Jump to content

Περίεργο βουητό

simboy

Recommended Posts

Eφταιγε ο σκληρός και πήρα Seagate για αλλαγή :)

Ο υπάλληλος μου είπε ότι και άλλον να πάρω το ίδιο θα κάνει , δεν πίστευε ότι φταίει ο σκληρός αλλά δεν μου έφερε αντίρρηση στην αλλαγή

Ευχαριστώ παιδιά

• 3 weeks later...
Eφταιγε ο σκληρός και πήρα Seagate για αλλαγή :)

Ο υπάλληλος μου είπε ότι και άλλον να πάρω το ίδιο θα κάνει , δεν πίστευε ότι φταίει ο σκληρός αλλά δεν μου έφερε αντίρρηση στην αλλαγή

Ευχαριστώ παιδιά

Σας έχω νέα ........... ξανακάνει ένα "Βουητό" το pc

Ο σκληρός μάλλον όπως κάνει τις στροφές

Ρε παιδιά μήπως έτσι είναι το φυσικό του και απλά στη συγκεκριμένη συνδεσμολογία και υλικά του pc κτλπ κάνει τους κραδασμούς ? :(

Δεν ξέρω ρε συ μου'χει σπάσει τα νεύρα

Ακουμπάω το σκληρό με το δάχτυλο από πάνω το νιώθω

Ακουμπάω τα τοιχώματα απ'έξω το νιώθω

Ακουμπάω το πάτωμα κοντά στο κομπιούτερ το νιώθω

Εβαλα ένα κομμάτι φελιζόλ κάτω από το pc και ελλατώθηκε αρκετά από το πάτωμα η μεταφορά της δόνησης και του βουητού

Ρε παιδί δεν κοιτάζεις να χαμηλώσεις την ταχύτητα του ανεμιστήρα του cpu cooler;

Πάντως τα στιβαρά και ακριβότερα κουτιά συμπεριφέρονται καλύτερα σε κραδασμούς και δονήσεις, ακόμα και στον θόρυβο, διότι "τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς ******".

858900.jpg

Το έχω παρατηρήσει σε πολλών ειδών δίσκους. Maxtor,Seagate,Samsung. Για τους WD δεν είμαι σίγουρος, αλλά μάλλον ισχύει και για αυτούς. Το έχω παρατηρήσει τόσο σε ένα midi Chiftec κουτί - αρκετά βαρύ - όσο και στο Sharkoon το Rebel9 - ελαφρύτερο κουτί που όμως του έχωσα με το καλημέρα 5 δίσκους!

Είναι απλά να μην συντονίζει. Αν συντονίζει δεν την πολύ γλυτώνεις. Απλά καταφεύγεις σε πατέντες - εκτός και αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι.

Βάζεις π.χ. κάτι κάτω από το κουτί να απορροφάει τους κραδασμούς προς το δάπεδο, όπως και έκανες, βιδώνεις καλά τους δίσκους με 4 και όχι λιγότερες βίδες, βιδώνεις καλά τα πλαϊνά, αλλάζεις θέσεις στους δίσκους μπας και σε κάποια σημεία δεν συντονίζουν ή καταφεύγεις σε άλλες ιστορίες όπως να τους βάζεις σε 5,25'' θέση χρησιμοποιώντας....... στα έχω ήδη γράψει.

Απλά θέλει λίγο ψάξιμο η ιστορία. Μην αγχώνεσαι πάντως από το βουητό. Μιλάμε για εξάρτημα με μηχανικά μέρη. Μόνο αν ακούς κλικς από τους δίσκους να ανησυχείς.

Υ.Γ. Μια λύση, αμφιβόλου πάντως αποτελεσματικότητας, του εμπορίου

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650296

Υ.Γ.2 Κάποια στιγμή είχα προσαρμόσει έναν HD σε 5,25'' θέση κάνοντας χρήση ενός χοντρού λάστιχου που είχα βάλει δεξιά και αριστερά του δίσκου. Η πλάκα ήταν ότι πάλι πέρναγαν κραδασμοί μέσα από το λάστιχο το οποίο μάλλον αν και λάστιχο ήταν σκληρό και δύσκαμπτο - για αυτό και απέτυχε το πείραμα - ενώ και το κουτί που είχα χρησιμοποιήσει ήταν του κιλού. Το πραγματικά αθόρυβο κουτί θέλει ψάξιμο εκτός από την επιλογή κατάλληλων εξαρτημάτων.

Με λίγα λόγια ..... είναι απλά να μη σου τύχει

Σε ευχαριστώ ρε συ John και εσένα και όλα τα παιδιά που χωρίς προσωπικό ώφελος μοιράζουν τις γνώσεις τους και βοηθάει ο ένας τον άλλον

Να'στε καλά :)

Το καλύτερο υλικό για απορρόφηση κραδασμών είναι τα στηρίγματα να βυθίζονται σε δεξαμενές με υδράργυρο, όπως στους ουρανοξύστες.

(τί γράφω το άτομο)

Επειδή δεν έχω εύκαιρο υδράργυρο μπορώ να σπάσω κάτι θερμόμετρα που έχω ? :046:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.