασεις δεν θα μπορεσω να σε βοηθησω μιας και ειχα αγορασει 'ετοιμο' πακετο της Tt bigwater 745 αλλα απο τοτε εχει φαει πολλες modες :098:

Απο ποια μερη αποτελειτε ενα πληρεστατο, τελειο, συστημα υδροψηξης???

Μιλαμε για ζητημα να φτασω τον επεξεργαστη και της μνημες ενα +20%.

Απλα θελω να βαλω υδροψυξη.Οχι πως φοβαμαι μην παρουν ολα φωτια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.