Jump to content

Δύο υπολογιστές με μια οθόνη αλλά ....

simboy

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Βρε παιδιά πήρα ένα swithάκι για να έχω δύο υπολογιστές με την ίδια οθόνη ποντίκι και πληκτρολόγιο και βλέπω πως έχει κάνει σχετικά χάλια την ποιότητα της εικόνας που λαμβάνω τώρα από το κομπιούτερ

Αυτό δεν το γλυτώνω ?

Δηλαδή χαλάει η ποιότητα της εικόνας ?

Επίσης το ποντίκι από όταν το έβαλα στο switsάκι ( έστω του ενός κομπιούτερ ) όταν κουνάω το ροδάκι για να κυλήσω στη σελίδα αυτό τώρα πάει back στην προηγούμενη

...... δε πάμε καλά

Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε αν υπάρχει μετατροπέας από USB (που καταλήγει το ποντίκι μου ) σε στρογγυλή έξοδο για να το βάλω στο swithσάκι

Ευχαριστώ

simboy σου φαίνεται για "εκτός θέματος" θρεντ;

edit: δεν με πείραξαν οι ευχές, γιατί να με πειράζουν; δικό μου είναι το φόρουμ;

άνεμος αλλαγής μου μυρίζει..

simboy σου φαίνεται για "εκτός θέματος" θρεντ;

Δεν χάνεις ευκαιρία πάντως ε? όπου γράφω ότι γράφω τσακ έτοιμη την έχεις την παρατήρηση

Ακόμα και η ενότητα με τις ευχές σε είχε πειράξει ........

anyway

Το έχουμε ξανασυζητήσει νομίζω κατά πόσο στο "Εκτός θέματος" μπορούμε να μιλάμε πάλι για υπολογιστές

Ας το μεταφέρει κάποιος moderator στην ενότητα που πρέπει αν είναι τόσο πρόβλημα ότι έβαλα εδώ την ερώτηση :001:

Η αλλαγη εγινε.

Οσον αφορα στο θεμα σου, δεν εχω δοκιμασει ως τωρα τετοιο switch στο σπιτι αλλα γενικα εχω ακουσει διαφορα "θαματακια" γυρω απο προβληματα σαν αυτο που αναφερεις.

[offtopic] Δεν ειδα να βγαλαμε πουθενα ανακοινωση που να δινει δικαιωμα σε ορισμενους να γινονται οι απανταχου κριτες και σχολιαστες πιθανων σφαλματων ορισμενων απο τους χρηστες μας. Για τετοια θεματα μπορει να επεμβει μελος της ΔΟ κανοντας της απαραιτητες διορθωσεις χωρις να δημιουργουμε ζητημα.[/offtopic]

Βρε παιδιά πήρα ένα swithάκι για να έχω δύο υπολογιστές με την ίδια οθόνη ποντίκι και πληκτρολόγιο και βλέπω πως έχει κάνει σχετικά χάλια την ποιότητα της εικόνας που λαμβάνω τώρα από το κομπιούτερ

Αυτό δεν το γλυτώνω ?

Δηλαδή χαλάει η ποιότητα της εικόνας ?

Επίσης το ποντίκι από όταν το έβαλα στο switsάκι ( έστω του ενός κομπιούτερ ) όταν κουνάω το ροδάκι για να κυλήσω στη σελίδα αυτό τώρα πάει back στην προηγούμενη

...... δε πάμε καλά

Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε αν υπάρχει μετατροπέας από USB (που καταλήγει το ποντίκι μου ) σε στρογγυλή έξοδο για να το βάλω στο swithσάκι

Ευχαριστώ

Αυτό που ψάχνεις είναι ένα kvm και όχι switch. Βάσει διασύνδεσης, ψάχνεις (π.χ. usb k/b + mouse ή ps/2). Όλα όσα έχω δοκιμάσει (2πλά και 4πλά) των 30+ € έχουν αξιοπρεπέστατη εικόνα. Ακόμα και ένα noname που ρίσκαρα απο ebay σηκώνει lossless 1280x1024@90hz. Πρέπει να είναι ψηφιακό όμως και όχι αναλογικό (με απλό διακόπτη.....σαν του γενικού π.χ.).

kvm ?

Και γιατί στο πλαίσιο δεν βρέθηκε κάποιος να μου το πει αυτό προτείνοντάς μου αυτή τη μπακατέλα που πήρα και έσκασα 54 ευρώ ? και τώρα δεν μπορώ και να το πάω πίσω μιας και το έχω ανοίξει ?

Αλλα 54 ευρώ πεταμένα .... δηλαδή 20.000 περίπου ( τι θυμάμαι :p )

Ισως πάρω αυτό. Κάνει ? τι εννοείς ψηφιακό και όχι με απλό διακόπτη ? με ηλεκτρονική οθόνη πχ ?

Ευχαριστώ

http://www.pixmania.com/gr/gr/257663/art/trendnet/switch-kvm-2-pc-tk-207k.html

Aν το switch δεν δουλευει σωστα πηγαινε το πισω και ζήτα πιστωτικό.

Δεν ευσταθεί όμως σαν δικαιολογία να πω ότι οι θύρες του είναι ps2 και στο δικό μου pc είναι ps2 αλλά του ποντικιού USB θα μου πουν "πάρε μετατροπέα"

Οσο για τη ποιότητα εικόνας θα μου πουν "Ε αν δεν σου αρέσει η ποιότητα δεν σημαίνει ότι θα στο αλλάξουμε, αυτή τη ποιότητα προσφέρει"

Και φοβάμαι ότι θα'χουν και δίκιο

Η θα κάθομαι να ψάχνω ποιός υπάλληλος ήταν που ενώ του έδειξα τον υπολογιστή μου εκείνη τη στιγμή μου είπε ότι κάνει ........

Δεν ευσταθεί όμως σαν δικαιολογία να πω ότι οι θύρες του είναι ps2 και στο δικό μου pc είναι ps2 αλλά του ποντικιού USB θα μου πουν "πάρε μετατροπέα"

Οσο για τη ποιότητα εικόνας θα μου πουν "Ε αν δεν σου αρέσει η ποιότητα δεν σημαίνει ότι θα στο αλλάξουμε, αυτή τη ποιότητα προσφέρει"

Και φοβάμαι ότι θα'χουν και δίκιο

Η θα κάθομαι να ψάχνω ποιός υπάλληλος ήταν που ενώ του έδειξα τον υπολογιστή μου εκείνη τη στιγμή μου είπε ότι κάνει ........

Αν μπορούν να σου δώσουν πιστωτικό, δε νομίζω να στο αρνηθούν... εσύ δες τι μπορείς να κάνεις για να μη χάσεις τα λεφτά σου και βλέπουμε.

Αν το switch πάνω στο κουτί υπόσχεται άριστη ποιότητα, τότε απλά δεν προσφέρει αυτά που υπόσχεται και άρα το πας πίσω.

Από εκεί και πέρα ίσως θα ήταν ενδιαφέρουσα ιδέα να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα remote admin αν το δεύτερο PC είναι απλά κάποιο π.χ. download PC.

Ερώτηση, ολίγον off topic

Οι οθόνες TFT με αναλογική+ψηφιακή είσοδο παίζουν το ρόλο του switch??? (ως προς το video σήμα και μόνο προφανώς). Μπορείς με λίγα λόγια να δουλεύεις δύο PC με αυτές?

Τι πρόγραμμα είναι αυτό ? ( remote admin )

Ντρέπομαι να το πάω πίσω και να πω "αυτό που μου δώσατε δεν είναι καλό"

Διότι το "καλό" είναι σχετικό για τον καθένα

Ερώτηση σημαντική

Υπάρχει μετατροπέας από PS2 καλώδιο να το μετατρέπει σε USB ?

Aν όχι τότε ναι θα το πάω σίγουρα πίσω αφού δεν θα μπορώ να κάνω τη δουλειά μου με ένα ποντίκι για δύο υπολογιστές

Για την ερώτηση που έκανες με τις δύο οθόνες δεν ξέρω :(

Η ερώτηση για τις TFT ήταν γενική για όποιον γνωρίζει.

Τα προγράμματα αυτά σου δίνουν την δυνατότητα να έχεις το desktop του δεύτερου Η/Υ στην επιφάνεια εργασίας του πρώτου και να το χειρίζεσαι με το mouse και το keyboard του πρώτου. Μιλάμε όμως για απλό χειρισμό. Μην περιμένεις να δεις ταινία που θα παίζει το δεύτερο PC ή να παίξεις game που είναι εγκατεστημένο στο δεύτερο PC. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι να συνδέσεις τα δύο PC με καλώδιο δικτύου. Κάνε ένα search στο forum για περισσότερα.

Το κατάλαβα ότι ήταν γενική η ερώτηση απλά είπα να πω ότι δεν ξέρω :p

Εγώ το μόνο που θέλω είναι να μην θέλω δύο οθόνες δύο ποντίκια δύο πληκτρολόγια όταν ανοίγω το ένα από τα δύο pc

Θέλω ένα τέτοιο για να κάνω τη δουλειά μου

200607111757430.gif

Και σου λέω ότι αν το δεύτερο PC είναι ΚΑΘΑΡΑ βοηθητικό και ΔΕΝ χρησιμοποιείται για τίποτα περισσότερο π.χ. από αποθηκευτικό χώρο και για downloads, μπορείς να κάνεις δουλειά με ένα τέτοιο προγραμματάκι εύκολα. Κυριακή είναι, περίπτωση να πας στο Πλαίσιο σήμερα δεν υπάρχει, οπότε απλά αφιερώνεις λίγο χρόνο και το ψάχνεις, εφόσον και τα δύο PC έχουν κάρτα δικτύου (ή ακόμα και firewire) και διαθέτεις το αντίστοιχο καλώδιο για να τα συνδέσεις.

Μπορείς πάλι απλά να κάνεις λίγο googling...

Αυτό κάνω τόση ώρα και έχω χάσει το μπούσουλα :p

Δεν είναι βοηθητικό κανένα

Και τα δύο είναι το ίδιο σημαντικά , απλά το ένα ήθελα να το έχω μόνο για το αντικείμενο που με ενδιαφέρει και να μην τον φορτώνω με άλλα προγράμματα

Αυτό που λες εσύ , δίνει την δυνατότητα όταν ανοίγεις και τα δύο κομπιούτερ να επιλέγεις ποιανού οθόνη θες να βλέπεις ?

Αυτό είχα πάρει

"KVM Switch PS/2, 2 PC σε 1 Χρήστη"

Αλλά η μία έξοδος του pc μου είναι USB

Εκεί είναι κυρίως το πρόβλημα

Ουσιαστικά ανοίγεις το ένα PC και όταν χρειάζεσαι το άλλο απλά τρέχεις το πρόγραμμα ώστε να δεις την επιφάνεια εργασίας και του δεύτερου. Δεν νομίζω πάντως να σε καλύψει από την στιγμή που θέλεις και τα δύο PC να έχουν παρόμοιο ρόλο. Για παράδειγμα δεν θα μπορείς να δουλέψεις το δεύτερο PC χωρίς να έχεις ανοιχτό το πρώτο, πάνω στο οποίο θα είναι συνδεδεμένα οθόνη και mouse/keyboard.

Ερώτηση, ολίγον off topic

Οι οθόνες TFT με αναλογική+ψηφιακή είσοδο παίζουν το ρόλο του switch??? (ως προς το video σήμα και μόνο προφανώς). Μπορείς με λίγα λόγια να δουλεύεις δύο PC με αυτές?

Nαι.

τουλαχιστον μια Eizo 15αρα απο το 2001 ! που εχω

πατας ενα κουμπι και αλλαζει η εισοδος απο dvi σε d-sub οποτε δειχνει οτι εχεις συνδεσει στην καθεμια.

Αυτο, μαζι με usb mouse & k/b ειναι η καλυτερη λυση.

Ενα KVM που ειχα παλια, ειχε ενα κλικ χειροτερη εικονα απο την απευθειας

πιστευω οτι το 100% ειναι αδυνατον να το πετυχεις, αφου ουσιαστικα εχεις μια παραπανω συνδεση καλωδιων.

τουλαχιστον το αναλογικο d-sub λογικο ειναι να επηρρεαζεται.

Επισης και το KVM σπανιως μου κολλουσε και δεν αλλαζε.

Κι εγω λοιπον καλυτερη λυση θεωρω μια ΤFT με dvi & d-sub και usb mouse & k/b

Επειδή θέλω και γώ να κάνω το ίδιο σκέφτομαι να βάλω την DVI σύνδεση της TFT οθόνης μου στο ένα pc,και την αναλογική στο άλλο.Για κοινό ποντίκι και πληκτρολόγιο που θέλω μόνο θα με καλύψει αυτό;

Τα pcιά θα μπορούν να είναι και τα δύο αναμμένα;Και άν ναι τι θα βλέπω στην οθόνη;

Αυτο δεν απαντησα μολις τωρα?

στην οθονη θα βλεπεις αναλογα ποια θυρα εχεις επιλεξει απο την ιδια την οθονη

Επειδη ομως εχω μονο ενα μοντελο, τσεκαρε το manual της δικης σου να δεις πως αλλαζει απο τη μια θυρα στην αλλη.

Αν καταφερεις αυτο, τοτε το ποντίκι και πληκτρολόγιο ειναι το πιο απλο.

πιστευω οτι οχι μονο θα ειναι χαμενα λεφτα να παρεις switch μονο για αυτα τα δυο, αλλα μπορει ακομα και προβληματα να εχεις πχ να σου κολλαει καμμια φορα και να πρεπει να σβησεις και τα 2 pc και να τα ξαναναψεις

ποιο πρακτικο βλεπω να εχεις (ή να αγορασεις) usb mouse & k/b και να κανεις τον κοπο να τα αλλαζεις απο pc σε pc

Δεν προκειται να κολλησει ποτε ετσι.

sakattack added 23 Minutes and 55 Seconds later...

αν σας φαινεται μπλεξιμο αυτο με τα usb καλωδια, με μολις 6 Ε παιρνεις 1 usb hub, το βαζεις πανω στο γραφειο,εχεις προχειρα 2 usb καλωδια να ερχονται απο τα pc, και οχι μονο αλλαζεις στο πι και φι mouse & k/b αλλα εχεις και αλλες 2 θυρες usb προχειρες για καθε pc

πχ

PER.802426.jpg

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.802426

http://www.eml.gr/default.asp?pid=17&itm=13545&ct=386&la=1

.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.